احمد توکلی

در روز قدس، در مسیر حرکت خودروی حامل رئیس‌جمهور محترم جمع معدودی در اعتراض به رئیس‌جمهور شعارهایی سر دادند که نه در شأن مقام ریاست‌جمهور بود نه در شأن روز قدس.

 به گزارش مشرق، احمد توکلی طی یادداشتی در کانال تلگرامی خود نوشت: در روز قدس، در مسیر حرکت خودروی حامل رئیس‌جمهور محترم جمع معدودی در اعتراض به رئیس‌جمهور شعارهایی سر دادند که نه در شأن مقام ریاست‌جمهور بود نه در شأن روز قدس.

در این یادداشت نخست برخی تبعات این رفتار ناشایست را برمی‌شمارم، سپس  به یکی دو عامل اصلی وقوع این رفتارها اشاره‌ای می‌کنم و در پایان پیشنهادی تقدیم می‌نمایم.

۱.  روز قدس به همه مسلمانان تعلق دارد. این روز حاصل تدبیر انقلابی امام رحمه‌الله علیه برای اعلام حضور ستم سوز همه مسلمانان حول یک محور مشترک و مهم برای نجات فلسطینیان مظلوم و قبله نخست مسلمانان از یوغ اسارت یهودیان صهیونیست، نژادپرست، عنود و سفاک بوده است(که قطعا کارشان را به‌حساب همه یهودیان، ازجمله هم‌وطنان کلیمی خویش نمی‌گذاریم.) در چنین روز وحدت‌آفرینی تعرض و اهانت به مسئولان جمهوری اسلامی، با هدف امام و رهبری در تعارض آشکار است.

۲.  رئیس‌جمهور منتخب اکثریت مردم ایران است که حکمشان را رهبری تنفیذ می‌کنند. اگر اهانتی به وی صورت گیرد، متوجه مردم و رهبر نیز می‌شود و ناروا را نارواتر می‌سازد.

۳.  این اتفاق که در گوشه‌ای از گستره عظیم تظاهرات انقلابیون روزه‌دار رخ داد. اگر حاصل برنامه‌ریزی منافقانه برای تهییج برخی از متدینان عصبانی از حوادث انتخابات و تشدید اختلاف نبوده باشد، مسلماً قطعه بسیار کوچکی از جمعیت عظیمی بود که راه و زمان غیرقابل قبولی را برای ابراز مخالفت برگزیدند. ولی مرتکبان به‌راحتی می‌توانستند حدس بزنند که این کار به مدد رسانه‌های مسلط به‌پای همه مردم انقلابی و متدین گذارده خواهد شد. این به ضرر آنان و همه ملت است.

۴.  عملیات موشکی سپاه شجاعانه، مدبرانه، دقیق و نشانه پیشرفت و توانایی ایران بود. یکی از برکات حمله موشکی در داخل این بود که گرایش به وحدت در پذیرش حقانیت مواضع انقلابی پدید آمد که آمادگی موشکی را در برابر آمریکای مزور و سلطه‌طلب و اذنابش ضروری می‌دانستند. در این حادثه آشکار شد که چه حکمتی در پس اصرار رهبری مآل اندیش برای تجهیز کشور به سلاح‌های استراتژیک نظامی نهفته بود. آیا در این محیط مناسب ملی عاقلانه است که جمعی در مخالفت با رئیس‌جمهور چنین رفتار ناشایستی نشان دهند؟ تا عواملی صحنه را از تمرکز بر نفی دشمن به میدان نفی و کشمکش داخلی تبدیل کنند؟

بر این فهرست می‌توان نکات دیگری را افزود مانند سخت کردن کار بر منتقدان، ناشنیده ماندن نظرات و استبداد رأی بیشتر.

۵.  رهبری خیرخواه، همیشه و به‌ویژه در این انتخابات از دوقطبی کردن مردم پرهیز داده‌اند. مخاطب این دستور بیش از آن‌که مردم باشند، مسئولان‌اند. وقتی با تأکید و مکرراً بدون آنکه به انتقادات خیرخواهانه رفیق و رقیب اعتنا کنند، نامزدهای انتخابات و به‌تبع آن‌ها مردم را به دو قطب طرفدار تعامل با جهان و جنگ‌طلب، طرفدار توسعه و خواهان آشفتگی، عزت جویان و انزواطلبان، آرامش‌خواهان و حامیان تنش و خلاصه راه و بیراهه تقسیم کنند و در همین سیاق رقیبان را به برنامه‌ریزی برای دیوارکشی در پیاده‌رو، در طول ۳۸ سال تنها اعدام و زندان بلد بودن، منطقی جز ممنوع کردن نداشتن، منشأ ناامنی در کشور و منطقه بودن، زبان بریدن و لب دوختن و ... متهم کنند و بدن ترتیب طرفداران آن‌ها را تحقیر و نفی کنند و در هواداران خویش نفرت برانگیزند، این قبیل رفتارهای ناشایست زمینه‌سازی می‌شود. این تحلیل واقع‌بینانه چیزی از زشتی برخورد با رئیس‌جمهور مستقر و منتخب در روز قدس نمی‌کاهد ولی هر کس باید سهم خویش را هم ببیند تا کار از هر دو سر اصلاح گردد. این جهان کوه هست و فعل ما ندا/ سوی ما آید نداها را صَدا.

۶.  این حادثه تلخ در روز قدس امسال با روح این روز مهم نمی‌خواند. یک برنامه حساب‌شده نیز در همین جهت ولی در نفی مطلق روز قدس در سال‌های  نزدیک رخ داد که دوستان اصلاح‌طلب در ذم آن چیزی نگفتند. در روز قدس سال ۱۳۸۸ در ادامه فتنه¬ای که به قول رهبری فتنه‌گرهای اصلی آن بیگانگان بوده‌اند، دسته‌ای که مجهز به سازمان‌دهی و شعارنوشته‌های خاص هم بودند شعار مرگ بر ولایت‌فقیه و نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران می‌دادند ولی شبکه رسانه‌ای مسلط نه‌تنها تقبیح نکردند، بلکه بعضاً حمایت نیز کردند. حالا رسانه‌های مسلط از کار زشتی در گوشه‌ای از تظاهرات چنان تصویری ساختند که فقط بکار ادامه دوقطبی ماندن ملت میاید.

۷.   همه باید بدانیم که رئیس‌جمهور منتخب بدون پیروی از فرمان‌های رهبری و رعایت سیاست های کلی تعیین شده و پشتیبانی همه نهادها و ارکان حکومت و قاطبه مردم نمی‌تواند این‌همه مصیبت اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی را مهار کند، چه رسد به حل آن‌ها. در آن صورت دود آن نه‌تنها به چشم ملت که همگی مدعی خدمت به آنانیم می‌رود، بلکه چشمان سیاستمداران اصلاح‌طلب و اصولگرا هم بی‌نصیب نمی‌ماند. بنابراین خیرخواهانه پیشنهاد می‌کنم از کج‌روی‌ها و کج‌اندیشی‌های گذشته توبه کنیم و عقلای دلسوز از دو جناح تا دیر نشده برای تفاهم در چارچوب تمام اصول قانون اساسی به نتیجه برسند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 12
  • رهگذر IR ۱۳:۳۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
    35 25
    آن کار ناپسند بود؛ قبول. ولی شما در بزنگاه های مهم ساکتید. راه رفتن بین حق و باطل اعتدال نیست نام دیگری دارد. نمی خواهم به عنوان عضوی از ملت به شما برچسب بزنم. ولی شما کجا از اقدامات انقلابی و از خون شهیدان دفاع کرده اید؟ در این نوشته هم فقط به مخالفین رئیس جمهور تاخته اید. گناه اظهارات شاذ، دشمن شاد کن و تضعیف کننده زیرساخت های امنیتی و اعتقادی مردم گناه کوچکی نیست. گناه بزرگان بسیار بزرگتر از گناه پایین دستی هاست. لطفاً عدالت را رعایت فرمایید.
    • کارشناس اقتصادی IR ۰۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
      7 4
      آقای توکلی هر موقع به نفع رای آوردنشان باشد وارد گود می شود مثلا تا کنون اصلا در خصوص صحت و یا تخلف در انتخابات اظهار نظر نکرده چون رای تهرانی ها را از دست می دهد به همین دلیل مدتی است زبانش در مقابل فرزندان راستین این مملکت کوتاه شده و مدتی است خبری از او در رسانه ها نیست لطفا دقیقا به رفتار او توجه کنید تا در دولتی مردمی عملکرد او را در خصوص اقدامات تخریبی اقتصاد در سال 1391 را به خاطر مردم بیاوریم و از مشرق تشکر می کنیم که اجازه می دهد بعضی از کارهای افراد را که چه عمدی و چه سهوی انجام داده اند به اطلاع عموم رسانده و در شرایط سخت فقط آن حوادث را در اذهان برای آینده زنده نگه داریم
    • نادر IR ۰۱:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
      9 3
      آقای توکلی بنای اینگونه حرکات و اعتراض ها را شما و دوستانتان که اکثرا" امروز استاندار و فرماندار شده اند در مجلس با هورا کشیدن موقع حضور رئیس جمهور پر کار آقای احمدی نژاد گذاشتین دستمال آب نکشید
  • سلام IR ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
    16 16
    برادر گرامی آقای توکلی ای کاش رئیس جمهور به نصایح شما که فرموده بودی آقای روحانی می خواهی با وضعیت گفتمانی که انتخابات در پیش گرفته ای رئیس جمهور باشی به فکر دوره ریاست جمهوریت هستی؟ {البته منظور شما بیشتر روابط خارجی مد نظر بود من بنظرم روابط داخل هم باید مد نظر ایشان می بود و باید باشد) ای کاش به نصایح شما گوش می کرد - اکنون نیز رئیس جمهور بابد حلم و برد باری قدرت تحمل شعارهای احساسی و قدرت عذر خواهی از رنجش متدیین را در خودش را داشته باشد. - آقای رئیس جمهور باید در کابینه و انتخاب استانداران رفتار عقلانی برای کابینه هایی که بیشتر بامردم محروم سرو کار دارند توجه کند از جمله وزیر کار و زیر کشور وزیر تجارت و وزیر نیرو و .... همچنین در استانهایی که حائز اکثریت آراء نیستند استانداران را از طیف رقیب انتخاب کنند.
  • ۱۴:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
    25 9
    همن در شان رییس جمهور بود و هم در شان روز قدس جناب آقای توکلی مبارزه با اسرائیل نیاز به یک پایگاه قوی مانند جمهوری اسلامی می خواهد که محور مقاومت باشد وقتی آقای رییس جمهور به عمد این پایگاه را ضعیف می کند یعنی در مسیر مقابل مقاومت حرکت می کند لذا شعار های روز قدس دقیقا در شان این روز بود البته تعداد معدود هم نبودند بدلیل اینکه در راه پیمایی عمده شعار مردم مرگ بر فتنه گر و سازشکار بود
    • نکایی IR ۰۲:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
      4 1
      احسنت
  • علی IR ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
    1 1
    آقای توکلی اشتباه میکنید از انتخابات 29 اردیبهشت کسی عصبانی نیست اگر بنا بر عصبانیت بود مطمئنا خیابانی شلوغ میشد مسجدی آتش میگرفت .... کسی عصبانی نیست. شما هیچ وقت جانب انصاف و حق را نگرفتید، همه جا کم کاری میکنید و همیشه هم طلبکارید .... برای شما و دیگر دوستانی که خود را بزرگ میدانند متاسفم .... اتفاقات روز جمعه بد باشد و محکوم کنید، نمیتوانید خشم و یاس مردمی را که به شما مثلا برزگ امید داشتند نبینید... آنچه که در روز جمعه دیدید پیش نمایش از طوفانی هست که امثال شما میخواهند سواران این طوفان باشند ... خبردارید امروز هم کارخانه ای تعطیل شده و ۱۳۰ کارگر به خیل عظیم بیکاران اضافه شده است؟ آب در آسیاب دشمن آن جماعت میریزند؟ یا شما خر مراد دولت میرانید؟ شاید فراموش کردید سال دور از امروز را، شعار «ابولحسن پینوشه ـ ایران شیلی نمیشه» دشمن این مردم نه آمریکاست و نه اسرائیل و کلیدداران بی خانه را بلکه شما و امثال شما که ماهی هر آب گل آلود میشوید
  • IR ۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۴
    13 20
    آقای توکلی.اینگونه توجیه کردن شر وفتنه درشان شما وعدالتخواهیتان نیست
    • IR ۰۹:۰۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
      3 2
      شما می دانی فتنه چیه البته که می دانی اما فتنه کشته سازی راه انداختن است و آتش افروزی کردن دقیقا مثل سال 88 اما شعار و تخلیه هیجان در دنیا رایج است آقای رئیس جمهور را نباید خیلی لی لی به لالایشان گذاشت
  • IR ۰۰:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
    9 3
    آقای توکلی, شما در قضیه اهانت به آقای احمدی نژاد رئیس جمهور مملکت , کجا بودید؟ چرا اونوقت حرفی نزدید؟ چرا حالا دارید خراب کاری های آقای روحانی را ماسمالیزاسیون می فرمایید؟ و تقصیرها رو می اندازید گردن تعدادی از راهپیمایان دلسوز که ناراحت از تضعیف بنیه دفاعی و نظامی مملکت هستند می اندازید؟
  • IR ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۰۵
    4 1
    همیشه میگن حرمت امامزاده به صاحبشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس