اروپا

مرکل، مکرون و مِی از ترامپ انتقاد نموده، اما تأکید کردند در ماه‌های پیشِ رو ایران باید در کنار حفظ محدودیت بر فعالیت هسته‌ای‌اش، در مورد سایر نگرانی‌های آمریکا مذاکره کند.

سرویس جهان مشرق- با اعلام خروج آمریکا از برجام، بیانیه سه‌جانبه اروپاییان در کنار کنفرانس مطبوعاتی موگرینی با تأکید بر دو محور اصلی منتشر شد: اول اینکه تصمیم ترامپ، اشتباه بود و دوم اینکه ایران باید در برجام بماند. در واقع تا زمانی که بحث بودن یا نبودنِ آمریکا در برجام مطرح بود، اروپاییان بین دو گزینه خوب و بد قرار داشتند و طبیعتاً ترجیح آنها ماندن در کنار آمریکا در برجام بود.

اما با گذشت چند روز از اعلام ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از برجام، حالا اروپاییان مطمئن هستند که بین دو گزینه بد و بدتر قرار گرفته‌اند. بر این اساس شاید خروج اروپا از برجام در حالت قبلی، گزینه بد در مقابل خوب به شمار می‌رفت و به کناری گذاشته می‌شد، اما حالا گزینه بد در مقابل بدتر به شمار آید زیرا در صورت جدیت آمریکا در تحریم شرکت‌های اروپاییِ همکار ایران، مقامات قاره سبز که چند هفته پیش بواسطه دو تا تغییر تعرفه بلافاصله خود را به واشینگتن رساندند، چگونه می‌توانند در برابر تحریم خسران‌آور در همکاری‌های گسترده تجاری با آمریکا دوام بیاورند؟

بنابر این در این چند روز که از امضای ترامپ پای دستور خروج آمریکا از توافق هسته‌ای گذشته، سران سه کشور اروپایی اگر چه از تصمیم آمریکا ابراز تأسف کرده‌اند، اما راهبرد خود را به سمت ایران نشانه رفته‌اند. خودتان صحبت‌های آنها طی چند روز اخیر با بخوانید و قضاوت کنید:

آنگلا مرکل

صدراعظم آلمان هم‌صدا با رئیس کمیسیون اروپا شد که اروپا باید سیاست خارجی‌اش را خودش تنطیم کند و به تصمیم این و آن تغییر ندهد. او گفت: «زمان آن گذشته که آمریکا از ما و اهدافمان محافظت کند. اروپا باید فرمانش را خودش در دست بگیرد و این مسئولیت ما برای آینده است». اما در کنار آن طی یک کنفرانس خبری تأکید کرد «ما نباید توافق هسته‌ای را زیر سؤال ببریم بلکه باید در مورد یک توافق بزرگتر که فراتر از موضوع هسته‌ای پیش برود، گفتگو کنیم».

او همچنین با رئیس‌جمهور ایران، تلفنی صحبت کرد و از حمایت اروپا از برجام در صورت پایبندماندنِ ایران به تعهداتش سخن گفت. البته تأکید کرد این در شرایطی رخ می‌دهد که ایران در مذاکراتِ پیشِ رو با اروپاییان در مورد برنامه موشک‌های بالستیک و فعالیت‌هایش در کشورهای نزدیک مثل سوریه و یمن گفتگو کند. او همزمان حمله‌ای که از سوریه به بلندی‌های تحت کنترل اسرائیل در جولان صورت گرفت را محکوم کرد، ‌ کاری که پیش‌تر وزیر خارجه آلمان نیز انجام داده بود. مرکل از ایران خواست به جای افزایش تنش‌ها به تلاش‌هایی که برای کاهش هزینه خروج آمریکا از برجام آغاز شده، بپیوندد.

یک روز بعد او در یک سخنرانی که به صورت زنده از تلویزیون‌های آلمان پخش شده، بار دیگر اقدام ترامپ را «مایه تأسف و نگرانی» دانسته که «اعتماد را در نظم بین‌المللی خدشه‌دار می‌سازد» اما اضافه کرده برنامه موشکی ایران، روابطش با اسرائیل و اقداماتش در سوریه «نگرانی‌های گسترده‌ای را برانگیخته است». او همچنین اضافه کرده بخشی از نگرانی نسبت به اقدام‌های ترامپ، مربوط به خروج واشینگتن از توافق آب‌وهوایی پاریس و اعلام یکجانبه تعرفه‌های تجاری است.

خانم مرکل همچنین در گفتگو با پوتین اطمینان داد که آلمان «به سهم خود» به دنبال حفظ برجام با اعضای باقی‌مانده است. وزیر خارجه دو کشور نیز کمی‌ پیشتر با هم دیدار کرده و همین موضع را اعلام کردند. وزیر خارجه آلمان مصاحبه‌ای با نشریه اشپیگل داشته و در آنجا ابراز امیدواری کرده تا اروپا بتواند بر سازوکاری برای سدکردن تحریم‌های آمریکا علیه شرکت‌های اروپاییِ همکار با ایران توافق کند. با این حال «هایکو ماس» دو روز پیش گفت «راه‌حل ساده‌ای برای حفاظت از شرکت‌ها در مقابل ریسک تحریم‌های آمریکا وجود ندارد». او گفت «ایران آماده گفتگو است اما به هر حال باید انگیزه‌های اقتصادی هم وجود داشته باشد که به نظرم پس از تحریم‌های آمریکا آسان نخواهد بود».

امانوئل مکرون

مکرون شاید آخرین مقام خارجی بود که پیش از اعلام خروج آمریکا از برجام با ترامپ به صورت تلفنی صحبت کرد. ظاهراً او می‌خواست آخرین تلاش‌هایش را برای باقی‌ماندن گزینه «خوب» برای اروپا انجام دهد اما پس از این گفتگو خبرهای غیررسمی حاکی از این بود که ترامپ به وی اعلام کرده از برجام خارج می‌شود. همین نیز شد.

رئیس‌جمهور جوان فرانسه در توئیتی اعلام کرد «فرانسه، آلمان و پادشاهی متحد از تصمیم ایالات متحده برای خروج از برجام، متأسف هستند. رژیم عدم اشاعه هسته‌ای در خطر است». در واقع آنچه مکرون را بیش از هر چیز ناراحت کرده، این است که با بودنِ برجام، می‌شد سایر کشورها را نیز به عدم پیگیری تسلیحات هسته‌ای واداشت، اما اکنون احتمال افزایش تعداد اعضای باشگاه دارندگان بمب هسته‌ای بیشتر شده است.

او یک روز پس از اعلام ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از برجام با رئیس‌جمهور روحانی گفتگو کرد تا مطمئن شود ایران در برجام می‌ماند. مکرون از روحانی خواست «در گفتگوهای باز با همه اطراف درگیر» شرکت کند و در مورد موشک‌های بالستیک، فعالیت‌هایش در منطقه و همچنین آینده برنامه هسته‌ای پس از ۲۰۲۵ میلادی حاضر به گفتگو شود. صبح همان روز لودریان وزیر خارجه فرانسه در مصاحبه با رادیو فرانسه گفت:

«منطق آمریکا انزواطلبانه، حمایت‌گرانه (نسبت به اقتصاد خودش) و تکروانه است. این یک خدشه در تعهدات بین‌المللی است و فرانسه عمیقاً از این تصمیم متأسف است. ما در روزهای پیشِ رو بنگاه‌های اقتصادی را جمع می‌کنیم و در گفتگو با آنها تلاش می‌کنیم تا جایی که امکان دارد آنها را از اهرم‌های (تحریم) آمریکا حفظ کنیم».

یک منبع نزدیک به دفتر مکرون به سی‌ان‌ان گفته است از نظر رئیس‌جمهور فرانسه، خروج آمریکا پایان داستان نیست بلکه پایان یک فصل از آن است. وی همچنین چهارشنبه گذشته در مصاحبه با دویچه وله تأکید کرد اروپا اگر نگران «ثبات و صلح در خاورمیانه» است، باید تعهداتش در برجام را مجدداً تأیید و تحکیم کند. به نظر او رفتارهای ترامپ، اروپا را در یک نقطه عطف قرار داده است: «ما در یک لحظه تاریخی برای اروپا قرار داریم. اروپا مسئولیت تضمین نظم چندجانبه‌ای را برعهده دارد که ما در پایان جنگ جهانی دوم ساختیم و اکنون گاهی به لرزه در می‌آید».

مکرون به دویچه‌وله صراحتاً گفت ما در برجام ماندیم تا بر اثر تصمیم آمریکا، ایران فعالیت هسته‌ای‌اش را از سر نگیرد و تنش در منطقه افزایش نیابد «اما به هر حال معتقدیم این توافق باید در مورد فعالیت‌های هسته‌ای در ۲۰۲۵، فعالیت‌های بالستیک در منطقه و فعالیت‌های منطقه‌ای در عراق و یمن وسوریه و لبنان تکمیل شود. به نظرم این توافق باید گسترده‌تر شود و ما داریم با اتحادیه اروپا، آلمان و پادشاهی متحد روی این موضوع کار می‌کنیم». وقتی از او در مورد احتمال افزایش تنش با آمریکا پرسیده شد گفت: «مؤلفه‌های تنش‌زا وجود دارند اما تمایل قدرتمندی میان ما وجود دارد. به نظرم می‌توانیم با پیشنهادم درمورد مذاکرات گسترده‌تر پیش برویم». رئیس‌جمهور فرانسه دو روز پیش بار دیگر تلفنی با ترامپ گفتگو کرد و «نگرانی جدی» خود را در در مورد «ثبات در منطقه» ابراز کرد.

در آخرین اظهار نظر فرانسوی دو روز پیش لودریان وزیر خارجه آن کشور تأکید کرد «ما سهامداران توافق وین هستیم و می‌خواهیم سهامدار بمانیم». وی گفت «این توافق بدان معنا است که عدم اشاعه هسته‌ای، ممکن است زیرا ایران به هیچ وجه به سمت ساخت سلاح هسته‌ای نخواهد رفت.»

ترزا مِی

نخست‌وزیر بریتانیا که کشورش قصد خروج از اتحادیه اروپا را دارد و در گیر و دار اختلافات اقتصادی با آن است، تلاش کرد وحدت سیاسی‌اش را با همتایان اروپایی حفظ کرده و به نمایش بگذارد.

جدا از بیانیه مشترک سه کشور که بلافاصله پس از اعلام ترامپ مبنی بر خروج از توافق منتشر شد، در مجلس بریتانیا نیز همراستا با سخنان دو همتایش گفت برجام یک گام مهم در حفظ امنیت جهان بوده و بارها در گفتگو با ترامپ بر این نکته تأکید کرده که برجام باید سر جایش بماند. با این حال موضوعاتی مانند «موشک‌های بالستیک، اتفاقی که قرار است پس از پایان دوران محدودیت‌های برجام بیافتد و فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد. ما با اروپایی‌مان و سایر متحدانمان در حال کار هستیم تا به این هدف برسیم».

بوریس جانسون نیز در پارلمان گفت از تصمیم آمریکا متأسف است و قرار نیست بریتانیا همین کار را تکرار کند.

سخنگوی ترزا می پنج‌شنبه گذشته اعلام کرد وی با ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا تلفنی گفتگو کرده و یادآوری کرده که «ما و شرکای اروپایی ما کاملاً متعهد هستند که اطمینان حاصل کنند توافق هسته‌ای به عنوان بهترین راه برای ممانعت از توسعه سلاح هسته‌ای از سوی ایران پابرجا می‌ماند». بنابر این بین آنها توافق شد که گفتگوهایی با هدف جلوگیری از خسران شرکت‌های انگلیسی از تحریم‌های جدید آمریکا برگزار شود. ترزا می همچنین در این گفتگو بر همراهی با آمریکا در تداوم تحریم کره شمالی تا خلع سلاح کامل تأکید کرد.

آنها در این گفتگوی تلفنی همچنین حمله اخیر موشکی از خاک سوریه به اسرائیل را «محکوم کرده و از حق اسرائیل برای دفاع از خود در برابر تجاوز ایرانیان پشتیبانی کردند». ترزا می و ترامپ «ضرورت حفظ آرامش از سوی همه طرف‌ها و اهمیت مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه» را یادآور شدند. می دو روز پیش تلفنی با رئیس‌جمهور روحانی نیز گفتگو کرد و هر دو بر «اهمیت تدام گفتگوهای دوجانبه» و صبوری برای نتیجه مذاکرات وزرای خارجه اروپایی با ایران در بروکسل تأکید کردند.

جمع‌بندی

در چند روزی که از اعلام ترامپ مبنی بر خروج آمریکا از توافق هسته‌ای گذشته، سران اروپا فقط بر دو راهبرد در هفته‌ها و ماه‌های پیشِ رو تأکید کرده‌اند: ایران باید در برجام بماند و ایران باید در مورد سایر نگرانی‌های آمریکا صحبت کند. در واقع به جای اینکه خروج آمریکا از توافقی که به صورت چندجانبه با اروپاییان و چین و روسیه امضا کرد، ترامپ را نسبت به اروپا بدهکار کند، به عکس موجب بدهکاری ایران شده است.

اروپاییان قول داده بودند در صورتی که ایران در فعالیت‌های هسته‌ای‌اش محدودیت ایجاد کند محدودیت‌های اقتصادی را از کشورمان بردارند. اما حالا می‌خواهند در ازای همان وعده‌ها، تعهداتِ بیشتر از ما بگیرند، تازه همان وعده‌های اقتصادی را نیز می‌توانند بعد از این به بهانه تحریم‌های آمریکا کم‌مایه‌تر اجرا کنند.

این همان داستان تکراری چماق و هویج است که یک بار در حوزه هسته‌ای اجرا شد و حالا می‌خواهند در مورد فعالیت‌های موشکی و منطقه‌ای ایران عملی شود. از سویی آمریکا و اسرائیل، کشورمان را تهدید به جنگ می‌کنند و از سوی دیگر اروپاییان می‌گویند اگر این محدودیت‌های بیشتر را بپذیرید همکاری‌های اقتصادیِ ما ادامه می‌یابد.

منابع

https://sputniknews.com/europe/201805101064319821-merkel-europe-us-protection

https://www.teletrader.com/merkel-vows-to-stay-in-jcpoa-if-iran-abides-by-its-rules/news/details/43327044?ts=1526195515850

http://tass.com/world/1003826

https://www.aol.com/article/news/2018/05/12/german-chancellor-angela-merkel-slams-president-trumps-iran-deal-decision/23433170

http://www.rudaw.net/english/middleeast/iran/11052018

https://www.cnbc.com/2018/05/08/trump-told-french-president-macron-he-plans-to-announce-u-s-withdrawal-from-iran-deal-nyt.html

http://www.presstv.com/Detail/2018/05/09/561189/france-iran-trump-jcpoa-macron

https://edition.cnn.com/2018/05/09/europe/iran-deal-macron-rouhani-intl/index.html

http://www.dw.com/en/french-president-emmanuel-macron-for-broader-iran-deal/a-43716203

http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-44044946

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/iran-nuclear-deal-latest-theresa-may-donald-trump-phone-call-a8347881.html

https://www.independent.co.uk/news/uk/politics/iran-nuclear-deal-latest-theresa-may-donald-trump-phone-call-a8347881.html

http://indianexpress.com/article/world/difficult-to-shield-firms-after-us-withdrawal-from-iran-deal-says-german-foreign-minister-5174744

https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-france/french-foreign-minister-says-iran-deal-can-still-work-idUSKCN1IE100

https://www.cbsnews.com/news/emmanuel-macron-french-president-says-he-called-trump-about-iran-nuclear-deal-withdrawal

https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-britain/uk-pm-may-says-committed-to-ensuring-iran-deal-is-upheld-idUSKCN1IE0X5

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 35
  • در انتظار بررسی: 6
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۱۵:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    51 3
    این خانه از پایبست دولت خودمان ویران است
    • IR ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      41 1
      اختلاف انداختن بین آمریکا و اروپا و کمک به مستقل شدن اروپا کاریه که امثال ظریف و روحانی حتی در خواب هم نمیتونن انجامش بدن! ترس ما از اتفاقات پشت پرده و مذاکرات و توافقات خاصی هست که ممکنه انجام بشه
    • IR ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      9 0
      ایران نباید فریب وعده های پوچ ارو پا را بخورند 1-اروپا باید 200 میلیارد یورو درقالب 20 میلیارد یورو و 30 میلیارد یورو کارت اعتباری بدون نام توسط بانک های معتبر اروپا در اختیار بانک مرکزی ایران قرار دهد 2- 150 میلیارد یورو در اختیار بانک های کوچک اروپا و چین و روسیه و ترکیه قراردهد 3-ارو پا طلب خود را از محل فروش نفت به خریداران نفت ایران مانند هند و چین و ترکیه و اروپا دریافت می کنند نفت ایران با کشتی های خارجی از خلیج فارس به مقاصد خود صادر می شود و پول نفت مستقیما بابت واریز اقساط اروپا به بانک های عامل واریز می شود
    • AE ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      8 0
      درتصاویر فوق اولا خانم موگرینی کم است تا جمع شیاطین کامل شود؛ ثانیا جا دارد یادآوری شود؛ چه کسی با گرگ ها میرقصد؟! ثالثا مشکل گرگ ها راه حل دارد ، میش ها نباید دنبال آنها بروند!
  • IR ۱۵:۳۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    16 3
    من از دروغ وسخن شیطانی بیزارم پس نخواندم چون میدانم دروغ وکلک وحیله گری ازآن طرف ودرهم ریختگی ذهنی ؛ کلامی وعدم درک واقعیات ازطرف دولت ترسان روحانی است منتظرمیمانم تاآنهاهم برجام راپاره کنند امیداورم دولتیها همه سکته نکنند ! چون لازمشان داریم
  • IR ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    27 3
    پارسال یکی از دوستان که مدتی کارهای اطلاعاتی هم کرده بود گفته بود اگر یک وقت دیدی در کشور علیه رهبری کودتا کردن اصلا تعجب نکن به نظر بوی یک دور زدن نرم و کودتای نرم علیه رهبری و نظام داره شنیده میشه قصد دارن کم کم با بالا بردن فشارها رهبری رو در عمل انجام شده برای تسلیم کامل قرار بدن در همه موضوعات!
    • محمد US ۱۹:۳۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      9 0
      هیچ غلطی نمیکنن چون قدرت امام زمان و ندارن در ضمن همیشه به یاد جملات پیر سفر کرده خمین باشید این کشور دست امام زمان و رهبر هست هیچوقت هیچ غلزی علیه رهبر نمیتونن انجام بدن
  • IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    39 2
    اروپایها رسما گفتن تا 7 سال دیگه یعنی 2025 بیشتر ادامه نمی دیم امریکا رسما خارج شده اما طرف ایرانی در به در دنبال تضمین هست!! حقیقا یکی از تحقیر آمیز ترین صحنه های بعد انقلاب و حتی یک صده اخیر رو توسط تیم روحانی شاهد هستیم!!!
    • IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      2 0
      با این روشی که آقایان در پیش گرفتند ما قطعا به انرژی هسته ای نحواهیم رسید. چرا که فرض بگیریم با اروپا به توافق رسیدند و برجام را نگاه داشتند و برخی تحریم ها را هم بر نگرداندند. پس از اتمام زمان و موقعی که خواستیم از مواهب هسته ای برخوردار شویم اولا آمریکا اجازه نخواهد داد چرا که می گوید از نظر من برجامی وجود نداشت که حق هسته ای شما را به رسمیت بشناسد. دوما همین اروپا قطعا در آن موقع پشت سر آمریکا قرار خواهد گرفت ودر خوسبینانه ترین حالت از حق هسته ای ما دفاع نخواهد کرد و ما باز هم در مقابل آمریکا تنها خواهیم ماند و هم پیاز را خورده ایم هم کتک را خورده ایم. ولی قطعا در آن زمان همین اروپا ار آمریکا طرفداری خواهد کرد. ودر هر حالت با این روش فقط کمی تحریمها کمتر خواهد شد و به حق هسته ای نخواهیم رسید و با این اقتصاد ضعیف شده ی عمدی بعضی آز آقایان همیشه ترسان و لرزان باقی خواهیم ماند و آماده بلعیده شده خواهیم شد. نظر شما
  • IR ۱۵:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    32 1
    استاد سید محمّدمهدی میرباقری: «تحقیرشدگی در برابر غرب، مشکلی جدی است که باید جامعه را از این فضا نجات داد. میرزامَلْکَم‌خان‌های جدید و جهش‌یافته تلاش می‌کنند که این تحقیرشدگی را تبدیل به فرهنگ کنند. خیلی از مشکلات کشور، ناشی از همین تحقیرشُدگی است» ۹۷/۲‌/۲۳
  • SE ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    25 2
    دولت و نمایندگان خائن یا احمق با برجام حماقتی مرتکب شده اند که در چنان خود را گل مانده که به دست و پای اروپای نوکر و غلام امریکا افتاده اند و از این طریق جز غرق شدن در لجن برجام چیزی عایدشان نمیشود. برای تسلیم زورگویان فقط خروج از ان پی تی کار ساز است.
  • مصطفی IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    32 1
    روحانی به چه حقی داره برجام رو ادامه میده؟ چرا هیچ کی جلوش رو نمیگیره ..می ترسند ازش؟ مگه مملکت صاحب نداره که چند تا متوهم اینطور چوب حراج به آبروی کشور بزنن ..مسخره عالم و ادم شدیم با این تیم بی کفایت اه اه
    • y IR ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      2 7
      ابله صاحب این کشور مردم هستند و روحانی رو همین مردم انتخاب کردند
    • IR ۲۲:۰۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      2 7
      چرا ادامه میدهد چون ما از قبل از برجام خیلی جلوتر هستیم
  • IR ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    20 0
    این سه کشور غیر مستقل که در جنگ دوم از رژیم هیتلری به غنیمت آمریکا درآمد اختیاری از خودشان ندارند اگر اطاعت از آمریکا نکنند سلاخی می شوند
    • IR ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۷
      1 2
      پسر جان رئیس جمهور امریکا را روباه پیر تعیین می کنه چی داری میگی تو ؟؟؟افتضاح فیس بوک رو ندیدی ؟
  • مهدی ۱۶:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    27 2
    درود بر مشرق بابت این روشنگری باید افرادی که به روحانی رای داده اند متوجه شوند که چقدر عزت ملی را زیر پا نهاده اند و به این دولت ترسو اجازه داده اند تا از جانب ملت بترسد و عقب نشینی کند.
  • IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    14 1
    به نظر میاد چون نتوستن برجام 2 و 3 رو با طرف ایرانی انجام بدن ،رفتن سراغ یه نمایش جدید واون هم چیزی نیست جز خروج آمریکا از برجام و نقش بازی کردن اروپا در لباس پلیس خوب. تا دولت ساده لوح ما و شاید هم ساده لوح برای ما! اینبار بدون دغدغه و خیال راحت از جانب منتقدان وارد مذاکره با اروپا(برجام 2) بشه !تا ببینیم خدا چی می خواد.
    • IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
      5 0
      "تا ببینیم خدا چی می خواد. " اینها فعلا دنبال اینند که ببینند کد خدا چی می خواد.
  • IR ۱۷:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    14 0
    با این روشی که آقایان در پیش گرفتند ما قطعا به انرژی هسته ای نحواهیم رسید. چرا که فرض بگیریم با اروپا به توافق رسیدند و برجام را نگاه داشتند و برخی تحریم ها را هم بر نگرداندند. پس از اتمام زمان و موقعی که خواستیم از مواهب هسته ای برخوردار شویم اولا آمریکا اجازه نخواهد داد چرا که می گوید از نظر من برجامی وجود نداشت که حق هسته ای شما را به رسمیت بشناسد. دوما همین اروپا قطعا در آن موقع پشت سر آمریکا قرار خواهد گرفت ودر خوسبینانه ترین حالت از حق هسته ای ما دفاع نخواهد کرد و ما باز هم در مقابل آمریکا تنها خواهیم ماند و هم پیاز را خورده ایم هم کتک را خورده ایم. ولی قطعا در آن زمان همین اروپا ار آمریکا طرفداری خواهد کرد. ودر هر حالت با این روش فقط کمی تحریمها کمتر خواهد شد و به حق هسته ای نخواهیم رسید و با این اقتصاد ضعیف شده ی عمدی بعضی آز آقایان همیشه ترسان و لرزان باقی خواهیم ماند و آماده بلعیده شده خواهیم شد.
  • IR ۱۸:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    4 0
    ای خانم مرکل بی ادب ! مامانت یادت نداده که دماغتو نباید با دستت پاک کنی ؟!
  • RU ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    4 0
    هویج اروپا چماق امریکا...یک بازی آشنا.......
  • e AE ۱۸:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    0 6
    به نظر من باید دوباره با امریکا گفتگو بشه چرا اینقد دنبال دشمن و دشمن فرضی میگردیم ؟ دیگه نباید دنبال انرژی هسته ای و موشک و سلاح باشیم ، اصلا کشوری که دشمن نداشته باشه نیازی به موشک هم نداره پس بیایم با امریکا دوست بشیم
  • IR ۱۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    2 0
    این چه توافقی بود که امریکا از ان خارج شد و نه تنها هیچ تبعاتی براش نداشته ، تهدید هم میکنه که اگه ایران از ان خارج بشه ، بهای سنگینی باید بپردازه . هر کشوری قدرت نظامی و اقتصادی بیشتری داره ، به بقیه زور میگه . مبادا درباره قدرت نظامی کشورمان وارد مذاکره شویم که بعدا هزینه های بیشتری باید بدهیم ، با زورگوها باید با قدرت وارد مذاکره شد.
  • IR ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    8 0
    صبر کنید رفقا اوضاع خرابتر از آن است که رسانه ای شود حتی حضرات خیلی چیزها را پذیرفته اند فقط مانده اند چطور رهبری را قانع کنند
  • احمد NL ۱۹:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    3 0
    با سلام از طرف ملت ایران میگوییم: ما نمیگذاریم ماجرای صفین دوباره تکرار شود. افرادی که با کدخدا به مذاکره نشستند الان مثل خوارج به رهبری نگوییند شما هم توبه کنید. تک تک بزدلان و منافقان و بی بصیرتان را به سزای اعمالشان میرسانیم.
  • IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    5 0
    کشور دوست و برادر چین هم به ایران تضمین نداد چه برسه به اروپا .....!! خود روسیه هم تضمین نمیده......مگر اینکه!!!!
  • عباس US ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    1 0
    فردا شیخ حسن میاد میگه سپاه موشک زد به اسراییل من نتونستم با اروپا ببندم
  • IR ۲۱:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    1 0
    اقای رئیس ایا ما نباید هیچ اقدامی انجام دهیم؟ استکبار از هر سو فشار می اورد. ما نباید مثلا 1- پروتوکل الحاقی را رد کنیم 2- بخشی یا تمام بازرسان اتمی را بیرون کنیم3- از ورود اجناس کشور های تحریم کننده ممانعت کنیم 4- از مدیران همه کشور های رعایت نکننده قرار داد به دادگاه لاهه شکایت کنیم5- حضور خود را در سوریه و یمن و عراق و افغانستان و0000 چند برابر کنیم 6- با جاسوسان و وطن فروشان داخلی بر خورد شدید کنیم و0000
  • سجاد IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    1 1
    مادیگه عادت کردیم به پشت پاخوردن.عراق وروسیه به ماپشت پازدند انتظاردارین اروپاییهانزنن؟
  • سجاد IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    1 1
    مادیگه عادت کردیم به پشت پاخوردن.عراق وروسیه به ماپشت پازدند انتظاردارین اروپاییهانزنن؟
  • امین IR ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    1 0
    تنها گزینه از نظر حقیر خروج ایران از برجام هست. هر چه بیشتر با جهان غرب وارد مذاکره شویم بیشتر جریان نفوذ تقویت میابد . اتکا به نیروی داخلی و جذب کشورهای متحد و دوست و البته گوش دادن به فرامین رهبری گره همه معضلات هست.
  • نادر IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۶
    0 0
    باید تعصب لباس ارگان و جزب و گروه را کنار بزاریم و واقعاً سیستمی طراحی کنیم کنیم یک آدم جسور و مدیر خروجی ان باشد .
  • اسپی کوه IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۷
    3 0
    وقتی رهبر فرزانه می فرماییند به این سه کشور سیاس هم اعتماد ندارم دیگر دولت حق ندارد برجام را ادامه دهد.
  • IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۷
    3 0
    آقا جان برجام باطل شد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس