جلسه امروز خانه ملت در حالی به پایان رسید که بررسی طرح «تقویت بسیج مستضعفین» را پشت سر گذاشت.

به گزارش مشرق، نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه 6 بهمن ماه 94) نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست ابوترابی‌فرد نائب‌رئیس اول مجلس و با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.

در ابتدا، 201 نفر از وکلای ملت در صحن علنی حضور داشتند که بر این اساس کرسی 86 نماینده مجلس خالی بود.

بررسی گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره طرح یک فوریتی تقویت بسیج مستضعفین اولین دستور کار جلسه علنی صبح امروز پارلمان بود.

با 150 رأی مثبت نمایندگان صورت گرفت

*موافقت مجلس با کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین

نمایندگان در ابتدای نشست، کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین را مورد بحث و بررسی قرار داده و به تصویب رساندند.

وکلای ملت با 150 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی، کلیات طرح مذکور را مصوب کردند.

کلیات این طرح هیچ مخالفی نداشت به همین دلیل نمایندگان موافق نیز صحبت نکردند.

اما نماینده دولت که پشت تریبون قرار گرفت تا نظر دولت درباره طرح تقویت بسیج مستضعفین را به اطلاع وکلای ملت برساند، از آنان خواست این طرح به دلیل تداخل با وظایف برخی دستگاه‌های اجرایی دوباره به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شود.

*اسامی غائبین آغاز جلسه علنی امروز مجلس

اسامی غایبان آغاز جلسه علنی امروز مجلس ( 6 بهمن 94) از سوی هیات رئیسه اعلام شد که این اسامی عبارتست از:

1- محمد مهدی مفتح نماینده مردم تویسرکان

2- نبی الله احمدی نماینده مردم داراب

3- روح‌الله بیگی نماینده مردم میاندوآب

4- عبدالله تمیمی نماینده مردم شادگان

5- احمد توکلی نماینده مردم تهران

6- محمد حسن‌نژاد نماینده مردم مرند و جلفا

7- سید حسین ذوالانوار نماینده مردم شیراز

8-دخیل عباس زارع‌زاده مهریزی نماینده مردم بافق

9- احمد سجادی نماینده مردم فریمان

10- محمد فیروزی نماینده مردم قمصر

11- داود محمدی نماینده مردم قزوین

عضو هیات رئیسه مجلس اسامی نمایندگانی که مازاد بر دو روز نیز مرخصی داشتند نیز اعلام کرد که اسامی این نمایندگان عبارتست از:

1- علی محمد احمدی نماینده مردم دهلران

2- قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر

3- مهناز بهمنی نماینده مردم سراب

4- ابوالقاسم جراره نماینده مردم بندرعباس

5- الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان

6- عبدالله سامری نماینده مردم خرمشهر

7- نوذر شفیع نماینده مردم ممسنی

8- ناصر صالحی نسب نماینده مردم هویزه

9- ناصر آشوری قلعه رودخانی نماینده مردم فومن

10- سکینه عمرانی نماینده مردم سمیرم

11- مهدی عیسی‌زاده نماینده مردم میاندوآب

12- علی کائیدی نماینده مردم پلدختر

13- محمد ابراهیم محبی نماینده مردم سنقر

14- سید شکرخدا موسوی نماینده مردم اهواز

15- حسین نیازآذری نماینده مردم بابل

16- مراد هاشم زهی نماینده مردم نهبندان

*راهکارهای پیش‌برد اهداف و ضرورت‌های انقلاب از طریق بسیج مستضعفین تعیین شد

نمایندگان مجلس در جریان بررسی جرئیات طرح یک‌فوریتی تقویت بسیج مستضعفین، ماده یک این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.

به موجب مصوبه مجلس، هدف از تشکیل سازمان بسیج مستضعفین ایجاد توانایی‌های لازم در کلیه افراد معتقد به قانون اساسی و اهداف انقلاب اسلامی و سازماندهی آنان به منظور دفاع همه جانبه از کشور نظام جمهوری اسلامی ایران و تلاش مؤثر و داوطلبانه در تمامی عرصه‌های حیات اجتماعی و پیش‌برد اهداف و ضرورت‌های انقلاب اسلامی و تسریع در تحقق جامعه اسلامی از طریق ذیل است:

الف- آموزش نظامی آحاد مردم برای دفاع از کشور و نظام جمهوری اسلامی

ب- تعلیم و تربیت در زمینه‌های عقیدتی، سیاسی و تخصص‌های مورد نیاز

پ- جذب و سازماندهی اعضای بسیج

ت- تهیه و اجرای طرح‌های دفاعی، امنیتی و جهادی با هماهنگی سایر دستگاه‌های مربوط

ث- تعمیق و ترویج ارزش‌ها، باورها و فرهنگ مبتنی بر تفکر بسیجی در جامعه

ج- کمک به کارآمدی نظام و سازندگی کشور و پیشرفت برنامه‌های اقتصاد مقاومتی

چ- کمک به توسعه و رشد علمی، فناوری، ابتکارات و اختراعات بسیجیان

ح- کمک به مردم به هنگام بروز بلایا و حوادث غیرمترقبه با هماهنگی مراجع ذیربط

وکلای ملت با 122 رأی موافق، 18 رأی مخالف و 15 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی، ماده یک طرح مذکور را مصوب کردند.

همچنین نمایندگان مجلس پس از بررسی کوتاهی ماده 2 این طرح را برای رسیدگی بیشتر به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع دادند.

آصفری: بسیج در تمام عرصه‌ها جلوتر از ارگان‌های دولتی حضور داشته است/ جایگاه بسیج در نظام جمهوری اسلامی باید تقویت شود

وکلای ملت سپس کلیات طرح تقویت بسیج مستضعفین را مورد بحث و بررسی قرار داده و با 150 رأی موافق، 17 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 210 نماینده حاضر در صحن علنی، را به تصویب رساندند.

کلیات این طرح هیچ مخالفی نداشت به همین دلیل نمایندگان موافق نیز صحبت نکردند، اما وقتی نماینده دولت پشت تریبون قرار گرفت تا نظر دولت درباره طرح تقویت بسیج مستضعفین را به اطلاع وکلای ملت برساند، از آنان خواست این طرح به دلیل تداخل با وظایف برخی دستگاه‌های اجرایی دوباره به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شود.

سپس محمدحسن آصفری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان نماینده کمیسیون در جریان قرائت گزارش این کمیسیون در سخنان کوتاهی اظهار داشت: طرح یک فوریتی اصلاح فصل چهارم قانون اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به شماره چاپ 1634 که به این کمیسیون به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع شده بود، در جلسه روز یکشنبه 6 دی 94 با حضور کارشناسان دستگاه‌های ذیربط مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اصلاحاتی در عنوان و متن به تصویب رسید.

وی افزود: با توجه به لزوم بحث تقویت بسیج مستضعفین طرح تهیه شده در جهت آموزش نظامی آحاد ملت، تعلیم و ترویج ارزش‌های والای بسیج و آموزش‌های مورد نیاز در مواقع ضروری برای کمک‌رسانی به مردم تهیه شده است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: بسیج مستضعفین در ارکان نظام جمهوری اسلامی ایران دارای جایگاه مشخصی است که باید تقویت شود.

وی همچنین در واکنش به مخالفت نماینده دولت در مجلس با این طرح تأکید کرد: بسیج مستضعفین می‌تواند در تمام زمینه‌ها حضور داشته باشد، سخن امام‌خمینی (ره) مبنی بر اینکه ایران اسلامی با جمعیت 20 میلیون باید 20 میلیون بسیجی داشته باشد، تأکیدی بر این موضوع است.

آصفری در پایان خاطرنشان کرد: بسیج همواره در تمام عرصه‌ها جلوتر از ارگان‌های دولتی به عنوان یک نیروی مردم‌نهاد حضور داشته است و قرار نیست با طرح ارائه شده خللی در امور اجرایی کشور وارد شود، در لحظه وقوع بحران نمی‌توان منتظر بروکراسی اداری ماند و بسیج می‌تواند گره‌گشای مشکلات پیش آمده باشد.

*ارجاع یک ماده دیگر از طرح تقویت بسیج به کمیسیون امنیت ملی

نمایندگان در ادامه بررسی طرح یک فوریتی اصلاح فصل چهارم قانون اساسنامه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ماده 3 را نیز به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ارجاع دادند.

این ماده که مربوط به احداث پایگاه‌های مقاومت بسیج از سوی سازمان بسیج مستضعفین با همکاری دستگاه‌های دولتی، خصوصی و مردم در سطح کشور بود جهت بررسی بیشتر و با 107 رأی موافق، 26 رأی مخالف و یک رأی ممتنع به کمیسیون مربوطه ارجاع شد.

در تبصره‌های این ماده وزارت راه و شهرسازی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، شهرداری‌ها و سایر نهادها موظف شده بودند در طراحی و اجرای طرح‌های جامع تفصیلی شهری و هادی روستایی، شهرهای جدید‌الاحداث، شهرک‌های مسکونی و صنعتی و مجتمع‌های تجاری و مناطق آزاد، اراضی مناسبی را برای احداث رده‌های مقاومت بسیج پیش‌بینی کند و پس از‌ آماده‌سازی و بدون دریافت هزینه و با حفظ مالکیت عمومی و دولتی در اختیار بسیج مستضعفین قرار دهند.

همچنین مقرر شده بود در کلیه اماکن مذهبی کشور از قبیل مساجد و حسینیه‌ها مکان مناسبی برای ایجاد پایگاه مقاومت بسیج پیش‌بینی شود.

*مجلس برای ارتقای آمادگی بسیجیان تکالیفی برای دولت تعیین کرد

نمایندگان مجلس در ادامه نشست امروز پارلمان ماده 4 طرح تقویت بسیج مستضعفین را بررسی و به تصویب رساندند.

به موجب این ماده دولت موظف است به منظور تقویت کمی و کیفی بسیج مستضعفین و حضور بیشترین نیروهای مردمی در صحنه‌های دفاع از امنیت کشور، پیشبرد آرمان‌ها و مبانی اندیشه‌های انقلاب اسلامی، امکان استفاده از خدمت کارکنان بسیجی فعال شاغل را برای شرکت در آموزش‌ها و اردوها و سایر برنامه‌های بسیج به مدت 15 روز در سال جاری به جای خدمت اداری فراهم سازد.

در تبصره 1 این ماده آمده است «برنامه‌های آموزشی بسیج که برای ارتقای سطح آگاهی و کارایی بسیج برگزار می‌شود با هماهنگی دستگاه‌های دولتی به عنوان آموزش ضمن خدمت کارکنان محسوب شده و طبق مقررات از کلیه مزایای مربوط به آن نیز بهره‌مند می‌شوند.

تبصره 2 این ماده نیز صراحت دارد، دولت موظف است در اجرای اصل 151 قانون اساسی و به منظور ارتقای سهم و حضور نیروهای مردمی در استقرار امنیت و دفاع از کشور در جغرافیایی هر شهرستان اراضی مناسبی را برای آموزش نظامی و اجرای رزمایش‌ها در اختیار بسیج مستضعفین قرار دهد.

*داوطلبان عضویت در بسیج جذب و سازماندهی می‌شوند

نمایندگان مجلس همچنین مواد دیگری از طرح یک فوریتی تقویت بسیج مستضعفین را بررسی کردند.

وکلای ملت ماده 5 این طرح را تصویب کردند که طبق آن داوطلبان عضویت در بسیج، پایگاه‌های مقاومت محلی و کانون‌های قشری از قبیل دانش‌آموزان، دانشجویان، کارمندان، کارگران، اصناف، زنان، عشایر، فرهنگیان، ورزشکاران، هنرمندان، مداحان و اصحاب رسانه و متخصصان از قبیل مهندسان، نخبگان، پزشکان، اساتید، طلاب و روحانیون و حقوقدانان جذب و ساماندهی می‌شوند.

نمایندگان همچنین تبصره این ماده را نیز برای بررسی بیشتر به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارجاع دادند.

*حضور جمعی از اساتید دانشگاهی و نخبگان سوریه در جلسه علنی مجلس

ضرغام صادقی عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی در ادامه نشست علنی اعلام کرد جمعی از اساتید دانشگاهی، نخبگان و مسئولان کشور سوریه میهمان جلسه علنی امروز خانه ملت هستند.

*مرخصی‌های نمایندگان مجلس برای هفته آینده لغو شد

محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی که ریاست ساعتی از جلسه علنی امروز پارلمان را بر عهده داشت، در سخنان کوتاهی اظهار داشت: هفته آینده مجلس شورای اسلامی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه جلسه علنی خواهد داشت، لذا با توجه به اینکه در این دوره کاری پارلمان، 4 هفته پشت سر هم کار کردیم، پس از آن یک هفته تعطیلی برای سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه خواهیم داشت و 2 هفته نیز برای فعالیت‌های انتخاباتی نمایندگان، جلسه علنی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه مجلس از 14 بهمن تا 9 اسفندماه به مدت 3 هفته پشت سر هم نشست علنی نخواهد داشت، گفت: از الآن اعلام می‌کنیم که مرخصی‌های نمایندگان برای هفته آینده اعم از اینکه درخواست کرده‌اند یا نکرده‌اند و درباره آن تفاهم شده است یا نه، لغو است و همه وکلای ملت موظفند هفته آینده در جلسات علنی مجلس حضور یابند.

*بیاتیان: ناظران انتخابات مراقب اختلاف‌افکنی بعضی کاندیداها میان شیعه و سنی در آستانه انتخابات باشند

محمد بیاتیان نماینده مردم بیجار در مجلس در تذکر شفاهی خود در صحن علنی مجلس خطاب به کسانی که در جهت تضعیف شورای نگهبان گام برمی‌دارند گفت: آن‌ها باید بدانند که این نهاد مقدس که عنوان پاسدار قانون اساسی را دارد ،یادگار گرانقدر امام راحل و بازوی رهبر معظم انقلاب است و تضعیف آن آب در آسیاب دشمن ریختن است.

وی با دعوت از تضعیف کنندگان شورای نگهبان جهت دست برداشتن از این بیهوده کاری از آنان خواست در صدد حضور حداکثری مردم در انتخابات هفتم اسفند جهت ناامید کردن دشمن باشند.

بیاتیان در ادامه تذکر خود خطاب به ناظران انتخابات آتی خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه عده‌ای در قالب کاندیدا در برخی مناطق کشور و در شهرهایی که ترکیب جمعیتی، شیعه و سنی است به دنبال اختلاف افکنی میان اقشار مردم هستند.

نماینده مردم بیجار در مجلس شورای اسلامی این نوع برخورد و رفتار را در قالب پروژه نفوذ که رهبر انقلاب به آن تذکر داده‌اند برشمرد و از ناظران انتخابات خواست هوشیار باشند تا خدای نکرده پروژه نفوذ موفق نشده و مردم در یک فضای آرام بتوانند نمایندگان خود را در مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی انتخاب کنند.

*پایان جلسه علنی صبح امروز مجلس/ نشست بعدی 11 بهمن

نشست علنی صبح امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام محمدرضا باهنر نایب رئیس دوم مجلس پایان یافت.

باهنر پیش از پایان اعلام کرد که جلسه بعدی پارلمان یکشنبه هفته آینده 11 بهمن‌ماه با دستور کار تعیین‌شده تشکیل می‌شود.

وی همچنین یادآور شد: مجدداً اعلام می‌کنم که تمام مرخصی‌های نمایندگان مجلس برای هفته آینده لغو شده است و وکلای ملت باید در نشست‌های علنی روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه هفته آتی حضور یابند.

نمایندگان مجلس در این جلسه، کلیات و جزئیات گزارش کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره طرح یک‌فوریتی تقویت بسیج مستضعفین را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند، البته مواد 2 و 3 این طرح برای رسیدگی بیشتر مجدداً به کمیسیون امنیت ملی ارجاع شد.


منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس