به گزارش مشرق، سرگئی لاوروف پنجشنبه در پیامی ویدئویی به مناسبت آنچه دهمین سالگرد "بهار کریمه" عنوان شده است، افزود: روسیه بسیاری از مشکلات به ارث رسیده از اوکراین در شبهجزیره کریمه را حل کرده است.
وزیر امور خارجه روسیه اظهار داشت: ساکنان کریمه با داشتن چشمانداز روشن برای توسعه بیشتر، میتوانند با اطمینان و خوشبینی به آینده نگاه کنند.
لاوروف یادآوری کرد: ۱۰ سال پیش در یک همه پرسی، ساکنان کریمه به طور مستقل، آگاهانه آینده خود را با اتحاد مجدد با روسیه تعیین کردند. دهمین سالگرد اتحاد مجدد تاریخی با روسیه را به همه ساکنان شبه جزیره تبریک می گویم.
به نوشته این خبرگزاری روسی، ۱۸ مارس ۲۰۱۴ میلادی اکثریت ساکنان شبه جزیره کریمه و سواستوپل در یک همه پرسی به اتحاد مجدد با روسیه رای دادند. بر اساس نتایج این انتخابات، توافق نامه ای در مورد پذیرش جمهوری کریمه و سواستوپل به فدراسیون روسیه امضا شد.
شبه جزیره کریمه در جنوب شرقی اروپا، دریاهای سیاه و آزوف را در سه سمت خود دارد و با منطقه سواستوپل و خرسون هم مرز است. مرکز آن شهر سیمفروپل است.
از سال ۱۹۹۱، کریمه دارای وضعیت جمهوری خودمختار اوکراین بود، اما در فوریه ۱۹۹۲، شورای عالی خودمختاری قانون اساسی را تصویب کرد و جمهوری مستقل کریمه را اعلام کرد. مقامات اوکراین از به رسمیت شناختن حاکمیت شبه جزیره خودداری کردند. درگیری سیاسی چندین سال ادامه داشت.
در سال ۱۹۹۸، این جمهوری قانون اساسی دیگری را تصویب کرد که بر اساس آن این منطقه وضعیت جمهوری خودمختار کریمه را در قلمرو اوکراین دریافت کرد. در آن زمان، اوکراینی تنها زبان دولت خودمختاری اعلام شد.
سواستوپل در سال ۱۹۹۵ از کریمه خارج شد و به عنوان یک شهر تابعه مرکزی با وضعیت ویژه اعلام شد. در دهه ۱۹۹۰، توافقاتی بین فدراسیون روسیه و اوکراین در مورد تقسیم ناوگان دریای سیاه به دست آمد که سواستوپل به پایگاه اصلی ناوگان دریای سیاه روسیه تبدیل شد.
بر اساس نتایج سال ۲۰۰۱ سرشماری سراسری اوکراین، دو میلیون و ۳۴ هزار نفر نفر در کریمه زندگی می کردند که از این تعداد یک میلیون و ۱۸۰ هزار نفر روس، ۴۹۲ هزار نفر اوکراینی و ۲۴۳ هزار نفر تاتار کریمه بودند.
در آن سال، جمعیت سواستوپل ۳۷۹ هزار و ۵۰۰ نفر بود که از این تعداد، شمار روس ها ۲۷۰ هزار نفر، اوکراینی ها ۸۴ هزار نفر، تاتارها دو هزار و ۵۰۰ نفر بود.