به گزارش مشرق، «روزنامه کیهان» در بخش اخبارویژه خود نوشت:
روزنامه آفتاب یزد که زمانی نه چندان دور از سیاستهای غربگرایانه حمایت میکرد، ارزیابی فوق را به نقل از علی بیگدلی که او هم از تحلیلگران خوشبین به غرب به شمار میرود، منتشر کرده است.
بیشتر بخوانید:
تاثیر جنگ روسیه و اوکراین بر خروج آمریکا از منطقه قفقاز
آفتاب یزد از قول بیگدلی نوشت: پوتین منتظر یکی از رهبران قوی اروپا است تا رو در روی او بنشیند و این تضمین را اخذ کند که ناتو کاری به اوکراین ندارد مسئلهای که اگر اتفاق نیفتد آن وقت باید شاهد یک فاجعه در ابعاد جهانی باشیم.»
بیشتر بخوانید:
شنیده شدن صدای انفجارهای پیاپی در کی یف
آنچه شاهد آن هستیم تلاش روسیه برای فشار بر غرب است تا کاری به اوکرایــن و تلاش برای پیوند زدن این کشــور به ناتو نداشته باشـد؛ موضوعی که اگر برای مسکو مسجل نشود آن وقت باید شاهد اتفاقات تلخی باشیم.»
ببینید:
عکس/ سومین روز جنگ روسیه اوکراین
بیگدلی با ایـن تأکید که «غربیهـا اکنون بیش از اندازه شـلوغ کردند و این باعث شده که آنها مجبور به پاسخگویی به مردم خودشان و مردم دنیا شوند» ادامه میدهد: واکنشهایی که انجام دادند مقداری زود بود و باعث زحمت خودشان شـد.
بیگدلی ضمن رد این موضوع که پیوستن اوکراین به ناتو برای همیشه منتفی شده میگوید: خیر، نمیشود این را گفت. حتی آقای زلنسکی به طور غیرمستقیم به پوتین گفت که تعهد میدهم اوکراین عضو ناتو نشود و پوتین قبــول نکرد و گفت آمریکا و دبیر کل ناتو باید تعهد بدهند که هیچ گاه به اوکراین نظر ناتویی نخواهند داشت. غرب نبایستی خود را اینقدر اسیر این ماجرا میکرد.
خواسته یا ناخواسته علیه میل روسیه رفتار کرد و الان پوتین به عنوان یک قدرت غیرقابل رقیبی درآمده و این امتیازی کـه غربیها در نتیجه کم توجهی به پوتین دادند دیگر قابل برگشت نیست. اگر روسیه بر اوکراین پیروز شـود این امتیازی است که روسیه به چینیها داده برای حمله به تایوان.
این تحلیلگر میگوید: اگر قطب قدرت از جامعه غربی به جامعه شرقی منتقل شود خیلی چیزها به هم خواهد ریخت و نقشه سیاسی اروپا کاملا عوض خواهد شد و نگرانی غربیها به همین دلیل است. جابهجایی قدرت در فضای اندیشه و ایدئولوژی به زیان غرب تمام میشـود.
این کارشناس مسائل بینالمللی اظهار میدارد: براساس گزارشهایی که در اختیار داریم مردم اوکراین در زمانی که این کشـور تحت نظـارت یک رئیسجمهور طرفدار روسیه اداره میشد راضی بودند میزان بیکاری بسـیار کم بود. اوکراین سالیانه چیزی حدود ۲۰ درصد از تجارت خارجهاش با چینیها است و این از زمـان دوره قبل از آقای زلنسکی که دولت دست طرفداران روسیه اداره میشد بوده است.
بعد از آمدن آقای زلنسکی غربیها نتوانستند سرمایهگذاری سخاوتمندانهای در اوکراین انجام دهند. الان وضعیت که بهتر نشده بدتر هم شده و وضعیت تورم و گرانی و بیکاری به صورت منفی بالا رفته است مصداق این ادعا این اسـت که الان در اوکراین علیرغم اینکه در آستانه حمله سراسری روسیه است واکنش داخلی ندیدیم و همـه مردم فـرار کردند و این نشان دهنده عدم دلبستگی به سرنوشت اوکراین است.
وی میگوید: اگر قرار باشـد غربیها قدم جلو نگذارند و باب مذاکرات مسدود بماند روسیه ناچار است برای پاسخ دادن به افکار عمومی به سمت جلو حرکت کند و کییف را بگیرد و این باز هم به نفع روسها تمام میشود.
اما اگر غربیها در همین مرحله وساطت کنند و این دو جمهوری کوچک را واگذار کننـد به نفع غربیها خواهد بـود هر چقدر غربیها زودتر بتوانند این حرکت را متوقف کنند به نفع غرب خواهد بود و اجازه ندهند پوتین به عنوان قدرت اول جهان معرفی شود که این برای آینده غربیها زیانآور خواهد بود. در غیر این صورت پوتین میتواند طی یک ماه اوکراین را تصرف کند و مردم هم نشان دادند آن دلبستگی را به حکومت جوان آقای زلنسکی ندارند.