‌

رؤسای انجمن پزشکان استان‌های ترکیه می‌گویند که امکانات بیمارستانی و دیگر امکانات بسیار کم است و خطر شیوع انواع بیماری‌های واگیردار وجود دارد.

به گزارش مشرق، به گفته رؤسای انجمن پزشکان و اتاق پزشکان استان‌های مختلف ترکیه، کار امدادرسانی و تأمین نیازهای اولیه زلزله‌زدگان به کندی انجام می‌شود.

به نوشته وبگاه زمان، «آسو کایا جدیک» رئیس انجمن پزشکان شهر عثمانیه در این باره گفت که تعداد کشته‌های زلزله در این شهر بسیار بالاست و به سختی جایی برای دفن آن‌ها پیدا می‌شود.

او افزود: «بیمارستان‌های دولتی در حال فعالیت هستند، اما نه نانی پیدا می‌شود و نه آبی؛ شهروندان بیچاره برای قضای حاجت هم با سختی مواجه هستند؛ می‌ترسم انواع بیماری‌های واگیردار منطقه را فرا بگیرد».

«بولوت آزار» رئیس انجمن پزشکان شهر «شانلی اورفا» نیز گفت که خدمات امدادرسانی در شهر پایین است و آسیب دیدگان سعی دارند با امکانات خودشان به بیمارستان بروند.

«اسماعیل توسان» رئیس انجمن پزشکان شهر «آدیامان» نیز به وبگاه زمان گفت که شهر بر اثر زلزله آسیب زیادی دیده و همزمان امکانات بیمارستانی محدود است و شهروندان در خیابان‌ها ازدحام کرده‌اند. برخی نیز سعی دارند به شهرهای دیگر بروند تا شاید خدماتی دریافت کنند.

منابع پزشکی در ترکیه: امکانات بسیار کم است، خطر شیوع بیماری‌ وجود دارد

«سرور یلماز» رئیس اتاق پزشکان شهر «هاتای» هم گفت که بیمارستان دولتی این شهر کاملاً از کار افتاده است و پزشکان در حدود ۴۰ چادر که در باغ بیمارستان برپا شده است، به کار مداوای بیماران مشغول هستند و مجروحان زلزله به شهرهای دیگر منتقل می‌شوند.

به گفته او باید فورا یک بیمارستان صحرایی در شهر هاتای برپا شود.

«لطفی تیاکلی» رئیس اتاق پزشکان شهر «ماراش» نیز گفت که تعدادی از بیمارستاهای شهر تخریب شده و امکان انجام عمل جراحی در بیمارستان دولتی وجود ندارد و اکنون تنها بیمارستان اطفال مقداری سالم مانده است و عمل‌های جراحی در این بیمارستان انجام می‌شود. او نیز گفت که شهر نیاز به ملزومات پزشکی فوری دارد.

«صلاح‌الدین منتش» رئیس اتاق پزشکان شهر «آدنا» هم گفت که بیشتر بیماران از شهرهای دیگر وارد آدنا می‌شوند و دیگر برانکاردی باقی نمانده است و بیماران بر روی زمین می‌خوابند. او تأکید کرد که باید هرچه زودتر برانکارد به این شهر فرستاده شود.

«الیف توران» رئیس اتاق پزشکان دیاربکر نیز با بیان اینکه هوا بسیار سرد است، گفت: «سعی داریم مشکلات شهر را حل کرده و به شهرهای دیگر برویم. مرکز امدادرسانی برپا کرده‌ایم، اما در تأمین سرپناه برای بازماندگان از زیر آوار با مشکل بزرگی مواجه هستیم.درب تالارهای عروسی، بیمارستان‌های خصوص و کارخانه‌ها به روی مردم باز شده است، اما همچنان به تهیه شیر خشک و ملزومات بهداشتی برای بانوان نیاز داریم».

سازمان مدیریت حوادث غیرمترقبه ترکیه، صبح امروز (جمعه)، اعلام کرد که شمار جان‌باختگان زلزله این کشور از ۱۸ هزار نفر عبور کرده است.

این سازمان در بیانیه‌ای خبر داد که شمار جان‌باختگان زلزله اخیر در ترکیه به ۱۸۳۴۲ نفر و تعداد مجروحان به ۷۴۲۴۲ نفر افزایش یافته است.

در ادامه این بیانیه همچنین به آمار ساختمان‌های تخریب‌شده اشاره شده و آمده است که ۶۴۴۴ ساختمان به دنبال این زمین‌لرزه تخریب شده است.

ترکیه سحرگاه روز دوشنبه شاهد زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر بود. این زلزله بخش‌های زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد. براساس داده‌های مراکز زلزله‌نگاری، این زمین‌لرزه در مرز ترکیه و سوریه و در ۲۶ کیلومتری شمال شرق غازی‌آنتپ ترکیه رخ داد.

این زمین‌لرزه در کشورهای ترکیه، سوریه، لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخش‌های از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... به ثبت رسید.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس