کد خبر 60519
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۸

بیش از چهار میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌كنند كه این جمعیت در شهر های مختلف همچون برلین، هامبورگ و كلن اقامت گزیده اند. از اين تعداد مسلمان، حدود 5/2ميليون نفر ترکيه‏اي‏الاصل و ده‏ها هزار نفر هم ایرانی‏الاصل هستند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، جمهوری فدرال آلمان به پایتختی شهر "برلین" یکی از صنعتی‌ترین کشورهای جهان است. این کشور که در قاره اروپا واقع شده از شمال با دریای شمال، دانمارک و دریای بالتیک، از شرق با لهستان و جمهوری چک، از جنوب با اتریش و سوییس و از غرب با فرانسه، بلژیک، لوکزامبورگ و هلند هم‌مرز است. این کشور پرجمعیت‌ترین و ثروتمندترین عضو اتحادیه اروپا نیز هست.


 
استقبال از ماه مبارک رمضان

آلمان اگرچه يک کشور غير اسلامي با اکثريت مسيحي محسوب مي شود، اما حال وهواي ماه مبارک رمضان در بين مسلمانان اين کشور همانند ديگر نقاط جهان کاملا مشهود است. مسلمانان آلمان همانند مسلمانان تمامی نقاط جهان در انتظار حلول ماه مبارك رمضان بوده و جسم و روح خود را برای روزه داری و عبادت در این ماه پربركت آماده می‌سازند. ماه مبارك رمضان مهم‏ترین ماه در باور مذهبی آنان محسوب می‏شود لذا بی‏صبرانه منتظر فرا رسیدن این ماه الهی هستند.


زندگی سریع ماشینی

ماه رمضان در آلمان در شرايطي کاملا متفاوت با کشورهاي مسلمان برگزار مي‏شود. زندگي و آداب اجتماعي عموم هيچ تغييري نمي‏کند و زندگي به همان سرعت و شدت ادامه دارد؛ اما کمپاني‏ها و اداراتي که کارکنان مسلمان زيادي دارند، در اين ماه برايشان تسهيلاتي قايل ميشوند که شامل تغيير شيفت کاري در کارهاي دو شيفتي و اختصاص دادن زمان کوتاهي براي نماز و افطار است.

مساجد و مراکز اسلامی

چشمگيرترين فعاليت هاي مسلمانان در ماه مبارک رمضان در مساجد آلمان و مراکز اسلامي اين کشور مشاهده مي شود که طي آنها روزه داران با شرکت در برنامه هاي مختلف مذهبي و عبادي قبل از افطار و بعد از آن فضاي پرجنب و جوش و روحاني را بر اين مراکز حاکم مي کنند.

طبق برخي آمارهاي ارايه شده در مجموع حدود دو هزار و 500 مسجد و مرکز اسلامي در آلمان وجود دارند که فعاليت اکثر اين مساجد در اين ماه دو چندان شده و به اوج مي رسد.

افطار دسته‏جمعی

طی ماه رمضان، اكثر مسلمانان شهرهای مختلف آلمان فرائض دینی این ماه مبارك را در كنار هم انجام می‌دهند. آنان در طول روز با حضور در مساجد شهر علاوه بر تلاوت قرآن و گوش فرا دادن به تفسیر این كتاب الهی توسط امام مسجد، هنگام اذان مغرب با حضور در كنار یكدیگر پای سفره افطار حاضر شده و پس از خواندن دعا و نیایش افطار می كنند.

قرآن کریم

در طول ماه مبارک، زنان و مردان در مساجد و مراکز اسلامی حاضر شده و به رو خوانی قرآن كریم می‏پردازند.


تقویت حس اتحاد

یكی از اصلی‏ترین جنبه‏های مثبت این ماه مبارك برای مسلمانانی كه در كشورهای غربی زندگی می كنند، تقویت حس اتحاد و همبستگی میان آن هاست. در کشور آلمان هم که از مسایل نژادی و اختلافات قومی رنج می‏برد، روزه داری، پیر و جوان، فقیر و غنی و سیاه و سفید را گرد هم می‏آورد تا پیام اتحاد و یكپارچگی را به گوش جهانیان برساند.

تغذیه

زنان مسلمان در منازل خود شيريني‏هاي مخصوص اين ماه همچون "کانفه" و "باقلوا" تهيه مي‌کنند. در برخي مناطق و محله هاي سکونت مسلمانان و بالاخص در فروشگاههاي اسلامي نيز فضاي ماه مبارک رمضان با فروش محصولاتي مثل خرما، حلوا و برخي شيريني‏هاي محلي و فروشندگاني که فرياد ميزنند"ماه رمضان است" و "خوراکي هاي رمضان داريم" نمايان است. در اين ماه فروش "گوشت قرمز و سفيد حلال"، "خرما" و "حلوا" در فروشگاه‏های اسلامی بشدت افزايش پيدا مي‏کند.

رمضان ؛ با طعم ترک

با توجه به اينکه اغلب فروشگاههاي اسلامي درآلمان از آن ترکيه اي ها است و اين فروشگاهها نيز بيشتر محصولات اين کشور را به فروش مي رسانند، مي توان در سفره هاي ماه رمضان در آلمان طعم محصولات ترکيه اي را نيز مشاهده کرد. مشهورترين شيريني ماه رمضان در ترکيه "گلاچ" نام دارد که در این مغازه‏ها هم پیدا می‏شود. معمولاً تعداد مشتريان فروشگاههاي اسلامي در اين ماه افزايش پيدا مي‏کنند.

غیر مسلمانان

مشتريان غيرمسلمان و آلماني هم در این فروشگاه‏ها حضور می‏یابند و با سؤال‏هايي که درباره اين ماه مي‏پرسند با آن آشنا می‏شوند. برخي مراکز اسلامي هم با دعوت از غيرمسلمانان آلماني براي شرکت در مراسم افطار، تلاش مي‏کنند تا فرهنگ اسلامي خودمان را به ديگران معرفي کنند.

البته همه چیز هم به خوبی و خوشی برگزار نمی‏شود و  عده‏اي هم مسلمانان را بخاطر روزه گرفتن به تمسخر مي گيرند ؛ اما برخی غيرمسلمانانی که با جوانان آلماني معاشرت دارند هم در ماه رمضان از خوردن و اشاميدن در مقابل آنها خودداري مي‏کنند و به اعتقادهاي ديني انها احترام مي‏گذارند.

جشن و دیدار

مسلمانان آلمان، ماه رمضان را عيد مي‏دانند. ماه رمضان فرصتي براي باهم بودن بيشتر خانواده‏هاي مسلمان در این کشور را فراهم مي‏کند و اينکه آنها اختلاف‏هاي بي‏اهميتشان را کنار بگذارند. از آنجايي که عده زيادي از مسلمانان آلمان را مهاجرين تشکيل مي‏دهند، سعي مي‏کنند در اين ماه به ديدار يکديگر رفته و به خصوص مهاجرين تنها و دور از خانواده را تنها نگذارند.

اطعام

از ويژگي‌هاي بارز مسلمانان آلمانی در این ماه دادن افطاري‌هاي دسته جمعي به روزه داران است. آنان به مناسبت اين ماه با يكديگر آشنا مي‌شوند، روابط برادري ميان آنها تقويت مي شود و به رفع مشكلات يكديگر می پردازند.

مراکز اسلامی ایرانیان

مراکز اسلامي ايرانيان نيز در آلمان در اين ماه فعال بوده و ميزبان صدها ايراني هستند که از نقاط مختلف خود را براي شرکت در ضيافت الهي و قرار گرفتن در کنار هم کيشان و هموطنان خود مي‏رسانند. "مرکز اسلامی هامبورگ" و "مرکز فرهنگي اسلامي ايرانيان برلين" از جمله مراکز بسيار فعال هستند که در ماه مبارک رمضان هر روز برنامه‏هاي ويژه و مخصوص اين ماه مبارک را برگزار مي‏کنند. روخواني، آموزش وختم قرآن و قرائت دعاهاي مخصوص اين ماه هر روز دراين مراکز با حضور ايرانيان مشتاق برگزار مي‏شود.

عید فطر

با نزديك شدن به پايان اين ماه مبارك مسلمانان، صدقات، اموال و زكات فطريه را به مراكز اسلامي مي‌دهند تا در ميان مستحقان و نيازمندان توزيع شود. نماز عید هم در مراکز و مساجد برگزار می‏شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس