ظریف نمایه

آن چیزی که غرور ملی را لگدمال کرد، دیپلماسی التماسی وزارت خارجه بود.

به گزارش مشرق، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در چهارمین کنگره سراسری حزب ندای ایرانیان اظهارات قابل تأملی را بیان کرد.

درد دل با آمریکایی‌ها!

وی مدعی شده است که سیاست خارجی حوزه درگیری منافع جناحی نیست. این در حالی است که وی خود چندین بار سیاست خارجی را به حوزه درگیری منافع جناحی بدل کرد. ظریف-شهریور ۹۳- در شورای روابط خارجی آمریکا و درپاسخ هاله اسفندیاری-فعال براندازی نرم- در اظهارنظری تأمل برانگیز گفت: «ما روندی را شروع کرده‌ایم که هدف از آن تغییر فضای سیاست خارجی کشور است. اگر با وجود تلاش‌های ما برای تعامل، این تلاش‌ها بی‌نتیجه بماند، مردم ایران این فرصت را خواهند داشت تا ۱۶ ماه دیگر که انتخابات پارلمانی (مجلس دهم) برگزار می‌شود، به این عملکرد ما پاسخ دهند. وقتی قبلاً در سال‌های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵، توافق‌هایی کردیم و تلاش‌های ما برای عملکرد شفاف، از جانب اتحادیه اروپایی رد شد، مردم جواب ما را با انتخاب رئیس‌جمهوری متفاوت دادند که مرا هم زود بازنشسته کرد (!) حالا بار دیگر من زنده شده‌ام. به نظر من غرب در انتقال پیامی که می‌خواهد به ایران منتقل کند باید بسیار دقت کند».

حدود یک‌سال پس از این اظهارات تأمل برانگیز-مرداد ۹۴- جان کری، وزیر خارجه اسبق آمریکا در شورای روابط خارجی آمریکا گفت: «دوستان! اگر به توافق پشت کنیم، یک پیام بزرگ به افراطی‌ها در ایران می‌فرستیم. چه کسی می‌داند در این صورت انتخابات (مجلس) چه می‌شود اما روحانی و ظریف که خود را در مذاکره با غرب به خطر انداختند، به نظرم به دردسر جدی می‌افتند».

بیشتر بخوانید:

صدق و کذب سخنان امروز ظریف

"غرب مرکز دنیا نیست"؛ گفتمان کیست؟

حدود دو سال پس از این پالس غلط نیز، جان برنان، رئیس‌پیشین سازمان سیا-مرداد ۹۵- گفت: «توافق هسته‌ای رئیس‌جمهور روحانی را که از دید ما بین عناصر فعال در ایران بسیار میانه‌روتر به شمار می‌آید، تقویت کرد. او باید دستاوردهای بیشتری داشته باشد تا حمایت بیشتری جلب کند، به این دلیل که در حکومت ایران بین تندروها و میانه‌روها رقابت وجود دارد...نگرانی من این است که خب بسیاری از ایرانی‌ها انتظار داشتند با آزاد شدن دارایی‌های این کشور، پول به زندگی آنها سرازیر شود».

سنای آمریکا فروردین ۹۶ -۱ ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری- بررسی تحریم‌های جدید را به تعویق انداخت، کورکر رئیس‌کمیته روابط خارجی گفت «پیش‌نویس تحریم جدید، قبل از انتخابات ایران رسماً وارد چرخه قانون‌گذاری نخواهد شد. علت، نگرانی اروپا از تأثیر تشدید تحریم‌ها بر سرنوشت میانه‌روها در انتخابات است». او نگفت طیف مذکور چنان محترم هستند که به خاطر آنها، مردم ایران را تحریم نمی‌کنیم. بلکه تصریح کرد تحریم‌ها را به خاطر به خطر افتادن طیف مذکور، به بعد از انتخابات موکول می‌کنیم.

این اظهارات و اقدامات طرف آمریکایی از آنجا ناشی شد که ظریف در جایگاه وزیر امور خارجه به دلیل منافع جناحی و بی‌توجه به منافع ملی، از سر دوستی و احتیاج و از موضع ضعف و حقارت سخن گفت و عملاً رقبای انتخاباتی را رقیب مشترک طیف خود و آمریکایی‌ها تصویر کرد!

دنیا را در غرب می‌بینند!

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: مشکلی داریم که فکر می‌کنم حل این مشکل می‌تواند به مبنای وحدت ملی باشد و می‌خواهم این مشکل را بی‌پرده بیان کنم؛ مشکل این است که از طیف‌های مختلف فکری ما و از کسانی که طرفدار تعامل با دنیای غرب هستند، کسانی که اسمشان را می‌گذارند دلواپس، یک باور غلط دارند و آن این است که دنیا را در غرب می‌بینند.

ظریف افزود: بزرگ‌ترین مخالفان تعامل با غرب، غرب را مرکز جهان می‌بینند و برای همین هم خودشان را با ذهنیت غرب تعیین می‌کنند اما تحول عمده‌ای در دنیا اتفاق افتاده است که ما باید این تحول را بشناسیم و آن تحول این است که دنیای امروز ما دنیای پساغربی است.

رئیس‌دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: عادت کرده‌ایم که هر وقت تحولی اتفاق می‌افتد، بگوییم حتماً غربی‌ها می‌خواهند این طرف شود یا آن طرف شود و برای همین هست کسی که معتقد است باید با تعامل کار کرد، می‌گویند با غرب کار می‌کند و کسی هم که می‌گوید باید با مقاومت کار کرد، می‌گویند در مقابل غرب مقاومت کنیم.

وی ادامه داد: در هر دوی اینها یک محور مبنایی اتکایی هست و آن اینکه غرب مرکز است؛ در صورتی که دنیا امروز عوض شده است و غرب مرکز عالم نیست. من نمی‌گویم غرب قدرت بسیار مهم نیست، شکی هم در آن نیست اما غرب تمام دنیا نیست همانطور که سیاست نگاه به شرق معنی نمی‌دهد که سیاست نگاه به غرب؛ هم غرب به شرق نگاه می‌کند چرا که در اکثر کشورهای غربی بزرگترین شریک تجاری‌شان چین است و هم شرق به غرب نگاه می‌کند و بزرگترین شریک تجاری چین هم کشورهای غربی است.

ظریف گفته است، کسانی که اسمشان را می‌گذارند دلواپس، یک باور غلط دارند و آن این است که دنیا را در غرب می‌بینند. برخلاف این ادعای مضحک، این دولت آقای روحانی و شخص ظریف بود که با رویکرد غلط و تحقیرآمیز «رعیت و اربابی» مدعی بود که «آمریکا کدخداست» و «امضای وزیر خارجه آمریکا تضمین است» و «رئیس‌جمهور آمریکا مؤدب و باهوش است» و...

ظریف- آذر ۹۲- در اظهارنظری حقارت‌آمیز گفت: «آیا فکر کردید آمریکا که می‌تواند با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از کار بیاندازد از سیستم دفاعی ما می‌ترسد؟»!

ظریف و روحانی در ۵ سال اخیر تمام همت خود را صرف جلب اعتماد و رضایت آمریکا و اروپا کردند و در آخر از دستاورد تقریباً هیچ در دولت اوباما به مزایای نزدیک به صفر در دولت ترامپ رسیدند.

وقتی یک مقام ارشد دولتی به طرف مقابل پیغام می‌دهد که شما کدخدا هستید، در حقیقت تاکید دارد که ما رعیت هستیم. حال یک سؤال: آیا کدخدا و رعیت از موضع برابر مذاکره می‌کنند؟! آیا امتیازهای کدخدا و رعیت برابر است؟!

اعتماد بی‌جای دولت روحانی و شخص ظریف به آمریکا موجب شد تا دولت تمام تعهدات خود را پیشاپیش و یکطرفه انجام داده و پس از آن تازه به انتظار بنشیند تا آمریکا که به قاتل زنجیره‌ای توافقات مشهور است، تعهداتش را اجرا کند!

آمریکا برخلاف ادعای دولتمردان که می‌گفتند نمی‌تواند از برجام خارج شود، خارج شد؛ چون همین طیف به ترامپ تضمین دادند حتی در صورت خروج آمریکا، به تعهدات برجامی خود ادامه می‌دهند!

شلیک به غرور ملی ایرانیان!

ظریف با بیان اینکه دوران قدر قدرت غرب تمام شده است، افزود: این به نفع ماست اما خودمان نمی‌خواهیم باور کنیم.
وی تاکید کرده است که دوران قدر قدرت غرب تمام شده است اما دولت و وزارت خارجه علیرغم وعده‌های سرخرمن و وقت کشی اروپا، همچنان به برجام اروپایی دل‌خوش کرده‌اند.

ظریف تصریح کرد: آمریکا نمی‌تواند خواسته‌های خود را اجرا کند به شرطی که ما همه چیز را در آمریکا نبینیم و همه نگاهمان را در آمریکا متمرکز نکنیم و خیال نکنیم هر چیز در این کشور اتفاق می‌افتد، یک سر آن در آمریکا است.

وزیر امور خارجه اضافه کرد: ما جمله آقای اوباما را که می‌گوید «اگر می‌توانستم، نمی‌گذاشتم یک پیچ و مهره از برنامه هسته‌ای ایران باقی بماند» تیتر می‌کنیم اما جمله بعدی را که می‌گوید «ولی نمی‌توانم» تیتر نمی‌کنیم. چرا روزنامه کیهان به جای اینکه نمی‌توانم را تیتر کند و غرور ملی را بالا ببرد، قسمت اول را تیتر می‌کند.

وی گفت: چرا وقتی آقای پمپئو در شورای امنیت می‌گوید ما در قطعنامه ۱۹۲۹ چه چیز را از دست داده‌ایم، آن را تیتر نمی‌کنید و چرا نمی‌گویید این مردم این امکان را از آمریکا گرفتند؛ به خاطر اینکه در جاهایی که هنوز ذهنیت ضدیت با آمریکا دارد و ضدیت با آمریکا بلندترین صدا را دارد، باورشان نشده است که آمریکا را می‌توان شکست داد.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: اولاً بپذیریم منافع ملی جناحی نیست و همه ما در یک کشتی نشسته‌ایم آنهایی که با ما بد هستند، اصلاً توجهی به این ندارند که چه کسی رئیس‌جمهوری است و چه کسی وزیر و چه کسی نماینده است. امروز موجودیتی به نام ایران و کشوری با عرض و طول توانمندی منابع و موقعیت جغرافیایی و توان انسانی ایران هدف است.
وزارت خارجه دولت روحانی همزمان با رویکرد حقارت‌بار و از موضع ضعف در مقابل آمریکا و همپیمانان واشنگتن، در داخل با منتقدان و صاحبنظران و کارشناسان به‌صورت توهین‌آمیز و با پرخاشگری و تندی برخورد می‌کند.

وزارت خارجه به ریاست ظریف در سال‌های اخیر منتقدان و صاحبنظران را «عقده‌گشا»، «تازه از راه رسیده»، «دروغ‌گو»، «سخیف»، «متوهم»، «کم‌اطلاع» و...نامیده است. متأسفانه برخورد توهین‌آمیز با منتقدان به یک روال در دولت تبدیل شده است. پیش‌ازاین، دولتمردان منتقدان را با تعابیری همچون: «بی‌سواد، بی‌شناسنامه، مزدور، انقلابیون نفهم، یک‌مشت لات، کاسب تحریم، کودک‌صفت، حسود، بزدل، ترسو، جیب‌بر، بی‌قانون، مستضعف فکری، بیکار، متوهم، غوطه‌ور در فساد، سوءاستفاده‌گر، خرابکار، عقب‌مانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، هوچی‌باز، منفی‌باف، یأس‌آفرین، ناشکر، باید به جهنم بروند و...» خطاب قرار داده بودند.

ظریف در اقدامی مسبوق‌به‌سابقه به روزنامه کیهان حمله کرده است. وی مدعی شده است که کیهان به‌گونه‌ای اظهارات مقامات آمریکایی را بازتاب می‌دهد که غرور ملی ایرانیان را لحاظ نمی‌کند!

لازم به ذکر است که روزنامه کیهان- ۱۸ آذر ۹۲- با اشاره به اظهارات اوباما درخصوص توافق و توان هسته‌ای ایران در گزارشی نوشته بود: «اوباما تاکید کرد اگر ما می‌توانستیم گزینه‌ای ایجاد کنیم که در آن ایران تک‌تک پیچ و مهره‌های برنامه هسته‌ای‌اش را برچیند و احتمال داشتن برنامه هسته‌ای را برای همیشه فراموش کند و بدین طریق از توانمندی‌های نظامی‌اش نیز خلاص شود، این گزینه را در پیش می‌گرفتیم. اما من می‌خواهم مطمئن شوم که همه متوجه موضوع شده‌اند- اینکه آن گزینه خاص وجود ندارد».

متاسفانه آقای ظریف با مغلطه و فرار به جلو در پی پاک کردن صورت مسئله است.

«جان کری» وزیر خارجه اسبق آمریکا- مهر ۹۶- در یادداشتی در روزنامه واشنگتن پست نوشته بود: «ایران در توافق هسته‌ای (برجام) پیشاپیش همه امتیازاتش را پرداخت کرد».

کری در ادامه این یادداشت نوشت: «آژانس تأیید کرد که ایران ۹۷ درصد از ذخایر اورانیوم خود را نابود، قلب رآکتور اراک را تخریب و غنی‌سازی اورانیوم در سایت فردو را متوقف کرده است و بیش از ۱۳۰۰۰ سانتریفیوژ را برچیده و برنامه‌اش را در معرض نظارت شدید قرار داده است».

اما مهم‌تر از آن، اظهارات اوباما در نطق خداحافظی بود که گویا آقای ظریف علاقه‌ای به یادآوری آن ندارد. رئیس‌جمهور سابق آمریکا- دی ۹۵- در بخشی از سخنرانی خداحافظی خود در شیکاگو با افتخار اعلام کرد که برنامه هسته‌ای ایران را بدون شلیک حتی یک گلوله متوقف کرده است.

آقای ظریف! غرور ملی ایرانیان وقتی خدشه‌دار می‌شود که وزیر خارجه ایران بگوید که «آمریکا می‌تواند در پنج دقیقه تمام توان دفاعی ما را نابود کند»!. غرور ملی ایرانیان وقتی خدشه‌دار می‌شود که وزیر خارجه کشورمان، عرض حاجت و التماس دعای حزب و طیف سیاسی متبوع خود برای انتخابات مجلس دهم را نزد شورای روابط خارجی آمریکا ببرد!.

جناب ظریف! غرور ملی ایرانیان وقتی خدشه‌دار می‌شود که وزیر خارجه ایران در اوج مذاکرات و دقیقاً زمانی‌که باید با دست بالا از طرف مقابل امتیازگیری کرد، بگوید رسیدن به هر نوع توافقی، بهتر از عدم توافق است!. غرور ملی ایرانیان وقتی خدشه‌دار می‌شود که وزیر خارجه کشورمان، جمهوری اسلامی را با رژیم کودک‌کش آل‌سعود در یک کفه ترازو قرار داده و در شورای روابط خارجی آمریکا بگوید «ما (ایران و آل‌سعود) برای مستثنا کردن یکدیگر و تبدیل شدن به قدرتمندترین در منطقه، منطقه را نابود کرده‌ایم»!

غرور ملی ایران وقتی خدشه‌دار شد که وزیر خارجه کشورمان گفت: «خبر خوب این بود که دوست من عادل الجبیر (وزیر خارجه رژیم آل‌سعود) با حضور ایران، به مذاکرات وین بیاید...۵۰۰ زائر ما در مراسم حج کشته شدند اما ما روابط خود را قطع نکردیم حتی روابط خود با عربستان را کاهش هم ندادیم»!

آقای ظریف! دیپلماسی التماسی شما، غرور ملی را لگدمال کرد.

دور باشید و کور باشید!

پس از امضای برجام، پیام تبریک‌ها فرستادند و شادباش‌ها گفتند و ۱۶۵ خاصیت محیرالعقول! برای این مولود تازه ردیف کردند و جار زدند که دور باشید و کور باشید که قدرت‌های بزرگ دنیا را پشت میز مذاکره شکست داده‌ایم و این هم سندش!

در هیاهوی جشن آن روزها و سیل تبریک‌ها و تقدیرها، تیترهای کیهان وصله ناجور می‌نمود. انگار جشن و شادمانی پر سر و صدایی در منزلی برپا باشد و همه مشغول بزن و بکوب و در همان زمان دزدان مشغول جمع کردن اثاث منزل باشند و یکی داد بزند؛ چه‌نشسته‌اید که دزدان همه اموالتان را به غارت بردند!

روزنامه کیهان-۱۵ فروردین ۹۴- چند ماه پیش از امضای برجام، در مطلبی با عنوان «برد- برد نتیجه داد هسته‌ای می‌رود تحریم‌ها می‌ماندنوشت: «با توجه به محتویات توافق، این نتیجه به دست می‌آید که آنچه طرف غربی در این مذاکرات به دست آورد، شفاف، قابل شمارش و الزام‌آور است و در مقابل آنچه ما به دست آوردیم مبهم و قابل تفسیر است».

در این گزارش تاکید شد: «معماری تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای ایالات متحده در بخش اعظم دوره توافق حفظ شده و امکان بازگشت فوری آنها درصورت بروز مورد جدی عدم کارایی را فراهم می‌کند».

گزارش فوق تصریح کرد که با این رویکرد، در نهایت ضمن از دست رفتن توانایی‌های هسته‌ای کشورمان، تحریم‌ها پابرجا خواهد ماند.

کیهان در طول مذاکرات و همچنین پس از امضای برجام با تیترهایی همچون «۱۸۰ درجه اختلاف، دو روایت از یک توافق»، «کلاه تعلیق ۱۰ ساله، گشادتر از توافق دومرحله‌ای»، «آمریکا برای عمل به تعهداتش هیچ تلاشی نکرده است»، «فاجعه برجام نتیجه غفلت از هشدارهای رهبری است»، «تقریباً هیچ یکساله شد، هسته‌ای رفت تحریم‌ها ماند» و...درخصوص تبعات خسارت محض برجام هشدار داد.

در همان ایام- فروردین ۹۴- «حسین شریعتمداری» مدیر مسئول روزنامه کیهان با اشاره به بیانیه مشترک قرائت شده در پایان مذاکرات ایران و ۱+۵ که از سوی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تاکید کرد: «در یک کلمه باید گفت که اسب زین شده را داده‌ایم و افسار پاره تحویل گرفته‌ایم.»

کیهان و دیگر منتقدان دلسوز تاکید داشتند که در متن برجام به بدیهیئت یک قرارداد مانند «توازن»، «همزمانی اجرا»، «برگشت‌پذیری تعهدات» (در صورت نقض عهد طرف مقابل) و «اخذ تضمین و ضمانت اجرا» و «مکانیسم حقوقی معتبر در صورت اختلاف و شکایت» توجهی نشده است.

اما متاسفانه در سوی مقابل، برخی دولتمردان و حامیان دولت که هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای به انتقادات دقیق و کارشناسی منتقدان و صاحبنظران نداشتند، آن‌ها را به جهنم حواله دادند!

برخی دولتمردان و رسانه‌های زنجیره‌ای مدعی بودند که برجام ابزاری در دست ایران برای لغو تحریم‌هاست، ولیکن همان‌طور که منتقدان نیز با دلایل متقن تاکید داشتند، در حال حاضر برجام صرفاً ابزاری در دست آمریکا برای افزایش فشار بر ایران است.

برجام، حکایت لباس نامرئی پادشاه قصه است که هیچ‌کس غیر از دولتمردان دستاوردهای آن را نمی‌بیند. حال در این بین هر کس که بگوید پادشاه برجام لخت است، مورد حمله دولتمردان قرار می‌گیرد.

برجام یکی از نتایج دیپلماسی التماسی است. رویکرد خسارت باری که غرور ملی ایرانیان را خدشه‌دار کرد. کیهان به جهت دغدغه‌مندی برای منافع ملی و عزت مردم ایران، همواره به تحلیل کارشناسی و روشنگری درباره ابعاد این رویکرد خسارت‌بار پرداخت.

افتخار کیهان آن است که وقتی همه برای برجام کف و سوت می‌زدند، این روزها را می‌دید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 31
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۰۱:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    33 1
    خوب بود نویسنده مولود برجام را مولود ناقص الخلقه رابطه ظریف با غرب می نوشت
    • IR ۱۲:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      3 10
      مرگ بر ضد وزارت ظریف.زنده باد برجام و حامیاش. ننگ بر موافقان نابودی برجام و همفکرای بن سلمان و نتانیاهو و ترامپ
  • محمدصادق IR ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    8 32
    بابا بس دیگه حتما باید جنگ بشه ناراحت بشی دروغ دروغ و ال دروغ
    • IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      20 0
      ای ترسو، پس چرا قبل از آن وارد جنگ با ایران نشدند؟ چرا زمان احمدی نژاد به ایران حمله نکردند؟ چرا 50 سال جرات نکردند به کوبا در صد کیلومتری خودشان حمله کنند؟ از کی تا حالا و کدام ملت در طول تاریخ با باج دادن صلح خریده که تو دومیش باشی؟ میرزا آقاخان نوری هم دقیقا مثل ظریف هرات را به انگلیس هدیه داد چون از تهدید حمله می ترسید! راستی باور کنم 4 میلیون ایرانی که به ایران پشت کرده اند دل بسته ای؟ یادت رفته خود آمریکا 200 میلیون جمعیت دارد؟ و 7 میلیون یهودی که کنترل کشوری دست آنها است؟ همین فکر احمقانه شما را امثال لیبی و عراق هم کردند. که می شود با کوتاه آمدن در مقابل دشمن صلح خرید. اما در عوض کشوری هم هست به نام کره شمالی. 60 سال است است تحت شدیدترین تهدیدها و تحریمها است اما احدی جرات حمله به او را ندارد. در این مدیت توانسته کشوری با امنیت صدرصدی ایجاد کند که نه بیکار دارد و معتاد و نه تورم و نه اختلاس و نه فاحشه و ترافیک و نه آلودگی و... اما من از ته دل آرزوی جنگ دارم. چرا که در جنگ نامردها را می شود رو ریخت. ضمنا ترجیح می دهم که اگر قرار است جمهوری اسلامی نابود شود به دست دشمن خارجی نابود شود به جای اینکه خودش از درون استحاله شود. اما مطمئنم که ناتو و آمریکا و همه قدرتهای پفکی دنیا هیچ گاه جرات حمله به هیچ کشوری را ندارند مگر آنکه آن کشور در مقابلشان ضعف نشان داده باشد یا بخشی از ملت جلوی آنها ابراز ضعف کرده باشند یا اپوزوسیون چراغ سبز به آنها نشان دهد. نگاه کنید به حملات و جنگهای آمریکا. چرا آنها هرگز جرات حمله به کره شمالی و حتی کوبا را نداشتند؟ چون وقتی دشمن احساس کند ملتی مستحکم است و نمی توان بر آن سلطه یافت هرگز حمله نمی کند. حتی تحریمهای نفتی و بانکی آمریکا علیه ایران هم وضع نشد مگر بعد از فتنه 88، یعنی وقتی که به شنیدن صدای مخالف و تغییر در ایران امیدوار شدند. پس تنها تقاضای ما از شما ترسوها و جان دوستها این است که اگر واقعا کشورتان و جانتان را دوست دارید الکی دلسوزی نکنید و خفه شوید و بگذارید تا صدایی جز صدای اتحاد و اقتدار و اعتماد به نفس از ایران و ایرانی شنیده نشود. در آن صورت جنگی هم در کار نخواهد بود و شما هم می توانید به زندگی بی ارزش خود ادامه دهید.
    • IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      17 0
      اتفاقاً برای پیشگیری از جنگ باید پالس التماس به دشمن نداد ....
    • IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      13 0
      جنگ بشه بهتره زیر بار ذلت باشیم.مرگ یک بار شیون هم یکبار
    • US ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      2 23
      اولا چرا زمان احمدی نژاد حمله کنه وقتی خود احمدی نژاد کشور رو نابود کرد و بدترین تحریم ها رو نثار این مملکت کرد و ثروت این کشور نابود شد و زیر ساختها نابود تر و هیچ پیشرفتی نداشتیم ثانیا کره شمالی رو مثال زدی کره شمالی مگر زندگی میکنند!؟ دلشون خوشه نفس میکشند با بدبختی و فلاکت اون زندگی شایسته ایرانی ها نیست شما میتونی با دوستانت بری کره شمالی
    • به US ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴ IR ۱۷:۲۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      0 1
      پس آمریکا خیلی نادان - و شاید هم مهربان- بوده که در اوج فلاکت و بدبختی ایران - یعنی به قول شما دوره احمدی نژاد- به ایران حمله نکرده است!
  • شهرام IR ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    3 29
    متاسفانه شما فکر می کنید دیپلماسی یعنی مرگ بر این و آن گفتن و چنگ و دندون به دنیا نشون دادن! با همین کارهاتون کل دنیا رو روبروی ایران قرار دادین . بس کنید بابا برای پیشرفت نیاز داریم دوست پیدا کنیم نه دشمن . هر چند شما بخاطر منافع شخصی دوست دارید هر روز دشمنی ها و کینه ها بیشتر بشه
    • IR ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      18 0
      روسای همفکر شما با هرهر وکرکر و مذاکره با امریکا و التماس برای رابطه ، چنان گرانی رو به ملت تحمیل کردید که در زمان خود جنگ هم سابقه نداشت
  • IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    20 0
    ظریف خودش هم حتما وقتی این حرفها رو زده تو دلش داشته میخندیده، انشاالله هر چه زودتر عمر این تفکر تموم بشه و این بابا بره آمریکا و کنار جان کری جونش زندگی کنه
  • ن US ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    4 24
    دیپلماسی طریف یا کثافتکاری شما اجانب وطن فروش ممشرق احمق
  • سید IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    21 0
    یک وزیر امور خارجه شایسته دربار قجری! قدر مسلم آن که اگر در دوران ناصری بود یکی از مخالفین سرسخت امیرکبیر می توانست باشد! البته الآن هم فرقی نکرده است، باید ذکاوت داشت تا این موضوع را متوجه شد!!
  • MD ۰۷:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    3 12
    جوش نزن مشرق خیلی وقته که غرور ملی لگد مال شده، خیلی وقت پیش!
    • IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      9 2
      آره بعد از امضای برجام بد برجام.ذلتی که با این توافق به مردم تحمیل کردیم عزت و غرورمان لگد مال شد
  • اکبرجوجه IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    12 0
    هرچه بعد از دولت اصلاحات از گفتگوی تمدنها شنیدید بعد از دولت اعتدال هم از برجام خواهید شنید هم گفتگوی تمدن ها و هم برجام دکانی بود برای کسب رای برای شیفتگان قدرت
  • ایرانی IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    10 0
    از نظر قانون و مقررات وزارت امور خارجه ایران، وزیر و مدیران این وزارتخانه نباید در گروه های سیاسی شرکت داشته باشند، آیا سخنرانی ظریف در کنگره سراسری حزب ندای ایرانیان، با مقررات و قوانین مغایرت ندارد؟؟؟؟
  • محمد IR ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    2 17
    چرند میگین از نظر شما وزارت خارجه باید فقط با سوریه و کره شمالی و ونزوئلا و یمن رابطه داشته باشه بعضی ها لیاقتشون نیست دکتر ظریف وزیر خارجه اونها باشه اونا دنبال یه بیسواد مثل متکی هستن خلایق هرچه لایق
    • IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      12 0
      اره از سواد بالااااااااااااااااای ظریف بود که بعد از تلف کردن یک عمر در امریکا، معنی کلمه "lift" را در برجام نفهمید و برای همین گفت همه تحریمها بالفور لغو خواهد شد درحالیکه موگرینی کم سوادی ظریف رو بهش خاطرنشان کرد و گفت منظور از کلمه لیفت یه چیز دیگه است همونی که الان می بینیم.
    • IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      1 0
      بابا شما برجامیون از رو نمیرید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!به قول ابوعلی سینا که میگه : با این دو سه نادان که چنان میدانند/ از جهل که دانای جهان آنانند/خر باش که این جماعت از فرط خری / هر کو نه خر است کافرش میدانند
  • رضا IR ۰۸:۳۳ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    7 0
    کارشناسان امریکایی اعتراف کردند که هرگزبه امریکا حمله نخواهندکرد چون نتیجه ان غیرقابل پیش بینی است.تاکی میخوایدبه امریکا باج بدین؟
  • محسن121 IR ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    3 0
    آقای ظریف چه کسی در مذاکرات با غرب مدعی بود اگر از شما و طیف سیاسی تان حمایت نشود جناح مقابل رای می آورد . برادر ظریف خسته نباشی
  • US ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    1 13
    ظریف مورد حمایت ملت ایرات است جواب مردم رو بارها در انتخابات شنیدین با سنگ اندازی تلاش کردین به خاطر رای ندادن به شما از مردم انتقام بگیرین ولی دیگه هین مردم فهمیده شد۶ اتد کسانی که براشون کار میکنند و کسانی که برای قدرت و منافعشون کار میکنند روداز هم تشخیص میدن باز هم رای نخواهید آورد با حمله به امثال ظریف شانس خودتون رو پایین تر میارین چون اگر ظریف نباشه یقینا شماها که اصلا عددی نیستین و خیلی وقته تفکرتون به زباله دان فرستاده شده
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    14 0
    ظریف و ... جرات ایستادن در مقابلغرب رو ندارن چون همشون فرزندان خارج نشین وغرب نشین دارن وقطعا و مستمر درحال امتیاز دادن به غرب هستن وگرنه او کاغذ پاره رو میریختن سطل زباله خیلی ترسو تر ازاین حرفاست
  • یزدی زاده IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    9 0
    از پرورش یافتگان دامن «ننه شرمن و بابا جانکری» انتظار مقابله با شیطان بزرگ رو نداشته باشید دیپلماسی لبخند و التماس راتا 1400 تحمل میکنیم
  • وطن پرست IR ۰۹:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    16 1
    ظریف هم مثل یه عده دیگه مفت خور و دلواپس که خانوادشون ساکن بلاد کفر هستند همش دم از مقاومت و مرگ بر آمریکا میزنند.آره مقاومت اگه همه باهم باشند و مثل هم زندگی کنیم خیلی هم خوبه ولی الان که مردم تحت شدیدترین فشارها هستند و یه عده لوکس ترین زندگیها رو دارند و ملت رو تشویق به مقاومتی میکنند که خودشون اصلا بهش اعتقادی ندارند.ملت و حکومت ما اگه از داخل درست بشه و روراست باشه با مردم آمریکا که سهله تمام دنیا نمیتونن زور بهش بگن.متاسفانه الان عکس این قضیه حاکمه
    • IR ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
      1 0
      اتفاقا آنهایی که خانواده هایشان در آمریکا و کانادا هستند همان حامیان سازش و مخالفان مرگ بر آمریکا هستند. برای آنها است که fatf تصویب می شود!
  • علی IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    8 0
    ننگتان باد ای اصلاحاتی های ترسو و وطن فروش که برای چند روز دنیای بی ارزش همه چیز را زیر پا گذاشتید.یعنی(غیرت- شرف-انسانیت - مردانگی و......)
  • مجید IR ۱۰:۳۱ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    1 15
    ظریف وزیر خارجه ایران است و مورد اعتماد نظام حمایت نمیکنید لا اقل تخریب نکنید!!
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    12 0
    اقای پروفسور ظریف شمای که بقای کشور رو وابسته به یک دکمه کدخدا میدونید لطفا حرف از عزت ملی نزنید
  • طاها IR ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۷/۰۹/۲۴
    0 0
    همتون بیکارید والاف

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس