سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
صداقت اصلاحطلبان اثبات شد
«زهرا صدراعظم نوری»، عضو شورایعالی اصلاحطلبان و عضو شورای شهر تهران به تازگی طی اظهاراتی در خبرگزاری ایلنا گفته است:
«جریان اصلاحات برای انتخابات مجلس در سال آینده حتما برنامهریزی میکند و تلاش میکنند که بتوانند برای انتخابات ۹۸ موثر باشند و بتوانند مشارکت و حضور گسترده مردم را داشته باشند که به موفقیت دستپیدا کنند. برنامهریزیهایی صورت خواهد گرفت و عملکرد اصلاحطلبان و صداقت و سلامتی که دارند بر مردم پوشیده نیست و مردم این را مدنظر قرار خواهند داد.»[1]
در همین حال، احمد مازنی، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس و عضو فراکسیون امید هم به تازگی در مصاحبه با آرمان امروز گفته است:
«اصلاحات در جهت حفظ دستاوردهای انقلاب عمل میکند. به فکر معیشت مردم و کاهش فاصله طبقاتی است. اینها بخشی از رویکردهای جنبش اصلاحات است که همواره خود را در کنار فقرا و قشر متوسط به پایین جامعه دیدهاند. اگر این موارد و این رویکردها توسط دولت دیده شود و به اجرا در آید، از آقای روحانی توقع دیگری نداریم.»[2]
*بیان این سخنان مجلسآرا و نیکو مطلوب است اما به شرطی که با واقعیت هم تطابق داشته باشد.
ما معتقدیم تمام اظهارات این دو فعال اصلاحطلب مبنی بر صداقت و سلامت، حضور در میان قشر متوسط به پایین و نیز تأکید اصلاحطلبان بر کاهش فاصله طبقاتی در یک نقطه بصورت کامل جلوهگر شده و آن حضور «سیدصفدر حسینی»، چهره مشهور پرونده «حقوقهای نجومی»، در جمع اصلاحطلبانی است که به تازگی با رئیس جمهور روحانی دیدار کردند.
جالب آنکه اعضای ستاد اصلاحات علیرغم تمام سخنان مجلسآرای فوق اما در این جلسه، با صفدر حسینی زانو به زانو نشستهاند، هیچ اعتراضی به او نداشتهاند و حکماً از منویات و نظرات او هم بهرهها بردهاند!
جالبتر آنکه مازنی مدعی التزام رئیسجمهور روحانی به منویات مستضعفپرستانه اصلاحطلبان نیز میشود اما توضیح نمیدهد که صفدر حسینی منصوب رئیسجمهور روحانی بود و هماکنون نیز گویا از مقرّبان درگاه است.
مازنی و نوری البته این توضیح را هم نمیدهند که چرا علیرغم ادعای صداقت و توجه به محرومان! اما هیچیک از آقایان و خانمهای اصلاحطلبِ حاضر در این دیدار ولو به اندازه یک اپسیلون هم اعتراضی به حسینی نداشتهاند و حتی از گرفتن عکس با او هم خجالت نکشیدهاند؟
ما قضاوت در این باره را بر عهده مخاطبان محترم وا میگذاریم...
***
کواکبیان: FATF نه برجام را حل میکند نه تحریمها را...
«مصطفی کواکبیان»، فعال اصلاحطلب و از تأکیدکنندگان بر الحاق کامل دولت ایران به FATF طی اظهاراتی در روزنامه اعتماد پیرامون تصویب CFT در مجلس گفته است:
«من به صراحت می گویم که مصوبه امروز نه در تحریمها تغییری ایجاد می کند نه موضوع برجام را حل می کند اما این بهانه برداشته میشود و ما هم به دنبال همین هستیم. البته تاثیرات اقتصادی مثبتی خواهد داشت و فکر میکنم آثار روانی روی قیمت ارز داشته باشد اما به هر حال هدف از تصویب لوایح چهارگانه این است که با کشورهایی که در ارتباط هستیم، بهانهها را بگیریم تا کارگزاران بانکی بتوانند با ایران کار کنند.»[3]
*سؤال اساسی اینجاست که اگر FATF نه برجام را حل میکند نه در تحریمها تغییری ایجاد میکند پس دلیل اینهمه عجز و لابه اصلاحطلبان و دولت آنها برای تصویب قانون پیوستن به آن چه بوده است؟!
جالب آنکه ماجرای اصرار بر منزوی شدن آمریکا بعنوان دستاورد برجام در حال تکرار است و آقایان حالا از این میگویند که بهانه را از دستشان گرفتیم!
به سخن دیگر اینکه در هر دو حالت (چه در ماجرای ادعای انزوای آمریکا و چه در قضیه گرفتن بهانه از دست آمریکا)، چیزی که بر سر سفرههای مردم آشکار خواهد شد؛ همچون گامهای قبلی دولتِ اصلاحطلبان؛ ضرر و باد هوا خواهد بود نه چیز دیگر.
در ماجرای «بهانه» نیز لازم به توضیح است که این قضیه همانطور که از نام آن هویداست؛ برای مطرح کردن خود، نیازی به قاعده و قانون ندارد و در هر لحظهای و با هر رخدادی ولو افتادن گربه از سر دیوار همسایه! هم میتواند طرح شود.
و سؤال اینجاست که آیا اعضای ستاد مشترک دولت و اصلاحطلبان این اصل را ساده نمیدانند که هنگامی که پای بهانه در میان باشد؛ هیچ قانون و معاهده داخلی یا بینالمللی جز مقاومت اصولی بهکار نمیآید؟!
یا اینکه میدانستهاند و مثل برجام، پای چیزی فراتر از مذاکرات هستهای در میان است؟!
پیش از این، عباس عبدی نیز طی اظهاراتی از این گفته است که FATF نعمتی بود که جلویمان گذاشته شد...[4]
***
خبرگزاری دولت: روحانی فقط 15 درصد قدرت دارد
خبرگزاری دولتی ایرنا در مصاحبه با زهرا شجاعی، از فعالان اصلاحطلب و از حضّار دیدار اخیر روحانی با اصلاحطلبان، به نقل از وی نوشت: بیش از 60 درصد ثروت کشور دست مخالفان دولت است، این در حالی است که فقط 15 درصد قدرت در اختیار دولت است.
او همچنین اظهار میکند: به عنوان اصلاحطلب ممکن است انتقادها و پیشنهادهایی برای بهبود وضعیت داشته باشم، اما دولت بسیار مظلوم است و از سوی دوستان، حامیان و منتقدان خودش مورد بی مهری قرار می گیرد.[5]
*قبل از شجاعی، محمدعلی ابطحی، دیگر فعال اصلاحطلب نیز گفته بود روحانی مسئول اتفاقات اقتصادی نیست![6]
در همین راستا، محمدعلی وکیلی، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس هم مدتی قبل مدعی شد که سهم دولت روحانی در چرایی وضع موجود کمتر از ۱۰ درصد است![7]
البته به این افراد بایستی هادی غفاری و محمدصادق جوادی حصار را نیز افزود که اولی مدعی نقش «آیتا... جنتی» در وضع موجود و دومی مدعی نقش مردم در مشکلات پیشامده است.[8]
این اظهارات متناقضنما در حالیست که کارشناسان سیاسی معتقدند بیش از 90 درصد از قدرت اجرایی و بودجهای کشور در اختیار دولت است. تحلیلی که آمار و اسناد و ارقام هم آنرا اثبات میکند.
از طرفی، عقلانی نیست که آقای روحانی و اصلاحطلبان بخاطر یک سهم 10 تا 15 درصدی از قدرت؛ خود را در دو انتخابات به آب و آتش زده باشند، از فعالیتهای موشکی کشور انتقاد کرده باشند، تَکرار کرده باشند و یا همینطور آبروی خود را به پای همدیگر ریخته باشند!
منطق سیاست این است که طیفهای سیاسی و نمایندگان دولتی آنها در هنگامه بروز مشکلات؛ به جای فرافکنی اهل «مسئولیت پذیری» باشند و همانند آنچه که شاهدش هستیم، نقش خود را در قضایای موجود کتمان نکنند.
بدیهیست که این کتمان کردن نه تنها آینده سیاسی اصلاحطلبان و جوانان این طیف را با مخاطرات بزرگی بواسطه افکار عمومی مواجه میکند بلکه بومرنگ «عبور از روحانی» را نیز با سرعت بیشتری به سمت پرتابکنندگانش بازمیگرداند.
***
1_ http://khabarfarsi.com/u/60556134
2_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/235101
3_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3812481