به گزارش مشرق، روزنامه رای الیوم در گزارشی به قلم زهیر اندراوس به بررسی علل و پیامدهای تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه پرداخت و نوشت: تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای خارج کردن نیروهایش از سوریه به منزله تیر خلاص به همه اهداف شکست خورده اسرائیل درقبال سرزمین شام از تقسیم و سرنگونی بشار اسد رئیس جمهور سوریه گرفته تا حمایت از شماری از گروههای تروریستی مخالف و جلوگیری از گشودن شدن جبهه جدید مقاومت علیه اسرائیل در بلندیهای جولان از سوی حزب الله و ایران بود. سران رژیم اسرائیل این وضعیت را تهدیدی راهبردی می دانند که خاطره فاجعه ماه مه سال 2000 میلادی برای ارتش آنها هنگام یورش به لبنان را در ذهنشان زنده می کند زیرا ارتش اسرائیل زیر ضربات مقاومت حزب الله مجبور شد تا از لبنان فرار کند. روشن است که تاریخ تکرار می شود و با توجه به روابط بسیار بد بین مسکو و روسیه از زمان سرنگونی هواپیمای روس بر فراز سوریه در سپتامبر گذشته، بعید نیست که این سناریو جنبه عملی به خود بگیرد و بسیاری از قواعد درگیری را تغییر دهد.
بیشتر بخوانید:
تصویر بزرگتری که باید بالای سرمان آویزان کنیم
پشت پرده فرمان عجیب و ناگهانی ترامپ
علاوه بر این، همانطور که شیمون شفر تحلیلر بزرگ روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارنوت در این زمینه تاکید کرد، سران اسرائیل و جامعه صهیونیستها دچار اضطراب شده اند زیرا آمریکا آنها را در برابر سرسخت ترین دشمنان یعنی حزب الله و ایران تنها رها کرده است.
شفر گفت: تصمیم ترامپ نشان از ضعف و بالاتر از آن، به منزله خیانت واشنگتن به هم پیمانانش و در وهله اول کردهای سوری به شمار می رود. اسرائیل نیز احساس نگرانی می کند زیرا اساسا بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از دخالت در جنگ سوریه پرهیز کرد و به آمریکایی ها برای تضمین منافع اسرائیل به هنگام پایان جنگ تکیه کرد اما اکنون به نظر می رسد که سوریه به دست سرسخت ترین دشمنانش افتاده است؛ بدون اینکه کسی به منافع اسرائیل توجه کند.
اما حیمی شالیف تحلیلگر سیاسی روزنامه صهیونیستی هاآرتس معتقد است که تصمیم ترامپ تف کردن به صورت اسرائیل است.
این روزنامه با اشاره به سیلی آمریکا به صورت هم پیمان و دُردانه خودش یعنی اسرائیل در زمانی بسیار حساس نوشت: بسیاری از رسانه های دیگر اسرائیلی نیز تصمیم آمریکا برای آغاز خروج نیروهایش از سوریه را مورد بررسی قرار داده و شبکه های 12 و 13 تلویزیونی اسرائیل این تصمیم را پیروزی برای بشار اسد رئیس جمهور سوریه و ایران و روسیه و روی بد و ناگوار برای اسرائیل دانستند که در منطقه تنها باقی خواهد ماند.
شرکه خبری اسرائیل به استناد به منابع سیاسی و امنیتی بلدپایه در تل آویو نوشت: خروج آمریکا فضای حائلی را که نیروهای آمریکایی در منطقه القائم در مرز عراق بین نیروهای الحشد الشعبی در عراق و حزب الله و نیروهای ایرانی در سوریه ایجاد کرده بودند، از بین می برد.
دانا وایس تحلیلگر سیاسی شرکت خبری اسرائیل اشاره کرد که اسرائیل با خروج آمریکا از سوریه، برگ برنده مهمی علیه ایران در سوریه را از دست داد.
شبکه دهم تلویزیون اسرائیل نیز با ابراز ناامیدی از تصمیم آمریکا تاکید کرد که این خروج به منزله سیلی آمریکا به تل آویو و پیروزی ایران و حزب الله و روسیه به شمار می رود. این شبکه افزود: آمریکایی ها شکست خورده از سوریه خارج شدند؛ نه پیروز.
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل پیشتر اعلام کرد که تل آویو از قبل از تصمیم آمریکا برای خروج از سوریه آگاه شده است. او افزود: تل آویو پیامدهای این خروج را بررسی می کند. او همچنین از تهدیدهای احتمالی ناشی از این تصمیم آمریکا سخن گفت اما در عین حال افزود که اسرائیل می داند چطور از خودش دفاع کند. این درحالی است که روزنامه یدیعوت آحارنوت فاش کرد که نتانیاهو با همه قدرت و توان خود برای متقاعد کردن ترامپ جهت صرف نظر کردن از تصمیم خود تلاش کر اما ترامپ از این امر خودداری کرد. روزنامه صهیونیستی این سوال را مطرح کرد که "کجاست این سخن نتانیاهو که در مناسبت های مختلف می گفت ترامپ بزرگترین رئیس جمهور حامی اسرائیل است؟!"