جریان سیاسی خاص تقلا می‌کند تا با کتمان دستاوردهای نظام، تردیدآفرینی و سیاه‌نمایی، ایمان مردم به انقلاب اسلامی را بستاند. حرکتی که در دهه ۶۰ توسط منافقین انجام می‌شد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

تعارف قهوه به آمریکا!؟

لبخند و پیاده‌روی با آمریکا بماند پس از "لغو تمام تحریم‌ها"

فیاض زاهد، از فعالان اصلاح‌طلب در بخشی از یک یادداشت پیرامون مذاکرات برجامی دولت رئیسی با کشورهای ۱+۵ نوشته است: هم چین و هم روسیه پرونده‌های گشوده‌ای دارند که توافق و معامله با امریکا برای‌شان از اولویت افزون‌تری برخوردار است. ایران می‌تواند یکی از کارت‌های بازی آنها باشد.

به گزارش اعتمادآنلاین، او می‌افزاید:

"ما در ظاهر هم که شده باید این مزیت را از آنها بگیریم. کافی است نشان دهیم که همه تخم‌مرغ‌های‌مان در سبد آنها قرار ندارد. در این بازی پیچیده قرار نیست که پالس‌های نادرست بفرستیم. امیر عبداللهیان یا علی باقری در یک گوشه دنیا، در یک راهروی تنگ، در یک جلسه بین‌المللی می‌توانند تنها یک لیوان قهوه به همتای امریکایی خود تعارف کنند. همین اندک بازیگری پیام خود را می‌رساند. نه چین و نه روسیه نباید فکر کنند که ما مجبور به احتضار بین‌المللی در چنبره منافع آنها هستیم."

زاهد در عین حال و در بخش دیگری از همین یادداشت تصریح می‌کند: مدل جواد ظریف هم در عمل و در نتیجه سیاست احمقانه امریکایی‌ها به نتیجه دلخواه نرسید. تاریخ امریکا مشحون از این فریبکاری‌ها یا کنش‌های ریاکارانه است. تنها کافی است به تاریخ دیپلماسی آنها در قبال دولت‌هایی چون مصدق و آلنده و دولت‌های امریکای جنوبی نگاهی بیندازیم. به نحوه رفتارشان با دولت خاتمی و روحانی نگاهی کنیم. آنها به‌ شدت بی‌اعتبار و غیرقابل اعتماد هستند. اما معنایش آن نیست که روس‌ها و چینی‌ها معتبر و محل اتکا هستند.[۱]

*ما معتقدیم در تئوری آقای فیاض یک پارادوکس وجود دارد. و آن اینکه چگونه هم باید به آمریکایی‌ها قهوه تعارف کنیم و هم این مدل در جریان پرونده ظریف جواب نداد.

شاید آقای فیاض بگویند منظورشان این بوده که با این کار به چین و روسیه پیام داده باشیم!

که در پاسخ باید گفت چین و روسیه در این سطح از بلاهت نیستند که ندانند آمریکا غیر قابل اعتماد است و از هیچ دشمنی با ایران فروگذار نیست.

به زعم ما، مسئله امثال آقای فیاض و برخی از چپ‌مسلکان دیگر اینست که روی ریل سیاست‌ورزی و دیپلماسی انقلاب اسلامی حرکت نمی‌کنند.

ریلی بنا شده بر عقلانیت و در مسیر منافع انقلاب و ایران.

مسئله ساده است...

برای ما جز در بحث رژیم غاصب صهیونیستی؛ پرچم اهمیتی ندارد بلکه اولویت با منافع کشور است. و در این میان البته سوابق مناسبات نیز نشان می‌دهد که کدامین شرکا قابلیت اطمینان دارند و کدامیک ندارند.

به دیگر سخن اینکه ما همانطور که توافقاتی با چین و روسیه داریم؛ با آمریکا هم می‌توانیم داشته باشیم. اما نه توافقاتمان با چین و روسیه به معنی زیر پا گذاشتن اصولمان است و نه معارضه‌مان با آمریکا به معنی عزم بی‌توافقی برای همیشه است.

بدیهیست که اگر چین و روسیه دست از پا خطا کنند؛ این منافع ملی ایران خواهد بود که نصب‌العین مردان دیپلماسی ایران است و اگر آمریکا به ریل عقلانیت بازگردد؛ مسیر مذاکره و توافق باز خواهد بود.

و این یک قاعده همیشگی در دیپلماسی انقلاب اسلامی است.

نکته اینجاست که بدانیم و بپذیریم قدرت هژمونی امروز ایران در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و امنیتی یک "قدرت درونزا" و دارای استقلال و آزادی است که روند آن هیچ ربطی و دقیقا هیچ ربطی به مذاکره و تحریم ندارد.

آیا فیاض زاهد می‌داند که اثر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران هرگز بیش از ۲۰ درصد نیست!؟

***

نظر مقام معظم رهبری درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی چیست؟

تقلای جریان خاص برای ستاندن ایمان مردم به نظام اسلامی

غلامرضا ظریفیان، یکی از چهره‌های چپ ستادی در بخشی از یک مصاحبه با سایت جماران اظهار کرده است:

"به نظر من مردم از نظامی دفاع می کنند که در آن اسلام نقش مهمی ایفا می کند و اسلامی که در آن توزیع عادلانه قدرت و ثروت و کرامت و اخلاق نقش مهمی را ایفا می کند. به هر میزان از این فاصله بگیریم، شاهد کناره گیری، به انزوا رفتن، جدا شدن و فرقه فرقه شدن جامعه خواهیم بود. باید دید که چه قدر توانسته ایم در این بستر موفق باشیم. بیانات بزرگان نظام نشان می دهد که ما در برخی از زمینه ها موفق نبوده ایم؛ به خصوص در بحث «عدالت اجتماعی» که یک بحث بسیار مهمی است. هنوز راه خیلی طولانی داریم و بعد از ۴۰ سال علی رغم زحمات زیادی که در این نظام کشیده شده و اتفاقات خوبی که در خیلی از عرصه ها رخ داده ولی همچنان ما با فاصله طبقاتی جدی، توزیع ناعادلانه ثروت و بعضا توزیع ناعادلانه فرصت ها روبرو هستیم که این موجب نگرانی است. "

او می‌افزاید: گاهی اوقات پیمایش‌ها و نظرسنجی‌ها حکایت از این دارد که علی رغم اینکه مردم اعتقادات بنیادینشان را همچنان حفظ می کنند ولی متأسفانه نگاه‌های قیم مآبانه متضاد با آن بنیادها وجود دارد. به هر حال اسلام که بود، مردم هم که به صورت پراکنده بودند، ولی در چهره امام اسلامی را دیدند که با آنچه از پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) سراغ داشتند قرین بود؛ و برای آن هم حاضر شدند همه نوع جانفشانی کنند. اگر آن شاخص ها را همچنان زنده و یا در حال رشد ببینند به نظر من حمایت های مردم به اشکال مختلف، که یک شکل آن بسیج است، را به شکل جدی و اساسی خواهیم داشت و هرچه از آنها فاصله بگیریم، فاصله هایی را ایجاد می کند که به شکل جدی باید به آن اندیشید. [۲]

*ما این سخنان تردیدآفرین و شبهه‌افکن را به قضاوت مخاطبان محترم می‌گذاریم.

چه اینکه همه می‌دانیم پمپاژ چنین شبهاتی در جامعه مدینه و جامعه کوفه صدر اسلام چگونه موجب نفاق و شقاق شد، چه فتنه‌هایی را برانگیخت، چه مسجد ضرارهایی ساخت و چه مخالفت‌هایی را با حکومت عقلانی و عادلانه امیرالمؤمنین(ع) و امام مجتبی(ع) برانگیخت.

اظهارات ظریفیان در حالی است که نظام اسلامی در دهه پنجم از عمر خود دستاوردهای مهمی در بخش‌های اقتصادی، سیاسی، امنیتی، قضایی و... برای مردم داشته که از جمله آنها می‌توان به بهود ضریب جینی، کاهش فقر مطلق، مالیات و سوخت ارزان، تک‌نرخی کردن بیکاری، قطع ریشه فساد سیستماتیک دوران طاغوت و افزایش امنیت اشاره کرد.

چه اینکه با عنایت به همین دستاوردهای قابل اثبات است که مقام معظم رهبری نیز تأکید دارند: "با وجود انبوه مشکلات، جمهوری اسلامی در قله‌ی عزت قرار دارد و مایه‌ی افتخار و مباهات برای اسلام است. "

ما در اینجا دو بخش از منتخب سخنرانی‌های رهبر معظم انقلاب پیرامون شبهه‌افکنی‌های منافقین علیه نظام اسلامی را جهت قضاوت بهتر مخاطبان محترم منتشر می‌کنیم:

۱_ اگر [دشمنان] بخواهند با موج حرکتی که ملت ما انجام داده، مقابله کنند، راهش آن است که این ملت را از میدان خارج کنند و به او ضربه بزنند. پس، تا پنجاه سال دیگر هم که باشد، استکبار از ضربه‌زدن منصرف نیست. ما باید هوشیار باشیم و فریب نخوریم. ما باید تحت تأثیر تبلیغات دشمن قرار نگیریم. ما باید ایمانمان را به نظام اسلامی از دست ندهیم؛ چون وقتی دشمن میخواهد ضربه وارد کند، اول پایه‌های ایمان مردم را متزلزل میکند، تا بتواند ضربه را خوب وارد کند.
یادتان است که مدتی به وسیله‌ی همین لیبرالها و آن روسیاه فراری [بنی صدر] و منافقین پست در همین تهران سر چهارراهها، ضد نظام و ضد امام و ضد این ملت و ضد سیاستهایی که جمهوری اسلامی داشت، تبلیغات میکردند؟ برای این‌که ایمان مردم را متزلزل کنند، تا بتوانند در وقت خودش ضربه را وارد کنند. همیشه از این کارها میکنند. مواظب باشید ایمان شما را متزلزل نکنند.

۲_ اوایلی که عراق حمله کرده بود، وظیفه همه معلوم و مشخّص بود که چه‌کار باید بکنند؛ اما منافقین که در آن وقت در تهران و در شهرهای دیگر فعّال بودند و آزادانه حرکت و سخنرانی میکردند، دائماً میگفتند آزادی نداریم! مثل امروز که بعضی کسان هرچه به ذهنشان میآید، میگویند و هر طور هم که دلشان میخواهد، کار میکنند، آن وقت یکی از شعارهایشان این است که آزادی نداریم! نمیفهمند که خودِ این ادّعا موجب تمسخر آنها میشود. آن زمان هم همین‌طور بود و عروسکهای منافقین سرِ چهار راهها تابلو به دست میایستادند و مردم را نسبت به اصل مسأله دفاع دچار تردید و اضطراب میکردند. [۳]

***

"رأی خوب" نه؛ نگهداری از سگ و گربه آری

جلودارزاده: مردم برای فرار از مشکلات به حیوانات پناه می‌برند!

سهیلا جلودارزاده، نماینده مستعفی مجلس ششم و از حامیان و مقامات دولت روحانی اخیراً در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا در انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم گفته است:

"مجلس طرحی درباره فضای مجازی آورد درحالیکه بسیاری از کسب و کارها دچار مشکل شده‌اند و یا در مورد فرزندآوری و حیوانات خانگی طرح‌هایی مطرح شده است که مشکل مردم نیست؛ چراکه بارها مشاهده کردم بسیاری از مردم برای این‌که از مشکلات‌شان فرار کنند حتی ممکن است به یک حیوان خانگی پناه ببرند پس این اقدامات راه حل نیست."

او همچنین با اشاره به کارنامه خود در مجلس دهم اظهار می‌کند: ممکن است یک عده بگویند شما که چندین سال سر کار بودید چرا یک فکری نکردید، ما یک فکری کردیم و در مسیر موفقیت هم بودیم اما هر بار یک سنگی جلوی پای‌مان انداختند و مسائلی را به وجود آوردند.[۴]

*چیزی که خانم جلودارزاده در توجیه نگهداری از حیوانات در محیط‌های شهری اظهار کرده‌اند؛ مرزهای عقلانیت و سپس تأسف را نیز درمی‌نوردد و به ناکجا می‌رسد.

یعنی شاهدیم فردی با سوابق نمایندگی و حضور در دولت؛ اما به جای تشویق مردم به عبرت گرفتن از "رأی بد"، مطالعه سیاسی و پیروی از نخبگان صاحب کارنامه که راه‌حل‌های عقلانی رفع مشکلات هستند؛ نگهداری از حیوانات را رواداری می‌کند!

خانم جلودارزاده همچنین توضیح نمی‌دهند آن حیوانی که هم مضر است و هم خوی وحشیگری دارد؛ دقیقا چه نقشی در کاهش مشکلات یک فرد دارد الّا اینکه بر حجم آنها بیافزاید!؟

حتما مخاطبان محترم، بهترین قضاوت‌کننده درباره اظهارات جلودارزاده هستند...

برخی نمایندگان مجلس یازدهم در یک اقدام عقلانی به دنبال طرحی با مضمون "صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک" هستند.

پیش از این، شهیندخت مولاوردی، یکی دیگر از مقامات دولت روحانی در انتقاد از این طرح اینطور گفته بود که اجرای طرح مجلس موجب بیکاری دامپزشکان می‌شود! [۵]

***

1_ https://etemadonline.com/content/524189

2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1532737

3_ https://farsi.khamenei.ir/newspart-index?tid=1531

4_ https://www.ilna.news/fa/tiny/news-1162046

5_ mshrgh.ir/1305230

برچسب‌ها