کد خبر 383319
تاریخ انتشار: ۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۳

«سخت می گذره تو خیابون، آواره، دربه در. به نظرت آسون می گذره؟ نه با این کرایه خونه های گرون. اتاق های پولی، پولی که ما نداریم. اتاقم بهمون نمی دن. مشکلات بچه و نداری و بیماری و دربه دری. صبح که بلند می شیم اینقدر بدو بدو، این ور اون ور، می کنیم بتونیم پول عملمون رو جور کنیم. با کار خونه مردم. مردم هم برای رضای خدا یه چیزی میدن به ما.»

 به گزارش گروه اجتماعی مشرق، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: 500 زن کارتن خواب در تهران وجود دارد که باید به وضعیت آن ها رسیدگی کنیم.

زمان زیادی از حضور اولین زن کارتن خواب در خیابان ها و اطراف شهر می گذرد. از آن زمان تا کنون هر روز تعداد این زنان افزایش پیدا کرده است. سرای مهربانو که به تازگی توسط دولت و موسسه طلوع بی نشان ها افتتاح شد، ویژه زنان آسیب دیده اجتماعی است. افرادی که در این مکان حضور می یابند «خودمعرف» هستند و به آنان خدمات کاملا رایگان ارائه می شود. اکبر رجبی (مدیرعامل موسسه و NGO طلوع بی نشان ها) گفت: با تغییر نگاه نسبت به زنان کارتن خواب و داشتن نگاهی از روبرو و بدون سرزنش می توانیم آن ها را به جامعه بازگردانیم.

وی گفت: پیش از هرچیز، یادمان باشد که فقط در روزهای زمستان نباید یاد کارتن خواب ها بیفتیم. رسانه ها، وقتی هوا سرد می شود یادشان می افتد که کارتن خواب هایی هم هستند.

رجبی گفت: 500 نفر زن در خیابان ها و بیابان های اطراف تهران کارتن خواب هستند. زنان دیگر کارتن خواب توانسته اند به مراکز کمک و NGO ها بروند. اما درباره 500 نفر زن کارتن خواب باید بگوئیم تعداد این افراد زیاد نیست. ما می توانیم به این افراد کمک کنیم و آن ها را به اجتماع برگردانیم؛ ما یعنی همه مردم و نه صرفا مسئولین. کما اینکه مثال های بسیار زیادی در این باره وجود دارد؛ سال ها پیش اولین زن و مرد کارتن خواب ایران پس از بهبود یافتن و سلامتی با یکدیگر ازدواج کردند.

وی ادامه داد: دلایل و سرنوشت های مختلفی از زندگی می تواند برای کارتن خوابی یک زن وجود داشته باشد؛ اعتیاد، زندانی بودن شوهر و آواره شدن به دلیل نداشتن پول اجاره و... . اما این موضوع اهمیت چندانی ندارد. آنچه که برای همه ما باید در وهله اول اهمیت داشته باشد این است که این افراد را به جامعه بازگردانیم.

مدیرعامل موسسه طلوع در پاسخ به این سئوال که در ارتباط با افراد کارتن خواب چه کار باید بکنیم، اظهار کرد: چه کار می توانیم بکنیم؟ مهم ترین کار، تغییر نگاه است. ما باید نگاهی از روبرو به این افراد داشته باشیم و نه نگاهی از سر سرزنش. این زنان پیش از این بسیار سرزنش شده و مورد انواع آزار و اذیت فکری، روحی و جسمی قرار گرفته اند. ما مردم با نگاهمان به این افراد آسیب می زنیم. نگاه ما به کارتن خواب ها نگاهی ساخته شده است که باید تغییرش دهیم. بسیاری از این افراد می ترسند؟ چرا باید بترسیم؟ مردم گمان می کنند که این افراد می توانند به آن ها آسیب بزنند. درحالی که این نگاه ما است که به آن ها آسیب وارد می کند. هیچ چیزی برای ترس در این افراد وجود ندارد. آن ها هستند که از جامعه ترسیده اند؛ تصور کنید که خیلی از زنان کارتن خواب تا صبح شروع به راه رفتن می کنند تا مورد آزار و اذیت قرار نگیرند و یا تعداد زیادی از آن ها به دنبال جایی می گردند که نور چراغی آن جا را روشن کرده باشد، برای این که این روشنایی، هرچه باشد، به آن ها حسی از امنیت می دهد.

رجبی در ادامه گفت: کارتون خوابی یعنی تنهایی به اضافه تنهایی. تنهایی اول، تنهایی خود فرد است و تنهایی دوم تنهایی او در بین اجتماع. برای کمک به کارتن خواب ها، باید اعتماد این افراد را جلب کنیم، چرا که این افراد اعتمادشان را نسبت به اطراف و جامعه از دست داده اند. نباید آن ها را مقصر بدانیم. باید در کمک به این افراد همیشه یادمان باشد که ما به آن ها نیاز داریم و نه آن ها به ما. بهترین کار یاری گرفتن از NGOهاست.

وی درباره این که چطور می توانیم به این افراد کمک کنیم، توضیح داد: در مواجهه و شناخت این افراد، هر کسی می تواند نقش کمک کننده را داشته باشد. کمک به این افراد دو مرحله اصلی دارد؛ مرحله اول سرپناه نداشتن این افراد است و مرحله دوم تلاش برای ترک اعتیاد آن ها اگر معتاد هستند. اعتیاد چیزی است که اغلب کارتن خواب ها به دلیل تنهایی و نداشتن کمک مردم، به آن پناه می برند؛ اگر مردم به آن ها کمک کنند، آن ها به اعتیاد پناه نمی برند... .

اکبر رجبی با انتقاد از تمرکز رسانه ها و مردم بر زندگی ای که این افراد پیش از بازگشت به جامعه و پاک شدن دارند، گفت: چرا پس از پاک شدن سراغ این افراد را نمی گیریم و آن ها را نمی بینیم؟ باید همه بدانند که بسیاری از این زنان و مردان تبدیل به هنرمندانی می شوند که آثار آن ها ثبت جهانی می شود. باید باور کنیم که این افراد نیز مانند همه ما توانایی های بسیار زیادی دارند و جامعه به آن ها نیازمند است.

اکبر رجبی در انتها و با توجه به نقش رسانه ها گفت: شبکه های اجتماعی، رسانه ها و NGOها می توانند نقش مفیدی در تغییر نگاه مردم به کارتن خوابی و کارتن خواب ها و سایر کمک های اجتماعی داشته باشند. من امیدوار هستم که این اتفاق بیفتد. در جامعه ای که اسطوره های آن برای دفاع از ناموس و جلوگیری از فقر و اعتیاد و ... جنگیده اند، این اتفاق باید بتواند رخ دهد.

اکبر رجبی همچنین با انتقاد از نگاه مردم به خیریه گفت: متاسفانه نگاه بسیاری از مردم ما به خیریه نگاهی منفی است. با این شرایط وضعیت مالی NGOها برای کمک به زنان کارتن خواب خوب نیست. اما ما به کمک های موجود تمام تلاشمان را می کنیم.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

منبع: فرارو

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس