کد خبر 1354747
تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۲۱:۲۰
برنامه‌های کمیسیون اقتصادی مجلس برای تحقق شعار سال/ تولید به محوریت تمام فعالیت های اقتصادی کشور تبدیل می شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به تشکیل کمیته دانش بنیان در این کمیسیون گفت: تولید به محوریت تمام فعالیت‌های اقتصادی کشور تبدیل شود.

به گزارش مشرق، محمدرضا پورابراهیمی عصر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی سال ۱۴۰۱ سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کردند و آنچه مسلم است تولید باید در کشور محور تمام فعالیت‌های اقتصادی باشد اظهار داشت: آثار تولید در حوزه‌های مختلف اقتصادی بیانگر بهبود تمام شاخص‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه اگر در کشوری تولید کالا و خدمت اتفاق بیفتد و روند آن رو به رشد باشد، عملاً نرخ رشد اقتصادی مثبتی رقم می‌خورد که منجر به بهبود عملکرد شاخص‌ها در بخش‌های مختلف می‌شود ادامه داد: اهمیت تولید در اقتصاد کشور بر کسی پوشیده نیست و امسال رهبر معظم انقلاب اسلامی این رویکرد تولید را در حوزه دانش بنیان مطرح فرمودند که دلیل آن این است که با توجه به اینکه کشور ما در طول چند دهه اخیر با تلاش علمی و مجاهدت جوانان و اساتید پیشکسوت توانسته رتبه‌های قابل توجهی در عرصه‌های علم و دانش از آن خود بکند.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به نظر می‌رسد تبدیل علم به ثروت به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های اقتصادی کشور در دنیا به آن اشاره می‌شود از موضوعات مهم و اساسی کشور است.

وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران که اوایل پیروزی انقلاب نه تنها شاخص‌هایی را در حوزه علم و دانش نداشت بلکه در تولید علم هم رتبه‌ای نداشت امروز بر اساس گزارش مراکز علمی دنیا تبدیل به رتبه پانزدهم یا شانزدهم دنیا در تولید علم شده است.

وی با بیان اینکه شاخص‌های ارزیابی علمی جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف بیانگر جایگاه علم و دانش در ایران است و این جایگاه که رتبه پانزدهم را از آن خود کرده جایگاه بسیار مهمی است تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران در تولید علم توانسته از رتبه‌های آخر به رتبه‌های برتر دنیا تبدیل شود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه پس از تولید علم در دنیا تجاری سازی مطرح می‌شود و تبدیل علم به ثروت از معبر تجاری سازی مهمترین موضوع نظام اقتصادی کشورهای دنیا است گفت: کشورهای دنیا توانسته‌اند از طریق فناوری علم را به خلق ثروت برسانند.

وی گفت: در کشور ما شاخص نوآوری که در سال ۲۰۱۴ برآورد می‌شد از ۱۴۰ کشور دنیا که در این حوزه مطرح هستند رتبه ما ۱۲۰ بود و این نشان می‌داد ما در بسیاری از محورهای ذیل شاخص نوآوری دارای شرایط بسیار نامناسبی هستیم که به نظر می‌رسد این یکی از مهمترین موضوعات است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اکنون این رتبه به ۶۰ ارتقا پیدا کرده است یعنی جایگاه ما بین کشورهای دنیا به این نقطه رسیده که جایگاه مناسبی نیست و ما باید بتوانیم به جایگاه بالاتر برسیم افزود: عوامل تاثیرگذار در این جایگاه باید بررسی و بازنگری شوند تا به عوامل موثر در حوزه نوآوری که مهمترین مولفه نظام اقتصادی دانش بنیان محسوب می‌شود بپردازیم.

وی اظهار داشت: گزارش‌هایی که در عرصه‌های مختلف داریم بیانگر این مهم است که مسائلی مانند قوانین و مقررات و تامین مالی نظام بانکی و بروکراسی اداری و ‌... عوامل اصلی در کاهش شاخص نوآوری در کشور هستند لذا باید تلاش بیشتری انجام شود تا با شناسایی نقاط ضعف موانع را برطرف کنیم.

پورابراهیمی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان در کشور فعال است گفت: البته ۷۰ درصد از این شرکت‌ها ناشی از رخداد هستند و در قالب موضوعات مهم توسط افراد ارائه شده و ۳۰ درصد در قالب ظرفیت‌هایی که خودشان ایجاد کرده‌اند و به شکلی موضوعات مهم را در دستور کار قرار داده‌اند فعالیت می‌کنند.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی گفت: مهم‌ترین موضوعی که می‌توان برای این ۶ هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان مطرح کرد این است که بتوانند از ظرفیت تخصصی خود در قالب بنگاه‌های اقتصادی استفاده شود و رشد کنند.

وی ادامه داد: البته مدل‌هایی که قبلاً در ارتباط با موضوع صنعت و دانشگاه بود مدل‌های سنتی بود که جواب نداد و ارتباط دفاتر صنعت و دانشگاه از نگاه ما یک رابطه سنتی غیر بروز شده بود و عملاً نتوانست اتفاق بیفتد و این رابطه طی سال‌های اخیر در یک رویکرد که توسط معاونت علمی فناوری رئیس جمهور مطرح شد به رابطه استاد با مراکز اقتصادی تبدیل شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: لذا به جای دانشگاه افراد هستند که ورود پیدا می‌کنند و این رابطه توانسته بسیار مسیر بهتری را نسبت به گذشته فراهم کند و این عملاً تبدیل شده به رویکرد جدیدی که منجر به برگزاری هزاران رخداد در کشور در موضوعات مختلف شده و خوشبختانه به واسطه برگزاری رخدادها اکنون طرح‌های بسیار مهمی خروجی برگزاری رخدادهای علمی بوده و منجر به ارائه طرح‌های بکر در این حوزه شده است.

وی تصریح کرد: آنچه که برای ما مهم است این است که این طرح‌ها در قالب شرکت‌ها رابطه خوبی را با مجموعه‌های بزرگ اقتصادی تعریف کنند که یکی از این ظرفیت‌ها بازار سرمایه است که به دلیل محدودیت‌هایی که طی سال‌های اخیر داشته نیازمند بازنگری جدی است.

پورابراهیمی با بیان اینکه شرکت‌هایی که در بورس قرار می گیرند عملا شبیه به شرکت‌های معمولی و متعارف هستند و جایگاهشان در این حوزه مشابه است اما از نظر محتوایی کاملا متفاوت هستند افزود: به نظر می‌رسد آنچه که در این حوزه بسیار مهم است این است که ما اول بتوانیم ساختار ارزش گذاری دوره‌های نامشهود را براساس تبیین استانداردهای جدید حسابداری بازنگری کنیم.

وی افزود: موضوع اعتبارسنجی شرکت‌های دانش بنیان که بسیار حائز اهمیت است و در فرایند تامین مالی و ارائه فعالیت‌های بزرگ اقتصادی با محدودیت‌های جدی مواجه شدند به شکلی این را متناسب با تدوین استانداردها تغییر بدهیم و ضمانت‌های لازم را برای انجام فعالیت‌های اقتصادی در این شرکت‌ها به شکل جدیدی تعریف و مشخص کنیم.

وی تصریح کرد: آنچه که مسلم است در ارتباط با دو نوع شرکت‌های دانش بنیان که استارت آپ‌ها مطرح می‌شود که شرکت‌هایی هستند که صنایع خلاق دارند و گسترش و حجم فعالیت در این شرکت‌ها سریع است و در کنار اینها نیز شرکت‌های دانش بنیانی هستند که عملاً آنچه را که به عنوان فعالیت‌های اصلی شرکت‌های دانش بنیان در تولید خلق ثروت از آنها نام برده می‌شود به کار گرفته می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر می‌رسد در این حوزه باید اقدامات ویژه‌ای را انجام بدهیم که محورهای آن در بالا مطرح شد گفت: در ارتباط با این شرکت‌ها یکی از اقدامات مهم ما در سال ۱۴۰۱ باید پذیرش شرکت‌های جدید در بازار سرمایه کشور باشد و استفاده از ظرفیت بازار سرمایه برای عرضه سهام و مالکیت آنها به سرمایه گذاران به صورت ویژه مد نظر قرار گیرد.

پورابراهیمی اظهار داشت: یکی از اقدامات دیگری که می‌توان انجام داد این است که امکان ورود فناوری را در قالب شرکت‌های دانش بنیان که درون شرکت‌های بزرگ صنعتی امکان پذیر است ایجاد کنیم و این ظرفیتی بسیار مهمی است که می‌تواند به عنوان یکی از مهم‌ترین مولفه‌های اثرگذار در حوزه توانمندسازی بنگاه‌های اقتصادی و ابزار دانش بنیان در تولید محصولات و فرایند تولید مد نظر قرار گیرد.

وی تصریح کرد: یکی از محورهای دیگر نیز اختصاص مجموعه‌ای از فعالیت‌ها در حوزه بازار سرمایه به شرکت‌های دانش بنیان است که جنس و نحوه رفتار آنها با شرکت‌های معمولی متفاوت است و می‌تواند کمک کند که علاقمندان در بازار حضور پیدا کنند و معیارهای ارزیابی برای این شرکت‌ها به صورت ویژه قابل بررسی باشد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ظرفیت بعدی استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خارج از کشور است که در این زمینه لازم نیست به صورت حضوری آنها را داشته باشیم لذا می‌توانند در همکاری‌های علمی مشترک با جمهوری اسلامی ایران شراکت کنند.

وی با بیان اینکه اولویتی هم که گذاشته می‌شود تا از دانشگاه‌های برتر دنیا استفاده و ظرفیت‌سازی شود تصریح کرد: ایجاد شرکت بزرگ سرمایه گذاری مخاطره پذیر موضوع بعدی حائز اهمیت است.

پورابراهیمی افزود: اگر چه اکنون صندوق‌های مخاطره پذیر در حوزه فعالیت‌های اقتصادی وجود دارند اما کارکردهای شرکت‌های سرمایه گذاری به عنوان شرکت‌هایی که می توان آنها را در بازار عرضه کرد و آنها می‌توانند از طریق شرکت‌های زیر مجموعه تبدیل به یک شرکت مادر یا هلدینگ بشوند که این ظرفیت را در حوزه اقتصادی بسیار گسترده‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه آن چیزی که در حوزه ساختار سنتی هم به آن پرداختیم تشکیل صندوق شکوفایی و نوآوری است که به نظر می‌رسد از مسیر اصلی خود فاصله گرفته و باید حتما به مسیر اصلی خود برگردد گفت: منابع که برای صندوق گذاشته شده به جای مشارکت در طرح‌های بزرگ شرکت‌های دانش بنیان، تبدیل شده به تسهیلات و به جای کمک به حوزه اقتصاد دانش بنیان تبدیل شده به سپرده گذاری در نظام بانکی کشور که به نظر ما به هیچ عنوان در عملکرد این مجموعه قابل قبول نیست.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه اساساً این مجموعه راه نیفتاده تا کار سپرده گذاری بانکی انجام بدهد و بسیاری از مجموعه‌های اقتصادی می‌توانند این کار را انجام بدهند افزود: ماموریتی که به عهده این صندوق‌ها بوده طی سال‌های گذشته از مسیر اصلی خارج شده است که طبیعتاً بازنگری در این حوزه بسیار ضروری است.

وی افزود: مهمترین پیشنهاد ما این است که ذیل صندوق شکوفایی و نوآوری بزرگترین مجموعه (وی سی) کشور یا شرکت سرمایه گذاری مخاطره پذیر شکل بگیرد و تمام شرکت‌های دانش بنیان بتوانند بعد از ارزیابی‌هایی که انجام می‌شود توسط کارشناسان مرتبط امکان مشارکت صندوق در سرمایه گذاری‌های مرتبط فراهم شود و عملاً این شرکت نیز بعد از مدتی در خود بازار سرمایه عرضه شود.

وی با بیان اینکه کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی چند مورد را در دستور کار قرار خواهد داد که اول زیر ساخت‌های اقتصادی کشور تحت عنوان عوامل مهم و اثرگذار در حوزه شرکت‌های دانش بنیان است گفت: تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان را در این کمیسیون به عنوان یکی از چالش‌ها و مهمترین موضوعات مورد بحث قرار خواهیم داد که به راهکارها پرداخته شد.

پورابراهیمی افزود: سال گذشته در مجلس شورای اسلامی قانون شرکت‌های دانش بنیان گسترش پیدا کرد و نظارت و اجرای قانون یکی از مهمترین موضوعات کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۱ خواهد بود و در کنار آن موضوعات مربوط به نحوه حل مشکلات مالیاتی و نظام بانکی و بیمه‌ای سه مقوله مهم و اساسی دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی را تشکیل خواهد داد.

وی گفت: نخستین نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در سال جاری به موضوع اقتصاد دانش بنیان خواهد پرداخت و از معاون علمی فناوری رئیس جمهور و وزیر اقتصاد و متصدیان حوزه اقتصاد دانش بنیان کشور در این نشست دعوت شده تا محورهای مهم حوزه اقتصاد دانش بنیان کشور را به عنوان مطالبه جدی مقام معظم رهبری و مردم از نگاه خلق ثروت در نظام اقتصادی مطرح می‌شود در قالب ۲ سرفصل حوزه تقنینی و نظارتی در دستور کار قرار بدهیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: مقدمات تدوین احکام مهمی در قانون برنامه هفتم توسعه در دستور کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی قرار گرفته تا در پیش نویس نهایی مربوط به احکام کمیسیون اقتصادی بتوانیم اتفاقات مثبتی را در سر فصل‌های سیاست‌های مهم هفتم توسعه در نظر بگیریم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • کلانتری IR ۲۱:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۰۲
    0 0
    مارا به خیر شما ها نجومی بگیران مجلس امیدی نیست شر نرسانید.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس