جریان اصلاحات اینگونه وانمود می کند که آمریکا برای تفاهم با ایران و دست برداشتن از دشمنی، بی قرار است و لحظه شماری می کند و این ایران است که فرصت را از دست می دهد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با  «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

*******

** عبدی: افزایش قیمت‌ها برایم آزاردهنده است

روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «عباس عبدی» نوشت:«هیچ‌گاه در چهل سال گذشته به اندازه یک‌سال اخیر، افزایش قیمت‌ها برایم آزاردهنده نبوده است. حتی اگر پول هم برای خرید داشته باشیم تا حد زیادی شرم می‌کنیم که خرید کنیم، زیرا هر لحظه تصور می‌کنیم که افراد بدون شغل و درآمد معین یا با حقوق ثابت و اندک و مستاجر و با داشتن چند فرزند قد و نیم‌قد و دانشجو در برابر این هزینه‌های رو به افزایش و کاهش شدید ارزش پول، چگونه از پس زندگی برمی‌آیند؟».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«قیمت اجاره خانه وحشتناک است، قیمت مواد ضروری خوراکی و بهداشتی غیر قابل تصور است. بنابراین هر گونه اقدامی که از سوی دولت یا مجلس برای جلوگیری از افزایش تورم صورت گیرد به‌طور قطع اقدامی پسندیده است و باید از آن حمایت کرد. ولی شرط آن، انجام اقدامی است که مانع تورم شود و نه افزایش بیشتر آن. اقدامی که درمان‌کننده باشد و نه تسکین‌دهنده».

حالا که دولت روحانی رفته و دولت سیزدهم با روحیه جهادی و انقلابی روی کار آمده، طیف تندرو و افراطی اصلاح طلب تازه یادشان افتاده که مردم با گرانی سرسام آور و آزاردهنده دست و پنجه نرم می کردند.

عباس عبدی، مهر 99 با حمایت از عملکرد دولت روحانی و با دفاع از حاشیه سازی های جنجالی روحانی در مطلبی نوشته بود:«این دولت و این روحانی حداقل دارند یک کارهایی می‌کنند، در شرایط کرونایی و تحریم‌های کمرشکن و دلار ۳۲ تومانی و گرانی و... چه اصراری به این حملات دارید؟ حالا روحانی یک چیزی هم درباره صلح امام حسن(ع) گفته است».

امثال عبدی و تاجزاده و حجاریان و...در مقطعی که دلار در دولت روحانی به 32 هزارتومان رسید و قیمت مسکن 700 درصد گران شد و از پراید 17 میلیونی رسیدیم به پراید 150 میلیونی و مرغ از کیلویی 4 هزار و پانصد تومان رسید به کیلویی 40 هزارتومان و تخم مرغ به شانه ای 45 هزارتومان و... این قیمت ها آزارشان نداد؛ چرا؟! چون این طیف شدیدا آلوده به رفتار قبیله ای است.

براساس رفتار قبیله ای، باید خود را مدافع حقوق زنان بنامیم، ولی وقتی سیاستمدار مشهور اصلاح طلب همسر دوم خود که زنی جوان بود را با سلاح غیرمجاز به طرز فجیعی به قتل رساند، او را نخبه و جنتلمن خطاب کرده و «قاتلِ یک زن» را در جایگاه قهرمان بنشانیم.

براساس رفتار قیبله ای باید بر فساد 15 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان سرپوش بگذاریم و بر ظلم به کارگران هفت تپه در «دولتِ اصلاح طلبان» ماله بکشیم و جوانان را نیز صرفا سیاهی لشکر میتینگ های انتخاباتی و بازیچه آشوب های خیابانی ببینیم.

براساس رفتار قبیله ای، حزب ما باید 34 سال در مناصب ارشد اجرایی و تقنینی حضور داشته باشد و آقازاده های ما باید در هیات مدیره های هلدینگ های بزرگ اقتصادی حضور داشته باشند، اما همیشه منتقد وضع موجود باشیم و ژست اپوزیسیون بگیریم.

** روزنامه شرق: نباید امضای چین و روسیه را تضمین بدانیم

روزنامه شرق در مطلبی با عنوان «ریشه‌های بی‌اعتمادی به سیاست شرق‌گرایی» نوشت:«رویکرد جدید سیاست خارجی ایران مبنی‌بر اعتماد بیش‌ازحد به روسیه و چین به‌ویژه امضای توافق‌نامه راهبردی با چین و سپس عضویت ایران در پیمان شانگهای به‌معنای فاصله‌گیری از اصل محوری سیاست خارجی ایران یعنی شعار نه شرقی نه غربی است، مضافا اینکه ذهنیت تاریخی ایرانیان از رفتار این دو کشور در قبال ایران همراه با واقعیت‌های حاکم بر سیاست بین‌الملل در جهان امروز در تضاد با این رویکرد در سیاست خارجی ایران یعنی اتکا به یک بلوک و قراردادن تمام تخم‌مرغ‌های خود در سبد یک‌ اردوگاه است».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«کارگزاران سیاست خارجی ایران در دولت سیزدهم با توجه به تجربیات گذشته نباید در عالم سیاست بین‌الملل به هیچ کشور یا اردوگاهی اطمینان کامل داشته باشند و تمام تخم‌مرغ‌های خود را در یک سبد بگذارند، بلکه برای تأمین منافع ملی، واقعیات را مدنظر قرار دهند و از کوچک‌ترین فرصت بیشترین استفاده را ببرند».

روزنامه ای که در اوج اقدامات خصمانه آمریکا و علیرغم سابقه سیاه کاخ سفید در لگدمال کردن توافقات بین المللی، تیتر «امضای کری تضمین است؛ اطمینان تهران از اجرای برجام» را در صفحه اول منتشر کرد، حالا از لزوم بی اعتمادی در سیاست خارجی سخن می گوید.

شرق همان روزنامه ای است که در یک اقدام جالب توجه دیگر با انتشار عکس روحانی در کنار اوباما و هیلاری کلینتون، رنگ عبای روحانی را با لباس هیلاری سِت کرد و این طرح تبلیغاتی با بازخورد منفی افکارعمومی مواجه شد.

وقتی «جو بایدن» در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پیروز شد، جریان اصلاح طلب با ذوق زدگی اعلام کرد که ایران شاهد یک «آبان رویایی» در سال 99 خواهد بود و بایدن به سرعت به برجام بازگشته و اجرای تعهدات آمریکا را از سر می گیرد و ما در زمانی کوتاه شاهد گشایش عظیم اقتصادی خواهیم بود.

بر همین اساس روزنامه شرق با انتشار تصویر بزرگی از بایدن در صفحه اول، با تیتر «دست رد به پوپولیسم» از انتخاب بایدن استقبال کرد.

«مهدی رحمانیان» مدیرمسئول روزنامه شرق چندی بعد درباره چرایی بزک دولت اوباما و مبالغه درباره برجام اذعان کرد:«من مبالغه را قبول دارم. این مبالغه‌ها باید می‌شد به این خاطر که فضا خیلی فضای تنگ و ترشی بود، دولت باید در حقیقت این موضوع را قدری بزک می‌کرد که بتواند حرفش را به کرسی بنشاند».

مشکل جریان اصلاح طلب در سیاست خارجی این است که ایران را «رعیت» و آمریکا و اروپا را «ارباب» می بیند. این طیف معتقد است که ایران باید در مقابل آمریکا همانند برده ای در مسلخ و بره ای در مذبح باشد.

اما در دیپلماسی نگاه به شرق، نگاه ارباب و رعیتی به هیچ عنوان مدنظر نیست و اساس کار بر پایه تعامل دوسویه و احترام متقابل است.

در سیاست خارجی، هیچ کشوری صد در صد قابل اعتماد نیست اما تجربه ثابت کرده است که آمریکا صد در صد غیرقابل اعتماد است.

** نباید از آمریکا انتظار داشته باشیم که همه تحریم ها را لغو کند

«علی بیگدلی» فعال اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«آمریکا بارها اعلام کرده که برای مذاکره آماده است و بلینکن بارها عنوان کرده در حال از دست دادن زمان هستیم و آمریکا نمی‌تواند تا ابد منتظر ایران بماند. هنوز مذاکره‌ای بین دولت رئیسی و کشورهای غربی انجام ‌نشده و به همین دلیل ایران نمی‌تواند در مجامع بین‌المللی آمریکا را به ترک میز مذاکره متهم کند.آنچه تاکنون رخ‌داده این است که ایران تن به مذاکره نداده است».

بیگدلی در ادامه گفت:«به نظر می‌رسد ایران تلاش می‌کند با سیاست صبر و شکیبایی کشورهای غربی را در یک حالت برزخی نگه دارد تا با دست‌پر و خواهش و تمنای کشورهای غربی وارد مذاکرات شود. هدف نیز  این است که ایران امتیازهای بیشتری از آمریکا بگیرد. با این‌وجود این سیاست کامل شکست‌خورده است».

این فعال اصلاح طلب افزود:«ما تنها زمانی می‌توانیم در مذاکرات به نتیجه برسیم که با یک دیپلماسی انعطاف‌پذیر وارد مذاکرات شویم و انتظارات خود را از طرف مقابل کاهش بدهیم. بدون تردید با این انتظار که همه تحریم‌ها باید برداشته شود تا ایران به تعهدات برجامی خود عمل کند مذاکرات به نتیجه مطلوب نخواهد رسید».

اصلاح طلبان صرفا به دنبال «عکس یادگاری» با مقامات آمریکایی هستند. برای این طیف «اصالت دستاورد و نتیجه» به هیچ عنوان اهمیت ندارد. به همین خاطر بود که در جریان مذاکرات ایران و 1+5 در دولت روحانی، جریان اصلاحات از رویکرد «امضای توافق به هر قیمت» و «امضای هر توافقی، بهتر از عدم توافق است» حمایت می کرد.

جریان اصلاحات اینگونه وانمود می کند که آمریکا برای تفاهم با ایران و دست برداشتن از دشمنی، بی قرار است و لحظه شماری می کند و این ایران است که فرصت را از دست می دهد.

یک سوال؛ آیا آمریکا در پی مذاکره برای لغو تحریم است؟! پاسخ قطعا منفی است. اگر اینطور بود پس از آنکه دولت روحانی به صورت پیش دستانه و فوری همه تعهدات برجامی خود را اجرا کرد و پس از بتن ریزی در قلب راکتور هسته ای و پس از گفت و گوی تلفنی روحانی با اوباما و قدم زدن ظریف با جان کری باید تحریم ها به تاریخ می پیوست، آیا چنین اتفاقی رخ داد؟!

آمریکا می گوید بیایید مذاکره کنیم تا مدل خسارت بار برجام را به حوزه های دیگر از جمله توان دفاعی و قدرت منطقه ای ایران نیز تعمیم دهیم؛ آیا باید از این پیشنهاد استقبال کرد؟

جالب اینجاست که افراطیون اصلاح طلب، دولت سیزدهم را متهم می کنند که چرا از آمریکا انتظار دارید که همه تحریم ها را لغو کند!؛ گویا این جماعت اصلا موافق لغو تحریم های ضدایرانی نیست. جالب تر اینکه همین طیف جریان مقابل را به کاسبی از تحریم متهم می کند. این در حالی است که لقب «کاسبان تحریم» الحق برازنده همین جریان است.

برچسب‌ها