سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** پازوکی: دولت تنها ۲۰ درصد قدرت را در اختیار دارد
«مهدی پازوکی» فعال سیاسی اصلاح طلب که در دولت روحانی مشاور ارشد نوبخت در سازمان برنامه و بودجه بوده است و طبیعتا یکی از بانیان اصلی وضع موجود اقتصادی است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«نمیتوان دولت را در ایران مسئول این وضعیت اقتصادی قلمداد کرد. بنده معتقدم در ایران دولت تنها ۲۰ درصد قدرت را در اختیار دارد و بقیه قدرت در اختیار نهادهای دیگر حاکمیتی است...بنده دوست دارم رئیسجمهور بعدی از میان تندروها باشد که همراه با این افراد است تا عیار واقعی آنها در جامعه جهانی مشخص شود. بدونتردید اگر در شرایط کنونی (چنین) فردی...به ریاستجمهوری برسد از موضع ضعف در آغوش غرب میافتد».
پازوکی در ادامه گفت:«برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت حتی مصلحت خود را نیز در نظر نمیگیرند چه برسد به مصلحت کشور. به همین دلیل نیز با تصویب FATF مخالفت میکنند. نکته مهم این است که اگر یک دولت اصولگرا در ایران سر کار بود به احتمال زیاد اعضای مخالف مجمع به موافق تبدیل میشدند. هدف اصلی برخی این است که این موفقیت به نام دولت آقای روحانی ثبت نشود. این در حالی است که عمر دولت آقای روحانی چند ماه دیگر به پایان خواهد رسید».
اصلاح طلبان همزمان از یکسو مدعی هستند که اختیارات دولت فقط ۲۰ درصد است و از سوی دیگر هر روز بر تعداد کاندیداهایشان برای انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ افزوده می شود.
در حال حاضر تعداد اسامی کاندیداهای احتمالی اصلاح طلب برای انتخابات ۱۴۰۰ از ۳۰ نفر نیز فراتر رفته و هیچکدام از افراد مذکور نیز با قطعیت از عدم کاندیداتوری خود سخن نگفته اند.
اگر اختیارات دولت فقط ۲۰ درصد است، پس این همه شلوغ بازی و برگزاری میتینگ سیاسی و تلاش های روزافزون طیف اصلاح طلب برای در اختیارگرفتن کلید پاستور به چه معناست؟!
اختیارات دولت و از جمله اختیارات سازمان برنامه و بودجه بسیار زیاد است. به همین خاطر افرادی همچون «مهدی پازوکی» از یکسو در مقطعی پُست مشاور ارشدی سازمان برنامه و بودجه را تصاحب می کنند، و از سوی دیگر در زنگ حساب، بجای پاسخگویی به فرافکنی روی می آورند.
دولت روحانی بیش از ۹۵ درصد از دستورات FATF را اجرا کرده است، اما این اقدامات هیچگونه گشایشی در امور بانکی ایجاد نکرده است.
آن طیفی که اکنون به فضاسازی درباره فواید FATF مشغول است، همان طیفی است که در سال ۹۴ می گفت «هر روز تاخیر در اجرای برجام، ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت در پی دارد».
حامیان FATF حاضرند تضمین بدهند که بهانه های این سازمان پس از تصویب پالرمو و سی اف تی تمام خواهد شد؟ حامیان FATF حاضرند تضمین بدهند که با پیوستن به FATF تمامی مشکلات اقتصادی ایران حل خواهد شد؟
اکنون کسانی از FATF حمایت می کنند که در دوره مسئولیت خود، دلار ۳ هزارتومانی را تحویل گرفتند و قیمت آن تا آستانه ۳۲ هزارتومان افزایش یافت.
**آخوندی: «تنها، ایستادگی کردن» را از مصدق آموختم
«عباس آخوندی» وزیر مستعفی راه و شهرسازی در دولت روحانی که یکروز کارشناس حوزه سینما است و روز دیگر کارشناس حوزه افغانستان، در یادداشتی در روزنامه شرق با عنوان «مصدق سیاستمدار تنها» نوشت:« برای من تنهایی مصدق از هر چیز دیگری بامعناتر است. او سیاستمداری بود که در طول نهضت ملی کموبیش تنها بود... در اینجا تنها میخواهم به تنهایی او در غوغای فضاسازی عناصر وابسته به شرق و غرب و عناصر وابسته به آنان توجه کنم. جریانی که هنوز هم ادامه دارد و بهمحض اینکه سیاستمداری روبهروی منافع عناصر وابسته و مفتخوران و دلالان آنها قرار گیرد، اتهامی نیست که از سوی اردوگاههای بهظاهر دوست و دشمن به او زده نشوند؛ اما من از مصدق آموختم که باید حتی یکه و تنها ایستادگی کرد».
آخوندی در ادامه نوشت:«چنانچه فرصت یابم و خدا توفیق دهد، برخی از فسادهای دلالان ظاهرالصلاح چه بهنام اصولگرا یا اصلاحطلب را که با هزار ترفند درصدد ورود به معاملات بودند، بازگو خواهم کرد و خواهم گفت که وقتی آنان راه را بسته دیدند، چگونه اقدام به متهمکردن دیگران کردند. از اینکه راه را بر آنان بستم، بسیار خشنودم و احساس رضایت وجدانی دارم».
آقای آخوندی در این یادداشت، به بهانه مصدق، به تعریف و تمجید از خود پرداخته و ادعا کرده است که در میان غوغای فضاسازی ها، یکه و تنها در حال ایستادگی است. این در حالی است که وی مرتب در حال مصاحبه و یادداشت نویسی در روزنامه ها و رسانه های مختلف طیف اصلاح طلب است و هیچ علامتی از یکه و تنها بودن وی مشاهده نمی شود.
آخوندی متهم به «ترک فعل» در دوران ریاست بر وزارت راه و شهرسازی است. افکارعمومی به دفعات خواستار رسیدگی به پرونده وی و محاکمه این وزیر مستعفی و ناکارآمد شده است. حالا وی در زنگ حساب دولت روحانی بجای پاسخگویی درباره کارنامه بسیار ضعیف خود، از ترفند تکراری و نخ نمای «مظلوم نمایی» استفاده کرده است.
آقای آخوندی در یادداشت تاکید کرده که «چنانچه فرصت یابم و خدا توفیق دهد، برخی از فسادهای دلالان ظاهرالصلاح چه بهنام اصولگرا یا اصلاحطلب را که با هزار ترفند درصدد ورود به معاملات بودند، بازگو خواهم کرد»؛ سوال اینجاست که اگر وی از فسادهای دلالان اطلاع دارد، پس چرا آن را برای پیگیری و رسیدگی در اختیار قوه قضاییه قرار نداده است؟! اگر هدف وی مبارزه با فساد است، پس چرا اسامی و اطلاعات دلالان را در جیب خود نگه داشته است؟!
وعده توخالی اجرای مسکن اجتماعی، عدم تکمیل مسکن مهر و توهین به خانوارهای ساکن در مسکن مهر، بی توجهی به نوسازی بافت های فرسوده، عدم برخورد جدی با سوداگران زمین و مسکن، بی توجهی به مطالبات کامیون داران، عدم توجه به ساخت و نوسازی مسکن روستایی، قراردادهای مسئله دار خرید هواپیما، کاهش روند جذب بار و مسافر توسط ناوگان ریلی، توسعه کند قطارهای سریعالسیر و برقی، سپردن ۱۰ ساله طبخ غذای راهآهن ایران و شرکتهای وابسته به یک شرکت اتریشی، دفاع از رویکرد غلط و لیبرالی آزادسازی قیمت ها و...از جمله نقاط ضعف جدی کارنامه آخوندی در وزارت راه و شهرسازی بوده است.