کد خبر 390784
تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۰۳

خوزستان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. از امروز تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - کربلای خوزستان در طول جنگ تحمیلی بیشترین نقش را ایفا کرد و بیشترین ضربات را تحمل کرد.

حالا این استان هر ساله پذیرای میلیون ها زائر می شود که می خواهند یاد شهدا و ایثارگران را گرامی بدارند. اما در خوزستان، مناطقی هست که نامشان کمتر مطرح شده و کمی مهجور مانده اند. از امروز تا پایان اسفندماه که اوج اعزام کاروان های راهیان نور است، ان شاء الله هر روز یک منطقه کمتر شناخته شده را برایتان معرفی خواهیم کرد.
***
*پل سابله که مهم‌ترین نقطه ارتباطی سوسنگرد به بستان است به طول 30متر و عرض 6متر در جنوب‌شرقی شهر بستان و در محل تلاقی رود سابله و جاده سوسنگرد- بستان قرار دارد.
پل سابله
*با آغاز جنگ و اشغال بستان در 21/7/1359 دشمن به سمت پل سابله پیش‌روی نمود و در 27/7/1359 توانست از آن عبور کند.

*این پل تا عملیات طریق القدس(8/9/1360) در تصرف دشمن باقی ماند. در ششمین روز این عملیات(13/9/60) دشمن با بکارگیری تیپ 48 پیاده و گردان تانک قتیبیه توأم با غافل‌گیری به شمال رودخانه سابله و پل سابله حمله نمود تا شهر بستان را مجدداً اشغال کند ولي با شنود مکالمات بی‌سیم فرماندهی دشمن، نیروهای خودی از این موضوع مطلع و بلافاصله نیروهای ارتش و سپاه با رساندن خود به این منطقه، تانک‌های دشمن را که در حال عبور از پل بودند هدف قرار دادند که همین امر موجب متوقف شدن  چند تانک و خودرو بر روی پل و نهایتاً مسدود شدن این پل می‌شود و در نتیجه قوای زرهی دشمن با تحمل تلفات وخسارات بسیار عقب‌نشینی کرده و در نتیجه شهر بستان از خطر حتمی سقوط نجات یافت. پل‌ سابله‌ در واقع کلید فتح بستان‌ و نقطه‌‌ حماسی جنگ‌ تن‌ با‌ تانك‌ گردان قتیبیه دشمن‌ در عمليات‌ طريق‌‌القدس است‌.
پل سابله
* پل سابله که مهمترین نقطه ارتباطی سوسنگرد به بستان است، نقطه مقاومت‌ زرهي‌ دشمن‌ در عمليات‌ طريق‌‌القدس‌ و جنگ‌ تانك‌ به‌ تانك‌ رزمندگان‌ اسلام‌ بود‌ كه‌ منجر به‌ انهدام‌ چندين ‌دستگاه‌ تانك‌ دشمن هم‌ شد.

* پل «سابله» پلي‌ است‌ روي‌ رودخانه سابله‌ كه‌ سوسنگرد را به ‌بستان‌ وصل‌ مي‌كند. دشمن‌ يك‌ هفته‌ پس‌ از تصرف‌ بستان‌ در بيست‌و هشتم‌ مهر ماه‌ 1359 سابله را اشغال‌ كرد، اما اين پل در عمليات‌ طريق‌القدس‌ آزاد شد.

*سردار شهيد مهدي ضرغامي فرمانده مدافعان پل سابله است كه تا آخرين لحظه براي دفاع از اين پل با دشمنان دست و پنجه نرم كرد و در نهايت با اصابت گلوله به سجده‌گاه لحظات آسماني‌اش، به شهادت رسيد.

*سه تانك از تانك‌هاي دشمن توسط شهيد مهدي ضرغامي، قدرت‌الله موگويي و رزمندگاني كه تحت عنوان گروه «دفاع از پل سابله» كه همگي بچه محل و از بسيجيان جان بر كف ديار خمين، زادگاه امام روح‌الله بودند، منهدم مي‌شود. تانك‌هاي دشمن بر اثر برخورد با اين تانك‌هاي منهدم شده داخل رودخانه سابله سقوط مي‌كنند و صحنه درگيري تن به تن آغاز مي‌شود. مردان غيور خميني با چند تيپ زرهي و نيروهاي پياده عراق درگير و نيروهاي ملعون كشته مي‌شوند و تعدادي پا به فرار مي‌گذارند. كشته‌هاي دشمن در ميان جزر و مد رودخانه سابله دلاوري مردان مبارز را به نمايش گذاشته بود. لحظات آسماني شدن مردان روح الله با اذان صبح 13 آذر ماه تحقق يافت.
پل سابله
* در ماجراي دفاع از پل سابله، ‌شهيد مهدي ضرغامي حتي جانش را نيز بر سر عهد و پيمانش گذاشت و به شهادت رسيد. او به عنوان فرمانده دلاور مدافعان پل سابله در ساعت 7 صبح روز 13آذر ماه 1360 با اصابت تير به پيشاني‌اش (محل سجده‌گاهش) مجروح و با يك بالگرد به اهواز منتقل مي‌شود. اما در بين راه بر اثر خونريزي و جراحات وارده به آرزوي ديرينه خود يعني شهادت نائل مي‌شود.

*امام خميني(ره) نيز عمليات طريق‌القدس و فتح پل سابله را فتح الفتوح ناميدند كه هميشه بر تارك افتخاراتمان ماندگار شده است.
پل سابله

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس