سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
درس انتخاباتی مطهری به بهزاد نبوی
علی مطهری، از چهرههای نزدیک به اصلاحطلبان در بیانیهای با تأکید بر حضور در انتخابات از "عبدالناصر همتی" حمایت کرد.
در بخشی از بیانیه مطهری که سایت جماران آنرا منتشر کرده است، میخوانیم: مشارکت بالا در انتخابات پیش رو، با وجود همه گلایههایی که مردم دارند، دو اثر مثبت دارد. اول این که پیام روشنی به دنیا خصوصا دنیای غرب و همسایگان ارسال میشود و این امر موجب تسریع در لغو تحریمها و احیای برجام و لاجرم بهبود وضع معیشت مردم خواهد شد.
مطهری همچنین میگوید: نظر به سؤالات مکرر مردم عزیز از اینجانب درباره نامزد اصلح، فرصت را مغتنم شمرده نظر خود را اعلام میکنم:
اینجانب در شرایط فشار اقتصادی امروز جناب آقای همتی را...در میان نامزدهای محترم هفتگانه، نامزد اصلح میدانم و از ملت عزیز درخواست میکنم در روز جمعه برای بهبود اقتصاد کشور و سیاست خارجی و محدود نشدن آزادیهای مردم به جناب آقای همتی رأی بدهند.[۱]
*درس انتخاباتی آقای مطهری به بهزاد نبوی و سلامتی و اصلاحطلبانی که میگویند مشارکت میکنیم اما اشارهای به نامزد نمیکنند؛ "تعیین مصداق و مشخص کردن نامزد" است.
رفتاری کاملا منطبق بر منطق سیاست و دموکراسی که اعراض از آن به معنی قبول نداشتن ساختار، بیصلاحیت حاکمیت و قانون برای معرفی نامزد و تشویق مشارکت نکردن در انتخابات است.
رفتار غلطی که اصلاحطلبان شوربختانه طی یکسال گذشته و به عبارتی در مدت ۲ سال گذشته بر آن تأکید کردند تا به هدف شوم کاهش مشارکت در انتخابات نائل آیند.
گفتنیست از میان رجال و طیفهای اصلاحطلب کسانی مثل حزب کارگزاران (اگرچه غیر رسمی!) با تعیین مصداق اعلام کردهاند که در انتخابات حضور مییابند، گروههای بزرگی مثل جبهه اصلاحات، مجمع روحانیون و مجمع ایثارگران رسما اعلام کردهاند که دست به تحریم خاموش انتخابات یا همان عدم معرفی نامزد میزنند [۲] و کسانی مثل محمدجواد ظریف یا "بهزاد نبوی" که رهبریت تشکیلات جبهه اصلاحات را بر عهده دارد بصورت منفرد و در قابل یک فایل ویدئویی! بدون تعیین مصداق از مردم خواسته در انتخابات مشارکت کنند. [۳]
***
بیانیه حزب حامی روحانی: نتوانستیم به جمعبندی برسیم!
حزب اعتدال و توسعه که در اذهان عمومی به عنوان حزب حامی رئیسجمهور روحانی شناخته میشود در بیانیهای که خبرگزاری دولتی ایرنا آنرا منتشر کرد؛ پیرامون انتخابات ریاستجمهوری نوشته است:
"درباره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با عنایت به اینکه شورای مرکزی حزب، طی دو جلسه اخیر خود، نتوانست در مورد حمایت و معرفی یکی از کاندیداهای محترم، به جمعبندی برسد، از اعضا و هواداران خود در سراسر کشور میخواهیم روز ۲۸ خردادماه به کاندیدایی که به تشخیص خود اصلح میدانند رای دهند! "[۴]
*باید دانست که این رفتار حزب اصلاحطلب اعتدال و توسعه چیزی جز امربری از ستاد اصلاحات مبنی بر "تحریم خاموش انتخابات" نیست!
جمله شریرانه "نتوانستیم در مورد معرفی یک کاندیدا به جمعبندی برسیم" در صورت واقعیتر خود یعنی به نظام اسلامی اعتراض داریم، انتخابات را قبول نداریم و هیچ نامزدی را هم لایق رأی دادن نمیدانیم.
اعضای حزب اعتدال و توسعه که برخی از آنها طی ۸ سال اخیر بر خان بیتالمال هم ارتزاق کردهاند؛ وقتی خودشان بعنوان مشتی رجل سیاسی توانایی تشخیص نامزد ندارند چطور انتظار دارند که آدمهای هوادار آنها بتوانند چنین کاری کنند!؟
از طرفی مگر شأن یک حزب سیاسی جز اینست که در فرایندهای خود به یک شخص کارآمد برسد و آنرا در انتخابات به مردم معرفی کند!؟
پیش از این احزاب اصلاحطلب دیگری مثل جبهه اصلاحات، حزب اتحاد، مجمع روحانیون و مجمع ایثارگران نیز دست به "تحریم خاموش انتخابات" زده و گفتهاند که نامزدی در انتخابات ندارند.
بیانیه حزب اعتدال به وضوح نشان میدهد که چرا دولت آقای روحانی در رویکردهای کلی خود کاملا با ستاد هسته اصلاحات همسو بود و فرامین آنها را مثلا در قضایایی مثل گرانی و فتنه اقتصادی آبان۹۸ اجرا میکرد...
***
تحلیل شورای روابط خارجی آمریکا از نقش "ظریف" در رأی ندادن!
سایت شورای روابط خارجی آمریکا موسوم به CFR اخیراً در مقالهای پیرامون انتخابات ریاستجمهوری در ایران که توسط "کالی رابینسون" نوشته شد؛ به اظهارات محمدجواد ظریف در فایل صوتی او اشاره کرد و نوشت:
"اظهارات محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در ماه فوریه، درباره تأثیر بیش از حد سپاه در امور خارجی، میزان قدرت رئیس جمهور را بیشتر مورد تردید قرار می دهد. کارشناسان می گویند این می تواند رأی دهندگان را به این باور برساند که ریاست جمهوری اهمیت کمی دارد و به مشارکت کمتر کمک می کند."
در این مقاله اشاره شده است که عدهای در ایران قصد دارند دست به تحریم انتخابات بزنند. [۵]
*اشارات مقاله مذکور به وضوح هرچه تمامتر آسیبهای اظهارات ظریف در فایل صوتی جنجالی را آشکار میکند و به ما میگوید که دشمن و خناسان داخلی چگونه از اظهارات ظریف در جهت کاستن از مشارکت کسانی از مردم در انتخابات ریاستجمهوری استفاده کردهاند.
بدیهیست که در صورت کاهش مشارکت کسانی از مردم در انتخابات، یکی از متهمین اصلی این پروژه شخص آقای ظریف خواهد بود که باید در پیشگاه نظام و مردم پاسخ دهد چگونه حاضر به بیان اظهاراتی شد که مشتی خریدار دست به نقد آن در شورای روابط خارجی آمریکا نشسته بودند!؟
گفتنیست ظریف اخیراً در اظهاراتی خواستار مشارکت مردم در انتخابات شده است.
***
1_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1513365
2_ https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1513377
3_ https://etemadonline.com/content/495644
4_ www.irna.ir/news/84367471/
5_ https://www.cfr.org/in-brief/irans-presidential-election-what-know