شاید بیش از هر رویداد سینمایی در کشور این جشنواره فیلم مقاومت است که با توجه به سیاست‌گذاری‌هایش توانسته جایگاهی را در میان فیلم‌سازان مستقل دنیا به دست آورد با این نگاه که تعریف ما از دنیا، آمریکا و از سینما، هالیوود نیست.

 به گزارش مشرق، چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از دوم مهرماه در تهران آغاز می‌شود این در حالی است که افتتاحیه این جشنواره جمعه 1یکم مهر ماه است و همزمان در بیش از 3000 نقطه کشور به اجرا درمی‌آید. همچنین، در قالب هفته‌های فیلم مقاومت بناست در چند کشور دیگر هم برگزار شود. شاید بیش از هر رویداد فرهنگی و سینمایی در کشور این جشنواره فیلم مقاومت است که با توجه به سیاست‌گذاری‌هایش توانسته جایگاهی را در میان فیلم‌سازان مستقل دنیا به دست آورد با این نگاه که تعریف‌مان از کشور‌های دنیا همان چند کشور قدرتمند و یا استعمار‌گر و کوته نظر نباشد. باید بدانیم که تعریف ما از دنیا آمریکا و از سینما هالیوود نیست. یکی دیگر از محاسن این جشنواره این است که می‌تواند به‌صورت پایگاه و پاتوقی برای فعالان سینمایی و مستندسازان و جوانان هنرمند و انقلابی کشورهای منطقه تبدیل شود.

البته باید به دقت جشنواره فیلم مقاومت را پی‌گیری کرد و در جهت پیشرفت آن در نقد دلسوزانه‌اش شتاب کرد تا به سرعت پله‌های پیشرفت را در بُعد جهانی طی کند. استراتژی‌ آمریکا در بعد روانی و فرهنگی از طریق هالیوود به جامعه خود و سایر کشورها تبیین می‌شود. مقاومت نیز می‌تواند استراتژی نظام جمهوری اسلامی را به لحاظ فرهنگی در داخل و خارج از مرز‌های خود پیش ببرد و با مقوله‌هایی چون ،ایران هراسی، اسلام هراسی و ... نه تنها مبارزه کند بلکه صاحبان این تفکر را به چالش بکشد و مبانی جدیدی چون مقاومت را نیز مطرح کند. نمایش حقیقت می‌تواند به این مهم کمک کند. اما باید به این نکته پاسخ داد مقاومت تا چه اندازه استراتژی نظام را پیش می‌برد؟

آنچه مسلم است تجربه چند دوره برگزاری بین‌المللی و گسترش تعاملات بین مجامع و طیف‌های فرهنگی و انتخاب رویکردهای ضد صهیونیستی و ضد سلطه باعث شده تا این رویداد سینمایی فراتر از انتظار مورد استقبال و تحلیل اندیشمندان و سیاسیون جهان اسلام و دیگر کشورها قرار گیرد و مهم‌تر از آن، افق روشن و امیدی است که بسیاری از فعلان سیاسی و اجتماعی کشورهایی چون سوریه، عراق و ... به این حرکت راهبردی حوزه فرهنگ بسته‌اند. در ارتباط با برگزاری جشنواره مقاومت و لزوم اهمیت آن افراد سرشناس برخی از کشور‌های همسایه صحبت‌هایی داشته‌اند که در ادامه به برخی از آنها اشاره شده است.

یک رهبر بسیج مردمی عراق معتقد است جشنواره فیلم مقاومت مکمّل نقش مستشاران ایران در عراق و سوریه است و آن را در ایران را پیروزی بزرگ و جدیدی در برابر تروریسم می‌داند و بر این باور است این جشنواره در راستای تکمیل نقش مستشاران ایرانی درصحنه‌های نبرد در عراق و سوریه است.

«وهاب الطائی» کارشناس امور رسانه در بغداد بر اهمیت جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در استوار کردن اندیشه‌های واقعی مقاومت تأکید دارد و معتقد است به دنبال هجوم وحشیانه تروریسم و صهیونیسم به امت اسلام، این بار مقاومت در عرصه سینما و با حضور بسیار بزرگ فیلم‌سازان اقتدار خود را به منصه ظهور گذاشته است. وی اضافه می‌کند: عراق نیز با شش فیلم در جشنواره فیلم مقاومت در تهران شرکت کرده که این فیلم‌ها به‌وضوح میزان جان‌فشانی‌ها، چالش‌های بزرگ و همه پیروزی‌های عظیمی که در عرصه عراق و سوریه حاصل‌شده ثبت کرده است.

یک کارگردانان سوری، برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در ایران را نشانه اهتمام این کشور به حقوق بشر و حمایت از ملت‌های آزادی‌خواه جهان توصیف می‌کند.

«ولید درویش»، نماینده پارلمان سوریه این جشنواره را یکی از مهم‌ترین جشنواره‌‌ها در جمهوری اسلامی‌ ایران می‌داند و تصریح می‌کند: ایران همواره در گسترش فرهنگ حقیقی مقاومت گوی سبقت را از دیگران ربوده است. سینمای ایران سینمای اسلامی و ضد استکباری است که ریشه در خط مقاومت دارد.

«احمد ابراهیم» از کارگردانان سوری معتقد است کشور ایران طلایه‌دار و پیشگام در ساخت فیلم‌های مقاومت است. به گفته وی، جشنواره فیلم مقاومت نمایش خلاقانه فرهنگ و تمدن یک کشور است. وی معتقد است در عصر حاضر که رسانه‌های غربی با دروغ‌پردازی و طرح موارد ساختگی به دنبال تحریف افکار عمومی جهان هستند نیاز همه ملت‌ها به تبیین چهره واقعی استکبار و تروریسم روشن می‌شود. ایران همواره در ساخت فیلم‌هایی که در وهله نخست به بشریت و ملت‌های مدافع آزادی اهمیت می‌دهند، پیشگام بوده است و توانسته فیلم‌های موفقی در روایت گسترش ظلم در جهان و نزاع بین خوبی و بدی در منطقه و جهان بسازد.

«باسل قس نصرالله» مشاور مفتی سوریه جشنواره فیلم مقاومت روشنگر فلسفه مقاومت برای جهانیان است و این حرکت یک همایش فرهنگی مهم برای تقریب فرهنگ‌های مختلف جهان توصیف کرد. وی افزود: جشنواره‌ای که با حضور شمار بسیاری از شخصیت‌ها برای دفاع از ایده مشخصی و همانا ایده مقاومت با مفهوم جامع آن برگزار می‌شود یک گردهمایی مردمی است.

نصرالله بابیان اینکه جشنواره فیلم مقاومت روشنگر فلسفه مقاومت و زوایای غیر شفاف آن برای انسان‌هاست، گفت: اشکال مختلف فیلم‌های مستند و غیر مستند می‌تواند منتقل دهنده افکار، راه‌حل‌ها و نتایجی درزمینهٔ مقاومت در برابر صهیونیسم و استکبار جهانی باشند.

وی به اعتقاد آمار بالای فیلم‌های شرکت‌کننده از کشورهای مختلف در جشنواره فیلم مقاومت نشانه موفقیت ایران در جلب مجموعه بزرگی از تهیه‌کنندگان، کارگردانان و فرهیختگان، اصحاب رسانه و غیره برای مشارکت در موضوعات جشنواره دانست. وی جشنواره فیلم مقاومت را معرف فلسفه و مفهوم مقاومت در اذهان ملت‌هایی خواند که آثار جشنواره در جامعه آن‌ها تولیدشده است و افزود: کشورهای مختلف از این خاستگاه دیدگاه‌ها، افکار و راه‌حل‌هایی برای تحکیم خط‌مشی مقاومت ارائه خواهند داد.

مشاور مفتی سوریه، ایران را پرچم‌دار حمایت از مقاومت ضد اشغالگری و همه اشکال ظلم و استکبار است و از طریق برگزاری چنین مراسم بین‌المللی ظرفیت خود را در گسترش جهانی اندیشه مقاومت بیش‌تر می‌کند.

«تامر العربید»، رئیس موسسه عالی هنرهای نمایشی سوریه هم برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در شرایط کنونی منطقه را بسیار مهم خواند و معتقد است سینما هنری است که نقش بی‌نظیری در رساندن هر پیامی به همه جهانیان دارد، بنابراین تمرکز بر تولید فیلم‌هایی که حامل اندیشه‌های واقعی مقاومت است نیاز ضروری است، چراکه مقاومت در یک کلمه یا عنوان خلاصه نمی‌شود.

به گفته وی اهمیت جشنواره فیلم مقاومت در رویارویی با اتهام‌ها و اندیشه‌های خصمانه دشمنانی است که افکار اشتباهی را درباره جبهه مقاومت به جهانیان القا می‌کنند و هر ابزاری را برای ضربه زدن به کشورهای که حافظ هویت و تمامیت مقاومت هستند، بکار می‌گیرند.

وی ضمن تقدیر از تلاش‌های جمهوری اسلامی ‌ایران درزمینهٔ دفاع همه‌جانبه از مقاومت تأکید کرد: سینمای ایران در سطح جهانی با پیشرفت‌های قابل‌توجهی همراه بوده و جهانیان همواره منتظر ساخت فیلم‌های جدیدی توسط ایرانیان هستند.

«خلف المفتاح» عضو شورای رهبری حزب عربی سوسیالیستی بعث سوریه، تلاش جمهوری اسلامی ‌ایران در دفاع از مسائل واقعی بشردوستانه در قالب برگزاری جشنواره فیلم مقاومت ستایش کرد. وی می‌گوید: ایران با برگزاری این جشنواره ثابت می‌کند که حمایت از مقاومت و آزادی بشریت و اراده ملت‌ها تنها باقدرت سلاح امکان‌پذیر نیست بلکه به قدرت نرم نیز همچون در زمینه‌های هنر، رسانه و فرهنگ نیز نیاز است.

این مقام سابق سوریه گفت: جشنواره فیلم مقاومت فرصتی برای ارائه چهره واقعی مقاومت و تفکیک آن از تروریسم است آن‌هم زمانی که رسانه‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج‌فارس، در راستای ترویج اندیشه‌های تکفیری، تروریست‌ها را صاحبان یک قضیه و رزمندگان مدافع حقوق بشر و آزادی را تروریست می‌خوانند.

معاون سابق وزیر اطلاع‌رسانی سوریه هم برگزاری جشنواره فیلم مقاومت را فرصتی برای شناخت کامل مردم منطقه از مسائل، دغدغه‌ها، فرهنگ و دستاوردهای کشورهای مختلفشان در قالب آثار سینمایی یا فیلم کوتاه از بیش از یک‌صد کشور جهان است.

معاون سابق وزیر اطلاع‌رسانی سوریه بر اهمیت گسترش فعالیت‌های فرهنگی مشابه جشنواره فیلم مقاومت گفت: دشمنان از طریق ماشین رسانه‌ای خود امت مقاومت اسلامی را مردمی خلاف‌کار نشان داده‌اند که راهی جز توسل به‌زور و خشونت برای دفاع از خویشتن ندارد و جشنواره فیلم مقاومت ثابت می‌کند که مقاومت برای دفاع از حق و حقیقت و افتخاری برای صاحبان آن است.

«سلمان شبیب»، عضو دفتر سیاسی و مسئول روابط خارجی حزب الشعب سوریه جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت را پدیده سینمایی مهم می‌داند و می‌گوید: برگزاری این جشنواره در ایران که حامی اصلی جبهه مقاومت و مبارزه با تروریسم و اشغالگری اسرائیل است، جای تقدیر دارد.

وی وظیفه جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت را آشکار ساختن مفهوم مقاومت و تأکید بر اولویت قضیه فلسطین و مبارزه با تروریسم برای امت اسلامی خواند و گفت: سینماگران و هنرمندانی که به مقاومت ایمان‌دارند با ارسال آثار خود از سراسر جهان و نه‌تنها منطقه به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت، حقایق و اندیشه‌های مقاومت و برحق بودن مسائل جبهه مقاومت را در قالب فیلم و عکس روشن کرده‌اند.

این مقام سیاسی ضمن قدردانی از تلاش جمهوری اسلامی ایران در ترویج فرهنگ حقیقی مقاومت در همه زمینه‌ها بر این باور است آثار سینمایی در عصر کنونی مهم‌ترین ابزار برای رساندن اندیشه‌های ما به جهانیان به‌دوراز هرگونه تزویر و تحریف است و برگزاری جشنواره فیلم مقاومت بهترین گواه این موضوع است.

در یک تحلیل کلی می‌توان نتیجه گرفت که نگاه طیف‌های مختلف مردم در سوریه و عراق و اغلب کشورهای منطقه به جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت همان نگاه امیدوار و روشنی است که به حضور سیاسی و حمایتی ایران در زمینه‌های مختلف دارند. این البته رسالت و مسئولیت حرکت جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت را چند برابر می‌کند و شایسته است با طراحی ساختاری غنی و فراگیر با حمایت دستگاه‌های سیاسی و وزارت امور خارجه و تقویت منابع و تکیه‌گاه‌های اقتصادی این جشنواره شاهد کارکردهای وسیع‌تر و اثرگذاری جدی‌تر آن در مقیاس ملی و منطقه‌ای و بین‌المللی بود. به همین منظور انتظار می‌رود در انتهای جشنواره برگزار کنندگان آن به ارائه آمار نه تنها کمی بلکه کیفی بپردازند و رسانه‌ها نیز با مشارکت نقاط قوت و ضعف آن را مطرح کنند و گروهی پژوهش‌گر و محقق به تاثیرات برگزاری جشنواره مقاومت در کشور‌های منطقه و حتی سایر کشور‌های صاحب سینما و قدرتمند بپردازند.
منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس