به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از فارس، نشست خبری فیلم سینمایی «هیس دخترها فریاد نمیزنند» با عنوان مردم نبض سینما را میگیرند ظهر امروز با حضور پوران درخشنده، مرتضی پورصمدی، مهین نویدی، محمدرضا دلپاک، نیما صفایی، طناز طباطبایی و شهاب حسینی در تالار اجتماعات بنیاد سینمای فارابی برگزار شد.
در ادامه این نشست؛ پوران درخشنده در صحبتهای ابتدایی خود گفت: من عاشق مردم هستم و اینقدر این مردم را دوست دارم که میدانم به موقع از چیزی دفاع میکنند که حقشان است که تا زمانی بتوانم در کنارشان هستم و از زبانشان حرف خواهم زد.
درخشنده همچنین در خصوص توانایی بازیگری شهاب حسینی گفت: شهاب حسینی قبل از اینکه بازیگر بسیار توانایی باشد انسان خوب و کاملی است من یک بار دیگر این جمله را فقط در مورد مرحوم خسروشکیبایی گفته بودم که ایشان انسان بسیار شریف و دوست داشتنی است و شهاب حسینی هم به همین شکل است و بعد از شهاب حسینی میتوانم در مورد بابک حمیدیان این جمله را بگویم.
طناز طباطبایی نیز در صحبتهای ابتدایی خود با تشکر از بنیاد سینمایی فارابی و پوران درخشنده برای اعتمادش به حضور در این فیلم گفت: از شخص شهاب حسینی که من و نیما صفایی خیلی از جاها خود را مدیون او می دانیم تشکر میکنم، سال گذشته هم در جشنواره فجر رفسنجان که از من تقدیم شده بود یک یادداشت دادم و گفتم ما سیمرغهایمان را از نگاه مردم میدیدیم و الان هم در زمان اکران همین حس را دارم و ارزشمندترین جایزه ما استقبالی است که مردم از فیلم میکنند.
شهاب حسینی در شروع صحبتهای خود گفت: از خواهر بزرگم خانم درخشنده که تمام این سالها بزرگی و شایستگی یک انسان بزرگ را از ایشان آموختهام سپاسگزارم که دوباره به من اعتماد کردند و باید از همین فرصت استفاده کنم و درگذشت مادر ایشان را تسلیت بگویم.
در رابطه با خانم طباطبایی هم باید بگویم که من خودم در بیشتر لحظات بازی ایشان را حیرت را تجربه کردهام و برای اولین بار در سینما کار تیمی را به معنای واقعی تجربه کردهام. نیما صفایی یک استعداد بسیار خوب است که میتواند جایگزین شایستگی برای کسانی باشد که دیگر شرایط کار در سینما را ندارد.
نیما صفایی هم در صحبتی کوتاه با تشکر از پوران درخشنده گفت: یک تشکر خیلی عجب و غریب باید از برادر بزرگم شهاب حسینی کنم که حق استادی در این پروژه به گردن من داشت و برای همه آرزو میکنم با شهاب حسینی کار کنند. براساس این گزارش؛ پوران درخشنده در ادامه این نشست در خصوص فضای صمیمی حاکم بر تولید «هیسها دخترها فریاد نمیزنند» گفت: اگر هر کاری با مردم ارتباط برقرار میکند و مردم خود را به واسطه آن کار روی پرده میبینند مطمئن باشید همین اتفاق در طول ساخت برای خود فیلم هم میافتد و انگار که خداوند روی تک تک عوامل برای پیشبرد کار نظر داشت که اینقدر همه با هم راحت بودند و میخواهم از همه عوامل تشکر کنم.این فیلم یک کار جمعی بود و سینما اصلا یک کار جمعی است و اگر در این کار جمعی عشقی نباشد هیچ وقت نمی تواند به باور تماشاگر برسد و در این کار همه عوامل کار کردن برای مردم عشقشان بود.
طناز طباطبایی نیز در خصوص واکنش مخاطبان به مضمون «هیس دخترها فریاد نمیزنند» گفت: نامهها و ایمیلهایی که از طرف مردم برای من ارسال شد همه نشانگر این بود که به نوعی افراد زیادی با این مسئله درگیر بودند اما جرأت بروز آن را نداشتند و خدا را شکر میکنم که توانستیم این موضوع را بیان کنیم و من به شخصه این اتفاق را اتفاق بزرگی میدانم که مخاطب ظرفیت پذیرش موضوع فیلم را داشته است.
شهاب حسینی نیز در خصوص مضمون «هیس دخترها فریاد نمیزنند» و نقشش در این فیلم گفت: من در تحقیقاتی که معمولا برای کارهای خودم انجام میدهم به یک نکاتی پی میبرم.سینما به هر حال یک هنر وارداتی است و من به شخصه از پارامترهای مثبتی که در آثار جهانی میبینم استفاده میکنم و دلیل آن هم این است که سینما یک زبان جهانی است و در روند سینمای حرفهای این اتفاقی که در حال حاضر برای فیلم خانم درخشنده افتاده و مردم از آن استقبال میکنند مرسوم است.
وی ادامه داد: من باید از خانم درخشنده تشکر کنم که فیلمها یکی پس از دیگری پختهتر میشود و در این برهه زمانی فیلمی را شاهد هستیم که به شخصه یکی از سه فیلم برتر ایشان به حساب میآید. هرمی که ایشان ترسیم میکند مخاطب را در رأس قرار میدهد اما شاید روند غلطی که برای ما مرسوم بود هرم وارونهای بود که مخاطب در انتهای آن قرار داشت در حالی که مخاطب امروز بسیار زیرک، باهوش، نکتهبین و پر از محفوظات ذهنی است و دیگر برای مخاطب امروز سینما تفریح نیست بلکه یکی از دغدغههایش است و همین موضوع مسئولیت ما را سنگینتر میکند.
حسینی تأکید کرد: به شخصه بسیار خوشحالم که در رکاب خانم درخشنده بوده که این استاندارد را در کارش رعایت کرده و در مرحله بعد خوشحالم در خدمت طناز طباطبایی بودم که پس از سوسن تسلیمی دیگر جایگزین مناسبی برای او پیدا نشد.
نیما صفایی نیز در ادامه نشست گفت: روزهایی که ما فیلمنامه را میخواندیم برای خود ما موضوع فیلم خیلی دردناک بود و حتی یادم میآید وقتی که بابک حمیدیان با سارا کوچک فیلم بازی میکرد ما از شدت ناراحتی در صحنه گریه می کردیم اما میدانستیم که این کار میتواند دغدغه دنیا باشد و برای من یک سختی مضاعفی داشت که در فیلمی کار میکردم که همه در کارشان بزرگ بودند.
در ادامه این نشست پوران درخشنده در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس؛ مبنی بر اینکه در زمان جشنواره هیئت داوران دلیل اصلی جایزه نگرفتن «هیس دخترها فریاد نمیزنند» را رویکرد ضد قصاص فیلم و چرا این اعتقاد در مورد فیلم وجود دارد گفت: در مورد قصاص بارها و بارها این موضوع را مطرح کردم که هدف من در این فیلم قصاص قانونی نیست بلکه هدف قصاص اجتماعی است و میخواستیم بگوییم که فقط فرزندآوری مهم نیست بلکه مهم این است که به آنها فرصت میدهیم، برایشان ارزش قائل هستیم و چقدر اجازه میدهیم که آنها حرف بزنند و متأسفانه خطر بزرگی که در جامعه ما وجود دارد سکوت است و اینکه اجازه نمیدهیم کودکانمان حرف بزنند و ما میخواستیم این خطر را به جامعه نشان دهیم.
درخشنده تأکید کرد: موضوعی که من در فیلمم مطرح میکنم اصلا بحث قصاص نیست و حتی در پایان فیلم میبینیم که درب یک مدرسه دخترانه باز می شود و بچهها با شادی و خنده از آن خارج میشوند و هدف از این پلان این بود که باید توجه کنیم چه کسانی قرار است این خنده و شادی کودکان ما را حفظ کنند چرا که ما دو خانواده داریم یک خانوادهای که کودک در آن رشد میکند و یک خانوادهای که کودک در آن آموزش میبیند و وظیفه ما است که برای آینده فکر کنیم و آینده ما هم بچههایمان هستند و این بچهها باید بتوانند حرفشان را بزنند.
کارگردان «هیس دخترها فریاد نمیزنند» تأکید کرد: البته ما در پایان فیلم فرد متجاوز را اعدام کردهایم اما متأسفانه در جامعه ما همیشه متجاوز اعدام نمیشود و این موضوع یک موضوع کاملا بینالمللی است در حالی که آنها راحت در مورد آن حرف میزنند اما در جامعه ما چون ترس از آبرو محدوده وسیعی دارد به خاطر ترس از آبرو آدمهایی که متجاوز به دیگران هستند به خاطر این سکوت سوء استفاده میکنند.
درخشنده در ادامه صحبتهایش خاطر نشان کرد: من فکر میکنم بحث بحث وظیفه و وجدان کاری است و دغدغهای که باید ملاک عمل قرار دهیم من نه برای شهرت وارد سینما شدم و نه برای پول آن اما بهترین لحظه من زمانی بود که پدری به من زنگ زد و گفت: من پدر آینده هستم و تشکر میکنم از شما که این فیلم را برای ما ساختید.
در ادامه این نشست شهاب حسینی در خصوص ضرورت بازی در «هیس دخترها فریاد نمیزنند» گفت: ماجرای اعتبار و سیمرغ و جایزه به نوعی سم در کار ما تلقی میشود اما تا زمانی که هنوز عنوانی به اطلاق نشده آزادانه و عاشقانه به سمت کارهای مورد علاقه خود پرواز میکنیم اما وقتی این جایزهها داده میشود عشق جای خود را به ترس میدهد.
حسینی در ادامه بیان داشت: من یک خط مشی حسی نسبت به مسئولیت در جامعه احساس میکنم و حضور در هیس در ارتباط با همین حس مسئولیت است و اعتقاد دارم این فیلم در آن راستای است که خودم دوست دارم. البته قبلا هم با خانم درخشنده شمعی در باد و بچههای ابدی را کار کرده بودم که در زمان خودشان مسائل جدی را مطرح میکردم اما به طور جدی بعد از یک مدت بودن در سینما ایمان میآورید که صرفا کمیت اهمیت ندارد بلکه کیفیت حضور مهم است و موضوع این فیلم هم از ابتدا دل خودمان را لرزاند و اگر قرار بود از روی بیدغدغهای این فیلم ساخته شود به هیچ عنوان نمیتوانست با مخاطب ارتباط برقرار کند.
براساس این گزارش؛ در بخش پایانی این نشست پوران درخشنده در خصوص کار جدید خود توضیح داد و عنوان فیلم جدیدیش را «خانم مال معرفی کنید» ذکر کرد و توضیح داد که این فیلم به موضوع طلاق میپردازد.
پوران درخشنده گفت: در مورد قصاص بارها و بارها این موضوع را مطرح کردم که هدف من در «هیس دخترها فریاد نمیزنند» قصاص قانونی نیست بلکه هدف قصاص اجتماعی است و میخواستیم بگوییم که فقط فرزندآوری مهم نیست.