سران قوا

بر اساس بسته حمایتی از مستأجران مصوب سران قوا قراردادهای اجاره یکسال با سقف افزایش نرخ اجاره‌بها تعیین شده برای ۳ سطح تمدید می شود.

به گزارش مشرق، شنبه گذشته در جلسه سران قوا به ریاست  حجت الاسلام رئیسی، رئیس‌جمهوری بسته حمایتی از مستأجران تصویب شد. طی ۲ روز اخیر تعیین سقف افزایش نرخ اجاره‌بها به‌عنوان یکی از مصوبات سران قوا رسانه‌ای شده بود.

امروز جزئیات کامل مصوبه سران قوا منتشر شده که در ادامه می‌آید؛

 بسته سیاستی مصوب شده در جلسه شورای عالی سران قوا شامل تعیین افزایش سقف تمدید قراردادهای اجاره‌بها در سال ۱۴۰۱مورد تصویب قرار گرفت. در نشست فوق، سران سه قوه تاکید کردند سیاست‌ها و اقدامات لازم برای مدیریت حوزه مسکن سریع‌تر اجرایی و همزمان طرح دو فوریتی مطرح در مجلس شورای اسلامی نیز در اولویت تصویب قرار گیرد.

بر این اساس با توجه به افزایش قابل توجه اجاره واحدهای مسکونی در بهار ۱۴۰۱ و چشم‌انداز رشد آن در ادامه سال جاری و با توجه به فرارسیدن فصل نقل و انتقال مستاجران و عدم تمکن مالی کافی جامعه مستاجران در شرایط بحرانی اقتصادی کشور، تعیین سقف اجاره‌بها، استثنائات و مشوقات مربوطه به شرح ذیل پیشنهاد می‌شود.

ماده ۱- تمام قراردادهای اجاره واحدهای مسکونی در سال ۱۴۰۱ پس از تاریخ ابلاغ این مصوبه به صورت خودکار و به مدت یکسال و حداکثر با نرخ‌های زیر نسبت به قرادادهای موجود تمدید می‌شود.

شهر تهران و سایرکلانشهرها ۲۵ درصد، سایر نقاط شهری ۲۰ درصد که در تبصره این ماده نیز آمده است که توافق مالک و مستاجر با نرخ‌های کمتر از موارد فوق بلامانع است.

در ماده ۲ آمده است: موارد استثناء شده از تمدید خودکار اجاره‌نامه‌ها به این شرح تعیین می‌شود:

۱- در صورتیکه مالک، ملک یا واحد مورداجاره را به فروش رسانیده باشد و قرارداد فروش در سامانه ثبت معاملات املاک ثبت کرده و کد رهگیری دریافت کرده باشد و همچنین علاوه بر این اطلاعات ملک را در سامانه املاک و اسکان ثبت کرده باشد.

۲- اگر مالک برای تخریب، بازسازی یا تعمیر نسبت به اخذ پروانه ساختمانی از مراجع ذی‌ربط اقدام کرده باشد.

۳- در صورتیکه مستاجر در دوره اجاره قبلی با تشخصیص مرجع قضایی (شورای حل اختلاف) نسبت به انجام به موقع تکالیف اقدام نکرده باشد.

۴- عدم پذیرش افزایش مبلغ اجاره‌بها معادل درصدهای مصوب توسط مستاجر.

۵- در صورتیکه فرزند مالک ازدواج رسمی انجام و برای سکونت به واحد مورداجاره به بر اساس تشخیص مرجع قضایی نیاز داشته باشد.

۶- در صورتیکه مالک صرفا دارای همین یک واحد مسکونی در همان شهر موردنظر باشد و نیاز به سکونت وی در آن ملک به تایید مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) رسیده باشد. در مواردی که مالک دارای چند واحد مسکونی در همان شهر باشد صرفا می‌تواند تقاضای سکونت خود را برای یکی از واحدهای مسکونی در اختیار ارایه کرده و رای مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) صرفا برای همان واحد مسکونی موردتقاضا صادر خواهد شد.

بر اساس تبصره یک ملاک رسیدگی و بررسی حقوقی اختلافات اجاره بین موجر و مستاجر در مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) اطلاعات ثبت شده در سامانه کد رهگیری و املاک و اسکان است.

مطابق تبصره ۲ مراجع قضایی (شورای حل اختلاف) مکلفند در کوتاه‌ترین زمان ممکن و حداکثر ظرف مدت یک ماه نسبت به بررسی موارد اختلاف و صدور رای اقدام کنند.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • IR ۱۶:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    4 4
    موجرها اهمیت نخواهند داد متاسفانه. باید نظارت هم باشه
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    14 0
    قیمت گذاری آزاد و رقابتی برای ارز و کالاهای اساسی و سکه و خودرو و سیمان و آهن و ..... اما برای افزایش اجاره خانه مردم دستوری!!!! برای افزایش قیمت نقاشی ساختمان و تعمیرات آسانسور و تاسیسات ساختمانی و شیرآلات و عوارض شهرداری و مالیات ها و ...... سقف 25 درصد رعایت خواهد شد؟
  • سجاد IR ۱۸:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    8 3
    صاحبخونه اجاره ۳ تومنی رو گفته ۶ تومن و ۶۵ تومن هم گذاشته رو پیش. حالا بیا بهش بگو، بنظرت میاد بگه چشم؟ میگن همه چی گرون شده و فلان. اصلا میگه من مال دارم اختیار دارم اون موقع چه باید کرد؟!؟
  • IR ۱۸:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    1 7
    خدا کنه موجر قبول کنهیک ماه خواب ندارم یک تومن گفته سه تومن ده تومن ودیعه گفته 50 میلیون واقعا ماندم بچه را میخوام کلاس اول ثبت نام کنم آویزون ماندم باز دم رئیسی و قوا گرم
  • IR ۱۸:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    15 3
    بدون رضايت مالک غصب است.خلاف شرع است.بهتر است برای املاک مردم تصمیم نگیریم. و این جور مسائل را دخالت نکنیم زیرا نتيجه ی عکس می دهد.
    • IR ۲۳:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
      2 8
      مبانی فقهی و استنباطیتون رو بفرمایید؟کجا درس خارج میفرمائید خدمت برسیم
  • IR ۲۰:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    1 4
    تکلیف ما که دیروز قرارداد به قیمت جدید نوشتیم چی میشه؟
  • IR ۲۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    1 4
    الان تکلیف ما چیه صاحب خونه قیمت رو بالا برد ما هم که تا تاریخ 5 تیر فرصت داشتیم مجبور شدیم دنبال خونه بگردیم حالا دیروز قرداد نوشتیم و تاریخ ورود به خانه جدید 10 تیر هست با نرخ جدید حالا تکلیف ما چی میشه که به خاطر تعلل دولت ضرر کردیم؟
  • سید IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۰
    6 1
    به همین خیال واهی باشید ، مالک اختیار ملکش دارد ، دولت زمین مفتی در اختیار کسی قرار می دهد که مالک ساختمان مفت در این تورم ملکش را در اختیار قرار دهد
  • خسرو IR ۰۱:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
    1 1
    ما میدانیم که دولت واقعا دلش به حال مستاجران میسوزد و میخواهد کمک کند اما در برابر این قشر اکثرا طماع موجر کاری از پیش نخواه برد
  • حسین IR ۱۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۳/۳۱
    1 1
    لطفأ از خودتون مايه بذاريد
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۱
    0 0
    سلام قرداد خانم تموم شود صاب خانه میگه کرای سه ملیون تموم منم یک بازنشست هستم ندارم این مبلغ پرداخت کنم حالا میگه برو من چه کار کنم خاهشن ای راهی جلو من بزاری
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۲۱
    0 0
    سلام قرداد خانه م تموم شود صاب خانه میگه کرای سه ملیون تموم منم یک بازنشست هستم ندارم این مبلغ پرداخت کنم حالا میگه برو من چه کار کنم خاهشن ای راهی جلو من بزاری

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس