به گزارش مشرق، «ماریا زاخارووا»، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به ایده ایجاد ارتش مشترک اتحادیه اروپا واکنش نشان داد.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه اظهار داشت اتحادیه اروپا قبل از ایجاد ارتش، به فکر ایجاد واکسن برای مقابله با کرونا باشد یا یاد بگیرد که به صورت انسانی از مرزهای خود محافظت کند.
روز گذشته وزیر امور خارجه ایتالیا با تاکید بر اهمیت تشکیل ارتشی متشکل از کشورهای اتحادیه اروپا، خواستار تغییراتی بنیادین در این اتحادیه شده بود. «آنتونیو تاجانی» در این ارتباط بیان کرده بود که اتحادیه اروپا باید ارتش ترکیبی را در اختیار داشته باشد که که برای ایجاد صلح و جلوگیری از جنگ مؤثر واقع شود.
این در حالی است که پس لرزههای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در سال ۲۰۱۶ هنوز ادامه دارد و احتمال فرگزیت (خروج فرانسه)، دگزیت (خروج دانمارک)، نگزیت (خروج هلند) و ایتالگزیت (خروج ایتالیا) بعید نیست. پس از فرانسه که محتملترین گزینه جدایی از اتحادیه بعد از انگلیس است، میتوان به ایتالیا اشاره کرد. راستگراترین جناح این کشور به رهبری «جورجیا ملونی» ۴۵ ساله، رهبر حزب «برادران ایتالیا» در مهرماه ۱۴۰۱ به پیروزی رسید و وی به مقام اولین نخستوزیر زن این کشور منصوب شد.
نخست وزیر راست افراطی ایتالیا اما به چالش و دردسری برای ماکرون تبدیل شدهاست. تنش بین ملونی و ماکرون از زمانی که نخست وزیر ایتالیا در سال گذشته قدرت را در دست گرفت، بارها نمایان شدهاست و مساله مهاجرت موضوع اصلی اختلافی دو طرف را تشکیل میدهد.
پس از فرانسه، قطار واگرایی از اتحادیه اروپا احتمالاً در ایتالیا و هلند در قالب همهپرسی ایتالگزیت و نگزیت توقف خواهد کرد و از آنجا راهی دانمارک (دگزیت) خواهد شد که البته دگزیت کاربرد دوگانهای دارد و برخی آن را برای همهپرسی جدایی آلمان از اتحادیه نیز به کار میبرند.
بنابراین اتحادیه اروپایی که در فضای پسا جنگ جهانی دوم به الگوی اتحادیه منطقهای تبدیل شدهبود، پس از برگزیت به دلایل مختلفی از قبیل جنگ اوکراین، مشکلهای اقتصادی اعضا، بحران مهاجران و پناهجویان، قدرتیابی راست افراطی و غیره در مسیر واگرایی و فروپاشی قرار گرفتهاست.