سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
افزایش خرید و فروش سلاح؛ شرّ "عبدالحمید" دامن زاهدان را گرفت
حجت الاسلام علی مصطفوینیا، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان، یکشنبه شب گذشته در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری این استان؛ طی سخنانی حل مشکل سلاح غیر مجاز را مسئله فرا قوهای دانست و گفت: همه نهادها و سازمانها باید برای حل این مشکل در مسائل فرهنگی ورود پیدا کنند و دست در دست هم دهند تا این پدیده زشت و شوم از جامعه برود و مردم در امنیت کامل به سر ببرند.
به گزارش ایلنا، وی افزود: تهدیدی که بابت این مشکل با آن مواجه هستیم مربوط به یک طیف خاص نیست.
رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان که در اشاره به حوادث ماههای اخیر در این استان سخن میگفت، ادامه داد:
"یکی از عوامل احساس ناامنی ورود سلاحهای غیر مجاز و خرید و فروش و نگهداری آن بوده که متاسفانه در استان ما با توجه به اغتشاشات اخیر افزایش پیدا کرده است."
وی افزود: نگرانی دیگری که در حال حاضر با آن مواجه هستیم تلاش برخی شهروندان عادی برای دسترسی به اسلحه برای مراقبت فردی است که ریشه در احساس ناامنی دارد.
حجت الاسلام مصطفوی گفت: جرایم مختلفی در سایه سلاح شکل میگیرد و ما فقط با پدیده زشتی بنام سلاح غیر مجاز مواجه نیستیم.
وی تأکید کرد: امنیت مردم خط قرمز دستگاه قضایی است و با افرادی که بخواهند با حمل و نگهداری و استفاده غیر مجاز سلاح، آرامش مردم را به مخاطره بیندازند برخورد قاطع و قانونی خواهیم کرد.[۱]
*در اقتفای سخنان مهم رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان باید به این مسئله مهم اشاره کرد که این استان همواره با معضل سلاحهای غیر مجاز مواجه بوده اما افزایشی شدن این معضل و ارتباط داشتن آن با اغتشاشات و حوادث پس از آن در زاهدان به شدت محل تأمل است.
تأملی که البته در جای جای آن به تحریکات و سخنان سوء آقای مولوی عبدالحمید میرسیم!
تحریکات و سخنانی که به جای پیروی از عقلانیت؛ پیرو نفسانیت است و به جای اینکه آبی بر آتش آشوبها باشد؛ گویا تقلا میکند که در هر فرصتی بر این آتشها نفت بریزد.
کار این تحریکات و سخنان غلط به جایی رسیده که شاهد بودیم در نماز جمعه مسجد مکی زاهدان؛ جدای از حرفهای غلط خطیب؛ حتی پرچم تجزیهطلبی نیز بالا رفت و یا شنوای اخباری مثل شهادت مظلومانه مولوی ریگی نیز شدیم. شهادتی که ما معتقدیم مولوی عبدالحمید میتوانست با اتخاذ مواضع اصولی جلوی آنرا بگیرد و یا اقلا عاملان آنرا رسوا کند.
جالب است که در پرونده مسمومیت دختران نیز مولوی عبدالحمید مواضعی را اتخاذ کرده است که سمت اتهامات را متوجه نظام اسلامی میکند!
اکنون آیا طبیعی نیست که در پس اینهمه اشتباه و ظلم به نظام مظلوم اسلامی ایران؛ شاهد نتایج خونباری مثل ازدیاد قاچاق سلاح در استان عزیز و نجیب سیستان و بلوچستان باشیم؟!
آیا آقای مولوی عبدالحمید میداند که شراکت در خونهایی که با این سلاحهای نامجاز بر زمین میریزند؛ چه عواقب سنگینی در دنیا و آخرت دارد؟!
***
آزادی ۶ هزار و ۵۰۰ زندانی زن با کمک خیرین
ایسنا گزارش داد: سیداسدا... جولایی، رئیس هیات امناء ستاد دیه کشور اخیرا با تقدیر از تلاش و حمایتهای نیکوکاران گفته است:
"از ششم فروردین ماه –امسال- تا به امروز تعداد ۳۲۰ زندانی مرد و ۶۵۵۵ زندانی بدهکار مالی زن از زندانهای کشور آزاد شدهاند که بدهی این افراد رقمی بالغ بر ۴۸ هزار و ۲۵۷ میلیارد ریال بوده است."[۲]
*این رویداد مطلوب و قابل افتخار نشان از دل رئوف ایرانیان و توجه مردم به آلام یکدیگر است.
رویدادی که وجوه دیگر آن نظیر افزایش میزان پرداخت وجوهات شرعی و افزایش پرداختهای صدقات مردم نیز باید مد نظر پژوهشگران و جامعهشناسان ایران قرار گیرد.
در این وادی البته توجه به این هم ضروریست که مردمان خیّر ایران؛ کمکها و صدقات خود را بصورت اکثریتی به نهادهایی میدهند که این نهاد حکومتی محسوب میشوند.
و اعتماد مردم به نهادهای خیریه حکومتی نشان از اعتماد مردم به اصل نظام اسلامی است.
***
نگاه رئوفانه سازمان بازرسی به لغزش سهوی مدیران پرتلاش
رییس سازمان بازرسی کل کشور اخیرا با بیان اینکه مدیران پرتلاش را تشویق می کنیم، گفته است: این مدیران حتی اگر لغزش کوچک سهوی هم داشته باشند در مقایسه با مدیری که هیچ فعالیتی نداشته و تنها وقتش را به بطالت می گذراند اما کارنامه سفیدی دارد، ارجحیت داشته و باید تشویق شوند.
ذبیح الله خداییان روز دوشنبهی گذشته در جلسه شورای اداری شهرستان کاشان همچنین تصریح کرد: گاهی لغزش کوچکی از طرف فرد مسئول رخ می دهد که ممکن است سهوی بوده و یا برای پیشبرد امور انجام شده باشد. اگر دستگاه های نظارتی تنها بر این نقطه ضعف تمرکز کرده و نقاط قوت را ملاحظه نکنند همین مدیر باانگیزه فعال، بیانگیزه می شود.
به گزارش ایرنا، وی افزود: وظیفه دستگاه نظارتی این است که چشم بینا باشد و نقاط ضعف و قوت را با هم بررسی کرده بر این اساس اظهار نظر کند. دستگاه نظارتی باید در بررسی های خود مدیران فعال و پاکدست را شناسایی کرده و تشویق کند.[۳]
*راهبرد عقلانی اشاره شده از سوی رئیس سازمان بازرسی سبب مسرّت است و در صورت تشریح برای مدیران در قالب دورههای مدیریتی و تبیینی؛ میتواند جهشهای بزرگی را ایجاد کند.
نهادهای ناظر و دستگاههای قضایی و امنیتی باید همانگونه که بعنوان یک "ناظر امین" از ناموس اجرایی کشور و بیتالمال دفاع میکنند؛ البته باید پیشرفتدهنده "جرأت تصمیمگیری اصولی" در مدیران خوشفکر نیز باشند و اجازه ندهند که جسارت تصمیمگیری صحیح در تزاحم با خوف از نظارتهای سختگیرانه ذبح شود و در نتیجه گره بر کار مردم بیافتد.
***
۱_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-۱۳۳۷۴۹۸
۲_ isna.ir/xdNtJz
۳_ https://irna.ir/xjLVqR