به گزارش مشرق، هفتمین جلسه مجمع عمومی انجمن ژئوپلیتیک ایران با حضور هیأت مدیره انجمن، اعضاء و نماینده کمیسیون انجمنهای علمی ایران در سالن همایشهای سرای محله خاقانی برگزار شد.
سرلشکر صفوی رئیس انجمن ژئوپلیتیک در ابتدای این جلسه گفت: هم اکنون بیش از بیست میلیون زائر به سمت کربلا در حرکت اند که چهار میلیون آن از خارج از عراق آمده اند و از این مقدار بیش از یک میلیون و سیصدهزار نفر از ایران رفته اند.
وی افزود: آیا تاکنون راجع به ژئوپلیتیک جهان اسلام یا ژئوپلیتیک تشیع فکر کردهاید؟ اگر سرزمین جزء لاینفک جغرافیاست، اگر قدرت و سیاست را جزیی از اجزا ژئوپلیتیک بدانیم، انتخاب سرزمین کربلا و قدرت عشق که مافوق همه چیز است و سیاست امام حسین (ع) و این استراتژی و قدرت عشق که توام با قدرت و دانایی است را چگونه می توان تفسیر کرد.
وی ادامه داد: امام (ره) فرمودند راه قدس از کربلا می گذرد. شما چگونه این مفهوم را در مفاهیم ژئوپلیتیک تفسیر کنید؟ شما که اهل علم هستید، سیاست و جغرافیا را میدانید، محور ایران، عراق و سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی چه مفهومی دارد.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران در ادامه با اشاره به عملکرد این انجمن گفت: طی این دو سال این انجمن پیشرفت های خوبی داشته است.
وی افزود: در دو سال پی در پی ما رتبه ممتاز را از وزارت علوم دریافت کردیم که یکی از موفقیت های انجمن بود. برگزاری کنفرانس ها و همایشهای متعدد و اینکه اعضای انجمن، اساتید و اعضا هیئت مدیره انجمن در تدوین برنامه ششم کشور سال 1395 تا سال 1399 به طور خاص در آمایش سرزمینی یک مشارکت جدی در سازمان برنامه و بودجه دارند، این نشان می دهد که انجمن کارایی مناسبی دارد.
صفوی اضافه کرد: علوم جغرافیایی ظرفیت های بالائی دارد. امیدوار هستیم از ظرفیت علوم جغرافیایی و سایر علوم بتوانیم در خدمت مردم و کشور عزیزمان ایران و درخدمت به بشریت و برطرف کردن نابسامانیهای سرزمینیمان و اداره بهتر مردم استفاده کنیم و مدیریت سرزمین و مدیریت منابع انسانی را، برای پیشرفت مادی و معنوی و علمی بکار ببریم و کشورمان را به آن جایگاهی که شایسته این ملت است، به جایگاه اول در منطقه جنوب غرب آسیا برسانیم.
وی ادامه داد: آرزوی ما این است که بتوانیم این انجمن را هم از نظر علمی و هم از نظر اینکه نقشی را در برنامه پیشرفت کشور داشته باشد به کار گیریم. امیدوار هستیم در دوره جدید از ظرفیت شما بزرگواران بتوان با فکر و با هماهنگی سازمان برنامه بودجه استفاده کنیم. یک آرزوی دیگری که آقای حافظ نیا و بنده داریم این است که برای فارغ التحصلان علوم جغرافیایی جایگاه و ردیف حقوقی و استخدامی تخصیص داده شود.
در ادامه این برنامه گزارش مالی یکسال گذشته انجمن توسط نسرین خانیها و گزارش عملکرد انجمن توسط مراد کاویانی راد دبیر انجمن ارائه شد.
وی در ادامه عملکرد دو ساله ششمین دوره هیئت مدیره انجمن ژئوپلیتیک ایران را تشریح کرد و گفت: انجمن ژئوپلیتیک ایران در ششمین دوره خود اقدام به برگزاری دو همایش مو ضوعی با عنوان های همایش ملی جغرافیای انتخابات و همایش ملی ژئوپلیتیک جنوب غرب آسیا، مسائل، تحولات و چشم انداز کرده است.
وی افزود: از دیگر اقدامات ششمین دوره این انجمن برگزاری دومین دوره انتخاب برترین آثار علمی در جغرافیای سیاسی و برگزاری نشست های علمی و سخنرانی ها با موضوعات نشست تخصصی مهاجرین و اتباع بیگانه، نشست علمی ژئوپلیتیک و مرزهای سیاسی و نشست علمی روز ملی خلیج فارس و همچنین سخنرانی علمی سیاست خارجی و توسعه در ایران، نشست علمی چشم انداز تحولات سوریه و برگزاری سایر نشست های علمی است که به طور خاص برگزاری یازده نشست علمی و سخنرانی و برگزاری هفت دوره آموزش را در اینخصوص می توان اشاره کرد.
وی اضافه کرد: از دیگر اقدامات ششمین دوره انجن ژئوپلیتیک، انعقاد تفاهم نامه های همکاری و انتشار فصلنامه بین المللی ژئوپلیتیک و برگزاری کارگاه های آموزشی است.
وی ادامه داد: انجمن ژئوپلیتیک ایران به پاس خدمات ارزنده در اشاعه و تعمیق دانش جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک طی دو سال گذشته با اخذ 5/ 878 امتیاز از کمیسیون انجمن های علمی ایران، حائز رتبه ممتاز شده است.
در ادامه این برنامه بازرس انجمن به ارائه گزارش پرداخت و در پایان انتخاب اعضای هیأت مدیره و بازرسان انجمن انجام شد و سید یحیی صفوی، یدالله کریمی پور، هادی اعظمی، خانم نسرین خانیها، یوسف زین العابدین به عنوان اعضای هفتمین دوره هیأت مدیره و مراد کاویانی راد و هادی زرقانی بعنوان بازرسان انجمن توسط اعضاء انتخاب شدند.
کد خبر 371078
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۳
- ۰ نظر
- چاپ
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران گفت: امیدواریم برای فارغ التحصلان علوم جغرافیایی جایگاه و ردیف حقوقی و استخدامی تخصیص داده شود.