کد خبر 301410
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۲

مشکلات مربوط به حوزه های آموزش، بهداشت، حقوقی و شغلی بانوان سیستان و بلوچستان با حضور شهیندخت مولاوردی معاون امور بانوان و خانواده رییس جمهوری تشریح و مورد بررسی قرار گرفت.

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، معاون رئیس جمهور همزمان با سفرش به استان سیستان و بلوچستان با زنان این استان دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار توران سرابندی رییس اداره اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان به تشریح مشکلات بانوان استان در حوزه اشتغال پرداخت و گفت: کمبود فرصت های شغلی ثابت و پایدار و فقدان توزیع عادلانه آنها، فقر فرهنگی، دسترسی نداشتن به تسهیلات مالی از عمده مشکلات اشتغال بانوان استان محسوب می شود.

وی با بیان اینکه از مجموع 386 هزار شاغل در سیستان و بلوچستان 57 هزار تن آنان را بانوان تشکیل می دهند، افزود: آماده کردن زیرساخت های اقتصادی در شهرها و روستاها، حمایت های بیمه ای و مالیاتی، اختصاص تسهیلات ارزان قیمت و سهل الوصول بودن آنها، ترویج فرهنگ کارآفرینی، اتخاذ سیاست های تشویقی، توزیع عادلانه مجوزهای استخدامی و توسعه تعاونی های صنایع دستی می تواند بخشی از مشکلات اشتغال زنان در این استان را برطرف سازد.

این عضو کارگروه تخصصی بانوان و خانواده سیستان و بلوچستان ادامه داد: اگر دولت زمینه استفاده مناسب و توجه بیشتر به ظرفیت های موجود در استان را فراهم سازد، بخش زیادی از مشکل بیکاری از جمله در حوزه بانوان در سطح استان حل خواهد شد.

عمده مشکلات آموزشی در روستاهای سیستان و بلوچستان است

مریم خلیلی جهان تیغ استاد دانشگاه و از اعضای هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست به تشریح مسایل و مشکلات حوزه آموزش بانوان این استان پرداخت و گفت: ارتقای آموزش به زنان و دختران نتایج سودمندی را برای خانواده ها و جامعه بدنبال دارد.

وی، آموزش دختران را ایجاد کننده امید برای از بین بردن محرومیت آنان و فراهم آوردن فرصت های جدید در جامعه برای آنان دانست و گفت: این آموزش ها می تواند زمینه لازم برای ازدواج معقول و تربیت صحیح فرزندان را برای بانوان فراهم سازد.

خلیلی جهان تیغ با بیان اینکه سیستان و بلوچستان به رغم محرومیت در بسیاری از شاخص ها در حوزه آموزش عالی در وضعیت مناسبی به سر می برد و در این حوزه با توسعه نیافتگی روبرو نیست.

وی با اشاره به تحصیل 20 هزار دانشجو در دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از بزرگترین مراکز آموزش عالی کشور، گفت: بیشتر مشکلات آموزشی این استان به روستاها و بخش آموزش و پرورش مرتبط می شود.

وی با اشاره به حضور بانوان در برخی پست های مهم اداری سیستان و بلوچستان، افزود: با این وجود می توان از بانوان تحصیل کرده و توانمند که دارای صلاحیت ها و شایستگی های لازم هستند، در پست های کلیدی و امور مدیریتی بیشتر استفاده کرد.

عدم دسترسی یکسان به آموزش رایگان برای دانش  آموزان دختر سیستانی

معاون پرورشی و فرهنگی مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: به برکت استقرار نظام جمهوری اسلامی تحول بزرگی در زمینه آموزش و پرورش کشور از جمله در بخش دختران حتی در دور افتاده ترین نقاط بوجود آمده است که نتیجه آن وجود مادرانی آگاه، مسوولیت پذیر و متعهد است.

عصمت عزیزی با بیان اینکه 46 درصد از جمعیت 561 هزار نفری دانش آموزان سیستان و بلوچستان را دختران تشکیل می دهند، گفت: این رقم پیش از انقلاب 27 درصد بود.

وی یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را توسعه آموزش و پرورش رایگان دانست و یادآور شد: با این وجود ریشه کن کردن بی سوادی و دسترسی یکسان به آموزش رایگان به خاطر موقعیت جغرافیایی و بعد مسافت در استان کار دشواری است و راه درازی در این خصوص پیش رو داریم.

این مسوول در ادامه به مشکلات پیش روی بانوان سیستان و بلوچستان در حوزه آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: عدم دسترسی یکسان به آموزش رایگان، اعتیاد سرپرستان خانوار، مهاجرت های اجباری در پی خشکسالی و کوچ های چندباره، وجود سنت ها و باورهای غلط در بعضی اقوام، ازدواج زودهنگام و فقر مالی شدید برخی خانواده ها که منجر به ترک تحصیل دانش آموزان می شود را از جمله این مشکلات دانست.

عزیزی برای حل این مشکلات نیز پیشنهاد داد: توجه ویژه به تربیت بدنی و بهداشت دانش آموزان، متناسب سازی امکانات و تجهیزات، راه اندازی مراکز مشاوره، تاسیس مدارس شبانه روزی، توسعه هنرستان های فنی و حرفه ای و ارایه کمک برای تهیه ملزوماتی چون پوشاک و لوازم التحریر می تواند بخش قابل توجهی از معضلات آموزش و پرورش دختران این استان را از بین ببرد.

14 درصد مرگ مادران کشور به دلیل کمبود امکانات بهداشتی  در سیستان و بلوچستان است

رییس گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این نشست گفت: عوامل مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی از جمله پایین بودن سطح سواد، فقر، بعد مسافت و وضعیت نامناسب راههای ارتباطی، پایین بودن پوشش بیمه سلامت در حاشیه شهرها و فقدان شناسنامه برخی از بانوان که امکان خدمات دهی به آنان را از بین برده است، از جمله مسایلی محسوب می شود که موجب ایجاد معضلات بهداشتی برای بانوان سیستان و بلوچستان شده است.

مریم زابلی با اشاره به اختصاص 14 درصد از مرگ و میر مادران کشور به سیستان و بلوچستان و مشکلات دیگری همچون کم خونی و سوء تغذیه، شاخص های بهداشتی و درمانی این استان را بویژه در بخش بانوان نیازمند تقویت و ارتقا دانست.

وی خواستار تامین اعتبار و صدور مجوز برای ایجاد چارت های سازمانی استاندارد و تامین ماما برای مراکز بهداشتی و درمانی سیستان و بلوچستان شد و گفت: سلامت مقوله مهمی در جامعه است که نباید به سادگی از آن عبور کرد بویژه در حوزه بانوان که مادران و تربیت کنندگان نسل آینده هستند.

ام کلثوم موذن مسوول دفتر حمایت از حقوق زنان و کودکان دادگستری سیستان و بلوچستان نیز مشکلات حقوقی بانوان این استان را عدیده و فراوان دانست و گفت: با توجه به ضعف بانوان در بیان مطالب و عدم توان گرفتن وکیل در سال 86 از طریق عقد تفاهم نامه بین امور بانوان و خانواده نهاد ریاست جمهوری و وزارت دادگستری امکان به خدمت گرفتن چندین روانشناس را فراهم کردیم که این اقدام موجب پیشگیری از بروز تعداد زیادی از طلاق ها شد.

وی اظهار کرد: با ایجاد مشکل مالی و تامین نشدن اعتبار، امکان ادامه خدمت این روانشناسان که کمک زیادی به صلح و سازش در خانواده های استان می کردند از بین رفته است که امیدواریم با مساعدت مسوولان بتوان این مشکل را از میان برد.

به گزارش مهر، تقریبا نیمی از جمعیت 2.6 میلیون نفر سیستان و بلوچستان به عنوان پهناور ترین استان کشور را بانوان تشکیل می دهند.

سیستان و بلوچستان در حال تبدیل به الگویی برای فعالیت بانوان در کشور است

پس از صحبت های مسوولان و فعالان حوزه زن سیستان و بلوچستان، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: ما در دولت تدبیر و امید نهایت تلاش خود را بکار می گیریم تا شاهد تقویت بنیان خانواده با تاکید بر نقش مهم بانوان در آن باشیم و به سمتی حرکت کنیم که توازن جنسیتی را در جامعه ببینیم.

شهیندخت مولاوردی افزود: توانمندی بالای بانوان این استان در عرصه های مختلف موجب شده تا برای نخستین بار چند بانو به عنوان معاون استاندار و فرماندار در سیستان و بلوچستان منصوب شوند.

وی همچنین به عقد موافقتنامه معاونت امور بانوان و خانواده نهاد ریاست جمهوری با وزارتخانه ها و دستگاههای مختلف برای حمایت از بانوان و ارتقاء توانمندیهای آنان از جمله در نقاط محروم و کمتر توسعه یافته اشاره کرد.

معاون رییس جمهور در امور بانوان و خانواده ادامه داد: این حمایتها در حوزه های مختلف که در سیستان و بلوچستان نیز مورد توجه قرار گرفته شامل مواردی از جمله انجام امور مشاوره ای در حوزه ازدواج، ارائه خدمات به زنان بهبود یافته از اعتیاد، تهیه و توزیع بسته های بهداشتی و کمک به زنان بی سرپرست و بدسرپرست است.

وی گفت: ارتقاء سطح خدمات به بانوان مطابق با نیازهای این قشر و اختصاص اعتبار لازم برای انجام آنها نیز مورد توجه قرار دارد.

مولاوردی در ادامه اظهارداشت: به زودی اعتبار مورد نیاز برای اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان اختصاص خواهد یافت. همچنین با تلاش فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی لایحه جدید بیمه زنان خانه دار نیز به دولت ارائه می شود که با تصویب آن بانوان نیز از حقوق مستمر که در قانون پیش بینی خواهد شد بهره مند می شوند.

معاون رییس جمهور در امور بانوان و خانواده دولت تدبیر و امید را مصمم به استفاده از ظرفیتهای بانوان و توان افزایی این قشر دانست و گفت: سهم بانوان در عرصه های مختلف از جمله در بخش مدیریت متناسب با نقش آفرینی این قشر در دوران پیروزی انقلاب و دیگر صحنه های نظام نیست.

وی افزود: زنان در تمام مقاطع از جمله دوران مبارزات برای پیروزی و به ثمر نشستن انقلاب اسلامی و پس از آن از جمله هشت سال دفاع مقدس و دوران سازندگی نقش پررنگی را از خود به جا گذاشتند لذا باید سهم آنان از مدیریتها متناسب با این نقش و توانمندیهای آنان باشد.

مولاوردی با اشاره به منویات مقام معظم رهبری در خصوص مسایل مربوط به بانوان و تاکید بر نقش ممتاز و بی بدیل این قشر در رشد و اعتلاء نظام اسلامی گفت: بدون اتکا و بهره گیری از ظرفیتهای بانوان تحقق شعار امسال مقام معظم رهبری و سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی که نیازمند و متکی به عدالت محوری، دانش بنیان و مردمی بودن است امکانپذیر نیست.

وی از بانوان به عنوان سرمایه های بزرگ انسانی و اجتماعی که نیمی از جمعیت میهن اسلامی را به خود اختصاص داده یاد و بیان کرد: کشورمان نیازمند استفاده از همه توانمندیهای بانوان است لذا دولت تدبیر و امید به این توانمندیها اعتماد و باور دارد.

او با اشاره به تاکید رییس جمهور بر استفاده از ظرفیت بانوان در عرصه های مختلف، به نقل یک خاطره از دکتر روحانی پرداخت و گفت: رییس جمهوری در بازدید از وزارت نیرو و هنگامی که تنها دو بانو در جمع مدیران و کارکنان این وزارتخانه حضور داشتند به نبود بانوان اشاره و بیان کرد دوره مدیریت مردسالارانه به پایان رسیده و افراد باید بر اساس شایستگیها بکار گرفته شوند.

معاون رییس جمهور در امور بانوان و خانواده در ادامه با اشاره به برنامه های این معاونت برای توان افزایی این قشر در حوزه های مختلف افزود: تلاشمان بر این است تا برنامه هایی را برای بانوان در نظر بگیریم که قابلیت اجرا و پیاده شدن را داشته و مطابق با مطالبات آنان باشد.

مولاوردی همچنین حمایت از سمنها(سازمانهای مردم نهاد) از جمله در بخش بانوان را یکی از سیاستهای دولت اعلام و بیان کرد: سمنها از توان بالا و قابل توجهی برای حل مسائل و مشکلات جامعه برخوردارند لذا دولت به عنوان یک شریک و نه یک رقیب به آنها نگاه می کند.

وی گفت: در جوامعی که نهادهای مدنی آن ضعیف و دولتها فربه هستند مشکل ناکارآمدی و نارضایتی مردم بوجود می آید لذا برونسپاری مسوولیتها و جلب مشارکت مردم در امور مختلف یکی از وظایف دولت به شمار می رود که در این دوره به آنها توجه می شود.

معاون رییس جمهوری در امور بانوان و خانواده ایجاد تغییر در رویه ها، سیاستها و برنامه ریزیها را یکی از دلایل رای مردم به دکتر روحانی دانست و افزود: گفتمان اعتدال که با استقبال بالای مردم همراه شد باید در حوزه بانوان نیز نمود پیدا کند.

مولاوردی گفت: دولت تدبیر و امید نهایت تلاش خود را بکار می گیرد تا شاهد تقویت بنیان خانواده با تاکید بر نقش مهم بانوان در آن باشیم و به سمتی حرکت کنیم که توازن جنسیتی را در جامعه ببینیم.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.
منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس