در طول فیلم چنان تمرکزی روی پرداخت شخصیت کریس کایلِ آدمکش شده است که در سکانس های اختتامیه وقتی مراسم تشییع جنازه او نشان داده می شود مخاطبِ نه آمریکایی، بلکه حتی ایرانیِ فیلم، ناخودآگاه متاثر می شود و اشک در چشم هایش حلقه می زند.

 گروه فرهنگی مشرق - "تک تیرانداز آمریکایی" بر اساس زندگی واقعی "کریس کایل" تک تیرانداز ارتش آمریکا ساخته شده که به گزارش پنتاگون طی جنگ آمریکا در عراق 165 نفر با گلوله هایی که او شلیک کرده کشته شده‌اند. هر چند کایل معتقد است آمار جنایاتش بیش از 250 نفر بوده اما این اختلافِ حساب، باز هم باعث نمی شود که عنوان "مرگ بارترین تیرانداز تاریخ ایالات متحده آمریکا" به وی داده نشود. هر چند عراقی‌ها او را "شیطان" نامیده بودند. کریس کایل پس از بازنشسته شدن از ارتش در یک تمرین تیراندازی توسط یک سرباز، که او هم در جنگ دچار مجروحیت جسمی و روحی شده بود به قتل می‌رسد.

وقتی هالیوود از شیطان فرشته می سازد

کلینت ایستوود بازیگر – کارگردان هالیوودی که ساخت تک تیرانداز آمریکایی را به عهده داشته در جایی مدعی شده است که فیلمش در مذمت و نکوهش جنگ است. اما آنچه که نه تنها در زیر متن، بلکه در تمام اجزا فیلم مخاطب را خیره می‌کند تقدیس جنگ، آن هم از نوع آمریکایی است. فیلم یک اثر تبلیغاتی برای ارتش آمریکا و بالاتر از آن در جهت سیاست های سلطه گرانه‌ی ایاالات متحده است. بسط عبارت " هر که با ما نیست بر ماست"  در جای جای فیلم خودنمایی می کند. اما روی دیگر اثر ایستوود تحمیق و تخریب شخصیت توده های زیادی از انسان هاست. مردم عراق انسان هایی بدوی و وحشی نشان داده می شوند و حتی قهرمان آدم‌کش آمریکایی با صراحت و به شکل های مختلف به زبان می آورد که آن ها – نه عراقی ها بلکه هر کس که مخالف منافع آمریکاست – وحشی است.

تک تیرانداز آمریکایی با صدای اذان شروع می شود. صدایی که در تاریکی می شنویم و با روشن شدن تصویر، حرکت تانک ها و نفربرهای ارتش ایالات متحده را بر خرابه های یکی از شهرهای عراق می بینیم. صدای تانک‌ها روی صدای اذان دیزالو می شود و به وضوح تفوق ارتش آمریکا بر صدای اذان که همان آرم و پرچم مسلمین جهان است، حس می شود.

وقتی هالیوود از شیطان فرشته می سازد

ماشین جنگی ارتش آمریکا حرکت می کند و کریس کایل برای حفاظت از این ستون نظامی بر پشت بام یک خانه‌ پسر بچه ای را نشانه گرفته که به تشویق مادرش می خواهد با یک نارنجک روسی به آمریکایی ها حمله کند. کایل برای زدن پسربچه اندکی تردید دارد که این تردید با یک فلاش بک به گذشته او برطرف می شود و تک تیرانداز با اطمینان  ماشه سلاحش را می چکاند.

اولین سکانس  فلاش بک در جنگل اتفاق می افتد. کایلِ کودک  شلیک می کند و گوزنی را می کشد. پدرش او را به خاطر هدف گیری صحیح و استعدادش در تیراندازی تشویق می کند و به کایل یادآوری می کند که هرگز سلاحش را زمین نگذارد. اینجا گوزن یک حیوان وحشی یا موذی نیست که مورد هدف قرار گرفته. هدف صرفا تفریح و تمرین تیراندازی است. پس مهم، یک شلیک خوب است. در سکانس دوم این فلاش بک کریس کایل را همراه خانواده اش در یک کلیسا می بینیم. بر اساس آنچه از کشیش می شنویم انسان در مقام قضاوت کردن آدم ها نیست. و هر کس ممکن است حقیقت را از نظرگاه خودش جور دیگری ببیند. باید منتظر باشیم تا بعد از مرگ حقیقت برایمان آشکار شود. کایل کتاب عهد عتیق را از کلیسا می دزدد. عهد عتیق کتاب مقدس یهودیان است که مسیحیان هم آن را به ابتدای انجیل الحاق کرده اند. این کتاب فصل اشتراک یهودیت و مسیحیت به شمار می آید. کریس کایلِ کوچک با برداشتن عهد عتیق از کلیسا چنین نشان می دهد که به تفاسیر کشیشان از مسیحیت بی توجه است و قرائت خودش را از کتاب مقدس دارد. هر چند، بعدتر می بینیم که یکی از همرزمان کایل از این که او کتاب مقدسی همراه دارد و هرگز آن را نمی‌خواند متعجب است. غافل از اینکه کریس کایلِ قاتل، هم به دین و هم به خدا معتقد است. اما از این مفاهیم تعریف خودش را دارد که اتفاقا متناسب با سیاست های ایالت های متحده هم است.

وقتی هالیوود از شیطان فرشته می سازد

اما سکانس دیگر از فلاش بک ها مربوط به میز ناهاری است که خانواده کایل گرد آن نشسته اند. در امتداد سخنان کشیش حالا پدر کایل در حال خطابه است. او به فرزندانش آموزش می دهد. که نه گرگ باشند و نه گوسفند. بلکه سگ گله باشند و از گوسفندان مظلوم و ستمدیده در برابر گرگ‌ها دفاع کنند. فراموش نمی‌کنیم آمریکا هم در حمله به عراق و افغانستان با شعارهایی مثل مبارزه با تروریسم یا نابودی تسلیحات کشتار جمعی سعی در فریب افکار عمومی داشت. 

حالا کایل انگیزه های لازم را برای فشار دادن ماشه اسلحه اش به سمت یک پسر بچه مسلمان که در حال حمله به نظامیان آمریکایی ست دارد. کایل بارها در طول فیلم عنوان می کند که در حال دفاع از خانواده، دوستان، و کشورش است. 

کیلینت ایستوود مصرانه بر ایمانِ کایل تاکید می کند. این در مقابل اصرار بر نشان دادن دین داری عراقی هاست. دین داری عراقی ها پر از خشونت، جنایت و خیانت است. اما از ابتدا تا انتهای فیلم هرگز خشونت صریحی از کایل نمی بینیم. او آدم می کشد و این آدم کشی با کمال شفقت و مهربانی صورت می گیرد. او برای قربانیانش دلسوزی می کند و حتی به پزشک معالجش می گوید برای کشتارهایش نزد خداوند پاسخ قانع کننده ای دارد. او می گوید به خاطر محافظت از دوستانش، خانواده و کشورش آدم کشته است و از این ناراحت است که چرا نتوانسته بهتر یا بیشتر از آنها محافظت کند. که این جمله واپسین یعنی از نکشتن خیلی ها ناراحت است. فرمانده کایل با صراحت به او می گوید: ترس از خدا را به این وحشی ها یاد بده. یا در تصویری که عراقی از کریس کایل کشیده اند شمایل یک صلیب هم دیده می شود و اتفاقا خود کایل هم از صلیبش حرف می زند. که این اشاره به امتداد جنگ های صلیبی دارد که حالا در عراق به راه افتاده است.

وقتی هالیوود از شیطان فرشته می سازد

 کایل همیشه منتظر است تا دشمن حرکتی را علیه او انجام دهد بعد ماشه اش را بچکاند. گویی این وظیفه‌ای‌ست که برای دفاع از خدا، وطن و خانواده اش دارد.  خدا – وطن – خانواده  شعاری است که چندین بار از زبان این ماشین آدم کشی می شنویم. اما مسلمانان عراقی اعم از آنها که در این فیلم تروریست نشان داده می‌شوند یا مردم عادی، سراسر آکنده از خشونت و فریب هستند. فیلم تلاش می کند نسخه دینداری مطلوب سیاستمداران جنگ طلب آمریکا را در مقابل دین عراقی ها که به شدت خشن و غیر قابل اعتماد نشان داده می‌شود قرار دهد. در جای دیگری از فیلم صدای اذان را روی تصویری از لاشه خواری سگ ها در یک ویرانه می‌شنویم و این میکس اذان و تصویر به اسنایپر عراقی ختم می شود که اولین آمریکایی را در فیلم می کشد.
 
