کد خبر 447914
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۶

معاون بهداشت وزیر بهداشت ضمن تاکید بر لزوم تغذیه انحصاری با شیر مادر تا شش ماهگی، چگونگی ارایه شیرخشک رایگان و کوپنی به جمعیت هدف را توضیح داد.

 به گزارش مشرق، سیاری در حاشیه همایش کشوری بزرگداشت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر و پرورش کودک درباره نحوه اطمینان مادران از کفایت شیر خود گفت: سه روش وجود دارد که مادر اطمینان پیدا کند شیرش برای نوزاد کافی است یا خیر. یک نوزاد در سه ماهه اول باید روزی 20 گرم اضافه وزن داشته باشد و در سال اول 3 برابر وزن زمان تولد افزایش وزن داشته باشد. در سال دوم نیز ماهانه 200 یا 300 گرم افزایش وزن برای نوزاد منظور شده است. کودکی که شیر مادر برایش به قدر کافی باشد، بعد از شیر خوردن می‌خوابد. همچنین کودک باید روزانه حداقل شش پوشک مصرف کند. مدت شیردادن نیز بین 5 تا 20 دقیقه است و اگر بچه‌ای یک ساعت شیر می‌خورد احتمال دارد شیر مادر کم باشد.

وی مکیدن نوزاد، تغذیه مناسب مادر، استراحت و آرامش وی را در افزایش شیر مادر موثر دانست و درباره مصرف شیر خشک در کشور گفت: دستورالعملی در زمینه مصرف شیر خشک وجود دارد که چه کسانی نیاز دارند شیر خشک مصرف کنند که این موارد محدود است. در روستاها برای کسانی که طبق این دستورالعمل نیاز به مصرف شیرخشک دارند، کوپن ارائه می‌شود و رایگان است. در شهرها نیز به همین صورت. بخش عظیمی از مردم خودشان تصمیم می‌گیرند که به نوزاد شیر خشک دهند؛ به خصوص مادران شاغل.

سیاری افزود: تقریبا در شش ماه اول شیر مادر برای نوزاد کافی است، مگر مورد خاصی وجود داشته باشد که نیاز به مصرف شیر خشک باشد.

وی ادامه داد: برای مواردی که ضرورت به استفاده از شیر خشک است، طبقه‌بندی وجود دارد. معمولا این شیرها در کشور تولید می‌شوند به جز موارد اختصاصی که هزینه بالایی دارد. برخی از این شیرخشک‌ها از 50 تا 70 هزار تومان و در انواعی تا 300 هزار تومان برای خانواده خرج دارد. دولت برای شیرخشک‌های مخصوص بیماری فنیل‌کتونوریا و حساسیت به پروتئین شیر گاو، سوبسید می‌دهد.

در ادامه معاون بهداشتی وزارت بهداشت درباره طرح پوشش همگانی سلامت که سال 2008 توسط سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است، گفت: محور اصلی این طرح دولت‌ها هستند که باید اطمینان پیدا کنند که مردم در هر منطقه‌ای زندگی می‌کنند که به خدمات بهداشتی درمانی دسترسی دارند و می‌توانند از آن بهره‌مند شوند. حفاظت مالی نیز از مردم باید صورت گیرد.

سیاری ادامه داد: در طرح تحول نظام سلامت دولت یازدهم تلاش می‌کند این استراتژی را تحقق بخشد و مردم مراقبت‌های اولیه و خدمات درمانی را در نزدیک‌ترین نقطه به محل زندگی خود دریافت کنند. بخشی از اعتبارات طرح تحول در حوزه بهداشت، کاهش پولی است که مردم از جیب خود پرداخت می‌کنند که در حال حاضر فقط برای بیمارستان‌های دولتی است، اما باید به سایر مراکز نیز گسترش یابد. این طرح باید در سه بعد مردم، واحدهای ارائه کننده خدمات و همچنین حفاظت مالی از مردم تحقق پیدا کند.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس