سرویس سیاست مشرق – پسلرزههای اقدام خلاف قانون سید فاطمه حسینی در مجلس که با در اختیار گرفتن وقت دیگر نماینده پشت تریبون خانه ملت رفت و برخلاف دستور کار علنی مجلس که با حضور وزیر ارتباطات به موضوعات مربوط به این وزارتخانه اختصاص داشت، بیانیهای را در حمایت از خانواده خود قرائت کرد هنوز ادامه دارد.[1]
سید فاطمه حسینی فرزند سید صفدر حسینی، رئیس سابق صندوق توسعه ملی است که به سبب افشا شدن فیش نجومیاش استعفا کرد و گفته میشود که فاطمه حسینی با توصیه پدر به لیست اصلاحطلبان تهران (امید) اضافه شد تا اکنون بر صندلی سبز بهارستان تکیه زند.[2]
فیاض زاهد، فعال سیاسی اصلاحطلب که دست بر قضا از نزدیکان سید صفدر حسینی نیز هست نسبت به عدم برخورد با این اقدام غیرقانونی فاطمه حسینی انتقاد کرده و در صفحه اینستاگرام خود نوشت: « این عکس به همراه سخنان فاطمه حسینی برای من و البته بسیاری از شما ارسالشده است. من با دکتر صفدر حسینی رفاقتی دیرینه دارم. به معدود ستادهایی که سرزدم ستاد این خانم جوان بود. پس از بحران فیش هم با دکتر صفدر تماس گرفتم. مرام من رفاقت با حاکم معزول است. اما سخنان خانم حسینی یک نمکنشناسی آشکار به جریان اصلاحات است. اگر فرآیند سیاست در ایران چارچوبی داشت و نمایندهها از احزاب میآمدند این خانم بلافاصله باید از پارلمان اخراج میشد.»
وی افزوده است: «بااینهمه به دکتر صفدر عزیز توصیه میکنم به این دختر جوان خود توصیه نماید بابت سخنانشان عذرخواهی نمایند. آنها و همه لیست امید باید بدانند از شانه چه کسی بالا رفتهاند.»
البته اصلاحطلبان هیچگاه مسئولیت و هزینه چنین کارهایی را بر عهده نگرفتند گرچه همواره ادعای جامعه مدنی و حکومت دموکراسی را یدک میکشند. بهطور خاص در موضوع سید فاطمه حسینی این مطالبه وجود دارد که محمدرضا عارف و یا یکی از اعضای شاخص فراکسیون اصلاحطلبی امید نسبت به اقدام وی واکنشی نشان دهند و ضمن تقبیح عمل غیرقانونی عضو فراکسیون امید از مردم نسبت به بروز چنین رخدادی عذرخواهی کنند اما این موضوع با سکوت کامل و بعضاً حمایتهای برخی از اعضای فراکسیون اصلاحطلب مجلس از فاطمه حسینی همراه بوده است.
البته این روند به پروژه «تکرار میکنم» اصلاحطلبان لطمه زد و بهعنوان یکی از آبروریزیهای فراکسیون امید در مجلس دهم که حالا سیل انتقادات را به سمت این فراکسیون روانه کرده، تبدیل شد.
کسانی چون حسین مرعشی نیز در ابتدای تشکیل مجلس دهم پسازاینکه در شهرستانها اصلاحطلبان رأی نیاوردند اعلام کرد که در تهران مردم به توسعه سیاسی رسیدهاند و به لیست مشخص رأی دادهاند و این شاخص در شهرستانها ضعیف است و بدین طریق نسبت بهحق انتخاب طبیعی مردم شهرستانی توهین کرد. [3]اما اینک که یکی از همین افراد لیست امید در شهر تهران که مرعشی رأی به آنان را نشانه توسعه سیاسی عنوان کرده اقدام خلاف قانونی را انجام داده، اصلاحطلبان بههیچوجه توسعهمند رفتار نمیکنند و نسبت به اقدام غیرقابلقبول فاطمه حسینی در استفاده از میز خطابه خانه ملت برای حمایت از اشرافیت، واکنشی از خود نشان ندادهاند.
این در حالی است که همین موارد در کشورهای دیگر با برخورد ویژه احزاب همراه میشود تا بدینوسیله جلوی آبروریزی و از بین رفتن اعتبار جریان سیاسی حامی فرد گرفته شود اما اصلاحطلبان ایران نشان دادهاند که هیچگاه توسعهمند رفتار نمیکنند و یک جریان را فدای یک خانواده و آقازاده آنان میکنند.
بههرحال سخنان زاهد نشان داد که این مطالبه از بدنه جریان اصلاحات برای برخورد با اقدام غیرقانونی فاطمه حسینی وجود دارد و وی در حالت طبیعی بایستی توامان از سمت خود استعفا و عذرخواهی کند اما در حالت مسامحهآمیز تری بایستی از ملت ایران عذرخواهی و طلب بخشش کند؛ مشابه اقدامی که پروانه سلحشوری، نماینده اصلاحطلب و رئیس فراکسیون زنان مجلس انجام داد و نسبت به سخنانی که با یک رسانه خارجی ضدحجاب انجام داده و آنهم با فشار افکارعمومی و رسانهها عذرخواهی کرد اما به نظر میرسد که در مورد آقازاده صفدر حسینی این مطالبه از سران اصلاحات صورت نگرفته و وی بدون عقوبت عملش و با بیاعتنایی در حال فعالیت در روند گذشته خود است و با این اوصاف این سؤال به وجود میآید که آیا در آینده نیز بایستی شاهد رفتارهای بهمراتب بدتر ازآنچه توسط وی رخ داد، باشیم؟