سربازان آمریکایی برای به دام انداختن ابومصعب زرقاوی شروع به جستجوی خانه به خانه می کنند. در این بین، وارد خانه ای می شوند که ساکنان آن شامل یک مرد همسر و فرزندانش، هنوز شهر را ترک نکرده اند. در این سکانس سربازان، مرد صاحبخانه را بازجویی می کنند. آنچه به دست می آید یک مرد متشرع ترسو و خائن است. اما سربازان آمریکایی حاضر می شوند در ازاء پرداخت پول به او، اطلاعات مربوط به یکی از نیروهای شاخص زرقاوی را بگیرند. اما در صحنه های بعدی می بینیم افراد زرقاوی به ساکنین این خانه حمله و به وحشیانه ترین شکل ممکن آن ها را قتل عام می کنند. در این دو سکانس نوع رفتار سربازان آمریکایی با مردم عراق و شکل برخورد تروریست ها با عراقی ها به رخ مخاطب کشیده می شود. به این طریق تلاش می شود حضور یک کشور اشغالگر بیگانه به بهانه مبارزه با تروریسم در عراق یا هر جای دیگر توجیه شود. رفتار آمریکایی ها متناسب با نظامی گری آنها تند، اما قانونمند نشان داده می شود. در حالی‌که مسلمانان حتی به هم مسلکان و همشهریان خودشان هم رحم نمی کنند. 

تاثیری که به صورت ناخودآگاه از دیدن جنگجویان عراقی به ذهن مخاطب می رسد، تصویری شبیه زامبی هاست. در پایان سکانسی که اسنایپر عراقی کشته می شود هجوم عراقی‌ها به ساختمان محل استقرار سربازان آمریکایی کاملا شبیه به هجوم زامبی ها طراحی شده است. این را بگذارید کنار تصویری از انباری یک رستوران، که سربازان آمریکایی در جستجوی عراقی ها وارد آن می شود و اجساد مثله شده و سرهای بریده را می بینند. ضمن این که قبل تر به بیننده گفته شده است که مسلمانان در شب یک عید مذهبی جشن گرفته‌اند.
 
آنچه در فیلم می بینم صرفا بیوگرافی دراماتیک از شخصیت یک سرباز آمریکایی نیست. کریس کایل چنان در فیلم بسط داده شده است که او را می توان نمادی از ایالات متحده آمریکا دانست. یعنی آنچه او انجام می دهد عینیت یافته ی سیاست سردامداران آمریکاست.

آمریکا در سینما با نوع سینمای وسترن شناخته شد. خوب، بد، زشتِ آمریکا با گاوچران ها در ذهن مردم دنیا تصویر شده است. کابوی ها برای خودشان اصالتی دست و پا کرده و شده بودند نمادی از مردم آمریکا. مردان قدرتمندی که بر مخاطرات طبیعت، سرکشی حیوانات و  یاغیان هفت تیرکش غلبه می کردند. حالا قهرمان قصه‌ی ایستوود هم یک کابوی مدرن است. کابویی که پس از شکار و اسب سواری و گاوچرانی و سفرهای شهر به شهر،  وارد مرحله ای بالاتر می شود و آن هم ورود به ارتش است. اینجا تاریخ شکل گیری ارتش آمریکا را می‌توان دید. یک تگزاسی وطن پرست با "اعصاب خورد" که می خواهد با تروریست ها بجنگد. این سرباز آمریکایی هنگام مناظره با یک زن وقتی در بار نشسته اند و آبجو می خورند می گوید؛ جانش را برای کشورش می دهد چون امریکا بهترین کشور دنیاست و باید از آن محافظت شود و اتفاقا همین حرف باعث می شود زن دلداد‌ه‌ی او شود.

کریس کایل - بخوانید ایالات متحده آمریکا – وقتی هم که به مرخصی می آید، در کنار خانواده اش باز نگران عراق است. می گوید آنجا جنگ است .هر روز عده ای کشته می شوند ولی مردم در اینجا بی خیالند . او،- آمریکا- نسبت به جنگی که برافروخته و آتشی که به راه انداخته احساس مسئولیت می کند. حتما فراموش نمی‌کنیم که در جنگ عراق آمریکا  کشور متجاوز بود.

هالیوود وقتی فیلمی می سازد که قصه ای مربوط به 10 سال پیش را روایت می کند، باز از اوضاع امروز غافل نیست. مصطفی تک تیراندازی که در عراق سربازان آمریکایی را مورد هدف قرار می دهد به عنوان یک تیرانداز سوریه ای شناخته می شود که در مسابقات جهانی جایزه اول را گرفته است. جالب این که در عکسی که از او هنگامی که مدالش را می گیرد نشان  داده می شود در مقام دوم مسابقات تیراندازی مردی ایستاده است که پرچم کشورمان ایران را به شانه انداخته است. عراق، سوریه و ایران که در یک تصویر کنار هم قرار گرفته اند شعار ساختگی جرج بوش با عنوان محور شرارت یا مدل امروزی که از آن با عنوان هلال شیعی یاد می کنند به ذهن مخاطب متبادر می کند. این که از ابتدای فیلم بر تروریست بودن مصطفی تاکید شده است و سرانجام او در کنار پرچم ایران دیده می شود طبعا با شیوه این همان سعی در اقناع ذهن مخاطب دارد که ایران جزء همین تروریست هاست.

هالیوود در "تک تیرانداز آمریکایی"  تمام توانش را علیه اسلام ستیزی و مسلمان گریزی و از طرف دیگر برای قهرمان سازی آمریکایی به کار برده. در طول فیلم چنان تمرکزی روی پرداخت شخصیت کریس کایلِ آدمکش شده است که در سکانس های اختتامیه وقتی مراسم تشییع جنازه او نشان داده می شود مخاطبِ نه آمریکایی، بلکه حتی ایرانیِ فیلم، ناخودآگاه متاثر می شود و اشک در چشم هایش حلقه می زند. فیلم تمام تلاشش را کرده تا حضور ارتش آمریکا را در کشورهایی که فرسنگ ها با آن فاصله دارند توجیه کند. تمام تلاشش را کرده تا دشمنان آمریکا را جماعتی تروریست وحشی نشان دهد. تمام تلاشش را کرده تا اسلام را دین خشن و مسلمانان را لایق کشته شدن تصویر کند.  
 
علیرضا آل‌یمین

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 24
  • در انتظار بررسی: 17
  • غیر قابل انتشار: 6
  • قریشی ۰۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    6 4
    خاک تو سرت بدبخت
  • ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    15 1
    خیلی فیلمش باحال بوو
  • محمد ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    7 2
    خورشتی جان جوش نزن شیرت خشک میشه
  • ۰۰:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    1 1
    آقا عکستون مشکل داره!
  • ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    13 0
    انقدر فلج هستیم که در مقابل هر 100 فیلم هالیوود یک دانه فیلم نمی توانیم تولید کنیم ، تا دلتان بخواد فیلم های سبک و بی معنی و عمدتا فیلم های گریه دار . یک دانه فیلم نتوانستیم تولید کنیم درباره اینکه سرخپوست ها چگونه توسط یانکی ها سلاخی شدند و پوست سرشان کالای فروشی و قیمتی می شد . یک دانه فیلم نتوانستیم تولید کنیم که چگونه زنان لاتین بدون اینکه متوجه شوند در بیمارستان های آمریکا نازا شدند . یک دانه فیلم نتوانستیم تولید کنیم که چه بلای از ایتدا تاکنون سر سیاه پوستان آوردند . یک دانه فیلم نتوانستیم تولید کنیم که چگونه اروپایی ها در پوشش بشر دوستانه داروهایشان را روی مردم امتحان می کنند . یک دانه فیلم نتوانستیم تولید کنیم که چگونه هواپیمای مسافربری ما را زدند . برویم امثال مهناز ، پیمان ، شهناز و بقیه را بسازیم که بیش از این هم لیاقت نداریم .
  • ehsan ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    2 4
    بهترین فیلمی جنگی The Thin Red Line که به صراحت عمق شخصیت سربازان وفرماندهان امریکایی رو بیان میکنه. اصلا شاهکاری از ترنس مالیک بود و من وقتی این رو در کنار فرماندهان و سربازان خودمون در زمان جنگ قرار میدم.میفهم که ما چه انسان ها بزرگی داشتیم اینا کیا رو دارن فیلم Fury هم چنین بعدی رو بیان میکنه دیگه بقیه جنگی فیلما بیشتر جنبه تبلیغی برای ارتش امریکا داره... یعنی اگر این امریکا یکی مثل چمران ها همت ها باکری ها زین الدین ها رو داشت ب والله قسم هزاران فیلم و شخصیت ها و کارکتر ها کمیک گوناگون براش درست میکرد و حتی اون رو در ابر قهرمان ها MARVEL میاوردن,ولی اونا هیچکسی رو ندارن و نخواهند داشت,ولی ما هزاران هزارابَر مرد داریم به معنای واقعی کلمه(ببخشید من این افراد رو مقایسه میکنم) ولی کسی نتونسته از این افراد یک حماسه یک ارزش یک باور خلق کنه! چقدر حق مظلومه...
  • kambiz ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    12 1
    165 میلیون دلار خرج فیلم شده دوست من.نه تنها ما بلکه هیچ کشوری توانایی رقابت با هالیوود رو نداره.
  • ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    33 5
    افرادی که کریس کایل در درگیریهای فلوجه و رمادی کشت افراد زرقاوی و هسته ی اولیه ی داعش بودند.
  • ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    4 0
    مشرق چند بار برای یه فیلم نقد می نویسی؟ این سومین باره!
  • ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    1 0
    آقای کامبیز من نگفتم رقابت ، گفتم هر 100 تا که اونا می سازن ما هم یکی بسازیم !
  • حمید ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    0 3
    احسنت میشه نام نویسنده را هم ذکر کنید
  • ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
    7 0
    اقا می شه بگید چرا دارید در مورد این فیلم مطلب می ذارید......ظاهرا واستون عجیبه که امریکا اینقدر به قهرمان های جنگیش افتخار می کنه و در موردشون فیلم می سازه.......ولی باید بگم عجیب اینکه ما هیچ فیلمی در مورد قهرمان های جنگیمون نداریم و همه ی فیلم های مربوط به جنگ ماله 20 ساله پیشه.........
  • نيكتا ۰۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۵
    4 13
    پناه بر خدا از حقه هاى كثيف آمريكا
  • مهدی ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۷
    2 17
    خلاصه فیلم این بود: ضد ایرانی اسلامی بودن (پروژه اسلام هراسی) تروریست به ذات بودن مسلمانان عراق، زامبی لند(ZOMBIELAND) در خاورمیانه است جریان تروریسم همواره ایالت متحده آمریکا را تهدید می کند خانواده های آمریکایی هدف اصلی تروریسم مسلمانان دروغگو به ذات هستند( سکانس دادن پول در برابر معرفی جانشین زرقاوی) مسلمانان غیرقابل اعتماد هستند ( سکانس میهمانی در خانه عراقی و پیدا شدن سلاح) ایران حامی اصلی جریان تروریسم(نظریه ایران محور شرارت) سوریه و عراق درحال پرورش و تربیت تروریست توجیه حمله به عراق و مظلومیت سربازان آمریکایی تحریف یاران مهدی(عج) و برابر دانستن با داعش و لشگر خراسانی کریس کایل اسطوره ای بین المللی و از جان گذشته تاکید بر جنگ های صلیبی نوین(جمله جرج دابلیو بوش) آمریکا و ارتشش ناجی مردم هستند اسلام هراسی به معنای واقعی و مطلق
    • علی IR ۰۱:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۵/۰۳
      4 0
      خدا رحمتش کنه خیلی آدم خوبی بود در واقع یه آدم وطن پرست، عاقل و مهربون بود اونایی هم که دربارش انتقاد کردن و فاز تحلیل گری برداشتن در واقع عده ای بیکار هستند
  • مهدی ۱۷:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۷
    1 7
    خلاصه فیلم این بود: ضد ایرانی اسلامی بودن (پروژه اسلام هراسی) تروریست به ذات بودن مسلمانان عراق، زامبی لند(ZOMBIELAND) در خاورمیانه است جریان تروریسم همواره ایالت متحده آمریکا را تهدید می کند خانواده های آمریکایی هدف اصلی تروریسم مسلمانان دروغگو به ذات هستند( سکانس دادن پول در برابر معرفی جانشین زرقاوی) مسلمانان غیرقابل اعتماد هستند ( سکانس میهمانی در خانه عراقی و پیدا شدن سلاح) ایران حامی اصلی جریان تروریسم(نظریه ایران محور شرارت) سوریه و عراق درحال پرورش و تربیت تروریست توجیه حمله به عراق و مظلومیت سربازان آمریکایی تحریف یاران مهدی(عج) و برابر دانستن با داعش و لشگر خراسانی کریس کایل اسطوره ای بین المللی و از جان گذشته تاکید بر جنگ های صلیبی نوین(جمله جرج دابلیو بوش) آمریکا و ارتشش ناجی مردم هستند اسلام هراسی به معنای واقعی و مطلق
  • مهدی ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۱/۱۷
    0 6
    خلاصه فیلم این بود: ضد ایرانی اسلامی بودن (پروژه اسلام هراسی) تروریست به ذات بودن مسلمانان عراق، زامبی لند(ZOMBIELAND) در خاورمیانه است جریان تروریسم همواره ایالت متحده آمریکا را تهدید می کند خانواده های آمریکایی هدف اصلی تروریسم مسلمانان دروغگو به ذات هستند( سکانس دادن پول در برابر معرفی جانشین زرقاوی) مسلمانان غیرقابل اعتماد هستند ( سکانس میهمانی در خانه عراقی و پیدا شدن سلاح) ایران حامی اصلی جریان تروریسم(نظریه ایران محور شرارت) سوریه و عراق درحال پرورش و تربیت تروریست توجیه حمله به عراق و مظلومیت سربازان آمریکایی تحریف یاران مهدی(عج) و برابر دانستن با داعش و لشگر خراسانی کریس کایل اسطوره ای بین المللی و از جان گذشته تاکید بر جنگ های صلیبی نوین(جمله جرج دابلیو بوش) آمریکا و ارتشش ناجی مردم هستند اسلام هراسی به معنای واقعی و مطلق
  • ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    35 3
    روحش شاد بهش میگفتن شیطان الرمادی . الرمادی مرکز تکفیریها و داعشیهاست . هرچی بیشتر از اینرا میکشت بهتر بود .باز هم میگم روحش شاد
  • Shadow IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
    5 0
    روحش شاد كه مركز داعش رو داشت نابود ميكرد... خدا رحمتش كنه واقعا
  • Shadow IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
    3 0
    روحش شاد كه مركز داعش رو داشت نابود ميكرد... خدا رحمتش كنه واقعا
  • Shadow IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
    2 0
    روحش شاد كه مركز داعش رو داشت نابود ميكرد... خدا رحمتش كنه واقعا
  • Shadow IR ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۶/۰۲/۰۸
    2 1
    روحش شاد كه مركز داعش رو داشت نابود ميكرد... خدا رحمتش كنه واقعا
  • آریان IR ۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۳
    3 0
    اقا شما خودتون فیلم اخراجی هارو ساختین داخل فیلم به عراقی ها که سی ساله پیش جوانانه مارو میکشت ولی حالا شده دوست و برادر
  • علیرضا IR ۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
    1 0
    فیلم عالی بود دمشگرم زرغاوی وتروریستهای القاعده رونابود کرد 😬😀

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس