سرویس سیاست مشرق - روزانه میتوان از لابهلای گزارشها و عناوین خبری رسانههای مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابلتوجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که میتواند برای مخاطبین قابلاستفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژههای مشرق" نکات و تأملات قابلاستخراج از رسانهها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژههای مشرق» همراه شوید.
*******
** دلواپسی مشترک اسرائیل و اصلاح طلبان از موشک «خیبرشکن»
دیروز موشک دوربرد و نقطهزن «خیبرشکن» با برد 1450کیلومتر بهعنوان جدیدترین دستاورد راهبردی نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد. این خبر بازتاب وسیعی در رسانه های خارجی داشت.
در همین رابطه بی بی سی در مطلبی نوشت:«به نظر می رسد این موشک هشداری برای اسرائیل باشد». همچنین ای بی سی نیوز در مطلبی نوشت:«ایران از موشک جدیدی رونمایی کرده که می تواند هم پایگاه های ایالات متحده در منطقه و هم اسرائیل را مورد هدف قرار دهد».
اسرائیل تایم نیز در مطلبی نوشت:«ایران از موشک جدید خیبرشکن که گفته می شود برد آن محدوده اسرائیل و پایگاه های منطقه ای آمریکا است، رونمایی کرد».
اما در این میان نکته قابل تأمل اینجاست که این خبر بسیار مهم از سوی اکثریت مطلق رسانه های اصلاح طلب سانسور شد. بر همین اساس روزنامه های شرق، سازندگی، آرمان، آفتاب یزد، مردم سالاری و...به هیچ عنوان در صفحه اول به این موضوع نپرداخته و عملا آن را سانسور کردند.
به نظر شما آیا میان اضطراب اسرائیل از این موشک و سانسور خبر رونمایی از این موشک در رسانه های اصلاح طلب، ارتباطی وجود دارد؟! یک سوال دیگر؛ چرا جریان اصلاح طلب از پیشرفت در قدرت دفاعی ایران ناراحت است؟!
به این اظهارنظر توجه کنید؛ «سعید حجاریان» از افراطیون اصلاح طلب و از بازداشت شدگان فتنه 88 پیش از این گفته بود: «در الگوی مذاکره با خارج، ابتدا باید پذیرفت بر نفس مذاکره ایرادی مترتب نیست چه با جمهوریخواهان چه با دموکراتها، چه بیواسطه و چه باواسطه...از تقاطع دو متغیر «خارج» و «مذاکره»...مقرر است میان دولتهای خارجی و نظام مذاکراتی صورت بگیرد که اولا در رفتار نظام تغییراتی ایجاد شود و ثانیا بر سر مسائلی از جمله فعالیتهای منطقهای، موشکی و اتمی توافقاتی حاصل شود».
پیش از این یکی از پیشنهادهای تأمل برانگیز از سوی جریان رسانهای منتسب به اصلاحات این بود که باید برای اعتمادسازی، بُرد موشکهایمان را کاهش دهیم! در همین رابطه «ناصر هادیان» از حامیان برجام-اسفند ۹۶- در مصاحبه با سالنامه نوروزی روزنامه ایران با اشاره به موضوع مذاکرات موشکی گفته بود:«من مخالف ردکردن کلیت مذاکره هستم. چه دلیلی دارد بگوییم مذاکره نمیکنیم؟ حتی درباره موضوع موشکی. سوای مذاکرات، یک راه دیگر هم پیش پای ایران وجود دارد و آن اینکه به کشورهای خواهان مذاکره پیشنهاد دهد که برای مدت زمان محدودی بُرد موشکهای خود را مثلاً از ۲ هزار کیلومتر افزایش نمیدهد».
همچنین «احمد نقیب زاده» از فعالین اصلاح طلب نیز در سرمقاله روزنامه آرمان- آبان ۹۶- در مطلبی مشابه نوشت:«مواضع اروپاییها (درخصوص توان موشکی ایران) تا حدی خردمندانه بهنظر میرسد. هم میخواهند که هیاهوی آمریکاییها را ساکت کنند و هم نمیخواهند موضوع موشکی ایران به یک بحران غیرقابل بازگشت تبدیل شود. البته ایران هم در موقعیت خوبی قرار دارد و به اهداف خودش رسیده و قادر است که این برنامهها را در همین نقطه کنونی متوقف کند. برد بیش از دوهزار کیلومتر در برنامههای ایران نیست. بهتر است که ما هم با آغاز مذاکره خطر جنگ و تحریم را از سر بگذرانیم».
** با الگوبرداری از قیام عاشورا «مستقیم با آمریکا مذاکره کنیم»!
روزنامه آرمان در مطلبی نوشت:«امروز مذاکره مستقیم با آمریکا قطعا یک گام به پیش است و باید از آن استقبال کرد و اکنون نباید به سرزنش کسانی پرداخت که مطلقا مذاکره با آمریکا را به معنای بیغیرتی و یا بیاطلاعی از سیاست میدانستند و به دولت روحانی اجازه ندادند که همین تصمیم را با تیم مذاکره کننده حرفهای و زبده خود به پیش ببرد».
این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت:«کسی حق تحمیل هیچ جنگ و نبرد و تحریمی را بر مردم بدون رضایت آنها ندارد حتی اگر این نبرد، نبرد سعادتمندانه امام حسین (ع) و یزید باشد و از همینرو بود که در شب عاشورا امام فرمود چراغها را خاموش کنید تا هر که مایل به شرکت در این نبرد نیست، اردوگاه را ترک کند. اکنون باید اصلاح یک راهبرد اشتباه را به فال نیک گرفت و درخواست کرد که نهادهای بالادستی اقدام به طراحی سیاست خارجیای هوشمندانه و متوازن و مرتبط با همه قدرتهای جهانی در جهت تامین منافع ملی نمایند و کشور را از گردنهای تند و زیانبار عبور دهند».
اصلاح طلبان و برخی مقامات دولت قبل در سالهای اخیر، صلح ومذاکره را از مهمترین درس های قیام امام حسین(ع) نامیدند. بر همین اساس یکی از مصادیق تحریف پیام عاشورا، ادعاهای مطرح شده درباره مذاکره و تعامل امام حسین (ع) در کربلا با عمر ابن سعد فرمانده سپاه اموی است. قائلان به این تحریف معتقدند که امام حسین (ع) در شب عاشورا با عمر بن سعد ساعتها مذاکره کرد، تا نتیجه رویارویی آنان به جنگ ختم نشود!
اما کارشناسان و صاحبنظران با رد این ادعا، تاکید دارند که اگر بنای امام حسین (ع) بر این بود که صلح کند، ایشان در مدینه این کار را انجام می داد.
نقل است که «مروان حکم» که پیر بنیامیه بود در مدینه به امام حسین (ع) پیشنهاد میکند که برای حفظ دین و دنیای خودش با یزید بیعت کند اما امام میفرمایند: «و علَی الاِسلام، السَّلام اِذ قَد بُلیَتِ الاُمّه بِراع مثل یزید» در زمانی که اسلام مبتلا به حاکم جائری همچون یزید شده است باید فاتحه اسلام را خواند و به صراحت میفرمایند: «کسی چون من با فردی چون یزید بیعت نمیکند».
لذا هرگز برای امام حسین (ع) بحث تعامل و مذاکره و تلاش برای صلح با لشکر دشمن مطرح نبود. اباعبدالله الحسین(ع) جز به کنار زدن حاکم جائر به چیز دیگری نمیاندیشید.
متاسفانه یک جریان سیاسی خاص برای بهره برداری سیاسی و قبیله ای، منطق «تسلیمطلبانه» اصحاب دونمایه و خائن ائمه معصومین (ع) را به روحیه ظلم ستیزی، شجاعت، صلابت، عزتمندی و نفوذناپذیری امامان معصوم (ع) نسبت میدهند.
رهبر معظم انقلاب- ۱۵ مهر ۹۴- فرمودند: «این افراد می گویند چگونه است که حضرت علی علیه السلام و حضرت امام حسین علیه السلام با دشمنان خود مذاکره کردند اما اکنون با مذاکره با آمریکا مخالفت می شود؟ چنین تحلیلی درخصوص مسائل تاریخ اسلام و مسائل کشور، نهایت ساده اندیشی است زیرا حضرت علی علیه السلام با زبیر و حضرت امام حسین علیه السلام با عمر بن سعد، مذاکره به معنای امروز یعنی معامله نکردند بلکه هر دوی این بزرگواران به طرف مقابل خود نهیب زدند و آنها را نصیحت به خداترسی کردند. متأسفانه عده ای برای توجیه مذاکره جمهوری اسلامی ایران با شیطان بزرگ، با نگاهی عوامانه، اینگونه مسائل را در روزنامه ها، سخنرانی ها و فضای مجازی مطرح می کنند، که کاملاً اشتباه است».
روزنامه آرمان در مطلب مذکور مدعی شده است که «به دولت روحانی اجازه ندادند که تصمیم مذاکره مستقیم با آمریکا را با تیم مذاکره کننده حرفهای و زبده خود به پیش ببرد». این ادعا در حالی است که تیم مذاکره کننده در دولت روحانی فراتر از مذاکره مستقیم نیز پیش رفتند؛ از گفتگوی تلفنی و پیاده روی دونفره تا ارسال کادوی کریسمس و گپ و گفت صمیمانه درباره نوه ها و...اما نتیجه چه شد؟!
نتیجه این شد که باراک اوبامای مودب! و باهوش! برای اولین بار پس از انقلاب، از صدور ویزا برای نماینده دولت ایران(دولت روحانی) در سازمان ملل ممانعت ایجاد کرده و وی را تروریست! نامید. اوباما در اظهارنظری گستاخانه، ملت ایران را یاغی! نامید و...در نهایت دستپخت دولت روحانی در سیاست خارجی موجب شد که علاوه بر 2 برابر شدن تحریم ها، قیمت دلار نیز حدودا 10 برابر افزایش یابد!
** سیگنال های کاهش قیمت مسکن از وین!
روزنامه ابتکار در مطلبی با عنوان «سیگنال های کاهش قیمت مسکن از وین» نوشت:«با اینکه هنوز توافقی صورت نگرفته اما انتشار اخباری درخصوص پیشرفتهای مذاکرات برخی از بازارهای داخلی را با خود همراه کرده و سبب کاهش قیمت در بخشهای مختلف شده است».
در ادامه این مطلب آمده است:«بازار ارز، طلا و خودرو از جمله بازارهایی بودند که همزمان با دریافت اخبار مثبت از مذاکرات هستهای شاهد کاهش قیمت شدند. حال برخی از اخبار نشان میدهد که بازار مسکن نیز تحت تاثیر خبرهای مثبت برجامی قرار گرفته و آمارهای غیررسمی از قیمت مسکن در شهر تهران هم از کاهش ۰.۵ درصدی حکایت دارد. بر اساس گزارشهایی اولین واکنش بازار مسکن نسبت به روند مثبت مذاکرات هستهای به شکل کاهش ۰.۵ درصدی متوسط قیمتهای پیشنهادی از سوی مالکان بروز پیدا کرد».
پیش از این در مرداد ۹۷ و در شرایطی که تحریم ها برقرار بود و ترامپ صرفا از مذاکره با ایران سخن گفت، قیمت دلار و سکه در بازار کاهش یافت و رسانه های اصلاح طلب با آب و تاب به بازتاب این موضوع پرداختند.
برای نمونه، در آن مقطع روزنامه همشهری در صفحه اول در مطلبی با عنوان «شرط ایران برای مذاکره» نوشت: «واکنشها به پیشنهاد مذاکره بدون پیش شرط ترامپ؛ اول بازگشت به برجام...صعود انفجاری بورس روی موج توافق و ریزش قیمتها در بازار سکه و ارز».
ذوق زدگی روزنامههای اصلاح طلب از پیشنهاد مضحک ترامپ در آن مقطع و القای مساعد شدن اوضاع اقتصادی در صورت مذاکره با آمریکا، دم خروس التهابات ارزی را بیرون زد.
کارشناسان معتقدند که گره زدن معیشت مردم به مذاکره و القای این ادعا که تنها راه بهبود اوضاع اقتصادی، از مسیر وین می گذرد، بخشی از عملیات روانی جریان خاص برای گروگان گیری اقتصاد ایران و سپس زمینه چینی برای تحمیل برجام های بعدی است
در دولت قبل برخی روزنامههای اصلاح طلب با تیترهایی درخصوص ریزش قیمتها در بازار سکه و ارز و خودرو و... اینگونه القاء کرده بودند که در حالیکه ترامپ فقط پیشنهاد مذاکره داد، بازار اینگونه مثبت شد، حالا اگر مذاکره کنیم چه شود!
پیش از این-در دولت روحانی- روزنامه آرمان با اعتراف به ریشه اصلی گرانی ها در مطلبی نوشته بود:«اگر یک آسیب شناسی واقع گرایانه نسبت به تحولات اقتصادی چند وقت گذشته صورت دهیم، به نظر میرسد وفاق اصلی وجود دارد که ریشه اصلی و متغیر کلیدی گرانیهای اخیر در حوزههای سکه، ارز، خودرو، مسکن و در آینده نزدیک سایر کالاهای حتی فیزیکی که میتواند به این گروه بپیوندد، در حجم نقدینگی است».