با دستور رئیسی در ابتدای امسال قرار بود نرخ افزایش اجاره‌بها در سراسر کشور بیش از 20 درصد نباشد اما گزارش‌های میدانی حکایت از آن دارد که این دستور اجرا نمی‌شود.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"مردم یا صهیونیست‌ها"؛ حماس چه کسی را کشت؟!

خانم آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات به تازگی در یادداشتی که با عنوان "چرا مردم مانند گذشته از مقاومت فلسطین حمایت نمی‌کنند؟" در اعتمادآنلاین منتشر شد، نوشت: در چند روز گذشته همزمان با حمله گروه‌های مقاومت فلسطینی برای بازپس‌گیری اراضی اشغالی با عنوان توفان‌الاقصی، تصاویری خشن از نوع برخورد نیروهای مقاومت با سربازان و مردم اسراییل در رسانه‌ها منتشر شده است.

او می‌افزاید: همه می‌دانیم ظلمی که بر مردم فلسطین طی این سال‌ها رفته با هیچ‌یک از این تصاویر قابل‌مقایسه نیست و آنچه مسلم است انتشار متعدد این نوع تصاویر با هدف جابه‌جا کردن مظلوم و ظالم است و ‌ای کاش نیروهای مقاومت اجازه نمی‌دادند این تصاویر خلق شود و اینچنین هدف حمله که دفاع از تمامیت ارضی فلسطین است، تحت‌الشعاع این صحنه‌ها قرار گیرد. اما سوال اصلی که این نوشتار در پی پاسخ به آن است این است که چرا در کشور ما همراهی با مردم و مقاومت فلسطین در سطح رسانه‌ها و نهادهای رسمی و گروه‌های منتسب به حکومت خلاصه می‌شود و جامعه به مانند سال‌های ابتدایی انقلاب و مانند قبل، همراهی لازم را به این موضع حاکمیتی ندارد؟

خانم منصوری می‌نویسد: نمی‌شود از یک سو کشتار مظلومان و مسلمانان را در نقطه یا نقاطی از جهان محکوم کرد و در همراهی با آنها از توان لجستیک کشور هم مایه گذاشت. اما وقتی مسلمانان در نقطه‌ای دیگر توسط حکومت دوست کشته می‌شوند، سکوت کرد؟ نمی‌شود تجاوز و اشغالگری را در فلسطین محکوم کرد، اما هجوم ارتش روسیه به اوکراین را در راستای بهبود اوضاع منطقه قلمداد کرد و بسیاری از چراهای دیگر.

او ادعا می‌کند: آنچه باعث عدم همدلی جامعه ایران با مردم فلسطین می‌شود، مجموعه‌ای از استانداردهای دوگانه و تناقض‌هاست که در چنین مواقعی به رخ کشیده می‌شود. چیزی به نام ظلم خوب و ظلم بد، متجاوز و اشغالگر خوب و متجاوز و اشغالگر بد وجود ندارد. ظلم و تجاوز و اشغالگری یک معنی بیشتر ندارد و ظالم، ظالم است. متاسفانه این استانداردهای دوگانه در کنار انواع گسست‌ها، ذیل بی‌اعتمادی به حکمرانی باعث مظلومیت دوچندان مردم تحت ستم فلسطین شده است.[1]

*قبل از هرچیز دقت شود که در جهان خانم منصوری و امثال او چیزهای عجیب بسیار است. هم سگ‌بازی مجاز است، هم انتخابات تحریم است و هم فلسطین متجاوز است!

پاسخ خانم منصوری این است که اولا ادعای ایشان صحیح نیست چون نه تنها مردم ایران که حتی جریانات نه چندان همسو با نظام اسلامی نیز از حرکت دلاورانه و عقلانی مقاومت فلسطین حمایت کرده‌اند و فضای رضایتمندی کاملی در این زمینه مشاهده می‌شود.

البته منظور خانم منصوری از واژه مردم، صرفا چند اکانت توییتری است که ما قضاوت در این زمینه را بر عهده مردم می‌گذاریم.

و اما کشته شدن شهروندان صهیونیست...

دقت شود که واژه مردم یک واژه مقدس است و بایستی در به‌کار بردن آن احتیاط کرد.

کلمه مردم از لحاظ مفهومی کلمه‌ای مثل "بهشتیان" است. یعنی وقتی ما با قداست از کلمه مردم استفاده می‌کنیم؛ منظورمان تعدادی انسان شرافتمند، عقلانی و قانونمدار است.

در مقابل این مفهوم مقدس یک مفهوم نامقدس هم وجود دارد و آن "عمله‌ی ظلم" است. مردمانی که عالما و عامدا به ابزار حکومت‌های جور تبدیل می‌شوند، هریک خود به تنهایی یک قصّاب انسانیت هستند و حتی با حضور خود نیز به جریانات ظالمانه و غیر عقلانی کمک می‌کنند. این افراد در فلسفه حکومت و امنیت هرگز شامل مبحث مردم نیستند.

ما این قضاوت را به مخاطبان محترم واگذار میکنیم که مردمی که در تراس‌های خانه خود می‌نشستند و در حال تماشای بمباران وحشیانه غزه نوشیدنی می‌خوردند و لذت می‌بردند آیا مردم هستند؟!

این قضاوت با مردم که آنهایی که از اقصی‌نقاط جهان برای تقویت صهیونیسم و رسمیت بخشیدن به رژیمی که مبتلی به تروریسم دولتی و کودک‌کشی است؛‌ در سرزمین‌های اشغالی سکنی گزیدند آیا مردم هستند؟

ما با رژیمی طرف هستیم که در جریان نبردهای قبلی با غزه در تریبون توییتری خود با لبخند و بصورت رسمی اعلام کرد که اگر باز هم لازم باشد کودکان را می‌کشد.

خانم منصوری باید بداند کسی که با زور سرنیزه خانه دیگری را غصب می‌کند و در آن می‌زیَد؛ مردم نیست بلکه بصورت علی‌الاطلاق، "متجاوز" است.

قضاوت کردن با چند عکس و فیلم در میانه یک جنگ بزرگ نیز همانند "نرخ تعیین کردن در میانه دعوا" یک کار غیر عقلانی است.

جنگ با یک متجاوز که حتی از مردم خود نیز تحت عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند و به جای تانک؛ مردم را در مرز با غزه مستقر کرده؛ طبعا تلفاتی از هر دو طرف خواهد داشت.

یک تحلیلگر منصف اما در این گیرودار اسیر سونامی عکس‌ها نمی‌شود بلکه طرف بر حق جنگ را با عقلانیت می‌شناسد و معرفی می‌کند.

در تاریخ، صحنه‌های فجیع و حتی متأثرکننده‌ای از جنگ‌ها و اسیرانشان روایت شده که البته این تأثرات و فجایع در جبهه باطل و در میان اسرای طرف متجاوز رخ داده است. اما تاریخ نتوانسته مثل خانم منصوری عقلانیت را نادیده بگیرد و طرف عادل جنگ را با این صحنه‌ها بشناسد!

اصلاح‌طلبان که زمانی خود را "خط امامی" می‌نامیدند گویا نظر امام راحل را هم درباره مردم اسرائیل فراموش کرده‌اند.

امام عزیزی که می‌فرمود: "آنها یهودی نیستند. آنها یک مردم سیاسی هستند که به اسم یهودی یک کارهایی را می کنند. و یهودیها هم از آنها متنفر هستند؛ و همه انسانها از آنها باید متنفر باشند.‏‏" +

***

دستوری برای اجاره‌بها که بر زمین ماند!

رئیس اتحادیه مشاوران املاک بیرجند به خبرگزاری دولتی ایرنا گفته: امسال اجاره بها در شهر بیرجند به طور میانگین ۳۵ درصد افزایش یافته است و در برخی مناطق تا ۵۰ درصد هم افزایش مبلغ اجاره مسکن را داشته‌ایم.

علیرضا اربابی می‌افزاید: قانون افزایش ۲۰ درصدی اجاره‌ بها را به تمامی مشاوران املاک ابلاغ کردیم اما این طرح به خوبی در مرکز استان و در مجموع در کشور اجرایی نشد از طرفی به دلیل افزایش قیمت‌ها این امر اتفاق نمی‌افتد و گاهی مستاجران مجبور می‌شوند با صاحبخانه کنار بیایند و حتی قرارداد دستی می‌نویسند.[2]

*این گرانی بیقاعده در یک شهر که نمونه کوچکی از سونامی گرانی بروز یافته در تمام کشور است؛ در حالی رخ داده که طبق دستور رسمی دولت قرار بود نرخ اجاره مسکن در تهران 25 درصد و در سایر شهرها 20 درصد بیشتر نباشد. +

جالب آنکه رئیس جمهور در همان جلسه‌ای که این دستور را نوشت همچنین استانداران را نیز به حساب‌کشی از دستگاه‌های مختلف در انجام وظایف محوله در زمینه ساخت مسکن فرا خواند.

و جالب‌تر آنکه دولت اخیراً از رئیس سازمان تعزیرات نیز بواسطه برقراری عدالت اقتصادی تقدیر کرده است![3]

در بحث مسکن که ساخته نشدن آن توسط دولت یکی از اصلی‌ترین عوامل گرانی این حوزه است همچنین به تازگی خبری به نقل از یک نماینده مجلس اعلام شد مبنی بر اینکه سازمان دولتی امور مالیاتی، بند قانونی مبنی بر جریمه بانک‌هایی که تسهیلات حوزه ساخت مسکن را اعمال نمی‌کنند را نیز اجرایی نکرده است.[4]

این زنجیره اتفاقات و این دستورات بلااجرا در سرجمع خود منتج به گرانی بیشتر و فشار بر مردم شده است.

گفتنیست، مقام معظم رهبری پیش از این در دیدار با هیئت دولت سیزدهم به استیصال مردم در زمینه مشکلات اقتصادی اشاره کردند.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور پس از این دیدار در جشنواره شهید رجایی گفته بود: برای عملیاتی کردن بیانات رهبر معظم انقلاب جلسه گذاشته‌ایم.[5]

***

1_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-635299

2_ https://irna.ir/xjNF6D

3_ isna.ir/xdPKjL

4_ mshrgh.ir/1532077

5_ https://tn.ai/2767196

برچسب‌ها