برادران لیلا

فیلم برادران لیلا بدون دریافت پروانه، به کن رفت اما این همه ماجرا نبود. مسؤولان سازمان سینمایی، به‌صراحت درباره این‌که این فیلم برای ارسال به کن روندهای قانونی را طی نکرده است.

به گزارش مشرق، کمپانی فرانسوی «Wild Bunch» که متخصص عرضه و تبلیغات فیلم‌ها در جشنواره‌های سیاسی جهان غرب است، در ادامه بازاریابی‌های خود برای فیلم‌های ایرانی یا با موضوع ایران، تازه‌ترین فیلم سعید روستایی را در یک جشنواره اروپایی دیگر نمایش خواهد داد.  دوم تیرماه امسال، جشنواره بین‌المللی فیلم مونیخ بار دیگر به‌صورت حضوری و به مدت ۱۰ روز در کشور آلمان برگزار خواهد شد. ویژگی مهم جشنواره امسال این است که پس از فروکش کردن بحران همه‌گیری کرونا، دوباره با حضور تماشاگران و با پوشش رسانه‌ای زیاد برگزار خواهد شد.  این جشنواره در سال ۲۰۲۰ به‌صورت آنلاین و در سال ۲۰۲۱ با کاهش تعداد فیلم‌ها و عمدتا به‌صورت مجازی برگزار شد اما امسال برگزارکنندگان آن تصمیم دارند رکود دو ساله این جشنواره را با فهرست کاملی از فیلم‌ها و به‌صورت حضوری برگزار کنند. در بین فیلم‌هایی که به جشنواره یاد شده راه یافته‌اند فیلم‌هایی که در جشنواره کن به نمایش درآمدند، جایگاه ویژه‌ای دارند.


 فیلم‌های مونیخ کدامند؟

گفته می‌شود این رویداد سینمایی امسال با نمایش فیلم «کورساژ» ساخته ماری کروتزر افتتاح خواهد شد. در این فیلم به زندگی ملکه اتریش پرداخته شده است که در جریان جشن تولد ۴۰ سالگی‌اش متوجه می‌شود ذهن پرسشگر و روحیه ناآرامش تا چه اندازه با محیط دربار در تضاد است. اثری که بسیاری به‌واسطه مشترک بودن تهیه‌کننده آن با فیلم «اسپنسر» درباره زندگی پرنسس دایانا، همگان را به یاد این چهره جنجالی انداخته است.
چند فیلم دیگر از جشنواره کن شامل «آرامش» به کارگردانی آلبرت سرا، «هشت کوه» ساخته مشترک شارلوت واندرمیرش و فلیکس فن گرونینگن برنده جایزه هیات داوران کن و «دلال» ساخته جدید هیروکازو کوریدا برنده جایزه بهترین بازیگر کن نیز در کنار «برادران لیلا» در بخش مسابقه اصلی به نمایش گذاشته خواهند شد.  شاید مشهورترین فیلم این فهرست، همان فیلم کره‌ای بروکر یا دلال به کارگردانی هیروکازو کوریدا، فیلمساز متولد ژاپن است که نه‌تنها جایزه بهترین بازیگر مرد را برای «سونگ کانگ هو» به ارمغان آورد، بلکه خود فیلم هم برنده جایزه هیات داوران جشنواره کن شد؛ فیلمی که به موضوع تجارت غیرقانونی نوزادان پرداخته است و به‌نظر می‌رسد در ادامه توجه سینمای غرب، به سینمای کره‌جنوبی و برجسته کردن آثار این بخش از شبه‌جزیره کره، از شانس‌های اول دریافت جایزه باشد. 

اما در این میان، راه یافتن فیلم برادران لیلا به کارگردانی سعید روستایی و بازی ترانه علیدوستی، نوید محمدزاده، سعید پورصمیمی، فرهاد اصلانی، پیمان معادی، محمد علیمحمدی، نیره محمدی و مهدی حسینی‌نیا بار دیگر سوال‌ها درباره چگونگی راهیابی این فیلم به یک جشنواره جهانی را مطرح کرده است. 

 
 مرور یک پرونده

وقتی فیلم سینمایی برادران لیلا در حال ساخت بود، زمزمه‌هایی درباره حضور این فیلم در جشنواره چهلم فیلم فجر که سال گذشته برگزار شد، مطرح شد. در آستانه برگزاری آن جشنواره، دست‌اندرکاران فیلم اعلام کردند که این اثر به‌دلیل آماده‌نشدن، به جشنواره فجر نخواهد رسید.
در این میان اعلام شد که نخستین نمایش این فیلم در جشنواره کن خواهد بود. بعدا دست‌اندرکاران فیلم ازجمله پخش‌کننده آن، اعلام کردند به‌دلیل دریافت پیشنهاد جشنواره کن و برای از دست ندادن فرصت، این اثر را بدون طی مراحل قانونی ازجمله دریافت نکردن پروانه نمایش به‌صورت مستقیم به کن فرستاده‌اند و تأکید کردند که در فرصت پیش‌رو و با تعامل با سازمان سینمایی قصد دارند پروانه نمایش هم دریافت کنند. البته دلیل اصلی اصرار بر دریافت پروانه نمایش این بود که آنان از همین حالا فیلم را نامزد سینمای ایران در اسکار کرده‌اند چراکه برای حضور فیلم در اسکار، حتما نیاز است در سینماها اکران شده باشد.
به هرحال تا همین‌جا، یک روند غیرقانونی طی شده بود و فیلم بدون دریافت پروانه، به کن رفت اما این همه ماجرا نبود. در جشنواره کن، عوامل فیلم با استفاده از فضای رسانه‌ای و در برابر دوربین‌های خبرنگاران جهان، به جای قرار گرفتن در کنار مردم ایران در برابر فشار تحریم‌ها و دشمنی‌ها و بیان واقعیت‌های ایران امروز، چهره اپوزیسیون تحت فشاری را به خود گرفتند که روز و شب تحت پیگرد و فشار هستند و هیچ‌گونه آزادی ندارند. نکته عجیب این‌که کارگردان فیلم، در حالی‌که هنوز مراحل قانونی برای نمایش فیلم را طی نکرده بود، از در تهدید درآمد و گفت اجازه سانسور فیلمش را نخواهد داد! 
​​​​​​​
قانون‌شکنی واضح

مسؤولان سازمان سینمایی، به‌صراحت درباره این‌که این فیلم برای ارسال به کن روندهای قانونی را طی نکرده است، سخن گفتند. سازمان سینمایی پس از مصاحبه‌های بازیگران و کارگردان فیلم که در آن سیاه‌نمایی علیه فضای فرهنگی و عمومی کشور، به شکل واضحی دیده می‌شد، بیانیه صادر کرد. شخص وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به‌صراحت در این‌باره موضعگیری کرد و در حاشیه یکی از جلسات دولت به خبرنگاران گفت: به عوامل فیلم برادران لیلا اعلام شده بود بدون اخذ مجوز نروند و چون مجوز اکران نگرفتند، مشمول اعمال قانون می‌شوند. 

اکران هر فیلم منوط به گذراندن مراحل قانونی دریافت مجوز است اما عوامل این فیلم، قانون را رعایت نکردند و عزم ما در دوره جدید بر رعایت قانون است.وزیر ارشاد درباره اکران نشدن فیلم هم موضع گرفت و تأکید کرد: نشست با عوامل فیلم برگزار و از آنان خواسته شد مجوز بگیرند و سازمان سینمایی هم این را به عوامل فیلم اعلام کرده بود اما توجه نشد. ما مکلف به اجرای آیین‌نامه‌ای هستیم که در سازمان سینمایی هست و  بنا ‌بر ‌این است که فیلم اکران نشود.حالا فیلم نه‌تنها از قانون‌شکنی قبلی خود درس نگرفته است که باز هم با بی‌توجهی به آیین‌نامه، در یک جشنواره خارجی شرکت کرده است.
منبع: روزنامه جام جم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 11
  • IR ۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۲۴
    0 0
    قیام علیه سلبریتی های وطن فروش دوزاری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس