سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
**برای مقابله با بحران کرونا، باید FATF را تصویب کنیم
روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان «وام، راه FATF را می گشاید؟» نوشت: «این روزها کرونا حیات بسیاری از انسانها در سراسر جهان را به خطر انداخته است...رئیس کل بانک مرکزی، با ارسال نامهای به رئیس صندوق بینالمللی پول، خواستار استفاده از حق ایران برای بهرهمندی از سریع آن صندوق برای مدیریت اثرات کرونا شد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «باید توجه داشت که صندوق بینالمللی پول تحت نفوذ مستقیم آمریکا قرار دارد و قرارگرفتن ایران در لیست سیاه FATF هم شرایط را برای دریافت این تسهیلات سخت میکند... موضع خصمانه آمریکا علیه ایران و نفوذ این کشور بر صندوق بینالمللی پول باعث شده ابهامات زیادی در رابطه با واکنش صندوق نسبت به درخواست ایران به وجود آید. همچنین قرارگرفتن ایران در لیست سیاه FATF میتواند مانع دیگری در تامین مالی از خارج حداقل در کوتاهمدت باشد».
اصلاح طلبان مهارت خاصی در کاسبکاری سیاسی دارند. این طیف در مقاطع خاص(زلزله، سیل، سقوط هواپیما و...) با موج سواری بر احساسات مردم در پی کسب منافع قبیله ای و سیاسی است.
در روزهای گذشته، فعالین اصلاح طلب مدعی بودند که «بهانه کرونا، فرصت خوبی برای مذاکره و توافق با آمریکاست»! حالا این طیف به بهانه مسئله کرونا، دریافت پول از صندوق بین المللی را به FATF گره زده است.
یکی از علت های اصلی عدم تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی این بود که موافقان این لوایج، هیچ دلیل فنی و کارشناسی برای قانع کردن صاحبنظران و کارشناسان نداشتند، برای همین حالا حامیان FATF که دستشان از دلایل فنی و کارشناسی خالی است، در پی آن هستند تا با موج سواری بر احساسات مردم، این لوایح خسارت بار را تصویب کنند.
نکته قابل تأمل این است که پیش از ایران، کره شمالی هم پالرمو را تصویب کرد و هم سی اف تی، اما به هیچ عنوان از لیست سیاه FATF خارج نشد. این سازمان اعلام کرد که حالا نوبت توان دفاعی کره شمالی است و باید در این خصوص اقدامات مدنظر FATF در این کشور اعمال شود.
گره زدن مسئله دریافت پول از صندوق بین المللی پول به مسئله FATF توسط اصلاح طلبان، یکبار دیگر ثابت کرد که برجام هیچ خاصیتی ندارد و جز ضرر و خسارت، هیچ نتیجه دیگری برای مردم ایران نداشت.
**ربیعی:منتقدان دولت، سالها حسرتِ کسبِ قدرت، پیرشان کرده
«علی ربیعی» سخنگوی دولت در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان «در این وانفسا روحانی کجاست؟» نوشت: «این روزها میبینیم که عدهای روی تلی از رنج و نگرانی مردم به تعبیر محاورهای، شیک و مجلسی نشستهاند و فیلم تولید میکنند و بیانیه مینویسند. این گروه فیلمهایی میسازند که به استودیو و هزینه نیاز دارند و ساختشان کار عموم مردم نیست. یک جمله رئیس جمهوری درباره شکل جدید جلسات ستاد ملی کرونا را طوری القا میکنند که انگار دولت فقط در قالب هفتهای یک جلسه و چند ساعت وقت متوجه کرونا است».
ربیعی در ادامه نوشت: «تمام جلسات هیأت دولت هفتهای دو روز و ۸ ساعت به کرونا اختصاص دارد، در شورای معاونین تمام وزارتخانهها با دستور کار کرونا جلسه برگزار میشود. اقدامات و عملکرد وزارتخانهها بنا به تصویب هیأت دولت معطوف به کرونا شده است. کرونا دل مشغولی و زندگی روزمره تمام دولت شده است. رئیس جمهوری روزانه تماسهای تلفنی با استانداران دارد و دستورات لازم را صادر میکند. من حداقل هفتهای سه بار در جلسات مختلف در بحث کرونا با رئیس جمهوری مشارکت دارم».
سخنگوی دولت در ادامه نوشت: «دولت را متهم به خستگی میکنند اما من فکر میکنم خسته واقعی آنها هستند که از آرامش مردم خسته شدهاند و مایلند هر چیزی - حتی اپیدمی کرونا - برایشان نان قدرت بپزد. سالها حسرت کسب قدرت پیرشان کرده است. سؤال این است: آیا آقای ترامپ هر روز در رسانهها برای کرونا جلسه میگذارد؟ کدام رئیس جمهوری در تلویزیون میگوید مردم من امروز در جلسه بودم؟».
متاسفانه دولت آقای روحانی به هیچ عنوان انتقادپذیر نیست. دولتمردان تاکنون بارها منتقدان را آماج فحاشی و تهمت قرار داده اند. برخی دولتمردان پیش از این، منتقدان را با تعابیری همچون: «بیسواد، بی شناسنامه، مزدور، انقلابیون نفهم، یکمشت لات، کاسب تحریم، کودک صفت، حسود، بزدل، ترسو، جیببر، بیقانون، مستضعف فکری، بیکار، متوهم، غوطهور در فساد، سوءاستفادهگر، خرابکار، عقبمانده، تازه به دوران رسیده، عصر حجری، هوچیباز، منفیباف، یأس آفرین، ناشکر، باید به جهنم بروند و …» خطاب قرار داده بودند.
کم کاری دولت در مسئله کرونا، حتی صدای برخی اصلاح طلبان را نیز درآورده است. در همین رابطه «شهربانو امانی» عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران نوشت: «در این روزها که آقای روحانی و معاونش باید فعالانه تر و با جدیت بیشتر در صحنه حضور داشته باشند، با مردم گفت و گو کنند و...خبری از آنها نیست. ظاهرا همه از شنبه سرکار رفته اند و دولت به تعطیلات».
همچنین «مجید فراهانی» عضو اصلاح طلب شورای شهر تهران نوشت: «ده روز پیش رئیسجمهور کره جنوبی برای مقابله با ویروس کرونا 'شرایط جنگی' اعلام کرد و همه امکانات کشور در همه حوزهها وحتی نیروهای مسلح را برای مبارزه همه جانبه با کرونا بسیج نمود و امروز توانست روند ابتلا را تقریبا متوقف کند؛ رئیسجمهور ما کجاست؟ ! ».
متاسفانه اقدامات آقای روحانی در برهه های مختلف (سیل، زلزله، کرونا و...) هیچ تناسبی با جایگاه، اختیارات و قدرت قانونی رئیس جمهور ندارد.
** رویای خانه دارشدن، نتیجه کم کاری دولت در حوزه مسکن
روزنامه ابتکار در مطلبی نوشت: «بسیاری از تحلیلگران بازار مسکن را جزو اصلی یک اقتصاد می-دانند و معتقدند که در پیش گرفتن روند مناسب در این بخش، میتواند دستاوردهای خوبی را برای اقتصاد به همراه داشته باشد. بازار مسکن از اواخر سال ۹۶ و همزمان با نوسان و افزایش قیمت دلار تحولات خاصی را تجربه کرده است. افزایش قیمت مسکن بهطور تقریبی از اواسط سال ۹۷ شروع شد و تا اوایل سال ۹۸ ادامه داشت، به شکلی که خرید خانه برای بسیاری از مصرف-کنندگان واقعی به یک رویای دست نیافتنی تبدیل شد».
رسانه های اصلاح طلب تاکنون بارها از وضعیت غیرقابل قبول اقتصادی در کشور گلایه کرده اند. در همین رابطه، بازار مسکن به دفعات توسط رسانه های این طیف مورد نقد قرار گرفته است. اما اصلاح طلبان هیچگاه به علت ایجاد این وضعیت اشاره نمی کنند.
وضع موجود در حوزه مسکن، نتیجه قصور و تقصیرهای دولت آقای روحانی است. عباس آخوندی، وزیر سابق مسکن در دولت روحانی که مشهور به بی کفایتی بود، صراحتا اعلام کرد که «به نساختن مسکن، افتخار می کنم»!
رهاکردن مسکن مهر، عدم اجرای مسکن اجتماعی، بی توجهی به اخذ مالیات از واحدهای خالی، رهاکردن بازار اجاره بهای مسکن و...از جمله قصور و تقصیرهای دولت روحانی در حوزه مسکن است.