به گزارش مشرق، «فؤاد ایزدی»، کارشناس رسانه و امور بین الملل ضمن انتقاد از رفتار خشن دولت آمریکا با افراد بازداشت شده، این موضوع را ناشی از عدم اعتقاد این دولت به حقوق بشر دانست و در خصوص دستگیری مرضیه هاشمی، خبرنگار شبکه تلویزیونی پرس تی وی اظهار کرد: دولت آمریکا باید در این مورد حالت خشونت آمیز سنتی خود را نسبت به این خبرنگار تعدیل کند.
وی با اعلام اینکه برخورد صورت گرفته با این خبرنگار ایرانی-آمریکایی بسیار بد بوده، گفت: پیام این موضوع برای ما این است که ادبیات آمریکا در حوزه حقوق بشر نباید جدی گرفته شود.
بیشتر بخوانید:
زمان تجمع اعتراض آمیز به دستگیری «مرضیه هاشمی» در مقابل دفتر سازمان ملل
صوت / انتقال مرضیه هاشمی به زندان انفرادی!
ایزدی در تحلیل این اقدام ضد حقوق بشری افزود: بعد از دستگیری خانم هاشمی اگر کسی پیدا شود و هنوز باور داشته باشد که آمریکا به اندازه یک دانه جو اعتقادی به حقوق بشر دارد، قاعدتاً نیاز دارد که پرونده خانم هاشمی را یک بار دیگر مطالعه کند.
وی در ادامه دستگیری این خبرنگار زن مسلمان که خود دارای اصالتی آمریکایی است و شهروند این کشور به شمار میآید را با هدف ساکت کردن او ارزیابی کرده و خاطرنشان کرد: از آنجا که تعداد قابل توجهی از خبرنگاران آمریکایی موضوعاتی مانند فلسطین و جنایات دولت آمریکا در جاهای مختلف دنیا که خانم هاشمی پیگیری میکرده را پوشش خبری میدادند و البته اغلب از کار خود اخراج میشدند، دولتمردان این کشور چاره ساکت کردن این خبرنگار افشاگر را در زندانی کردن وی دیدهاند.
این کارشناس امور بین الملل در پایان با ابراز اینکه برخی از فعالان حقوق بشر در آمریکا نسبت به این اقدام علیه دولتشان واکنش نشان داده اند، تصریح کرد: ۲ تیپ تشکل حقوق بشری داریم، تیپ اول تشکلهای حقوق بشری مستقل هستند که اکثراً نسبت به این اقدام انتقاد کردهاند، منتها چون مستقل هستند از نظر عده و عُده و منابع مالی، کمکی نمیگیرند و صدایشان زیاد شنیده نمیشود؛ اما یک سری تشکلهای حقوق بشری وجود دارند که تنها اسمشان تشکل حقوق بشری است ولی در واقع مرتبط با دولت آمریکا هستند و مانند اهرمهایی در راستای پیشبرد سیاست خارجه این کشور به شمار میآیند. لذا در این شرایط هر کسی در هر مقام و مرتبهای موظف است اعتراض خود را نسبت به این بازداشت غیرقانونی اعلام کند.