به گزارش مشرق، همه نگاهها به سمت استان رفح در جنوب غزه دوخته شده، به ویژه اینکه ارتش اشغالگر همه مقدمات لازم را برای شروع عملیات زمینی در عمق این استان آماده کرده و این حمله با وجود همه هشدارها و گزارش های سازمان ملل برای رقم خوردن فاجعه انسانی است.
روند تحرکات روزهای گذشته رژیم صهیونیستی گواه این است که این رژیم به دنبال حمله است. نوعی اجماع میان سطوح نظامی و سیاسی رژیم اسراییل درباره این حمله وجود دارد تا به زعم خود، نوعی اقدام پیشدستانه قبل از به نتیجه رسیدن تحرکات دیپلماتیک انجام و به حماس فشار وارد شود و دیگر اینکه، قبل از فرا رسیدن ماه رمضان عملیات انجام شود، زیرا برآوردهای امنیتی و اطلاعاتی در تل آویو و واشنگتن این است که انجام عملیات خونین طی ماه رمضان، به منزله تشدید اوضاع در شهرهای کرانه باختری و دیگر جبهه ها و گسترش دامنه اعتراض هاست.
آنچه برای نتانیاهو مهم است، دریافت چراغ سبز از دولت «جو بایدن» است. اینکه آمریکا شرط آسیب نرسیدن به غیرنظامیان را در این حمله مطرح کرده، تغییری در رفتار ارتش خونریز تل آویو ندارد و تجربه این را ثابت کرده است.
اهداف حمله به رفح
رای الیوم در ادامه درباره اهداف نظامی رژیم صهیونیستی در رفح افزود: رفح مرکزی مهم در معادله میان مقاومت و اسرائیل است و این رژیم به مرز با مصر به عنوان شریان حیاتی برای غزه و مقاومت فلسطین مینگرد. مسئولان صهیونیستی بارها به نقش جغرافیای رفح در توان نظامی مقاومت فلسطین در غزه پرداختهاند و محور صلاح الدین (فیلادلفیا) که جنوب غزه را به سینا ربط میدهد، عامل نگرانی اساسی رژیم صهیونیستی است. با توجه به تمرکز رسانه های اسرائیلی بر این نوار مرزی و ضرورت تسلط بر آن، کاملا عیان است که مهمترین هدف، عملیات نظامی زمینی احتمالی این منطقه است.
مشکل اساسی طرف اسرائیلی، مخالفت مصر است که آن را به معاهده کمپ دیوید سال ۱۹۷۹ گره زده و اینکه این منطقه باید عاری از سلاح باشد و تل آویو حق ندارد که عملیات نظامی در آن انجام دهد یا حضور نظامی در آن داشته باشد.
رای الیوم ادامه داد: اهداف عملیات نظامی اسرائیل به محور صلاح الدین محدود نخواهد شد و احتمالا به نوار میان گذرگاه رفح و گذرگاه کرم ابوسالم هم کشیده خواهد شد تا ارتباط غزه با خارج به طور کامل قطع شود.
جدای از هدف مهم جغرافیایی و اهمیت آن، بحث توان القسام و گروه های مقاومت دیگر است که تاکنون از بین نرفته است. برآوردهای تل آویو این است که چهار گردان نظامی حماس در رفح است که پس از خروج اسرائیل از غزه، به سراسر این باریکه بازمیگردند و این به منزله ظاهر شدن حماس در موضع قدرت و مسلط شدن آن بر غزه و شکست رژیم صهیونیستی در جنگ است، از این رو نابودی توان نظامی القسام از دیگر اهداف حمله به رفح است.
احتمالات موفقیت و شکست
عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در رفح بسیار پیچیده خواهد بود. فشار بین المللی و ناخرسندی جامعه جهانی از رفتار اسرائیل مشهود است و عملیات رفح، آن را تقویت خواهد کرد و به شدت دولت آمریکا را در تنگنا قرار خواهد داد.
پایداری مقاومت در رفح و وارد آوردن خسارات و تلفات سنگین به دشمن، عامل مهمی در نتایج جنگ رفح است. مخالفت ساکنان غزه با عملیات کوچاندن، عامل فشاری نه تنها بر اسرائیل که بر جامعه جهانی است.
این رسانه در ادامه موضع مصر را در این زمینه بسیار دارای اهمیت دانست.
رای الیوم همچنین نقش جبهه لبنان، عراق و یمن، تهدید منافع آمریکا در عراق و سوریه، شعله ور کردن جبهه دریای سرخ، تشدید عملیات حزب الله در جنوب لبنان را در بازدارندگی رژیم صهیونیستی و مهار جنون نتانیاهو از سوی دولت آمریکا مهم دانست.