به گزارش مشرق، معنای پذیرش عضویت کامل ایران در سازمان همکاری شانگهای، محدود به عضویت در یک سازمان منطقهای نیست و ابعاد گستردهای دارد.
به گزارش «الجزیره»، ایران پس از ۱۵ سال موفق شد عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای را تقریبا یک سوم مساحت جهان و سالانه تریلیونها دلار صادرات دارد، به دست بیاورد.
بیشتر بخوانید:
منطق نگاه به آسیا
اتمام مراحل فنی و حقوقی این عضویت احتمالا ۲ سال به طول میانجامد؛ این عضویت میتواند دستاوردهای کوتاه مدت و بلندمدتی را برای ایران به دنبال داشته باشد.
در این چارچوب، دستاوردهای عمده سیاسی یا اقتصادی در درازمدت به دست میآیند، اما افزایش وجهه دیپلماتیک ایران از پیامدهای کوتاه مدت این عضویت کامل است.
یک پژوهشگر در مورد پذیرش درخواست عضویت ایران در شانگهای، میگوید «این نخستین بار است که ایران از زمان انقلاب به عضویت کامل یک بلوک بزرگ منطقهای در میآید؛ ایران تحت تحریمهای یکجانبه قرار دارد؛ این بدان معناست که اعضای سازمان همکاری شانگهای این تحریمها را به عنوان تحریمهای بین المللی به رسمیت نمیشناسند.»
پژوهشگر برنامه امنیت بین المللی در مرکز «علوم و امور بین الملل بلفر» نیز در بخش دیگری گفت «عضویت در سازمان همکاری شانگهای زمینهای برای تعامل نزدیکتر را برای ایران فراهم میکند؛ کشورهای عضو شانگهای میتوانند توافقنامههای دوجانبه را نیز دنبال کنند.»