کد خبر 609913
تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۴

شرایط بازار کار در ایران بدتر شده و امروز جوانان بسیاری حتی با مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا نیز بیکار مانده و برای اشتغال با چالش‌های جدی مواجه هستند.

به گزارش مشرق، بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی ۳ قفله شده و نبود شغل حتی به مقطع دکترا هم رسیده تا جایی که برخی برای نجات خود از بیکاری مجبور شده‌اند به مشاغلی رو بیاورند که هیچ نسبتی با تحصیلات آنها ندارد.

در حالی که اگر از دهه های قبل دسته بندی جوانان برای ورود به بیش از ۶۰۰ رشته شغلی شناخته شده انجام می شد، امروز همه به دنبال چند شغل خاص، پشت میزنشینی، دکتر و مهندس شدن و مانند آن نبودند و اساسا لازم نبود تا همه افراد به دانشگاه بروند. چگونه می توان پذیرفت کشور سیستم آموزشی داشته باشد اما در دوره های مدرسه و دانشگاه، مسئولیتی در قبال استعدادیابی، کارآفرین پروری، بررسی و دسته بندی افراد بر اساس توانمندی ها، ایجاد مراکز متعدد مهارتی و حرفه آموزی و مانند آن نداشته باشد؟

دستکم ۲.۶ میلیون خارجی سالهاست در بازار کار ایران حضور دارند که تنها بخش اندکی از آنها مجوز کار دریافت می‌کنند، با این حال در سال ۲۰۱۵ توانسته‌اند ۲۴۱ میلیون دلار ارز از کشور خارج کنند. این مسئله و بی توجهی سیاست گذاران نسبت به حضور میلیونی افاغنه در ایران باعث شده تا روند مهاجرت غیرقانونی آنها به داخل ایران تشدید شده و طبق آخرین برآورد صورت گرفته جمعیت آنها به ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برسد. آنها تقریبا آزادانه در ایران حضور داشته، کار می کنند، تشکیل خانواده می دهند و پول در می آورند.

با وجود شناسایی ۶۲۴۱ رشته شغلی در ایران و ۲۳ الگو در این زمینه، نتایج یک پرسش از دانشجویان در شرف فارغ التحصیلی نشان می دهد که خواسته اول شغلی حدود ۸۱.۲ درصد آنها استخدام و پشت میزنشینی است.

در دنیا حدود ۱۵ هزار شغل وجود دارد ولی در خاورمیانه ممکن است به دلیل مسائل اخلاقی بسیاری از کارهایی که در غرب رسما به عنوان شغل شناخته می شوند در اینجا شغل نباشند. در ایران در حال حاضر ۶ هزار و ۲۴۱ رشته شغلی داریم، اما اگر از جوانان سوال شود، در بهترین حالت تنها ۱۰۰ شغل را می شناسند.

زمزمه‌هایی برای انجام جراحی بزرگ در نظام آموزشی کشور پس از چند دهه آموزش تئوریک به گوش می‌رسد و تغییر شرایط جذب بازار کار باعث شده تا امروز هزاران نفر برای کسب مهارت‌های شغلی اقدام کنند.

مقامات کارگری معتقدند ادامه شکاف و نابرابری دستمزدها با هزینه‌ها و مخارج خانوار باعث ریزش مداوم نیروی کار به زیر خط فقر شده و امروز رضایت شاغلان از حقوق و دستمزد تقریبا صفر درصد است.

سال‌ها اداره دستوری اقتصاد و صدور فرمان باعث نابودی فرصت‌های پیدا و پنهان کشور شده و شهامت کارآفرینان در انجام حرکت‌های بزرگ را از بین برُده و آنها همیشه منتظر دستور جدید از سوی دولت هستند!

در حالی که وزارت کار می‌گوید برنامه‌ای برای حذف یارانه کارگران ندارد، اما اشتباهات صورت گرفته در حذف یارانه برخی افراد مشمول، باعث ایجاد نگرانی‌هایی در طبقات کم درآمد جامعه شده است.


منبع: مهر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 4
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 6
  • حسین ۱۰:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    خوب?!!دارن کار ممیکنن زحمت میکشن.جوان ما میره اشغال جمع کنی?میره عملگی یا کار تو ساختمون اجر بندازه بالا? الان اغلب جوون ها یه میز میخوان با چند تا خدمتکار فقط بشینن دستور بدن مفت بخورن بخوابن.
  • بیکار شده با23 سال سابقه بیمه ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    عیب نداره به قول عزیزان اینها برادران ما هستند حالا جوان ایرانی بیکار باشه مگر چه میشه .اعتیاد وانحرافات فکری واخلاقی چه عیب داره اخه ما غریب پسند هستیم.
  • ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    1 0
    بی انصاف اخه من لیسانسه برم کارگری کنم
  • همراه ۱۵:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۷
    0 0
    اگر دنشگاهیها منتظرند که کسی بیاید و کاری را به آنها بدهد و یک عمر بخورند و بخوابند و کار ماشینی انجام دهند، باید بدانند دوره کارگری برای دیگران به پایان رسیده و جامعه فکر خلاق و پویا میخواهد. وگرنه همین آش و همین کاسه تا هزاران سال برای افرادی که میخواهند با فکر غیر فعال فقط بخورند و پای "منو تو" بشینند گذشته.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس