کد خبر 417744
تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۸

سقوط تاریخی قیمت نفت طی یک سال گذشته کاهش قیمت گاز را نیز در پی داشته و باعث شده صادارت گاز ایران به اروپا که از گذشته های دور مطرح بوده فعلا به عنوان یک گزینه جدی مطرح نباشد و کشورهای همسایه در اولویت ایران برای صادرات گاز قرار بگیرند.

به گزارش مشرق، در پی بحران ایجاد شده بین اروپا و روسیه که نقش مهمی در تامین گاز کشورهای اروپایی دارد، اروپا دنبال این است که منابع و مسیرهای انتقال گاز خود را متنوع کند و به دنبال گزینه های جدید باشد و در این بین ایران از گزینه هایی است که می تواند در بلند مدت کمبود گاز اروپا را تامین کند.

بر اساس این گزارش بنا به آخرین آمار، ایران نخستین دارنده ذخایر گاز در دنیا است و با تولید کنونی، تا 120 سال گاز خواهد داشت و این در حالی است که برخی از تامین کنندگان گاز اروپا کمتر از 20 تا 30 سال منابع گازی دارند.

در این راستا در مجامع غیر رسمی اروپا امکان این که گاز از ایران تامین شود مطرح شده و به نظر می رسد اروپایی ها منتظر بهبود شرایط سیاسی هستند تا گزینه واردات گاز از ایران را به صورت جدی تر مطرح کنند.

بر این اساس مسیری که برای ورود به مرز اتحادیه اروپا در نظر گرفته شده، 2.5 تا سه هزار کیلومتر است. اکنون حدود 22 درصد از انرژی مورد نیاز اروپا از طریق گاز طبیعی تامین می شود.

اما در حالی که ایران به عنوان گزینه تامین صادرات گاز به اروپا مطرح شده، بیژن زنگنه ،وزیر نفت کشورمان که برای شرکت در کنفرانس انرژی برلین راهی آلمان شده بود، درباره گمانه زنی‌ها درباره کمک تهران به متنوع شدن منابع گاز اروپا در آینده نزدیک به روزنامه وال استریت ژورنال گفت: اولویت ما جهش در صادرات گاز به آسیا است نه اروپا.

وی همچنین اواخر فروردین ماه و در یک نشست خبری درباره صادرات گاز ایران به اروپا از طریق ترکیه و همچنین آذربایجان که به تازگی مطرح شده است، گفته بود اروپا همیشه جزو بازارهای صادراتی گاز ایران بوده اما بحث جدی در این زمینه صورت نگرفته است و اکنون نیز کسانی که این موضوع را مطرح می کنند به دنبال "مرده خری" هستند، به عبارت دیگر باید بعد از تحریم‌ها درباره صادرات گاز به اروپا تصمیم بگیریم و اکنون اولویت ما صادرات گاز به کشورهای همسایه است.

از سوی دیگر سید محسن قمصری،مدیر امور بین الملل شرکت ملی نفت ایران، نیز بر این باور است که کاهش قیمت گاز باعث شده تا صادرات گاز به اروپا با قیمت حدود 5 دلار اقتصادی نباشد.

وی با بیان اینکه به نظر نمی رسد قیمت در سال جاری به بیش از 7 دلار برسد، گفت که سخت است بگوییم اگر نفت به چه قیمتی برسد صادرات گاز اقتصادی خواهد بود.

در این زمینه همچنین علی رضا کاملی، مدیرعامل شرکت ملی صادرات گاز ایران اولویت نخست صادرات گاز را کشورهای منطقه عنوان کرده و گفته که با توجه به ذخایر عظیم گاز در ایران، صادرات گاز تنها به کشورهای منطقه محدود نخواهد بود.

صادرات گاز به اروپا قدمتی نزدیک به 40 سال دارد و گفته می شود خط سراسری انتقال گاز دوم در سال 1976 با هدف صادرات به اروپا کشیده شد. در دوران اصلاحات نیز مذاکراتی با انگلستان، فرانسه و آلمان صورت گرفت و مقدمات این صادرات فراهم شد، اما باید دید با توجه به قیمت های فعلی گاز طبیعی و بازار موجود در کشورهای همسایه و منطقه برای گاز ایران، صادرات گاز ایران به اروپا پس از رفع تحریم ها عملیاتی خواهد شد و یا رفع تحریم ها نیز به دلیل پایین بودن قیمت گاز باعث ورود گاز ایران به اروپا نمی‌شود.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس