به گزارش مشرق، مریم مشکانی، استاد قلب دانشگاه علوم پزشکی بقیة الله در پاسخ به این پرسش که «مهمترین بیماریهای قلبی چیست؟»،بیان داشت:بیماریهای قلبی انسداد پیشرفته آنتی اسکلروز عروق است که این پروسه میتواند در عروق اصلی قلب باشد، میتواند تمام رگهای قلب و بدن را در برگیرد و کلا بیماریهای انسداد عروق کرونر یا بیماریهای قلبی و عروقی است که شامل طیفی از درد قفسه سینه شروع میشود و در نهایت ممکن است به سکته قلبی و مرگ منجر شود.
وی ادامه داد: شایع ترین عوامل مرگ و میر در اکثر جوامع به خصوص جامعه ما بیماریهای قلب و عروقی هستند و با فاصله از آن، عوامل دیگر مرگ و میر قرار دارند.
این متخصص قلب درباره اینکه «آیا سابقه ژنتیکی در بروز بیماری قلبی موثر است؟»،گفت:ریز فاکتورهای مختلفی دارند و فاکتورهای خطر قلبی متعدد هستند؛ از دیابت، مصرف سیگار، فشار خون، کم تحرکی تا استرسها و یکی از عوامل نیز عامل ژنتیک است.
مشکانی افزود: ممکن است در فردی، پدر، مادر، خواهر و برادر دچار انسداد عروق کرونر شوند که این میتواند به صورت ژنتیکی باشد و باعث شود افراد دیگری در فامیل درجه اول در معرض این خطر قرار گیرند.
وی متذکر شد: در این افراد دقت در یکسری نکات مهمتر است و باید فاکتورهای خطر را بهتر کنترل کنیم. در این افراد سابقه فامیلی و کلسترول بالا خیلی مهم است و عدم کنترل اینها باعث میشود در این خانواده بیماری قلبی و عروقی بیشتر باشد و باید حتما کنترل شود.