تاثیر افزایش نرخ ارز نیما بر سودآوری شرکت‌های بورسی/ نقدینگی چگونه به بورس سرازیر می‌شود

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، میانگین نرخ دلار نیما در سال گذشته حدود ۲۸ هزار تومان بوده و در حال حاضر به ۳۸ تا ۳۹ هزار تومان رسیده است که این موضوع می‌تواند سودآوری شرکت‌های بورسی را به شدت افزایش دهد.

به گزارش مشرق، بازار سرمایه در هفته چهارم اردیبهشت ماه توانست به روال برگردد و شاخص کل به کانال ۲.۳ میلیون واحدی که هفته پیش از آن از دست داده بود، بازگردد. همین مسئله نیز منجر به ورود پول حقیقی به بورس شده است.

نوسان در شاخص‌های عملکردی بورس و ورود و خروج پول حقیقی به بازار سرمایه در هفته اخیر، همه سهامداران را وارد حالت تردید کرده است.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، در حال حاضر P/E یا نسبت قیمت به سود بازار سرمایه ۱۰.۹ واحد است. به نظر می‌رسد گزارش‌های ۱۲ ماهه و همچنین ۳ ماهه ۱۴۰۲ بسیار قوی خواهد بود. میانگین نرخ دلار نیما در سال گذشته حدود ۲۸ هزار تومان بوده و در حال حاضر به ۳۸ تا ۳۹ هزار تومان رسیده است که این موضوع می تواند سودآوری شرکت‌های بورسی را به شدت افزایش دهد.

* سرمایه‌گذاران سهام خود را براساس ارزندگی انتخاب کنند

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه، درباره عملکرد بازار سهام گفت: در صورتی که بازار بتواند سقف و کف P/E را حفظ کند، می‌توان امیدوار بود که روند بازار صعودی خواهد بود. سقف کانال نهایت ۹ و یا ۱۰ و کف کانال نزدیک ۷ خواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه افق آینده بورس را مثبت ارزیابی کرد و افزود: ۷۰ درصد ارزش بازار سرمایه مربوط به صنایع سرمایه‌گذاری، شیمیایی، آهن و فولاد و فرآورده‌های نفتی و کانی فلزی و فلزات گرانبها است که در گزارش های یک سال گذشته سودآوری خوبی را به ثبت رسانده‌اند.

وی تاکید کرد: طی روزهای آینده با انتشار گزارش‌های سالانه و ثبت عملکرد شرکت‌ها در فصل زمستان و در ادامه نیز فصل بهار، نسبت قیمت به درآمد شرکت‌های بورسی تعدیل شده و سهامداران با توجه به شرایط سهام و ارزندگی آنها می‌توانند سبد دارایی خود را به درستی تغییر دهند.

دانشی تصریح کرد: برای جلوگیری از اتفاقات سال ۹۹، نهادهای موثر در بازار سرمایه باید تلاش کنند تا نسبت قیمت به سود بورس در محدوده‌ای بین ۷ تا ۱۰ واحد قرار گیرد تا نقدینگی بتواند با آرامش به بازار سهام راهی شود.

* بازدهی ۱.۹ درصدی شاخص کل بورس

شاخص کل بورس در هفته چهارم اردیبهشت ماه روند نوسانی داشت و در روز شنبه این شاخص با افت ۶۳ هزار و ۶۸۹ واحدی همراه شد و در روز یکشنبه روند بورس کاملا تغییر کرد و ۷۱ هزار و ۸۹۰ واحد افزایش یافت. این شاخص در روز دوشنبه با رشد ۱۵ هزار و ۴۶۶ واحدی و روز چهارشنبه با افزایش ۱۹ هزار و ۹۵۶ واحدی روبرو شد.

تاثیر افزایش نرخ ارز نیما بر سودآوری شرکت‌های بورسی/ نقدینگی چگونه به بورس سرازیر می‌شود

بررسی معاملات هفته چهارم اردیبهشت ‌ماه نشان می‌دهد، شاخص کل با بازدهی مثبت ۱.۹ درصدی خود را از سطح دو میلیون و ۲۷۸ هزار واحد به دو میلیون و ۳۲۱ هزار واحد رساند.

* عقب ماندگی شاخص کل هم‌وزن از شاخص کل

شاخص کل هموزن در روز شنبه ۲۸ هزار و ۹۰۳ واحد افت کرد و در روز یکشنبه ۱۳ هزار و ۷۵۴ واحد رشد کرد. این شاخص روزهای دوشنبه و چهارشنبه نیز رشد سه هزار و ۸۳۷ واحدی و ۱۲ هزار و ۶۴۶ واحدی داشت.

تاثیر افزایش نرخ ارز نیما بر سودآوری شرکت‌های بورسی/ نقدینگی چگونه به بورس سرازیر می‌شود

شاخص کل هم‌وزن طی هفته جاری، رشد محسوسی نداشت و با رشد هزار و ۳۳۴ واحدی به سطح ۷۶۵ هزار و ۸۷ واحدی رسید. بازدهی این شاخص در این هفته مثبت ۱۷ صدم درصد بوده است.

* کاهش ۷۷ درصدی خروج پول از بورس

بازار سهام در روز شنبه با خروج سه هزار و ۸۰۵ میلیارد تومانی روبرو شد. روز یکشنبه ورود پول به بورس رخ داد و هزار و ۶۶۶ میلیارد تومان پول به این بازار وارد شد. روز دوشنبه باز حقیقی ها تصمیم به خروج از بازار سرمایه گرفتند و ۳۶۴ میلیارد تومان پول از بازار خارج شد. اما روز چهارشنبه ۴۶۴ میلیارد تومان وارد بورس شد.

تاثیر افزایش نرخ ارز نیما بر سودآوری شرکت‌های بورسی/ نقدینگی چگونه به بورس سرازیر می‌شود

در هفته چهارم اردیبهشت ماه دو هزار و ۳۹ میلیارد تومان پول از بورس خارج شد که نسبت به هفته پیش از آن کاهش ۷۷ درصدی داشته است.

* افت ۲۵ درصدی ارزش معاملات خرد بازار سرمایه

میانگین ارزش کل معاملات بازار سرمایه در هفته اخیر، ۶۲ هزار و ۸۵۳ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته رشد ۶ درصدی داشته است.

تاثیر افزایش نرخ ارز نیما بر سودآوری شرکت‌های بورسی/ نقدینگی چگونه به بورس سرازیر می‌شود

ارزش معاملات خرد بازار سهام طی معاملات هفته جاری به طور میانگین روزانه ۱۴ هزار و ۳۶۴ میلیارد تومان بود که نسبت به هفته گذشته افت ۲۵ درصدی داشت است. به طوری که ارزش معاملات خرد بازار سهام در روز شنبه ۱۳ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان، روز یکشنبه ۱۷ هزار و ۴۸۸ میلیارد تومان، روز دوشنبه ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان و روز چهارشنبه ۱۱ هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان بود.

در نهایت می‌توان گفت بازار سهام برای اعلام پایان اصلاح نیازمند تداوم ورود پول حقیقی و همچنین بالا رفتن ارزش معاملات است. روند مثبت روزهای این هفته بازار، دید امیدوارکننده‌تری به معاملات هفته آینده می‌دهد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 0
  • هادی IR ۱۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
    4 0
    پدر ملتو با تورم ناشی از دلار درآوردین که چارتا پولدار بی عار سود کنن؟ میخوام نکنن خوراک مفت و انرژی مفت و میخورن و حالشو میبرن به دلار که میرسه قیمت بازار عرضه میکنن. مافیا که میگن اینه جناب رئیسی لیبرالیسم که میگن اینه. حالا شما برو با مقدار تولید پُز بده‌. لیبرالیسم تا مغز استخون جمهوری اسلامی نفوذ کرده بعد ادعای دشمنی با آمریکا رو هم دارن!!!
    • IR ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
      1 0
      احسنت. دولت اصلی ترین عامل تعیین قیمت دلار و بزرگترین ذینفع افزایش نرخ دلار است.
  • IR ۱۵:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۲۹
    1 0
    واقعا همین رسانه هایی که از افزایش نرخ دلار سود میبرند پدر مردم رو درآوردن.خوب بدبخت یه پولی برای یه مطلب میگیری از اون طرف وقتی دلار گرون شد 10 برابر از جیبت میکشن بیرون این شرکت های خصولتی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس