کد خبر 548
تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۱

يک وبگاه متعلق به وهابيون افراطي سعودي، در گزارشي از ترس و عصبانيت خود از تقويت روزافزون شبکه هاي ماهواره اي شيعي پرده برداشت.

به گزارش مشرق، پايگاه خبري "مفکرة الاسلام" وابسته به علماي افراطي سعودي، به‌تازگي مقاله‌اي را به عنوان " شبکه ماهواره‌اي شيعي، جنگ جديد ايران " منتشر کرده است.
اين مقاله از طرفي بيانگر بغض و هراس از شبکه‌هاي شيعي و به طور خاص شبکه "الکوثر" صدا و سيماست و از طرف ديگر نشان دهنده موفقيت اين شبکه‌ها در اهداف تبليغي و رسانه‌اي خود است.
نويسنده در اين مقاله، شش شبکه شيعي مهم را معرفي مي‌کند که در صدر آن‌ها شبکه الکوثر ايران قرال دارد. وي شبکه‌هاي شيعي را اين گونه معرفي مي‌کند:
شبکه الکوثر: شبکه‌اي است که در سال 1980 در ايام جنگ ايران و عراق با يک ساعت برنامه در روز آغاز به کار کرد. استراتژي اين شبکه تمجديد و تعريف از انقلاب اسلامي و امام خميني بود که در اين ميان برنامه‌هاي ديني همراه با عزاداري سيد الشهداء(ع) پخش مي‌شد اما برنامه‌هاي سياسي بدليل شرايط سياسي حاکم بر کشور در آن زمان نسبت به برنامه‌هاي ديني بيشتر بود.
با گذشت زمان اين شبکه پيشرفت نمود تا جايي که سريال يوسف پيامبر عليه السلام از اين شبکه به زبان عربي دوبله و پخش شد. بطوري که 55 کشور همزمان آن را مشاهده مي‌کردند و به اين ترتيب مخاطبان زيادي را جذب کرد. پس از الکوثر، شبکه‌هاي شيعي ديگر هم اين سريال را پخش کردند.
المنار: شبکه‌اي متعلق به شيعيان لبنان خصوصاً وابسته به حزب الله که در سال 1991 آغاز به کار کرد اما در سال 2000 به عنوان شبکه‌اي ماهواره‌اي که در تمام دنيا قابل دريافت است، فعاليت خود را منسجم‌تر کرد و فعاليت‌هاي اين شبکه از لحاظ پرداختن به موضوعات سياسي داراي ابعاد گسترده‌تري شد.
ديدگاه‌هاي سياسي المنار موازي با شبکه الکوثر بود ولي به شکل وسيع‌تري روي مسائل سياسي متمرکز شد. البته اين مسأله مانع از آن نشد که المنار از پخش زنده برنامه‌هاي ديني غافل بماند. المنار به دليل ارتباط و انتساب نزديکش به مقاومت اسلامي لبنان به جايگاه ويژه‌ و نفوذ بالايي در مناطق عربي دست يافت.
شبکه جهاني اهل البيت(ع): يکي از شبکه‌هاي شيعي ماهواره‌اي است که از کربلا برنامه پخش مي‌کند.
شبکه الانوار: شبکه ماهواره‌اي الانوار 1 و 2 در کويت است که يکي از آنها مخصوص آموزش‌هاي مذهبي و بحث و گفت و گو‌هاي عقايدي است و ديگري برنامه هاي ادعيه و مرثيه شيعيان را پخش مي‌کند. المعارف از بحرين پخش مي‌شود و متعلق به شيعيان بحرين است و بزودي شبکه فورتين (14معصوم) را روي آنتن مي‌برد.
اين شبکه فقط به پخش زنده ادعيه‌ها و عقايد شيعي کفايت نمي‌کند بلکه فيلم‌هاي و سريال‌هاي درام هم پخش مي‌کند. بينندگان کمي هم ندارد و بيشتر زنان و نوجوانان بينندگان آن هستند.
شبکه هادي تي وي: شبکه ماهواره‌اي مخصوص کودکان که سرودها و کارتون‌هاي ديني را به زبان خيلي ساده براي کودکان پخش مي‌کند.
بسياري از خانواده‌هاي سني کودکان خود را به ديدن اين برنامه‌ها تشويق مي‌کنند در حالي که از خطر تاثير اين عقايد بر کودکان خود غافلند. احمد عمرو، نويسنده وهابي اين مقاله مي‌گويد: " شگرد شبکه‌هاي شيعي اين است که با برنامه سازي در همه زمينه‌ها از جمله فيلم و سريال‌هاي متنوع، سعي در جذب خانواده‌ها دارند که اين مسأله را آشکارا مي‌بينيم و اين همان تأثير آرام، خطرناک و مستقيمي است که شاهد آن هستيم."
نويسينده ادعا مي‌کند: "براي ما بسيار عجيب است که 35 شبکه شيعي عرب زبان منطقه ما را آماج تيره‌اي خود و عقايد شيعه نموده‌اند و ما حتي يک شبکه ماهواره‌اي فارسي زبان نداريم! "
مقاله نويس سايت افراطي مفکرة الاسلام در ادامه مطلب خود و با هدف تحريک حس ناسيوناليستي خوانندگان ادعا مي‌کنند: "شبکه هاي ماهواره‌اي شيعي، با پخش برنامه‌هاي خود به دنبال نفوذ در کشورهاي منطقه و بر هم زدن امنيت منطقه هستند."
با تحليل محتواي برنامه‌هاي شبکه الکوثر مي‌توان علت بغض و عداوت نسبت به اين شبکه را پي برد. شبکه الکوثر عرب زبان بروي مرزي بيش از 20 سال است که از فعاليت آن مي‌گذرد. اين شبکه از شش سال پيش با نام اختصاصي الکوثر وارد رقابت در جهان شبکه هاي ماهواره‌اي شد.
الکوثر همانند يک شبکه عمومي، سبدي متنوع از انواع برنامه‌هاي را در قالب‌هاي مختلف و براي طبقات سني و سليقه‌هاي گوناگون مخاطبان توليد و پخش مي‌کند اين شبکه با نمايش فيلم و سريال‌هاي سالم و اخلاقي مورد توجه بسياري از مخاطبان عرب زبان که علاقه مند به تماشاشاي برنامه‌هاي خانوادگي و سالم هستند؛ واقع شده و اين مسئله، فرصتي براي الکوثر فراهم کرده تا آمار مخاطبان شبکه را افزايش دهد.
و اما آنچه موجب هراس شبکه‌هاي غيرشيعي رقيب الکوثر شده، رويکرد اعتدالي و غير تعصبي و شريح موضوعات ديني و سياسي به شيوه‌اي کاملا منطقي در اين شبکه است.
الکوثر بدون ورود به عرصه‌هاي جنجال برانگيز شيعه و سني و بدون دست گذاري بر نقاط اختلاف نظر شيعه و سني، مباحث معارفي اسلامي را به پيش مي‌برد بگونه‌اي که حتي در برخي برنامه‌هاي شبکه از کارشناسان سني مذهبي استفاده مي‌شود.
افزون بر اين رويکرد، برنامه هاي عقيدتي شبکه از جمله برنامه مطارحات في العقيده با برخورداري از کارشناس مجرب مذهبي توانسته است با ظرافت و هنرمندي و به دور از فضاي جنجال و هياهو، مکتب راستين تشيع را به مخاطبان عرب زبان معرفي نمايد و همين نکته باعث گرايش مخاطبان عرب زبان به شبکه الکوثر و هراس شبکه‌هاي غيرشيعي شده که بازتاب اين خشم و عصبانيت را در مقاله پايگاه مفکرة الاسلام مي‌توان ديد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس