امام باقر(ع) حق بسیار بزرگی بر گردن همه مسلمانان شیعه و سنی دارد

کارشناس مذهبی گفت: بی تردید امام باقر (ع) به گردن همه مسلمانان حق بسیار بزرگی دارد؛ شیعه و اهل سنت، اهل سنت بسیاری از احکام و مناسک حج را از امام باقر (ع) گرفته‌اند.

به گزارش مشرق، حجت‌الاسلام سید مصطفی امامی‌زاده، استاد حوزه علمیه امام حسین (ع) در مراسمی که به مناسبت ایام عزاداری شهادت امام باقر (ع) و مسلمیه درمسجد حضرت ولیعصر (عج) کاشانک برگزار شد، با اشاره به مدت امامت امام باقر (ع) گفت: امام باقر (ع) در طول زندگی ۵۷ ساله خود نزدیک به ۳۹ سال در کنار پدر بزرگوار خویش زین العابدین (ع) زندگی کردند و قریب به ۱۹ سال هم دوران امامت ایشان بود. امامی که در میان ائمه معصومین (ع) نقش محوری دارد و اولین امامی است که فرصت پیدا کرد معارف اصیل اسلامی را در سطح عموم جامعه مطرح کند و به مردم انتقال دهد.

وی ادامه داد: بی تردید امام باقر (ع) به گردن همه مسلمانان حق بسیار بزرگی دارد؛ شیعه و اهل سنت، اهل سنت بسیاری از احکام و مناسک حج را از امام باقر (ع) گرفته‌اند. علت آن است که پیامبر در طول عمر مبارک خود یک بار حج تمتع به‌جای آوردند که آن هم معروف شد به «حجه‌الوداع» و سه بارهم عمره مفرده، به همین جهت مسلمانان تا زمان امام باقر (ع) نسبت به احکام حج خیلی دسترسی نداشتند. در روایت نقل شده «کَانَتِ الشِّیعَةُ قَبْلَ أَنْ یَکُونَ أَبُو جَعْفَرٍ وَ هُمْ لَا یَعْرِفُونَ‏ مَنَاسِکَ‏ حَجِّهِمْ‏ وَ حَلَالَهُمْ وَ حَرَامَهُمْ حَتَّی کَانَ أَبُو جَعْفَرٍ فَفَتَحَ لَهُمْ وَ بَیَّنَ لَهُمْ مَنَاسِکَ حَجِّهِمْ وَ حَلَالَهُمْ وَ حَرَامَهُمْ» شیعه پیش از ابی‌جعفر مناسک حج و حلال و حرام خود را هم نمی‌دانستند.

امامی‌زاده افزود: لذا شاهد هستیم نسبت به احکام حج شیعیان با اهل سنت زیاد اختلافی ندارند نه در طواف، نه در سعی صفا و مروه، نه در وقوف و مُحرم شدن و… چرا که در کتاب‌های اهل سنت مثل صحیح مسلم و بخاری روایات زیادی از امام باقر (ع) در باب احکام حج ذکر شده است. البته این کتاب‌ها امام را بعنوان یک راوی ثقه قبول دارند.

استاد حوزه علمیه امام حسین (ع) اشاره کرد: طبق پژوهش یکی از محققان، در کتب اهل سنت آمار چشم‌گیری از روایات امام باقر (ع) موجود است: مثلاً در کتاب احمد حنبل ۳۵ روایت، صحیح بخاری و مسلم ۲۷ روایت، ترمذی و نسائی ۷۵ روایت، و چند کتاب دیگر که در مجموع، در منابع اهل سنت ۵۴۲ روایت از امام باقر (ع) آمده است. این در حالی است که تعداد روایات امام حسن (ع) و امام حسین (ع) که از صحابۀ رسول خدا (ص) نیز هستند و هم چنین امام سجاد (ع) در این کتاب‌ها، روی هم به ۳۰۰ روایت نمی‌رسد.

معاون پژوهش حوزه علمیه امام حسین (ع) گفت: امام باقر (ع) در سال ۵۷ هجری به دنیا آمدند و جریان کربلا هم در سال ۶۱ هجری بود و به همین جهت تقریباً ۴ سال داشتند، خود حضرت فرمود من همه وقایع و اتفاقات کربلا را به یاد دارم، نقل شده که یزید وقتی که دید اهل بیت (ع) جوابش را می‌دهند عصبانی شده و رو کرد به مشاورین خودش گفت من چه کنم با اسرا؟ مشاورین گفتند ناراحت نشوید شما دستور بدهید همه آنها را می‌کشیم ما ۷۲ نفر را در کربلا کشتیم ۸۴ نفر زن و بچه را هم اینجا می‌کشیم. امام باقر (ع) چهار ساله ایستاد فرمود یزید هیچ می‌دانی همین جلسه‌ای که تو اینجا با مشاوران خود تشکیل داده‌ای شبیه همین جلسه در کاخ فرعون تشکیل شد و موسی وقتی رفت فرعون را دعوت به یگانه پرستی کرد فرعون ناراحت شد که چرا موسی با خدایی من مخالفت می‌کند لذا فرعون با مشاوران خود مشورت کرد.

کارشناس مذهبی در پایان گفت: مشاوران گفتند این یک ساحر است ما هم ساحرها را جمع می‌کنیم و سحر موسی را باطل می‌کنیم «قالُواْ أَرْجِهْ وَ أَخَاهُ وَ أَرْسِلْ فِی الْمَدائِنِ حاشِرینَ» (اعراف/۱۱۱) امام باقر (ع) فرمود یک نفر از مشاوران فرعون نگفت موسی را به قتل برسانیم گفتند سحر است باطل می‌کنیم ولی مشاوران تو همه گفتند اسرا را بکش! می‌دانی فرق مشاوران تو با مشاوران فرعون چیست؟ یزید حساس شد این خردسال ۴ ساله چه می‌خواهد بگوید، یزید گفت فرقشان در چیست؟ حضرت فرمود: فرقش این است آن‌ها هر بدی داشتند ولی ولد حرام نبودند ولی مشاوران تو همه حرام زاده‌اند چراکه جز حرام‌زادگان پیامبران و پیامبرزادگان را نمی‌کشند و فرمان به قتل‌شان نمی‌دهند.

منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس