به گزارش مشرق، سیدمحمد حسینی عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ، گفت: رهبر فرزانه انقلاب اهتمام خاصی به فرهنگ دارند و از نظر ایشان هر چند که در کوتاه مدت اقتصاد اهمیت حیاتی برای ملت ایران دارد ولی در دراز مدت اهمیت فرهنگ از اقتصاد بیشتر است.
* برخی مدیران وظیفه خود را برای مقابله با نفوذ فرهنگی بهدرستی انجام ندادهاند
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی افزود: به تعبیر مقام معظم رهبری اقتدار حقیقی، اقتدار فرهنگی است لذا ایشان همواره بر مسئله فرهنگ تاکید داشتهاند ولی این مهم در باور دیگر مسئولین چنین جایگاهی ندارد و کمتر عزم و ارادهای برای سرمایه گذاری جدی در امر فرهنگ مشاهده میشود.
این استاد دانشگاه با اشاره به این که نفوذ و رخنه فرهنگی غرب به سردمداری آمریکاست، خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری بارها در رابطه با نفوذ فرهنگی هشدار دادهاند، اما مدیران وظیفه خود را بدرستى انجام ندادهاند. مثلا در خصوص تهاجم فرهنگی، وزیر ارشاد دولت موسوم به اصلاحات سیاست تساهل و تسامح را تبلیغ و ترویج کرد و ما در حوزههاى مختلف فرهنگ، هنر و رسانه شاهد جولان جریان غربگرا بودیم.
* دولت برای مقابله با فرهنگ غرب عزم و اراده جدی ندارد/ سیاست فرهنگی لیبرال در دستور کار کارگزاران و اصلاح طلبان است
حسینی افزود: متاسفانه اکنون عزم و اراده جدی برای مقابله با فرهنگ غرب وجود ندارد و به همان سیاست لیبرالیسم فرهنگى که در دستور کار کارگزاران و اصلاح طلبان است بها داده میشود و نه تنها جبهه فرهنگی انقلاب و آثار نیروهای مومن چندان مورد حمایت قرار نمیگیرد بلکه در مواردی فرش قرمز در برابر عناصر زاویه دار با مبانی فکری اسلام ناب و انقلاب پهن میشود.
وی گفت: متاسفانه امروز ما میبینیم که از هنرمندی مثل مرحوم سلحشور که عمری برای ارائه هنر دینی تلاش کرده تجلیل و تقدیر به عمل نمیآید اما هنرمندی که دل در گرو فرهنگ و هنر مبتذل غرب دارد و با آرمانهای امام و انقلاب فاصله دارد مورد عنایت قرار میگیرد.
* برخی مدیران فرهنگى به ظاهر ملزم به تبعیت از رهبری ولى در عمل ادامه دهنده مسیر و فکر خود هستند
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم خاطرنشان کرد: اخیرا رهبرى تعبیر تأمل برانگیز ولنگاری فرهنگی را بکار بردند که حاکی از نوعی تعمد و اصرار بر خط مشی متفاوت با نظام است و مسئولان ذى ربط نه با غفلت که با علم و عمد مسیر دیگری را برگزیدهاند، هر چند که به ظاهر خود را ملزم به تبعیت از رهبری میدانند ولی در عمل خط خود را ادامه میدهند.
وی اظهار داشت: رهبری بر وظیفه نظارتی دستگاهی چون ارشاد تاکید دارند که به محصولات فرهنگی و هنری ناسالم مجوز داده نشود ولی به وفور در حوزه کتاب، فیلم، موسیقی، هنرهای تجسمی و … شاهد کالاهایی با مضامین مغایر با اخلاق، اعتقادات و مصالح ملی هستیم.
* اذعان به افتضاح بودن برخی کالاهای فرهنگی توسط مدیران برای کاستن از واکنش علماست
حسینی در ادامه بیان کرد: گاه به ناچار مدیران خود به افتضاح بودن برخی از کالاهای فرهنگی اذعان میکنند که البته این سیاست نیز برای کاستن از واکنش علماء و نیروهای دلسوز و رسانههاست و حرکتی تاکتیکی بیش نیست وگرنه استراتژی همان است که در آغاز دولت جدید اعلام شد و اعتقاد چندانی به امر نظارت مشاهده نمیشود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: اخیرا 2 نفر از اعضای شورای بازبینی فیلم (صدور پروانه نمایش ) که در خصوص ابتذال فیلم « ارادتمند، نازنین ، بهاره ، تینا » و عدم امکان اصلاح آن اظهار نظر کردند به بهانه چرخش نخبگان و استفاده از دیگر هنرمندان و کارشناسان کنار گذارده شدند در حالی که این گردش اعضاء شامل حال عدهای خاص شد.
* لبیک گویی مسئولان به مسائل فرهنگی صرفا لقلقه زبان است
این استاد دانشگاه با اشاره به این که بارها نسبت به ولنگاری فرهنگی تذکر داده شده است ولی این موضوع در محیطهایی مثل دانشگاهها و فضای مجازی مشاهده میشود، اظهار داشت: لبیک گویی مسئولان صرفا لقلقه زبان است و عملا دیدگاه خود را تعقیب میکنند و مصادیق و موارد ولنگاری در حوزههای گوناگون متاسفانه کم نیست.
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامى در پاسخ به این سوال که دغدغههای فرهنگی رهبر انقلاب متوجه کدام نهادهاست، گفت: در خصوص بی اهتمامی فرهنگی که علیالقاعده اقدامات ایجابی را در برمیگیرد مخاطب همه نهادها و دستگاههای فرهنگی و آموزشی هستند.
حسینی افزود: با توجه به سرمایه گذاری فراوان جبهه معارض در هدف قرار دادن ایمان، باور و اخلاق جامعه و به ویژه نسل جوان، با تولید انبوه و پرجاذبه کالاهای فرهنگی و هنری و راه اندازی بیش از 205 شبکه تلویزیونی فارسی زبان ماهوارهای و بهره گیری گسترده از فضای مجازی، حرکت لاک پشتی و آرام نهادها نمیتواند جوابگوی این سیل خانمان برانداز باشد.
* امید نداشتن به دستگاههای دولتی رهبر انقلاب را به سوی جوانان متدین سوق داده است
دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامى ابراز داشت: بنابراین همه افراد حقوقی و حقیقی باید بر تلاش خود بیفزایند و به جهاد کبیر که همان جهاد فرهنگی و جنگ نرم است اهتمام جدی داشته باشند و اخیرا رهبری جوانان متدین و متعهد را پیش از گذشته مخاطب حرکت در این زمینه قرار میدهند انگار امید چندانی به دستگاههای رسمی ندارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم در ادامه افزود: در خصوص ولنگاری فرهنگی نیز بیش از همه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت علوم، آموزش و پرورش و شورای عالی فضای مجازی مسئولیت دارند.
وی در خاتمه گفت: دستگاههای نظارتی مانند مجلس شورای اسلامی و سازمان بازرسی کل کشور نباید در برابر سهل انگاری و تقصیر دست اندرکاران بیتفاوت بوده و تماشاچی به زمین ماندن مطالبات رهبری از جمله اجرای نقشه مهندسی فرهنگی کشور و پیوست فرهنگی پروژههای بزرگ باشند.