رئیسجمهور در این جلسه، با تاکید براینکه معتادان، اعضایی از جامعه هستند که گرفتار شدهاند، گفت: برای نجات افرادی که گرفتار معضل اعتیاد شدهاند، باید همه نهادهای مرتبط، تلاشهای خود را متمرکز کنند.
روحانی مشارکت گستردهتر سازمانهای مردم نهاد را در بخش پیشگیری و درمان معتادان ضروری دانست و اظهارداشت: جمعآوری معتادان، درمان و صیانت آنها پس از طی دوره درمان، امور مهمی هستند که باید به تدریج و با انجام مراقبتهای لازم، به گروههای مردم نهاد واگذار شود.
وی همچنین به موضوع کنترل مرزها و فداکاری و مجاهدتهای نیروهای نظامی و انتظامی برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر اشاره کرد و گفت: با فداکاری نیروهای مردمی و انتظامی، از انتقال گسترده مواد مخدر به سمت غرب و بهویژه اروپا از طریق ایران تا حد امکان جلوگیری شده اما آنها وسایر کشورها نیز باید درک کنند که مشکل مواد مخدر فقط مربوط به ایران نیست و در این عرصه باید مسوولیتهای خود را بپذیرند و انجام دهند.
رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه باید آسیبها و خطرات اجتماعی را دستهبندی کنیم و در مرحله بعدی، همه دست به دست هم، توان خود را برای مبارزه با این آسیبها متمرکز کنیم، گفت: یکی از نکاتی که در این فرایند باید مورد توجه قرار گیرد درک بیشتر نسل جوان از خطرات اینگونه مواد است. باید راه تفریح و نشاط سالم جوانان بیش از پیش هموار شود.
در این جلسه ابتدا رحمانی فضلی وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر، ضمن ارائه گزارش از عملکرد این ستاد و ارزیابی چالشهای پیش رو، پیشنهاداتی را مطرح کرد.
طرح جامع صیانت از خانواده معتادان بهبود یافته، طرح پوشش بیمه پایه برای درمان معتادان و در اولویت قرار گرفتن 4 استان سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان و آذربایجان غربی در طرح جامع صیانت از جمله پیشنهاداتی بود که مورد تصویب قرار گرفت.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری