** کیهان
نتیجه کنفرانس مونیخ در تهران دهن کجی به «خلیج فارس» در ریاض بود
وزیر خارجه آلمان در سفر هفته گذشته به عربستان ضمن تحریف عنوان جهانی «خلیج فارس» از عبارت مجعول «خلیج عربی» استفاده کرد.
به گزارش صدای آلمان، فرانک والتر اشتاین در یک کنفرانس خبری عبارت مجعول «خلیج عربی» رابه کار برد. این کنفرانس خبری با هدف جلب مشارکت کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مدیریت بحران آوارگان، برگزار شده است.
جمله اشتاین مایر در سخنرانیش در این کنفرانس این گونه بود: «مسلماً ما از کشورهای منطقه خلیج عربی انتظار داریم که در خدمات انسان دوستانه مربوط به پناهجویان مشارکت کنند.»
گزافهگویی این مقام آلمانی در حالی است که وی قبل از سفر به ریاض، مورد استقبال گرم وزارت خارجه ایران قرار گرفت تا جایی که در اقدامی بدون اعلام قبلی، نشستی موسوم به «نشست مقدماتی کنفرانس مونیخ» به افتخار والتر اشتاین در تهران تدارک شد که وی در آن نشست هم از ایران خواست به اسرائیل احترام بگذارد! همچنین در اقدامی نابخردانه، مقامات وزارت خارجه، والتر اشتاین را به دانشگاه تهران بردند و در مراسمی مهندسی شده استقبال دانشجویی(!) برای وی ترتیب دادند. برخی کارگاههای آموزشی نیز برای هیئت آلمانی در دانشگاه تهران ترتیب داده شد.
برخی دولتهای اروپایی نظیر دولت آلمان با وجود فضاسازی علیه ایران به بهانه حقوق بشر، از رژیمهای مرتجع و ضد حقوق بشر نظیر رژیم سعودی حمایت میکنند.
کاسهلیس رژیم صهیونیستی خواستار فشار اقتصادی به ایران شد
یک مزدبگیر محافل غربی، خواستار فشار اقتصادی به ایران با دستاویز حقوق بشر شد.
شیرین عبادی که به خاطر سوابق حمایت از رژیم پهلوی و سپس سیاهنمایی علیه جمهوری اسلامی مورد توجه محافل صهیونیستی و غربی قرار گرفت و جایزه میلیارد دلاری و سیاسی نوبل صلح را دریافت کرد خواستار فشار اقتصادی بیشتر به ایران شد. شیرین هانتر از فعالان حقوق بشر اذعان میکند که عبادی را سازمان مجاهدین خلق (منافقین) و کسانی چون عبدالکریم لاهیجی (وکیل مدافع سازمان منافقین) به وی معرفی کردند تا نامزد جایزه صلح نوبل شود.
عبادی ضمن مقالهای در وبسایت فردا نوشت: به دنبال توافق بر سر برنامه هستهای ایران و در انتظار لغو اکثر تحریمهای اقتصادی، رفت و آمد هیئتهای مقامات دولتی اروپایی و ایرانی، بین تهران و پایتختهای اروپایی شدت گرفته و همه در پی گفتوگو در مورد روابط جدید دیپلماتیک و اقتصادی با ایران هستند. وی میافزاید: دولتهای اروپایی نباید اجازه دهند اشتیاق آنان برای تجدید تعامل با ایران و بازارهای آن، نیاز فوری کشور برای اصلاحات در زمینه حقوق بشر را تحتالشعاع قرار دهد. در عوض، همان کانالهای دیپلماتیک و اقتصادی که در حال شکلگیری است باید برای پاسخگو کردن ایران نسبت به پرونده حقوق بشر مورد استفاده قرار گیرد.
وی همچنین از دولتهای اروپایی خواست ضمن همکاری با جامعه مدنی (اسم مستعار گروهکهای وابسته)، به ایران فشار بیاورند و یک گزارشگر ویژه برای ایران تعیینکنند. عبادی مینویسد: نقش جامعه مدنی ایران چه در داخل کشور و چه در تبعید بسیار عمده است. اتحادیه اروپا باید از مدافعان حقوق بشر ایرانی حمایت کرده و با آنها همکاری کند تا به برنامهای شکل دهند که بتواند به واقع تاثیرگذار باشد. مدافعان حقوق بشر ایرانی بهتر از هر کس دیگر میدانند چه چیزی مورد نیاز است و چه موردی دستیافتنی است.
وی میافزاید: امیدوارم اروپا بتواند ورای جذابیت قابل توجه مالی، شرایط فعلی را نیز ببیند و این برهه از زمان را، علیرغم توافق هستهای، فرصتی برای کمک به بسیاری از افراد در ایران که هنوز نمیتوانند از آزادی بهرهمند باشند ببیند. اگر ما ایران را در این زمان رها کنیم، ممکن است فرصت دیگری وجود نداشته باشد.
یادآور میشود صدور قطعنامه تحریمی 1929 در سال 1389 به واسطه رایزنی و آدرس دادن نمایندگان سران فتنه سبز به آمریکا و برخی کشورهای اروپایی انجام گرفت. این قطعنامه، شدیدترین قطعنامه تحریمی بود. اما پس از اعمال تحریمهای مذکور، فتنهگران با ریختن اشک تمساح برای اقتصاد کشور و معیشت مردم، سعی کردند خود را دلسوز کشور و نگران مصلحت عمومی جا بزنند!
از دهنکجی به مسکن مهر تا 2 ساله شدن وعده مسکن اجتماعی
2 سال پس از اعلام پروژه مسکن اجتماعی، معاون وزارت راه و شهرسازی میگوید «نهایی شدن مسکن اجتماعی در حال هماهنگی با سیستم بانکی است»!
حامد مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در مصاحبه با ایسنا گفت: برخی برنامههای طرح جامع مسکن از جمله برنامه مسکن اجتماعی در قالب یک برنامه مشترک میان وزارت راه و شهرسازی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تدوین شده و در مراحل نهایی و هماهنگی با سیستم بانکی (جهت اعطای تسهیلات) و دولت (پرداخت یارانه) برای اجرا قرار دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه کلیه برنامههای نهادسازی و عملیاتی طرح بازنگری طرح جامع مسکن در 7 محور اصلی قابل طبقهبندی است، از سوی وزیر راه و شهرسازی پیگیری تحقق برنامههای هر یک از این محورها برعهده یکی از سازمانهای تابعه به عنوان مسئول و برخی از سازمانهای دیگر به عنوان همکار، گذاشته شده است.
به گفته وی، با توجه به محوریت منابع یارانهای و موانع موجود برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به گروههای کم درآمد مقرر شده تا برای سال جاری با استفاده از منابع و ظرفیتهای موجود هر یک از نهادها و سازمانهای متولی کم درآمدها مانند کمیته امداد امام خمینی، سازمان بهزیستی، سازمان تأمین اجتماعی، بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی و با تکیه حداقلی به منابع یارانهای، این برنامه تا پایان امسال قابلیت اجرا پیدا کند.
وی در عین حال اذعان کرد: در سال جاری و در قالب بودجه سال 1394 منبعی برای تحقق این برنامه دیده نشده ولی قطعاً در بودجههای سنوات آتی و در قالب برنامه ششم ردیف خاصی برای این موضوع پیشبینی و پیشنهاد میگردد.
به سرانجام نرسیدن وعده 2 ساله مسکن اجتماعی و روی کاغذ ماندن آن در حالی است که برخی مسئولان دولتی از جمله وزیر راه و شهرسازی، ضمن دهنکجی به «مسکن مهر» آن را طرح مزخرف خوانده بودند و این در حالی است که مسکن مهر موجب خانهدار شدن چند میلیون نفر از اقشار کمدرآمد شد.
استقبال سرد مردم از روحانی موجب برکناری مدیرکل سیاسی شد؟!
سایت تابناک برکناری مدیرکل سیاسی استانداری مازندران را نتیجه استقبال سرد مردم این استان از رئیسجمهور در جریان سفر به ساری عنوان کرد.
تابناک نوشت: گویا قرار نیست حواشی پیش آمده درباره سفر اخیر رئیس جمهور پایانی داشته باشد؛ همان سفری که با استقبال اندک مردم همراه شد تا رئیس ستاد مردمی(!) استقبال، طی نامهای از مردم، رئیسجمهور و هیئت همراه وی عذرخواهی کند!
برخی تصاویر منتشره از حاشیه سفر روحانی به مازندران از استقبال اندک مردم از دولتمردان حکایت دارد؛ داستانی که مورد تأیید طرفداران دولت نیست، ولی منتقدان دولت دستاویزی محکم برای اثباتش دارند؛ نامه رئیس ستاد استقبال مردمی استقبال از رئیسجمهور! البته این نامه که حاوی گلایههایی از برخی مسئولان استانی مبنی بر همکاری نکردنشان با ستاد استقبال و عذرخواهی از مردم و رئیسجمهور بابت استقبال اندک از کاروان دولت تدبیر و امید است، فرصت دیگری هم در اختیار منتقدان قرار داده که آن هم به نوبه خود، استثنایی به شمار میآید چرا که ثابت کرده استقبالهای مردمی، تحت تأثیر عملکرد یک ستاد هستند نه خودجوش. ستادی که میتواند به گونهای عمل کند که استقبال شدیدتر شود و در غیر این صورت، استقبالی سرد، درست مثل سفر مازندران شکل خواهد گرفت.
به گزارش تابناک نامه مذکور شائبههای دیگری هم ایجاد میکرد؛ شائبههایی از جنس کارشکنی که امضاکننده نامه مدعی شده بود از طرف برخی مسئولان بوده و از سوی دیگر، برخی احساس میکردند که هدف از نگارش چنین نامهای باشد.
گمانهزنیها در حالی بیپاسخ مانده بود که اتفاقی عجیب، نظر همه را به خود جلب کرد و موجب شد، در آستانه تعطیلات تاسوعا و عاشورای حسینی، بار دیگر حاشیه های سفر کذایی دولتمردان به مازندران، به صدر اخبار بازگردد؛ اتفاقی که از جنس برکناری یکی از مسئولان استان، آن هم به شیوهای عجیب، کمسابقه و البته نامهربانانه بود. ماجرا از این قرار بود که خبری روی خروجی سایت استانداری مازندران قرار گرفت که یک خط بیشتر نداشت، ولی معانی زیادی به ذهن متبادر میکرد: «با صدور حکمی از سوی دکتر ربیع فلاح، استاندار مازندران، حسین حسننژاد، مدیرکل سیاسی استانداری مازندران از سمت خود برکنار شد».
در این حکم یک خطی، نه نشانهای از تقدیر از زحمات مدیر معزول به چشم میخورد و نه درباره جایگزینی وی یا چگونگی تصمیمگیری در اینباره سخنی به میان آمده تا بتوان نتیجه گرفت که اتفاقی به روال معمول رخ نداده و احتمالاً در پس این تصمیمگیری، حرفهای ناگفته زیادی مطرح است. ماجرا زمانی عجیبتر میشود که بدانیم روابط عمومی استانداری مازندران در گفتوگو با یک خبرگزاری، درباره این برکناری اظهار بیاطلاعی کرده است؛ حاشیهای قابل توجه که برخی با اشاره به سابقه کاری مدیر معزول، آن هم در کسوت فرماندار چند شهر در دوره اصلاحات، شاخ و برگهای دیگری هم برایش بیان میکنند تا ثابت شود که این عزل، موضوعی عادی و البته به دور از تنش نبوده است.
تابناک خاطرنشان کرد: کافی است، اندکی به عقبتر بازگردیم و ماجرای استقبال سرد از رئیسجمهور در سفر به این استان را مرور کنیم تا این ابهام در ذهنمان پررنگ شود که آیا این برکناری ناگهانی با آن ماجرا ارتباطی دارد یا خیر؟ با حواشی بعد از آن و ماجرای تسویه حسابی که برخی از نامه عذرخواهی استنباطش میکردند، چه؟ آیا با توجه به شکل ماجرا، بیانصافی است که میبینیم برخی نتیجه گرفتهاند حکم یک خطی، پسلرزههای سفر دو هفته پیش رئیسجمهور به این استان شمالی کشورمان است؟!
یادآور میشود براساس تصاویر و ویدئوهای منتشر شده درحین سخنرانی روحانی، جمعیت 10-11 هزار نفره در جریان سفر وی به ساری در استادیوم حضور داشتهاند.
معاون نتانیاهو: ایران بزرگترین دشمن اسرائیل است
معاون نخستوزیر اسرائیل گفت: در میان دشمنان ما، ایران چیز دیگری است. ایران بزرگترین دشمن اسرائیل است.
سیلوان شالوم در مصاحبه با نشریه لوپوئن فرانسه گفت: در مذاکرات با وزیر امور خارجه و وزیر کشور فرانسه تلاش میکنیم اختلافات با دولت فرانسه را کاهش دهیم هر چند که از تلاشهای فرانسه برای جلوگیری از تبدیل شدن ایران به قدرت هستهای قدردانی میکنیم. فرانسه در مقایسه با بسیاری از کشورهای اروپایی واقعگراتر بود. فرانسه به آینده نگاه کرد و فقط به فکر زمان حال نبود.
وزیر امور داخلی رژیم صهیونیستی درباره اوضاع بحرانی سرزمینهای اشغالی گفت: تحریک به نفرت نقشی کلیدی در رفتار این جوانان دارد که به یهودیان حمله میکنند این تحریکات در مدارس، تلویزیون، رادیو و سخنان رهبران فلسطینی است.
وی دراینباره که آیا این حملات خودجوش شکل جدیدی از تهدیدات است که اسرائیل باید خود را با آنها تطابق دهد گفت: تهدید واقعی که ما با آن مواجه هستیم ایران است. نه حماس و نه شکل جدید خشونت. مطمئنا این وضعی نیست که ما میخواهیم در آن زندگی کنیم. اما میتوانیم با آن مقابله کنیم. این خشونتها موجودیت ما را تهدید نمیکنند. ایران چیز دیگری است.
وی افزود: ما تلاش میکنیم با ایجاد ایستبازرسیهای جدید و با بستن راههای دسترسی ساکنان قدس شرقی به این خشونتها پایان دهیم. در مقام وزیر امور داخلی، از کابینه امنیتی مجوز ابطال شهروندی و مجوز اقامت تروریستها را دارم. جالب اینجاست که هفتاد درصد اینها دست کم یکی از والدینشان اصالتا از کرانه باختری یا غزه هستند که فلسطینیهای تمام عیار هستند. در زمان ملاقات این جوانان با خانوادههایشان، شاید از سوی مادربزرگ یا پدربزرگ یا سایر اقوامشان تحریک میشوند.(!)
** خراسان
هشدار دولت به مدیران درباره تاخیر در پرداخت طلب پیمانکاران
بر اساس ابلاغیه یک مسئول مهم دولتی به همه وزارتخانه ها و سازمان های
دولتی، تاکید شده است که از تاریخ ابلاغ این نامه، چنانچه دستگاه های
اجرایی حداکثر پس از یک ماه از تایید صورت وضعیت پیمانکاران، نسبت به
پرداخت آن اقدام نکنند باید بلافاصله نسبت به واریز حق بیمه صورتحساب یاد
شده به حساب سازمان تأمین اجتماعی اقدام لازم را به عمل آورند و در غیر این
صورت، چنانچه پیمانکار مربوطه به دلیل تاخیر مذکور مشمول جریمه شود،
دستگاه اجرایی موظف به پرداخت اصل و جرایم حاصل از دیرکرد پرداخت خواهد
بود.
ذره بین نهادهای مسئول روی تخلف برخی صادرکنندگان
طبق نامه جدید یک نهاد مسئول به تعدادی از دستگاه های ذی ربط در امر
صادرات کالا، تاکید شده است که با توجه به اهمیت بررسی امکان و میزان سوء
استفاده از پروانه های صادراتی، باید موضوع پیگیری اعلام وصول و خروج واقعی
کالاها از مرزهای کشور مورد توجه ویژه قرار بگیرد و مدیران ذی ربط ضمن
بررسی مجدد گزارشات مربوط به خروج کالاها، در صورت وجود مواردی از عدم
خروج، موضوع را به قید فوریت مورد پیگیری قرار دهند و گزارشی از کالاهای
صادراتی که اعلام خروج آنها ثبت نشده تهیه کنند تا مورد پیگیری قرار بگیرد.
مسؤولان طبق شروط رهبری در مسیر اجرای برجام حرکت کنند
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: نامه رهبری دقیق و عمیق است که به پرونده برجام پایان داد و مسؤولان نیز باید با دقت و طبق شروط مطرح شده رهبری در مسیر حرکت کنند. آیتالله حسن ممدوحی با اشاره به نامه اخیر مقام معظم رهبری به رئیسجمهور درباره موضوع برجام، به تسنیم گفت: نامههای مقام معظم رهبری از چند خصوصیت برخوردار است، در این نامهها تحقیر وجود ندارد و منظور ایشان از نگارش نامه هدایت است و طرف را به راه بهتر هدایت میکند. وی افزود: نامه رهبری درباره برجام یک فصلالخطاب است کما اینکه در موارد دیگر نیز اینچنین بوده است و ایشان با توجه به همه نظرات، نظر روشنگرانه و راهگشای خود را مطرح میکنند. عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: نامه رهبری دقیق و عمیق است که به پرونده برجام پایان داد و مسؤولان نیز باید با دقت و طبق شروط مطرحشده رهبری در مسیر حرکت کنند تا دشمن نتواند به کشور نفوذ کند و راههای نفوذ را نیز باید در برجام بست. آیتالله ممدوحی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری برجام را مشروط تایید کردند، گفت: انتظار میرود مسؤولان نیز با تأکیداتی که مقام معظم رهبری در نامه تاریخی خود داشتند توجه و دقت لازم را داشته باشند.
اعتراض افخم به دستگیری یک ایرانی در آمریکا
سخنگوی وزارت امور خارجه حکم صادره برای آقای مظفر خزاعی، تبعه ایرانی زندانی در آمریکا را کاملا ناعادلانه و اقدام دولت آمریکا در دستگیری و زندانی کردن اتباع ایرانی بهدلایل واهی و بیپایه را غیرقابل قبول خواند. مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امور خارجه حکم صادره برای آقای مظفر خزاعی، تبعه ایرانی زندانی در آمریکا را کاملا ناعادلانه و اقدام دولت آمریکا در دستگیری و زندانی کردن اتباع ایرانی بهدلایل واهی و بیپایه را غیر قابل قبول خواند. افخم اضافه کرد: متاسفانه شماری از اتباع کشورمان به دلایل غیرموجه و اتهام نقض تحریمهای غیرقانونی و نامشروع در آمریکا و چند کشور دیگر زندانی هستند و طی چند سال گذشته اقدامات و پیگیریهای مستمر حقوقی و سیاسی برای اثبات بیگناهی و آزادی ایشان صورت گرفته است و این تلاشها کماکان ادامه دارد. سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین گفت: چند نفر از ایرانیانی که در خارج از آمریکا دستگیر شدهاند، بهرغم درخواست و فشار آمریکا به کشورهای دیگر برای تحویل ایشان به ایالات متحده، بیگناهیشان به اثبات رسیده و این افراد آزاد شدهاند و پیگیری دولت ایران برای آزادی اتباعش با قوت ادامه دارد. مرضیه افخم با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است دستگیری اتباع خود به دلایل واهی و ادعای نقض تحریمها را غیر قانونی و خلاف حقوق بینالملل میداند، بر بیگناهی این افراد تاکید کرد و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط آنان شد.
** جمهوری اسلامی
برهنگی و سربریدن ده ها مرد سوری توسط تروریست ها
تروریستها، دهها مرد روستایی از «اشتبرق» سوریه را نیمه لخت کرده و سپس سر از بدنهایشان جدا نمودند. عناصر این گروههای تروریستی پیش از اعدام مردان سوری، آنان را با چوب و شلاق به شدت مورد ضرب قرار دادند. تروریستها برای ایجاد رعب و وحشت در میان مردم سوریه، تصاویر و فیلمهای موبایلی خود از این جنایات را منتشر کردند. روستای اشتبرق در «استان ادلب» قرار دارد و اکثریت اهالی آن، شیعیان علوی هستند که هدف قرار دادن آنان همواره از اهداف تروریستهای مستقر در سوریه بوده است. این روستا طی شش ماه گذشته خالی از سکنه شده است، چرا که بیشتر آنان توسط تروریستها اعدام و یا اسیر شدند، زنان آنها به بردگی گرفته شدند و مابقی به شهرهای مجاور پناه بردند.
فرمانده کل گروه تروریستی در استان حلب به هلاکت رسید
محمد الخطیب، فرمانده کل گروه تروریستی «کتائب ثوار الشام» در نبرد با نیروهای ارتش سوریه در حومه جنوبی «استان حلب» به هلاکت رسید. این تروریست برجسته در طول سالهای اخیر جنایتهای بسیاری را در استان حلب مرتکب شده بود. همچنین حوری شاهین، از فرماندهان ارشد گروه تروریستی «فیلق الشام» در نبرد با ارتش سوریه در حومه شمالی «استان حمص» به هلاکت رسید. وی اقدامات تروریستی زیادی را علیه مردم استان حمص مرتکب شده بود.
کمک تسلیحاتی آمریکا و عربستان در بستهبندی برنج و شکر به داعش
آمریکا و عربستان تسلیحات را در بستهبندی برنج و شکر به داعش می دهند. منابع عراقی از کشف اسنادی توسط بسیج مردمی (حشد شعبی) مبنی بر حمایت آمریکا، رژیم سعودی، اردن و امارات از تروریستها خبر دادند. در جریان آزادسازی کامل شهر بیجی از لوث وجود تروریستها، نیروهای گردان حضرت علی اکبر، در بررسی بیمارستانی، وسایل درمانی مشکوکی را کشف کردند که مشخص شد تکفیریها، نیروهای زخمی خود را در این مکان معالجه میکردند. علاوه بر این، بر روی ادوات و ابزارآلات پزشکی موجود در این بیمارستان، نشان هلال احمر امارات حک شده بود و بستهبندی آنها نیز براساس آنچه بر پاکتها نوشته شده، در اردن انجام شده است. همچنین نیروهای حشد شعبی در عملیاتی دیگر انبار مهماتی را کشف کردند که تسلیحات آن ساخت رژیم سعودی و آمریکا است. جالب اینجاست که تسلیحات موجود در این انبار به شکل مواد غذایی بستهبندی و به عنوان برنج و شکر به تروریستها تحویل داده میشد.
** قانون
امیدواري روحاني به توسعه همکاریايران و ترکمنستان
ايرنا حسن روحانی در پیاميبا تبریک فرا رسیدن سالگرد استقلال ترکمنستان به «قربانقلی بردی محمداف» رئیسجمهور، دولت و ملتاين کشور، اظهار امیدواری کرد با توجه به پیوندهای دیرینه تاریخی و فرهنگی دو ملتايران و ترکمنستان روابط حسنه میان دو کشور با همکاری مشترک و متقابل در همه ابعاد بیش از گذشته توسعه یابد.
«نداجا»اجازه حضورغیرهمسایگان درخزر رانمیدهد
مهر فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلاميایران میتواند ازايجاد ناامنی در دریای خزر جلوگیری کند و اجازه ندهد دیگران خارج از کشورهای همسایه دراين دریا حضور پیدا کنند.
امیر دریادار حبیبا... سیاری با اشاره به سفر ناوگروه ارتش جمهوری اسلاميایران به بندر آستاراخان روسیه در دریای خزر اظهار کرد: خزر بزرگترین دریاچه جهان است و جایگاه ویژهای در دنیا دارد.وی به منافع و منابع متعدد کشورهای همسایه در دریای خزر اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلاميایران منابع و منافعی در دریای خزر دارد و باید اقتدار خود دراين دریا را حفظ کند.سیاری دریای خزر را برای جمهوری اسلاميایران حائز اهمیت خواند و بیان کرد: دریای خزر برای دیگر کشورهای همسایه دارای اهمیت است و باید بتوانیم از منابعاين دریا برای پیشرفت دریامحور کشور استفاده کنیم.
مجلس به دنبال ساماندهي اتباع بيگانه
خانه ملت نماینده مردم کرمان در مجلس با
تاکید بر ضرورت قانونمند شدن حضور اتباع
بیگانه در کشور، گفت: اگر اقدامياز وزیر کشور
پیرامون ساماندهی اتباع بیگانه دیده
نشود دوباره سوال از رحمانی فضلی در
دستور کار قرار ميگیرد.
حسین آذین درباره آخرین وضعیت ساماندهی اتباع بیگانه
که قرار بود بر اساس آن وزارت کشور لایحهای را به مجلس ارائه
کند، افزود: طی مکاتباتی با معاون وزیر کشور اعلام
شد که گویااين وزارتخانه در حال
اقداماتی برای ساماندهی اتباع بیگانه است اما هنوز
لایحه جامعی برایاين مهم دیده نشده
است.نماینده مردم انار و رفسنجان در مجلس
شورای اسلامی، ادامه داد: واقعيت آن است
که ما مخالفتی با حضور اتباع بیگانه در کشور نداریم
اما به طور حتم حضور آنها باید قانونی باشد که
متاسفانه بسیاری از اتباع بیگانه از مجرای غیرقانونی به کشور
وارد شده و مشکلاتی را متوجه کشور
میکنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح
کرد: حضور قانونمند اتباع بیگانه از نظر امنیتی،
اجتماعی و بهداشتی بسیار اهمیت دارد و
میتواند از خطرات ناشی از حضورغیرقانونی آنها
بکاهد.
وی تاکید کرد: وزارت کشور تاکنون برای
ساماندهی اتباع بیگانه وعده و وعید
داده اما هیچ عزم راسخی برای بهبوداين
وضعیت در مسئولان دیده نشده
است، تاکنون برخورد کشورمان با اتباع بیگانه برخورد
اسلاميبوده است اما به طور حتم در هر کشوری قوانینی
وجود دارد که اجازه حضور غیرقانونی به
افراد را نميدهد.
برگزاري مراسم چهلم آیتا... خزعلی
تسنیم مراسم چهلمین روز درگذشت مرحوم آیتا... ابوالقاسم
خزعلی، عضو فقید مجلس خبرگان رهبری چهارشنبه 6 آبان از ساعت 16
الی 17:30 در مسجد قبا برگزار میشود.
بر اساساين گزارش، آیت ا... روح ا... قرهی، مؤسس حوزه علمیه امام
مهدی(عج) و از اساتید اخلاق تهران سخنراناين مراسم
خواهد بود.
خانه احزاب به توانير ميرود
فارس رئیس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب از موافقت محمدباقر
قالیباف، شهردار تهران با پیشنهاد حسن
غفوریفرد، رئیس خانه احزاب درباره محل ساختمان خانه
احزاب خبر داد.
وی افزود: قالیباف به صورت ضمنی با پیشنهاد آقای
غفوریفرد برای ساختمان خانه احزاب در محل خیابان
توانیر مجموعه فرهنگی اجتماعی پارک نظاميگنجوی، موافقت کرده
است بنابراین ما اعضای خانه احزاب در اسرع وقت از ساختمان
مورد نظر بازدید کرده و نظر
نهایی خود را اعلام خواهيم كرد.
رئیس سنای فرانسه به تهران ميآید
ايرنا ژرار لارشه، رئیس مجلس سنای فرانسه قرار است هفته آینده به تهران سفر کند و در زمان حضور درايران با رئیس جمهور، رئیس مجلس شورای اسلاميو وزیر امورخارجه دیدار خواهد کرد.پیش ازاين، لارشه اعلام کرده بود که دیدارش با رئیس جمهوری اسلاميایران بسیار مهم و گفت وگوهایش با مقاماتايران بر جدیدترین تحولات لبنان متمرکز خواهد بود.لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه نیز در تابستان گذشته و پس از توافقايران با 1+5 به تهران سفر کرد و با مقامات کشورمان دیدار داشت.
سخنگوی شورای نگهبان: چارهای جز تحقیقات محلی نیست
ایرنا: سخنگوی شورای نگهبان پاسخگویی مراجع چهارگانه تعیین صلاحیتها را
فقط در حیطه وظایفشان دانست و گفت: «برای احراز برخی از موانع قانونی
چارهای جز تحقیقات محلی نیست و باید از افراد مطلع سؤال شده و اطلاعات
جمعآوری شود». «نجاتالله ابراهیمیان» افزود: «برای مثال از وزارت اطلاعات
میتوان درباره پرونده امنیتی استعلام گرفت. اگر قرار شد درباره اینکه کسی
سوء یا حسنشهرت دارد سؤال کنند، جزء وظایف نیروی انتظامی یا وزارت
اطلاعات نیست؛ چون از نظر قانونی ارتباطی به آنها ندارد یا دادگستری هم کسی
را به خاطر سوءشهرت محاکمه نمیکند که سوابقی داشته باشد». «ابراهیمیان»
از دیگر مواردی را که نمیتوان از طریق مراجع چهارگانه احراز صلاحیتها به
نتیجه رسید، موضوع التزام به شرع و قانون اساسی دانست و ادامه داد: «از نظر
حقوقی کسی را در ایران به خاطر عدم التزام به شرع و قانون اساسی محاکمه
نمیکنند یا پرونده تشکیل نمیدهند که سابقهای در مراجع چهارگانه شود؛
بنابراین شورای نگهبان با توجه به اختیاری که دارد، درباره اظهارنظر در
مورد صلاحیتها، از سایر دلایل اثباتی، همچون تحقیق از مطلعان و معتمدان
محلی، اظهارات داوطلبان، سخنرانیها، آثار یا کتابهایشان استفاده میکند».
روایت پورمختار از نامه آیتالله آملی به رهبری درباره بورسیهها
مهر: محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل ٩٠ مجلس، با اشاره به نامه رئیس
قوه قضائیه به رهبرمعظم انقلاب درباره پرونده بورسیهها، گفت: نظر آیتالله
آملی این است که مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی درباره ارجاعندادن
پرونده بورسیهها به قوه قضائیه باید اصلاح شود و محدودیت مراجعه به قوه
قضائیه درباره این پرونده برداشته شود. براساس مصوبه شورایعالی انقلاب
فرهنگی باید کمیتهای در شورا برای بررسی شکایت بورسیهها تشکیل شود.
پورمختار همچنین گفت: مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی به این دلیل تصویب شد
که آرایی از سوی دیوان عدالت در بعضی پروندههای مربوط به بورسیهها صادر
شده بود و شورایعالی انقلاب فرهنگی معتقد بود دیوان عدالت نباید به جزئیات
ورود کند چون صلاحیت این ورود را ندارد. بر اساس مصوبه ۶۳۰ شورایعالی
انقلاب فرهنگی در مواردی که مربوط به موضوعات علمی و آموزشی باشد قوه
قضائیه نمیتواند ورود کند زیرا صلاحیت این کار بر عهده نهادهای علمی و
آموزشی است، ولی اگر مسئلهای در حوزه علمی و آموزشی نباشد، قوه قضائیه
میتواند ورود داشته باشد. با توجه به این مصوبه دانشجویان بورسیه
نمیتوانند درباره وضعیت خود و نحوه عملکرد وزارت علوم به قوه قضائیه شکایت
کنند.
ناصری: گفتوگوهای اصلاحطلبان با شورای نگهبان ادامه دارد
مهر: عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاحطلبان، گفت: تاکنون با برخی
اعضای شورای نگهبان گفتوگوهایی شده است تا درنهایت بتوان روند رد
صلاحیتها را به حداقل رساند. او افزود: فکر میکنم نتیجه مثبتی را
بههمراه داشته باشد. رایزنی با شورای نگهبان یک تصمیمگیری تشکیلاتی نیست،
بلکه یک ایده عمومی در سطح کلی اصلاحطلبان است و هرکسی مانند آقای عارف
که مسئولیتهایی در نهادهای حکومتی دارد از این ظرفیت برای گفتوگو با
اعضای شورای نگهبان استفاده میکند.
تجمع اعتراضی نسبت به سفر استراو
فارس: تعدادی از شهروندان اصفهان در واکنش به سفر جک استراو، وزیر سابق
امور خارجه انگلیس، به اصفهان مقابل هتل عباسی این شهر تجمع کردند. این
تجمع بدون هیچ مشکل امنیتی، انتظامی و صرفا با شعارها و دستنوشتههای
مردمی برگزار شد. همچنین به گزارش «تسنیم» دانشجویان بسیجی دانشگاه
صداوسیما و بسیج دانشجویی ٢٥ دانشگاه اصفهان با صدور بیانیههای جداگانه
درباره سفر جک استراو به ایران، از این سفر انتقاد کردند.
آخرین وضعیت پرونده مرتضوی
سرپرست دادگاههای کیفری یک استان تهران آخرین وضعیت پروندههای سعید مرتضوی را تشریح کرد. به گزارش تسنیم، محسن افتخاری درخصوص اعتراض مرتضوی به حکم دادگاه کیفری، اظهار کرد: با توجه به منقضی نشدن مهلت اعتراض، هنوز پرونده به دیوان ارسال نشده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ادعاهای مدیر شبکه اجتماعی «تلگرام» درباره درخواست این وزارتخانه برای فیلتر این شبکه گفت: «ادعای وی نوعی فرار به جلو بود و زمانی که به خطای خود پی برد، عقب نشینی کرد». به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمود واعظی پس از دیدار با همتای روس خود در جمع خبرنگاران افزود:« در خصوص ادامه فعالیت شبکه های اجتماعی خط قرمز ما رعایت مسائل اخلاقی است که در این زمینه با هیچ کس تعارف نداریم و به «تلگرام» نیز تذکر داده شد و تا آنجایی که اطلاع دارم این شبکه بخش های غیراخلاقی خود را برای ایران فیلتر کرده است». وی گفت: «اختلال های «تلگرام» در چند روز اخیر به دلیل اختلال در کانالهای ارتباطی بوده و ربطی با فیلتر شدن ندارد». واعظی ادامه داد: «در دو هفته گذشته سه تا از کانالهایی که ما را به دنیا وصل میکند شامل کانال موجود در خاک ترکیه، بابالمندب و خلیج فارس دچار مشکل شده و همه سایتهایی که مسیرشان از این کانالها میگذشت، دچار اختلال شده بود و تلگرام تصور کرده بود که این اختلال مربوط به فیلتر است». وی گفت: «سیاست دولت این است که هیچ یک از شبکههای اجتماعی که مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران هستند فیلتر نمیشوند».وی بحث «فیلترینگ» را «خارج از محدوده اختیارات این وزارتخانه» دانست.
رئیس کمیته ویژه بررسی طرح عفاف و حجاب سخنان منتسب به مجید انصاری، معاون
پارلمانی رئیس جمهوری درباره «حجاب» را تکذیب کرد. هفته گذشته معاون
خواهران سازمان بسیج دانشجویی، مدعی شده بود: مجید انصاری خواستار آن شده
است تا حجاب در کشور با مدل ترکیه و لبنان پیریزی شود که این ادعا
بلافاصله از سوی مجید انصاری رد شد. به گزارش ایسنا، لاله افتخاری هم در
واکنش نسبت به حواشی غیرواقعی ایجاد شده گفت: در جلسه چند ماه گذشته
کمیسیون مشترک فرهنگی و قضایی مجلس به موضوع طرح صیانت از عفاف و حجاب
رسیدگی شد که در این جلسه معاون پارلمانی رئیسجمهوری طی اظهار نظری گفت
قوانین فعلی در زمینه حجاب کفایت میکند (یعنی حجاب باید به همین شکل
اجباری باشد) و قوانین آن نباید تغییر کند و تأکید داشت که باید با نگاه به
کشورهایی مانند ترکیه و لبنان بررسی شود چطور در این کشورهای غیراسلامی و
حتی لائیک اکثریت قابل توجهی از آنها حجاب اسلامی را رعایت میکنند و باید
بررسی کرد چگونه حجاب برای مردم آنها درونی شده است که بدون هیچ اجباری
پایبند به حجاب هستند.
احمد توکلی گفت:« تیپ ما و حرفمان به ویژه با حمایت آقای ناطق نوری پیش رفت و در نتیجه مجلس هفتم ترکیب تازهای پیدا کرد. عدهای سرشناس نو وارد مجلس شدند و عدالتخواهی این مجلس هم نسبت به مجالس قبل و هم نسبت به مجالس بعدش شاخص بود ولی متأسفانه این اتحاد باقی نماند».وی در گفت و گو با «شرق» افزود:«وقتی به زمان آقای احمدینژاد رسید ما قرارومدار گذاشتیم که چه کسی بماند و چه کسی از گود خارج شود. من فکر میکردم که اگر خودم این تبعیت از تصمیم جمعی را شروع کنم، بقیه هم از این قرارومدار تبعیت میکنند. ولی رفتارهای شخصی آقای احمدینژاد بیشتر میچربید بر کارهای جمعیاش. کارهای جمعیاش هم با افراد خاصی بود که ما بعدا فهمیدیم، لااقل من آن زمان نمیدانستم. آقای احمدینژاد از فضای آمادهشده دورههای قبل استفاده کرد ولی اسب خودش را راند ... آقای احمدینژاد شخصا سادهزیستتر بود. اما همه چیز سادهزیستی نیست. عقل خیلی مهمتر از سادهزیستی است».
شنیده شدکه یکی از دانشجویان بورسیه با اشاره به بلاتکلیفی جمع زیادی از دانشجویان بورسیه، اظهار داشت: دانشجویان بورسیه با گذشت یک ماه از سال تحصیلی جدید همچنان بلاتکلیف هستند. تسنیم نوشت؛ این دانشجو با اشاره به ثبت شکایات جمع زیادی از دانشجویان بورسیه در دبیرخانه کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، گفت: با وجود ثبت شکایات جمع زیادی از دانشجویان بورسیه در دبیرخانه کمیسون اصل نود علت تعلل پیگیری شکایات این دانشجویان و ارسال پرونده آنها از سوی کمیسیون اصل نود به قوه قضائیه برای این دانشجویان نامشخص است. این دانشجوی بورسیه با اشاره به بیاعتنایی وزارت علوم به نامه کمیسیون اصل 90 مجلس خاطرنشان کرد: عمده دانشجویان بورسیه متاهل هستند و روند فرسایشی این پرونده به شکلی که دستگاهی آن را به دستگاه دیگر محول میکند، بیش از پیش این دانشجویان را سردرگم میکند.
شنیده شدکه نماینده عضو جبهه پایداری گفت: طی صحبتی که من با آقای مجیدانصاری معاون پارلمانی رئیس جمهور داشتم تاکید داشتند که«قوانین فعلی در زمینه حجاب باید پالایش شوند نه آنکه اجبار به اختیار تغییر پیدا کند» و گفت؛ «اگر مجلس بخواهد در جهت رفع ابهام یا تنقیح قوانین قدمی بردارد دولت آمادگی آوردن لایحه را دارد.» خانه ملت نوشت؛ لاله افتخاری افزود: معاون پارلمانی دولت معتقد است که«نیاز به قانونگذاری جدید در زمینه حجاب وجود ندارد اما قوانین موجود باید دستهبندی شده تا اگر برخی قوانین با یکدیگر تعارض و یا ابهام دارند ایراد آنها رفع شود و دولت میتواند لایجه آن را بیاورد.» عضو هیات رئیسه کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان گفت: برداشت کلی من از گفتههای وی این است که قانون حجاب باید اجباری باشد اما اگر قانون به نحوهای است که هنوز افرادی متقاعد نشدند باید در جهت اصلاح قوانین قدم برداشت. باید کاری کرد که حجاب باوری در افراد ایجاد شود.