کد خبر 359942
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۱

به محض انتشار اين خبر، مردم بسياري با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسي تجمع كرده و از حركت دانشجويان حمايت نمودند. امام خميني نيز در پيامي اين حركت را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول ناميدند.

گروه تاریخ مشرق- در ابتداي انقلاب و زمان حكومت دولت موقت، در سرتاسر كشور، حركت‌هايي مي‌شد تا جو سياسي جامعه را ملتهب و پيچيده كند. بعدها معلوم شد كه مركز تمامي اين فتنه‌ها و جريانات ضدانقلابي، در سفارت آمريكا در تهران است؛ در حاليكه موضع منافقانه آمريكا نسبت به انقلاب اسلامي مانع از روشن شدن چهره واقعي آمريكا در ميان مردم گرديده بود. به همین جهت، امام خميني، بيانات قاطعي عليه ابرقدرت‌ها و بويژه آمريكا، ابراز فرمودند و خصوصا با ورود شاه به آمريكا فرمان مقابله را به تمامي دانش‌آموزان و دانشجويان و طلاب علوم ديني صادر نمودند. در چنين شرايطي با هدف وادار كردن آمريكا به استرداد شاه و اموال ملت ايران، دانشجويان تصميم به تسخیر سفارت آمريكا گرفتند. دانشجويان از دانشگاه‌هاي تهران، پلي‌تكنيك، صنعتي شريف، شهيد بهشتي و ... گرد هم آمدند و طي يك راهپيمايي تا سفارت آمريكا، از ديوارهاي سفارت بالا رفته و عليرغم مقاومت محافظين و آمريكايي‌ها، سفارت را به تصرف كامل درآوردند.
در هنگام تسخير سفارت، آمريكايي‌ها، به سرعت مشغول نابود كردن بسياري از اسناد دخالت‌ها و تجاوزارت و غارت‌هاي خود شدند ولي پس از تسخير سفارت به سرعت از نابودي باقي‌مانده اسناد جلوگيري شد و بعدها اسنادي كه از لانه جاسوسي آمريكا به دست آمده بود چاپ شده و در اختيار همگان قرار گرفت.
به محض انتشار اين خبر، مردم بسياري با خشم و انزجار مقابل لانه جاسوسي تجمع كرده و از حركت دانشجويان حمايت نمودند. امام خميني نيز در پيامي اين حركت را انقلاب دوم و بزرگتر از انقلاب اول ناميدند.

دلايلي بر درستي تسخیر لانه جاسوسی آمريكا

اين حركت دانشجويان معترض، خشم آمريكايي‌ها را برانگيخت و آنها كه ناتوان از درك ملتي استقلال طلب و آزاديخواه بودند، دست به يكسري اقدامات بر ضد جمهوري اسلامي ايران زدند؛ از آن جمله، فشار آوردن به مجامع بين‌المللي مانند سازمان ملل، سازمان كنفرانس اسلامي، شوراي امنيت و ...، ايجاد جو منفي تبليغاتي عليه دانشجويان مسلمان و برخی اقدامات دیگر؛ اما پس از بي‌ثمر ماندن آنها، به اقدامات جدي‌تري روي آوردند؛ از جمله: قطع كامل روابط سياسي در 20 مهر 1359، تجاوز به خاك كشورمان كه به شكست مفتضحانه آنها در صحراي طبس انجاميد و نیز محاصره اقتصادي و بلوكه كردن داراي‌ها و اموال ايران و ... كه هيچ‌كدام تاكنون در عزم ملت ايران براي مقابله با ظلم و بي‌عدالتي جهاني و منشا اصلي آن در جهان يعني استكبار جهاني و آمريكا خللي وارد نكرده است.
در انتها دلائلی محکم برای دانشجویان برای انجام این عمل وجود داشت که به برخی از این موارد اشاره می شود :
1 -  باید در نظر داشت که آمریکا سابقه دیرینه ای در ظلم و تعدی به مردم کشورمان چه در دوران قبل از انقلاب و چه بعد از آن داشت.
بعنوان مثال :
• جعل اسناد و مدارک ایران که تجهیزاتش در لانه جاسوسی هنوز به جا مانده است
• جاسوسی از طریق شنود غیر قانونی تلفنهای مقامات و دستگاه‌های حکومتی و مردم با استفاده از تجهیزات غیر قانونی مستقر در سفارت که اسناد آن وجود دارد
• در اختیار داشتن تفنگهای دوربرد مجهز به دوربین مخصوص که برای ترور به کارمی رفته است
• قاچاق ارز به خارج از کشور با استفاده غیر قانونی از پست سیاسی که طبق مقررات دیپلماتیک، کشور میزبان حق کنترل این موارد را ندارد
• تلاش برای فراری دادن عناصر ضد انقلاب و جنایتکار از ایران با صدور گذرنامه‌های جعلی
• تلاش برای ترغیب قومیتها و پیروان مذاهب مختلف ایران به شورش علیه حکومت مرکزی
• حمایت از سازمانهای تروریستی
• حضور غیر قانونی جاسوسان در پوشش فعالیت دیپلماتیک و استخدام جاسوس در ایران
• تلاش برای نفوذ دادن جاسوسان خود در مواضع بالای حکومتی
• تلاش برای سازمان دادن به کودتا در کشور
• تحریم سلاح‌ها و قطعات یدکی نظامی که آمریکاهزینه آن را قبل از این دریافت کرده بود
• تحریم عملی کالاهای پیشرفته صنعتی
• تلاش برای ممانعت از بهبود روابط ایران با سایر کشورهای جهان
• گسترش تبلیغات خصمانه در رسانه‌های آمریکایی علیه جمهوری اسلامی ایران
• پناه دادن به تروریستهای فراری و سازمان دادن اونها برای ادامه فعالیتهای تروریستی علیه جمهوری اسلامی ایران
• تلاش برای تجزیه ایران
• راه دادن شاه خائن به آمریکا که نوعی دهن کجی به مردم ایران و انقلاب اونها محسوب میشد
و دهها توطئه بزرگ و کوچک دیگر.
این توطئه ها در حالی صورت گرفت که تا آن زمان هیچ حرکت به اصطلاح غیر دیپلماتیکی از ایران سر نزده بود و دولتی غرب گرا  بعد از پیروزی انقلاب اسلامی بر سر کار بود.
جالب است بدانید که انتقال اسناد "به کلی سری" که از لانه جاسوسی بدست آمده و در 80 جلد کتاب چاپ شده,  به آمریکا ممنوع بوده و تاكيد شده بود كه دارندگان و انتقال دهندگان در صورت مشاهده مجازات خواهند شد و رسانه‌های گروهی آمریکا حق انتشار این اسناد را ندارند!
2 - درعرصه های سیاسی، دست ملتها بازتر از دولتها بوده و از محدودیت های کمتری برخوردارهستند، خصوصا جنبشهای دانشجویی با حضور پرشور و گسترده می توانند در جهت دهی و تصمیم گیریهای داخلی و خارجی مسؤولین و دستگاه های دولتی بسیار موثر باشند. ازین رو حضرت امام (ره) ازین اقدام دانشجویان با عنوان انقلاب دوم یاد کردند.
3 - این حرکت دانشجویان مسلمان ایران همراه با عطوفت اسلامی و بدون کوچکترین جنایت و خونریزی انجام شد و در اولین اقدام، زنان و سیاهپوستان به نشانه احترام جمهوری اسلامی ایران به زنان و همدردی با سیاهان ستمدیده آزادشدند. بقیه گروگان‏ها هم قبل از اینکه همه شرایط و حقوق ملت ایران تحقق پیدا کند به کشورشوا بازگشتند.
4 -در آن زمان فضایی انقلابی بر کشور حاکم بود و اصولا در چنین شرایطی، استفاده از شیوه های انقلابی و خارج از چهارچوب دیپلماتیک در برخی موارد مورد پذیرش مواقع می شود  و  قضیه اشغال سفارت آمریکا بعنوان تنها عکس العمل ممکن ارزیابی می شد.
5 -در زمان فعلی با توجه به استحکام و نهادینگی نظام اسلامی و عدم حضور فیزیکی دشمن، در موارد مشابه باید از شیوه های قانونی و تبلیغاتی برای حفظ استقلال، منافع و آرمان های ایران اسلامی استفاده و از تحمیل هزینه های غیرلازم و سوء استفاده دشمنان پرهیز کرد.

*مسعود احتشامی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • المی ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۴
    0 1
    تیتر را عوض کنید : " چرایی صحت تسخیر لانه جاسوسی "
  • ناشناش ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۴
    1 0
    من يك سوال دارم.آيا نميشد كه بجاي اشغال سفارت آمريكا را در ايران تعطيل و كارمندانش را از كشور اخراج كرد؟؟؟
  • aras ۱۴:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۱۴
    0 0
    نه چون امثال آقای ظریف و روحانی بین مسئولین اون موقع بودن بلکه بسیار بیشتر از حال بودن

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس