به گزارش مشرق، در پی اقدام توهینآمیز کشورهای سوئد و دانمارک به ساحت مقدس قرآن کریم، نماینده چین در دفتر سازمان ملل در «ژنو» هرگونه اهانت به کتاب مقدس مسلمانان را محکوم کرد.
بعد از دو بار اهانت جدید به قرآن کریم در اروپا طی دو هفته اخیر، روز جمعه (۳۰ تیر) اهانت جدیدی به قرآن در اروپا رخ داد و این بار در دانمارک که در آن یک گروه راستافراطی دیروز جمعه، نسخهای از قرآن کریم را در مقابل سفارت عراق در «کپنهاگ» پایتخت دانمارک سوزاند.
نماینده ویژه چین در سازمان ملل در ژنو تصریح کرد: «پکن به شدت ازسرگیری قرآن سوزی را محکوم میکند و و از طرح شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در پی آتش زدن قرآن در سوئد حمایت میکند».
در پی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۱۲ ژوئیه (۲۱ تیر) قطعنامهای در مورد نفرت مذهبی تصویب کرد که در آن از رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل خواسته میشود که گزارشی در مورد نفرت مذهبی منتشر کند.
در قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل، همچنین، از دولتها خواسته شده است که قوانین خود را بازبینی کنند و شکافهایی را که ممکن است مانع پیشگیری و پیگرد قانونی نفرت مذهبی و حمایت از آن شود بررسی کنند.
نماینده چین در سازمان ملل همچنین با تقبیح اقدام توهینآمیز کشورهای اروپایی به ساحت مقدس قرآن کریم ادامه داد: «پکن همواره از احترام و درک متقابل در بین تمدنهای مختلف حمایت میکند و به طور قاطعانه مخالف تمامی اشکال "اسلامهراسی" است».
وی خطاب به کشورهای اروپایی که به بهانه حمایت از آزادی بیان، مجوز چنین اقدامات اهانتباری را صادر میکنند گفت: «نباید از "آزادی بیان" بعنوان توجیهی برای برانگیختن برخورد تمدنها استفاده کرد».
روز گذشته (جمعه)، اعضای یک گروه راستافراطی که خود را «Danske Patrioter» (میهنپرستان دانمارک) مینامند، مقابل سفارت عراق در پایتخت دانمارک، پرچمهایی ضداسلامی حمل میکردند و شعارهای توهینآمیزی علیه اسلام سرمیدادند.
این اقدام اهانتآمیز درست یک روز پس از آن رخ داد که ظهر روز پنجشنبه، ۲۰ جولای، برای دومین بار طی چند هفته اخیر، عاملان قرآنسوزی در سوئد، با چراغ سبز پلیس این کشور و پس از دریافت مجوز برای تجمع ضد اسلامی در استکهلم، به قرآن کریم اهانت کردند.
اقدامهای توهینآمیز کشورهای اروپایی واکنشهایی را به همراه داشته است به طوریکه سخنگوی وزارت خارجه عراق بامداد شنبه اهانت به ساحت مقدس قرآن کریم و پرچم عراق مقابل سفارت این کشور در دانمارک را محکوم کرد و از جامعه جهانی خواست مقابل چنین جنایاتی بایستد.
وزارت خارجه عراق در این بیانیه در بامداد شنبه بر تعهد خود برای پیگیری تحولات مربوط به این «رویدادهای شنیع» تأکید و تصریح کرد چنین اقداماتی را نمیتوان مصداق آزادی بیان و آزادی تجمعات قلمداد کرد.
کشورهای انگلیس و جمهوری اسلامی نیز تاکنون به این اقدام موهن واکنش نشان داده و آن را محکوم کردهاند.