کد خبر 1116941
تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۳
اهدای خون در روز عاشورا

اهدای خون و تشویق افراد برای انجام آن امر مهمی است، موضوعی که اکثرا خانم‌ها از آن غافل‌اند و به گواهی آمار سهم کمتری هم نسبت به مردان در اهدای خون دارند.

به گزارش مشرق، خون مایعی ارزشمند است و با وجود پیشرفت‌های گسترده در دانش پزشکی هنوز جایگزین مناسبی برای آن پیدا نشده است. خون به عنوان یک دارو قلمداد می‌شود که علاوه‌بر تزریق در خونریزی‌ها، جراحی‌ها و بیماری‌های مختلف، فرآورده‌های متعدد سلولی و پلاسمایی از آن تهیه می‌شود که هرکدام کاربرد ویژه‌ای برای درمان بیماران دارند.

بیشتر بخوانید:

آخرین وضعیت اهدای خون در «استان تهران»

رشد ۶ درصدی اهدای خون تهرانی ها در ایام کرونا

سالانه ۱۵۰ هزار مادر در سراسر دنیا با تزریق خون و فرآورده‌های خون از مرگ حتمی ناشی از عوارض بارداری و زایمان نجات پیدا می‌کنند.

هر فرد سالم در گروه سنی ۱۸ تا ۶۵ سال با حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم می‌تواند اهدای خون انجام دهد. بانوان نیز تا قبل از دوره یائسگی می‌توانند حداکثر سه بار در سال و در هر بار ۴۵۰ میلی‌لیتر خون اهدا کنند.

در چه شرایطی ‌بانوان ‌نباید ‌خون‌ اهدا کنند؟

_دوران حاملگی و تا ۶ هفته بعد از زایمان

_ در صورت داشتن سقط جنین و تا یکسال پس از آن

_ دوران شیردهی 

_ دوران قاعدگی تا رفع علائم و شدت آن

نکاتی که‌ پیش از اهدای‌خون باید بدانید

قبل از اهدای خون بهتر است ۲ لیوان آب بنوشید و تا ۳ ساعت قبل از اهدای خون غذای مختصری علاوه بر تغذیه معمول میل کنید. توجه کنید که از فعالیت بدنی شدید که منجر به خستگی شود پرهیز کنید.

یک واحد خون اهدا شده تقریبا ۴۲۵ میلی‌گرم آهن دارد که در حالت عادی بدن این میزان آهن را به مرور زمان جبران خواهد کرد که با دریافت خوراکی‌های حاوی آهن معمولا زمان جایگزینی آن تسریع می‌شود. جگر، گوشت قرمز، ماهی، حبوباتی مانند عدس و نخود، آجیل و خشکبار و گیاهان دارای برگ سبز میزان مناسبی آهن دارند.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، در هر بار اهدای خون پزشک به شما ۳۰ عدد قرص آهن می‌دهد که باید هنگام مصرف آن نکاتی را رعایت کنید. از نوشیدن چای یا قهوه از یکساعت قبل تا دو ساعت پس از مصرف قرص آهن خودداری کنید. نباید قرص آهن را با مواد حاوی کلسیم مانند لبنیات استفاده کنید. می‌توانید برای جذب بهتر قرص آهن از ترکیبات حاوی ویتامین ث مانند مرکبات، توت فرنگی و... استفاده کنید. 

داروهای آنتی اسید و ویتامین E باعث کاهش جذب مکمل می‌شوند؛ بنابراین این داروها با فاصله یک تا ۲ساعت پس از قرص فروس سولفات یا فروس فومارت باید مصرف شوند. از مصرف قرص آهن با معده خالی خودداری کنید و در جریان باشید که تیره شدن رنگ مدفوع با مصرف قرص آهن طبیعی است. در صورتی که با مصرف قرص آهن با عوارض شدید یا جدی مواجه شدید، مصرف قرص را قطع و با پزشک مشورت کنید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 2
  • IR ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    1 1
    خانمهای محترم ، خون ندهید . گول این حرفها را نخورید . خانمها تا قبل از نوجوانی که بچه اند نباید خون بدهند . از نوجوانی تا پنجاه سالگی اگر خون بدهند دچار فقر آهن می شوند . از پنجاه به بالا هم که بدن به سمت پیری و ضعف میره نباید خون داد
  • IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    2 0
    چرا الکی شایعه میکنید اول از همه قبل از خونه گرفتن تست میگیرن اگه کم خونی داشته باشی به هیچ عنوان خون نمیگیرن دوما من خودم از سن ۱۷ سالگی تا الان که ۵۷ سالمه دارم به طور مداوم سالی ای بار خون میدم اون موقعها که جوانتر بودم سالی دوبار خون میدادم تا حالا هم کم خونی نگرفتم خدا رو شکر چقدر هم برای سلامتی مفیده خودت نمی خواهی خون بدی حرف جداس ولی نظر کسی رو عوض نکنید لطفا با دروغها تون اگه مشگل خاصی داشته باشی سازمان انتقال خون هیچ وقت خون نمی گیره خودشون حواسشون هست تو نمیخواد دل سوزی کنی
  • IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    1 1
    گوشت کیلویی 140 مگر خون میتوانداد
  • IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۲۱
    3 0
    اهدای خون همه روزه باعث نجات جان میلیون‌ها نفر می‌شود

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس