به گزارش مشرق به نقل از شبکه تلویزیونی الجزیره، سیانان امروز چهارشنبه به نقل از مقامات آمریکایی اعلام کرد: «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا استقرار نیروهای اضافی ایالات متحده در شرق اروپا را تایید کرده است.
این در حالیست که خبرگزاری اسپوتنیک نیز هم اکنون با انتشار خبری فوری در این باره اعلام کرد: آمریکا در چارچوب انتقال نیروهای بیشتر به اروپا، نزدیک به ۲ هزار نظامی را در لهستان و چند هزار سرباز دیگر را در شرق اروپا از جمله رومانی (نزدیک مرز با مسکو) مستقر خواهد کرد.
به گزارش سیانان، بر اساس دستور «بایدن»، وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در این راستا تصمیم گرفت تا تعداد سربازان آماده باش آمریکایی را به بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ تَن برساند.
در همین رابطه، در ادامه سیاست روسیه هراسی واشنگتن و متحدین غربی آن روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نیز امروز چهارشنبه نوشت: ممکن است از نیروهای اضافی ایالات متحده برای تخلیه حدود ۳۰ هزار آمریکایی از اوکراین استفاده شود. در صورت لزوم، نیروهای آمریکایی تخلیه شهروندان این کشور را از طریق زمین در امتداد مرز اوکراین تسهیل خواهند کرد.
اسپوتنیک نیز در این باره نوشت: «جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا امروز گفت که مربیان نظامی آمریکا در اوکراین به کار خود ادامه می دهند و تصمیمی برای تغییر وضعیت آنها گرفته نشده است.
انتشار این اخبار در حالیست که روزنامه «ال پائیس» اسپانیا پیشتر مدعی شده بود به نسخهای از جوابیه کتبی آمریکا و ناتو در باب تضمینهای امنیتی پیشنهاد شده از سوی مسکو دست یافته است.
آنگونه که ادعا میشود، آمریکا و ناتو گفته اند که از ادامه روند استقرار تسلیحات هستهای در اروپای شرقی خودداری خواهند کرد.
البته، آنطور که مقامات روسیه میگویند، آمریکا به اصلی ترین دغدغههای مسکو مبنی بر عدم گسترش ناتو به شرق که شامل مخالفت با عضویت اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی میشود، پاسخی نداده است.
آمریکا؛ روسیه را به آماده شدن برای حمله نظامی به اوکراین متهم می کند و علت این امر را گردآوری صدهزار نظامی مسکو در نزدیکی مرزهای اوکراین عنوان کرده است.
روسیه اما می گوید قصدی برای حمله به هیچ کشوری ندارد و این حق را دارد که در هرجایی از خاک خود نظامیانش را جا به جا کند. همچنین کرملین با رد اتهامات طرف های غربی درباره بحران اوکراین گفته است که این آمریکا و ناتو هستند که با در نظر نگرفتن خطوط قرمز روسیه مسبب ایجاد و تشدید تنش ها در شرق اروپا شده اند.
یکی از این خطوط قرمز، مسئله عضویت اوکراین در ناتو و استقرار زیرساخت ها و تسلیحات این ائتلاف نظامی در این کشور است.