به گزارش مشرق، اولها استفانیشینا گفت: موفقیت در میدان نبرد و اتحاد غرب با ما این امکان را فراهم کرده تا برای مرحله نهایی جنگ با روسیه برنامه ریزی کنیم. وی این امر را مستلزم کمک نظامی بلندمدت و گسترده و شفافیت بر سر زمانبندی و نوع تسلیحات ارسالی دانست.
معاون نخست وزیر اوکراین در امور ادغام اروپا و یورو-آتلانتیک در مصاحبه با نیوزویک افزود که کییف منتظر است تا وضعیت ارسال جنگنده های اف-۱۶ و سامانههای موشکی تاکتیکی ام جی ام -۱۴۰ (نوعی موشک هدایت شونده دوربرد ساخت کمپانی لاکهید مارتین آمریکا) مشخص شود؛ تسلیحاتی که به گفته وی برای یک ضد حمله تدریجی در جنوب و شرق کشور لازم است.
براساس این گزارش، اظهارات استفانیشینا یک هفته پس از نشست سران ناتو در لیتوانی صورت می گیرد؛ نشستی که در آن عضویت اوکراین در ناتو به پس از پایان جنگ موکول گردید، اما همزمان اعضای گروه هفت با امضای توافق نامه هایی، تعهداتی برای حفظ و گسترش تجهیزات نظامی زمینی، هوایی و دریایی به آن ارائه کردند.
این مقام دولت کییف در ادامه مدعی شد که اوکراین از پیمان های امنیتی دوجانبه به عنوان زیربنایی برای پایان بازی نظامی خود استفاده خواهد کرد. به ادعای وی، نیروهای اوکراینی اکنون درحال انجام یک حمله تدریجی در امتداد یک جبهه به طول ۸۰۰ مایل هستند و چندین شهرک را آزاد کرده اند، هرچند هنوز به یک پیشرفت قاطع دست نیافته است.
اظهارات این مقام دولت اوکراین درخصوص تعهدات غرب برای تامین تسلیحات پیشرفته از جمله موشک های دوربرد آمریکایی در حالی است که گفته می شود اگرچه اروپا و آمریکا تعهداتی در خصوص ارسال برخی تسلیحات شامل موشک های کروز و خودروهای زرهی و تانک ارائه کرده اند، اما ارسال جنگنده های اف-۱۶ و موشک های دوربرد همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد.
اما استفانیشینا در گفتوگو با نیوزویک مدعی شد که کییف بیش از همیشه به دریافت سامانه موشکی دوربرد ام جی ام نزدیکتر است و در این خصوص بحث های بسیار موشکافانه ای میان ولودمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین و جو بایدن همتای آمریکایی وی صورت گرفته است.