کد خبر 629114
تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۵

نگاهی به مواضع و اظهارنظرهای مقامات و رسانه‌های آل سعود علیه جمهوری اسلامی ایران و دوستان و متحدان کشورمان نشان دهنده اوج آشفتگی و سردرگمی و ناامیدی در مدعیان دروغین خدمت به سرزمین حرمین شریفین است و بهترین واژه برای توصیف حال آنها،«استیصال» است.

به گزارش مشرق، اخبار و گزارش‌های رسانه‌های سعودی و اظهارات خصمانه و نسنجیده مقامات این رژیم علیه ایران و دوستان و همپیمانان آن و گروه‌های مقاومت به ویژه حزب الله و بسیج مردمی عراق موسوم به حشد شعبی نشان دهنده پافشاری سعودی‌ها بر ماجراجویی پرهزینه برای خود و منطقه، مخالفت با برقراری ثبات و آرامش در منطقه و ادامه کشتار و ویرانگری در کشورهای عربی به ویژه یمن و سوریه و خیانت به مسئله نخست جهان اسلام و از پشت خنجر زدن به مردم فلسطین از طریق آشکار کردن مناسبات و روابط خود با رژیم صهیونیستی است که همه این موارد بر عمق آشفتگی، توهمات،‌سرخوردگی و ناپختگی سیاسی و دیپلماتیک حاکمان نجد و حجاز مهر تایید می‌زند .
 
به عنوان مثال، عادل الجبیر وزیر خارجه رژیم سعودی از لحظه‌ای که به این سمت منصوب شده، هیچ کاری به جز اتهام‌زنی و فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران نداشته و اظهارات وی همواره تنش‌آمیز و غیرسازنده بوده است.
 
وی اخیرا در جریان سفر بن سلمان جانشین ولیعهد سعودی به چین و ژاپن، بار دیگر اتهامات بی‌اساس خود علیه ایران را تکرار کرد و با نادیده گرفتن کشتار بی‌سابقه مردم یمن که اکثریت آنها را اهل سنت تشکیل می‌دهند و تخریب اکثر زیرساخت‌های این کشور فقیر بر ادامه سلطه‌گری سعودی‌ها بر مردم یمن تاکید کرد و مدعی شد عربستان هیچ گاه اجازه نخواهد داد متحدان ایران بر یمن مسلط شوند.الجبیر همچنین بار دیگر ایران را به دخالت در منطقه متهم کرد.
 
الجبیر ادعای تکراری دخالت ایران در امور منطقه را در شرایطی تکرار کرد که در همه کشورهایی که شاهد بی‌ثباتی و ناامنی هستند، به ویژه سوریه،‌رد پای سعودی‌ها به چشم می‌خورد .
 
وی در  اظهارات بی‌اساس دیگری که در روزنامه‌های سعودی از جمله عکاظ منتشر شد، ادعا کرد:«ایران به قوانین بین المللی احترام نمی‌گذارد».
 
البته منظور الجبیر از عدم احترام گذاشتن ایران به قوانین بین المللی، پافشاری بر اصول تغییر‌ناپذیر خود از جمله حمایت از مظلومان و مستضعفان و نیز حمایت از کشورهای مستقل و مخالف نظام سلطه است که آل سعود آن را مهمترین مانع در برابر توسعه‌طلبی و سیاست‌های ویرانگرش در منطقه به ویژه در جهان اسلام می‌داند.
 
الجبیر مدعی شد: «ما معتقدیم ایران در سوریه دخالت می‌کند و از حزب الله و حوثی‌ها حمایت می‌کند... ایران در پس برخی عملیات‌هایی که امنیت منطقه را تهدید می‌کند، قرار دارد، ایران برای وارد کردن سلاح به بحرین، کویت و سعودی تلاش می‌کند، ایران باید تصمیم بگیرد که آیا در حال جنگ است یا برعکس؟ اگر در حال جنگ است و به قوانین بین المللی احترام نمی‌گذارد و به اجرای طرح‌هایش می‌پردازد، نمی‌توان با آن تعامل کرد، ایران باید به جامعه جهانی برگردد و روابط جدیدی با کشورهای منطقه پایه‌ریزی کند».
 
مهمترین رویای الجبیر که رویای آل سعود نیز قلمداد می‌شود، دست برداشتن جمهوری اسلامی ایران از سیاست‌های اصولی و ضد صهیونیستی استکباری خود است، وی در این زمینه ادعا کرد:«امیدوارم ایران قادر به تغییر سیاست‌هایی که از سال 1979(سال پیروزی انقلاب اسلامی) در پیش گرفت، باید تا عضو جدید جامعه جهانی باشد و در نتیجه بتوان با آن روابط جدیدی پایه‌ریزی کرد».
 
الجبیر روز چهارشنبه هفدهم شهریور هم در گفت‌وگو با شبکه سی ان ان آمریکا به تکرار ادعاها و اتهامات بی اساس علیه جمهوری اسلامی ایران پرداخت. وی که همچنان رویای سقوط بشار اسد را در سر می‌پروراند، در حالی مدعی شد بشار اسد هرگز در قدرت باقی نخواهد ماند که تروریست‌های تکفیری مورد حمایت آل سعود و متحدانش این روزها در بدترین و ضعیف‌ترین روزهای خود با توجه به پیروزی‌های مستمر ارتش سوریه و همپیمانانش در سطح میدانی قرار دارند و الجبیر با این ادعاها تنها برای احیای روحیه متلاشی شده مزدوران سعودی در سوریه است.
 
وی در دخالت آشکار در امور داخلی سوریه و برای منحرف کردن افکارعمومی از گسترش موج نفرت و نارضایتی مردم عربستان از آل سعود به عنوان حاکمان سلطه‌گر و دیکتاتور ادعا کرد که مردم سوریه، نمی‌خواهند که بشار اسد بر آنها حکومت کند.
 
الجبیر با حمایت مجدد از گروه‌های تروریستی تکفیری و توجیه جنایات آنها ادعا کرد که این گروه‌ها طرح عملی و دیدگاه و نقشه راه دارند، اما نظام بشار اسد چیزی جز بمب‌ شیمیایی ندارد.
 
مضحک‌ترین ادعای الجبیر، ادعای حمایت ایران از تروریسم و القاعده بود که بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به این ادعاها و اتهامات تاکید کرد : جنگ یمن، فاجعه منا و حمایت از تروریست‌های شناسنامه دار در عراق و سوریه و دیگر مناطق، لکه‌هایی سیاه در کارنامه خطا پیشه گانی است که از فرط خودبینی و نادیده انگاشتن واقعیات به یک سویه انگاری، گزافه گویی و فرافکنی و ناراستی روی آورده‌اند.
 
به گفته قاسمی، حکومت سعودی مدت‌هاست آسایش، امنیت و زندگی را  از مردم بی دفاع یمن سلب و جنگی بی رحمانه، ویرانگر و شوم  را بر مردمان بی پناه و بی گناه این کشور تحمیل کرده و آنان را مورد هجوم مستقیم موشک‌ها و جنگنده‌های خود قرار داده و همزمان و به رسم همیشه، دیگران را به مداخله در امور داخلی همسایگان متهم می کند.
 
اتهام مضحک و تکراری عادل الجبیر خود باخته، به حمایت ایران از تروریسم و سازمان القاعده در شرایطی است که سرکردگان این قبیل گروه‌های تروریستی اعم از طالبان، القاعده، داعش و دیگر تروریست‌های ویرانگر و انسان کُش  یا خود از شهروندان سعودی بوده و یا تحت تأثیر تفکرات افراط گرایانه وهابیت ترویج یافته توسط آنان  قرار دارند؛ واقعیت تلخی که رفته رفته جهانیان و تمامی وجدان های بیدار بشری از آن آگاه شده و می شوند.
 
به گفته قاسمی، ناآرامی‌های امروز  و تمامی ظلم و ستمی که بر  مردم بی گناه و مسلمان کشورهای منطقه آوار شده است، ناشی از مداخلات خارجی و اصرار جاهلانه صاحبان، حامیان و حاملان همین تفکرات افراطی در پیشبرد سیاست‌هایی است که تنها بر پیچیدگی معادلات و افزایش حجم ناآرامی  و بی ثباتی‌ها می‌افزاید.
 
سعودی‌ها به قدری آشفته و سرخورده شده‌اند که حتی به نویسندگان و تحلیلگران خودی که جز تعریف و تمجید رژیم حاکم کاری ندارند،‌رحم نمی‌کنند و کوچکترین انتقاد این افراد از عملکرد خود را هم برنمی‌تابند،‌نمونه آن مقاله یک تحلیلگر سعودی در روزنامه رسمی الوطن است که در مقاله‌ای به نقد عملکرد ثامر السبهان سفیر حکومت آل سعود در عراق پرداخته است که عراقی‌ها رسما وی را عنصر نامطلوب خوانده و خواستار تغییر وی شده‌اند . حمله سعودی‌ها به تحلیلگر مدیحه‌گوی خود اثبات حاکم بودن تفکر داعشی و حذفی بر سعودی‌هاست.
 
توهین رسانه‌های رسمی سعودی به نخست وزیر و بسیج مردمی عراق
 
«ذبح بر اساس هویت از اینجا شروع می‌شود، عراق العبادی(نخست وزیر) گذرگاه تروریسم طایفه‌ای است»، «پاکسازی از پس دیوارهای خونین»، «حشد شعبی بزرگترین ارتش ایران»،«مشروعیت بخشی به شبه نظامیان، چارچوب‌سازی برای کشتار»، «الجعفری، عراق را در تنگنا قرار داد و با کودتاچیان دیدار کرد» تنها برخی از تیترهای رسانه‌های رسمی سعودی علیه دولت و ملت عراق و نهادهای مردمی آن به ویژه حشد شعبی و نیز توهین به نخست وزیر و وزیر خارجه عراق است.
 
عکاظ در مقاله‌ای توهین‌آمیز درباره حیدرالعبادی نخست وزیر دولت منتخب و مردمی عراق به دخالت آشکار در مسائل داخلی این کشور و تصمیمات ساختاری و حاکمیتی آن پرداخته و کمک گرفتن رسمی بغداد از جمهوری اسلامی ایران در نبرد با تروریسم تکفیری سعودی و اعزام مستشاران به عراق را زیر سئوال برده و این‌گونه به العبادی توهین کرد:«حیدرالعبادی نخست وزیر عراق نیازی به این اعتراف که قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس ایران به عنوان مشاور دولت بغداد عمل می‌کند،‌نداشت ... دولت وی، طایفه‌ای است و طرح ایرانی را در منطقه از گذرگاه عراق اجرا می‌کند.
 
این توهین در حالی است که حیدرالعبادی با نشان دادن انعطاف‌پذیری بی‌سابقه و در عین حال برای نشان دادن حسن نیت دولت عراق، زمینه بازگشت سفیر عربستان پس از سال‌ها قطع روابط را فراهم کرد و البته این انتظار را داشت که شاهد تغییر سیاست‌های خصمانه سعودی‌ها و دست برداشتن آنها از دخالت در امور عراق باشد، اما ثامر السبهان سفیر جدید آل سعود از همان لحظه ورود به عراق تا لحظه‌ای که صبر عراقی‌ها لبریز شد، بنا را بر دخالت در امور و مسائل عراقی و توهین به مقدسات و نیز نهادهای مردمی و منتخب و مشرووع آنها و از همه مهمتر تلاش برای شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی میان شیعیان و اهل سنت گذاشت.
 
این روزنامه در ادامه تخریب وجهه حیدرالعبادی نخست وزیر عراق ادعا کرد که«العبادی خیلی با المالکی تفاوتی ندارد، اما هر یک شیوه خاص خود را در اجرای طرح ایرانی دنبال می‌کند، المالکی عملیات پاکسازی نژادی را خود رهبری کرد در حالی که العبادی، این عملیات را از طریق شبه‌نظامیان حشد شعبی اجرا کرده که مرتکب بزرگترین فجایع در حق اهل سنت عراق شده‌اند»!
 
در حالی که اقدامات و سیاست‌های رژیم آل سعود از لحظه اشغال عربستان بر ماهیت طایفه‌ای و نژادپرستانه آن تصریح می‌کند، رسانه‌های این رژیم از جمله عکاظ همواره با واژه‌های فریبنده‌ای همچون پاکسازی نژادی، طایفه‌گری، کشتار اهل سنت، انزوای اهل سنت و نسبت دادن چنین اتهامات ناروایی به ایران و جنبش‌های مقاومت مردمی در عراق و لبنان و سوریه، برای شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی در جهان اسلام تلاش می‌کنند.
 
عکاظ در ادامه فتنه‌افکنی خود و  تخریب حشد شعبی و جمهوری اسلامی ایران مهمترین حامی ملت و دولت عراق در نبرد با تروریسم تکفیری وهابی، مدعی شد که :«حشد شعبی به ریختن خون بیشتری از بیگناهان در شهرهای سنی‌مذهب که آزاد شده، دست می‌زند که فصل مهمتری در طرح ایرانی برای پاکسازی نژادی در عراق است.»
 
این روزنامه سعودی در ادامه وارونه‌سازی واقعیت‌های عراق و خدشه وارد کردن به نقش مثبت ایران در نبرد با تروریسم تکفیری و حمایت‌های بی‌دریغش از ملت و دولت و ارتش عراق در این زمینه مدعی می‌شود:«العبادی همانند المالکی طایفه‌ای عمل می‌کند، آنها طرح‌های پاکسازی نژادی را اجرا می‌کنند تا بتوانند با طرح طایفه‌ای ایران از گذرگاه عراق به منطقه وارد شوند و تبدیل حشد شعبی به سپاه پاسداران همانند سپاه ایران مقدمه‌ای برای گسترش طایفه‌‌گری در منطقه با قدرت سلاح و تروریسم و خونریزی است».
 
عکاظ همچنین در گزارش خصمانه و تحریک آمیز دیگری به تخریب نخست وزیر منتخب و قانونی عراق و نیروهای داوطلب مردمی می‌پردازد و در حمایت از تروریست‌های تکفیری داعشی اینگونه ادعا می‌کند:« حیدرالعبادی با دقت و حرفه‌ای‌گری طرح ایران را در عراق را که خونین‌ترین طرح در تاریخ سرزمین الرافدین است، اجرا می‌کند، حمایت مطلق وی از عملیات پاکسازی طایفه‌ای که شبه‌نظامیان حشد شعبی در حق اهل سنت اعمال می‌کنند،نوری المالکی پیش از وی، تیم‌های مرگ را برای کشتار بر اساس هویت تشکیل داد، وی کشتار دسته‌جمعی و تخریب مساجد را نظارت کرد همانطور که در تکریت، المقدادیه، الرمادی و فلوجه در عملیات پاکسازی نژادی در سطحی وسیع انجام داد».
 
این روزنامه سعودی که مهمترین شگرد و ترفند خود برای شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی در جهان اسلام را همانند دیگر رسانه‌های سعودی، القای ادعای بی‌اساس کشتار اهل سنت به دست شیعیان انتخاب کرده، ادعا می‌کند:«حیدرالعبادی از جراتی که به حد وقاحت رسید، برخوردار است زمانی که شبه نظامیان حشد، به فلوجه حمله کرده و تا توانستند اهل سنت را در شنیع‌ترین عملیات پاکسازی کُشتند... وی به کشورهای عربی درباره دخالت در امور عراق هشدار می‌دهد تا بتواند به آنچه ایران از وی خواسته، ادامه دهد»
 
ملاحظه می‌کنیم که رسانه‌های سعودی در تلاش برای منحرف کردن افکارعمومی عربی به ویژه عربستانی از سیاست‌های ویرانگر آل سعود و پیامدهای وحشتناک آن برای امت اسلام به پروژه نخ‌نما شده ایران هراسی در راستای نقشه‌های هدفمند و حساب‌شده نظام سلطه ادامه می‌دهند و در این راه ابایی از شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی میان شیعیان و اهل سنت با تکیه بر ادعاهای واهی و بی‌اساسی همچون کشتار اهل سنت، انزوای اهل سنت،‌پاکسازی نژادی و طایفه‌ای اهل سنت و ... ندارند و به خوبی نقش جاده‌صاف‌کن محور غربی صهیونیستی وهابی را ایفا می‌کنند.
 
اشک تمساح آل سعود و رسانه‌هایش برای اهل سنت در کشورهای مختلف مدت‌ها به طنز تلخی تبدیل شده و موجب تمسخر این رژیم حتی در میان اهل سنت شده است،‌این رژیم از یک سو برای اهل سنت در کشورهایی دایه مهربان‌تر از مادر می‌شود که اتفاقا دولت‌مردان این کشورها به ویژه سنی‌ها روابط حسنه‌ای با جمهوری اسلامی ایران دارند که بهترین در این مورد عراق است که مقامات سنی‌مذهب آن همچون سلیم الجبوری رئیس پارلمان بارها به جمهوری اسلامی ایران سفر کرده‌‌اند و شخصی همچون فواد معصوم رئیس جمهور سنی‌مذهب عراق به صراحت گفته بود  اگر حمایت‌های ایران نبود، داعشی‌ها امروز در خیابان‌های بغداد جولان می‌دادند. دلسوزی آل سعود و رسانه‌هایشان برای اهل سنت عراق و سوریه در حالی است که گروه‌های تروریستی تکفیری همچون داعش و جبهه النصره از سال 2003 در عراق و از سال 2011 در سوریه به کشتار شهروندان غالبا سنی‌مذهب در این کشورها با تکیه بر عقاید و افکار وهابی و حمایت‌های مالی و تسلیحاتی این رژیم دست می‌زنند و باعث آوارگی میلیون‌ها سنی ‌مذهب از سوریه و عراق به سبب جنایات گروه‌های تروریستی تکفیری شده‌اند و از یک سال و نیم پیش، کشور عربی فقیر یمن را که بیشتر مردم آن را اهل سنت تشکیل می‌دهند، آماج حملات و تجاوزات جنگنده‌ها، توپخانه‌ و کشتی های جنگی خود قرار داده و در نتیجه آن هزاران شهروند بیگناه به ویژه شهروندان سنی‌مذهب این کشور شهید و ده‌ها هزار نفر دیگر زخمی و یا آواره شده‌اند،
 
آل سعود عروسک خیمه‌شب بازی آمریکا
 
رویکرد طایفه‌ای و تکفیری رسانه‌های سعودی تنها به انتشار گزارش‌های ساختگی و وارونه‌سازی واقعیت‌ها و حقایق محدود نمی‌شود، بلکه این رسانه‌ها کاملا از رویکرد ضد ایرانی رسانه‌های غربی به ویژه آمریکایی تبعیت می‌کنند تا نشان دهد اتاق فکر رسانه‌های سعودی در واشنگتن و دیگر پایتخت‌های غربی قرار دارد که تمام هم و غم خود را برای متفرق کردن امت اسلام و ایجاد  اختلاف و دودستگی و تفرقه و در نهایت شعله‌ور کردن آتش فتنه‌مذهبی با هدف سیطره کامل نظام سلطه بر مقدرات امت اسلام به کار گرفته‌اند.
 
روزنامه عکاظ سعودی با نقل ادعای رسانه‌های آمریکایی مدعی شد که «ایران ارتش طایفه‌ای برای ایجاد هرج و مرج و تروریسم در منطقه جمع کرده است».
 
ادعای واهی همچون «ارتش آزادیبخش شیعه» را که ابتدا از سوی رسانه‌های آمریکایی مطرح شده، به طور گسترده در رسانه‌های سعودی از جمله عکاظ تکرار می‌شود.عکاظ به نقل از رسانه‌های آمریکایی ادعا می‌کند :«ایران به استفاده از جنگجویان خارجی برای ترویج خشونت طایفه‌ای،‌افراط‌گرایی و تروریسم در منطقه ادامه می‌دهد».
 
عکاظ در ادامه گزارش‌های تخریبی و تحریک‌آمیز خود درباره حشد شعبی عراق ادعا می‌کند که «حشد شعبی بزرگترین ارتش ایران است، شبه‌نظامیان حشد یا ارتش ایران در عراق به عملیات تغییر بافت جمعیتی در مناطق سنی‌نشین دست می‌زنند...طرح حشد طایفه‌ای در راندن اهل سنت از مناطق‌شان و جایگزین کردن شیعیان به جای آنها بیانگر تغییر بافت جمعیتی عمدی دستوری از سوی ایران حامی نخست این حشد است».
 
این رسانه همچنین در تلاش برای تحریک گروه‌های سیاسی عراق علیه یکدیگر و اختلاف‌افکنی میان آنها ادعا می‌‌کند «قانونی شدن فعالیت حشد شعبی از سوی پارلمان عراق به آنها برای ارتکاب جنایات بیشتری بر اساس هویت مصونیت می‌دهد...»
 
رسانه‌های سعودی پس از درخواست رسمی دولت عراق از رژیم سعودی برای تغییر ثامر السبهان و معرفی فرد دیگری به جای وی به عنوان سفیر رژیم در بغداد به سبب فعالیت‌های فتنه‌گرانه و منفی وی از ابتدای فعالیتش، حجم خبرها و گزارش‌های ساختگی و تحریک آمیز خود علیه عراق و ایران را با هدف برهم زدن روابط حسنه و مستحکم دو کشور همسایه و ایجاد بی‌ثباتی سیاسی در عراق در راستای منافع آل سعود تشدید کرده‌اند.
 
این رسانه‌‌ها برای منحرف کردن افکارعمومی از نقش منفی سفیر رژیم در عراق به نقل از آنچه گروه‌های عراقی خواندند، مدعی شدند« تهدیدها علیه السبهان از لحظه ورود وی به بغداد آغاز شد».
 
در این میان عکاظ با استناد به ادعاهای گروه موسوم به  اتحاد القوی العراقیه از گروه‌های سنی کاملا همسو با آل سعود که همچنان در برابر عملیات مبارزه با تروریسم تکفیری سنگ‌اندازی می‌کنند، این گروه را نمایندگان همه اهل سنت عراق نامید و مدعی شد نمایندگان اهل سنت عراق در قوای مجریه و مقننه به درخواست وزارت خارجه از همتای سعودی‌اش برای تغییر ثامر السبهان سفیر پادشاهی سعودی در بغداد اعتراض کردند.
 
ایلاف دیگر رسانه سعودی در گزارش‌هایی برای تخریب وجهه نیروهای داوطلب مردمی با ادعای خطرناک بودن مشارکت حشد شعبی در آزادسازی موصل، از نگرانی سعودی‌ها از نقش تعیین‌کننده این نیروها در عملیات مهم آزادی این شهر از اشغال تروریست‌های تکفیری پرده برمی‌دارد.
 
شکی نیست که افرادی همچون ظافر العانی، اسامه النجیفی و نیز ایاد علاوی از جمله سیاستمدارانی هستند که با سوء‌استفاده از فضایی که پس از سقوط صدام معدوم فراهم شده به جای حرکت در جهت منافع ملت عراق و تقویت روابط با کشورهایی که دوستدار و حامی واقعی ملت عراق هستند به ویژه ایران، دنباله‌روی کامل از رژیم سعودی را برگزیده‌اند که همواره نقش منفی و ویرانگری را در عراق دنبال کرده و هیچ گاه خواهان برقراری امنیت و ثبات در این کشور نبوده  است.
 
استقبال رسمی وزیر خارجه عراق از هیئت عالی‌رتبه یمنی به ریاست جنبش انصارالله، هم بر خشم و کینه رسانه‌های سعودی افزوده است، این رسانه‌ها ادعا کرده بودند:«الجعفری عراق را در تنگنا قرار داد و با کودتاچیان دیدار کرد». رسانه‌های سعودی در توهین آشکار به وزیر خارجه دولت عراق، مدعی شدند که وی برای ایران مزدوری می‌کند.
 
روزنامه الوطن سعودی در یک مطلب ضد ایرانی در تلاش برای ایجاد اختلاف میان گروه‌های سیاسی شرکت کننده در روند سیاسی و به ویژه برای تضعیف ائتلاف اکثریت پارلمان یعنی شیعیان مدعی تلاش نوری المالکی نخست وزیر سابق برای تضعیف  دولت فعلی و حذف رقبایش شد.
 
انتقاد یک رسانه رسمی سعودی از سفیر رژیم در عراق،‌اعتراف به غیر دیپلماتیک بودن رفتارهای السبهان
 
در این میان روزنامه الوطن در تحلیلی به نقد عملکرد ثامر السبهان سفیر رژیم سعودی در عراق پرداخت. نویسنده این مقاله در این مطلب عملکرد السبهان را که در نهایت منجر به درخواست رسمی دولت عراق از حکومت سعودی برای تغییر وی شد، مورد انتقاد قرار داد.
 
در این مطلب انتقادی آمده بود: جناب آقای سفیر، در مدت فقط 6 ماه، بغداد با انتقال شما به فرودگاه از طریق بالگرد خودداری کرد... من از موضع شما در قبال فرزندان زندانی‌مان(اشاره به تروریست‌های سعودی در زندان‌های عراق) تشکر می‌کنم، ولی درباره شیوه آن با شما اختلاف نظر دارم، زیرا شیوه شما هرگز به پرونده خونین آنها خدمت کرد،‌زیرا  امکان حل آن از طریق سیاست و دیپلماسی و نشست‌های پشت درهای بسته وجود داشت نه با اظهارنظر در شبکه‌های ماهواره‌ای و رسانه‌ها...».
 
شماری از کاربران سعودی در اظهارنظرهای خود در پایان این خبر،بر رویکرد تنش‌‌آمیز و طایفه‌ای و منفی سفیر این رژیم در عراق و تلاش‌های وی برای شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی مهر تایید زده‌اند.
 
وقتی جام خشم و کینه‌ سعودی‌ها لبریز می‌شود
 
شکی نیست که  موفقیت‌های حشد شعبی یا بسیج مردمی به ویژه در آزادسازی تکریت و الرمادی و فلوجه و نقش انکار ناپذیر آنها در نبرد تمام عیار با تروریسم تکفیری مورد رژیم‌های مرتجع عرب، سبب شده است تا هجمه رسانه‌ای دشمنان ملت عراق علیه نیروهای مردمی تشدید شود.
 
رسانه‌های سعودی از همان روزی که در پی فتوای هوشمندانه و تاثیرگذار مرجعیت عالی شیعیان مبنی بر لزوم کمک به مردم مناطق تحت اشغال تکفیری‌های داعشی همواره از الفاظ توهین آمیز درباره این نیروهای داوطلب مردمی استفاده کرده و اتهامات بی‌اساسی همچون کشتار، تجاوز به عنف و ویرانگری را به نیروهایی نسبت دادند که اگر تشکیل آنها بنا به فتوای مرجعیت عالی شیعیان عراق سبب شد تا مناطق سنی‌نشین زیادی از اشغال تروریست‌های تکفیری مدعی حمایت از اهل سنت آزاد و مردم سنی‌مذهب از شر جنایات و وحشی‌گری آنها نجات پیدا کنند. با وجود مجاهدت‌ها و جانفشانی نیروهای داوطلب مردمی در راه دفاع ازعراق به ویژه از اقلیت اهل سنت این کشور، موج هجمه رسانه‌های رژیم‌هایی که به حمایت از تروریسم تکفیری در عراق متهم هستند و در راس آنها سعودی‌ها همچنان ادامه دارد.
 
رسانه‌های سعودی در مطالب توهین‌آمیز خود، نیروهای داوطلب مردمی را به تروریست‌های تکفیری داعشی تشبیه کرده و با به کار بردن واژه توهین آمیز«وحشی» برای این نیروها عمق کینه‌توزی خود را نسبت به اکثریت ملت عراق یعنی شیعیان ابراز کرده‌اند.
 
رسانه‌های سعودی که یدطولایی در خبرسازی و جعل اخبار و واقعیت‌های کشورهای منطقه به ویژه عراق و سوریه در راستای سیاست‌های ویرانگر و فتنه‌افکنانه آل سعود دارند، از هنگام تشکیل نیروهای داوطلب مردمی بنا به فتوای مرجعیت عالی شیعیان، مهمترین هدف خود را تخریب وجهه این نیروها و در نهایت شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی میان شیعیان و اهل سنت عراق قرار داده‌اند که البته تا کنون به دلیل هوشیاری ملت عراق و وجود مرجعیتی آگاه و بصیر همچون شخص آیت الله العظمی علی سیستانی و دیگر مراجع بزرگ شیعه و علمای آگاه اهل سنت، این توطئه‌ها با شکست روبرو شده است، با این حال رسانه‌های سعودی همچنان بر این رویکرد مخرب و ویرانگر خود و البته مداخله‌جویانه در امور عراقی‌ها اصرار می‌ورزند.
 
این رسانه‌ها با تکرار ادعاهای نخ‌نما شده علیه حشد شعبی همچون طایفه‌گری بارها ادعا کرده‌اند که حشد شعبی به دنبال نابودی اهل سنت عراق و تبدیل عراق به استانی تابع ایران است. این رسانه‌ها مدعی شده‌اند که حشد شعبی به اعدام آوارگان و منفجر کردن مساجد اهل سنت در استان دیالی در مقابل دیدگان نیروهای امنیتی دست می‌زنند و این جنایات در نینوا،‌الرمادی و تکریت تکرار می‌شود و علاوه بر آن به غارتگری و چپاول اموال اهل سنت دست می‌زنند.
 
رسانه‌های آل سعود که نشان می‌‌دهد از موفقیت‌های چشمگیر نیروهای حشد شعبی در نبرد با تروریسم تکفیری مورد حمایت ال سعود خشمگین هستند، برای تخریب وجهه این نیروها مدعی شده اند که این نیروهای شبه نظامی شیعی طرح‌های ایران را پیاده می‌کنند و شیوه ویرانگری را برای پاکسازی نژادی در مناطق سنی‌نشین در پیش گرفته‌اند.  
 
این رسانه‌‌ها پیشتر در گزارش‌های فتنه‌افکنانه خود درباره تحولات المقدادیه ادعا کرده بودند که حشد شعبی، غیرنظامیان بیگناه را هدف قرار می‌ دهند و به کشتارهای هدفمند دست می‌زنند به طوری که شهروندان سنی‌مذهب استان دیالی را اعدام می‌کنند و به انفجار مساجد سنی‌ها به ویژه در شهرستان المقدادیه دست می‌زنند. این ادعا در حالی بود که مقامات عراقی به صراحت تاکید کرده بودند تروریست‌های داعشی در تلاش برای جبران شکست‌های پیاپی خود در برابر نیروهای حشد شعبی و ارتش عراق و برای روشن کردن آتش فتنه مذهبی میان شیعیان و اهل سنت، این مساجد را منفجر کردند.
 
ماشین تبلیغاتی آل سعود ادعا کرده بود حشد شعبی صدها هزار شهروند سنی مذهب عراق را به قتل رسانده است. هجمه رسانه‌های سعودی علیه نیروهای حشد شعبی عمق خشم و کینه آنها را از موفقیت‌های چشمگیر این نیروها در کنار نیروهای امنیتی در جنگ با تروریست‌های تکفیری داعشی مورد حمایت آل سعود و متحدانش نشان می‌دهد. این در حالی است که علمای برجسته اهل سنت عراق از جمله شیخ حیدرالملا بارها از نقش تاثیرگذار و سرنوشت‌ساز نیروهای حشد شعبی در نجات مردم سنی مذهب عراق از چنگال تروریست‌های وحشی تکفیری تمجید کرده‌اند.
 
فتوای تاریخی مرجعیت عالی دینی عراق در جهاد علیه تروریستها و تشکل نیروهای داوطلب مردمی یا حشد شعبی هرگز به مثابه جنگ با اهل سنت نبوده که متاسفانه این ادعای بی اساس از سوی برخی شبکه های معلوم الحال عربی از جمله العربیه و الجزیره و رسانه‌های دارای گرایش بعثی صدامی به طور گسترده تبلیغ می شود تا اینگونه القا شود که فتوای آیت الله سیستانی در حقیقت فتوا برای کشتار اهل سنت است که البته تیر این رسانه های فتنه افکن بار دیگر به سنگ خورد، زیرا آیت الله العظمی سیستانی مرجعیت عالی دینی هنگامی که تروریستهای تکفیری به مقدسات شیعه در سامراء تعرض کرده و مرقد مطهر امامین عسکریین علیهما السلام را در سال 2007 منفجر کردند، هرگز فتوایی صادر نکرد بلکه آن زمان همه شیعیان و پیروان مکتب اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را به صبر و خویشتن داری سفارش کرد تا از شعله ور شدن آتش فتنه‌ای که می رفت خشک و تر را با هم بسوزاند، جلوگیری کند، آیت الله سیستانی همچنین در سال 2005 میلادی زمانی که در جنایت هولناک تروریستها در پل الائمه بغداد، بیش از هزار زائر شیعی به شهادت رسیدند، باز هم همه عراقیها به ویژه شیعیان را به صبر و خویشتن داری و فرو خوردن خشم خود سفارش کرد.
 
در مجموع باید گفت فتوای مرجع عالی شیعیان عراق باعث قدرت گرفتن دولت عراق و هوشیاری و آگاهی قشرهای مختلف ملت اعم از شیعه، سنی، مسیحی و .. از توطئه خطرناکی شده که برخی کشورهای منطقه‌ای و در راس آن عربستان طراحی آن را برعهده دارند  و همین مسئله خشم و کینه‌توزی رسانه‌ها و مقامات این رژیم را به دنبال داشته است.
 
حکومت سعودی حقوق میلیون‌ها ایرانی را نقض کرد
 
در شرایطی که تا چند روز دیگر صدها هزار زائر بیت الله الحرام از مناطق مختلف جهان برای ادای مناسک حج تمتع موسم امسال به مشاعر مقدسه مشرف می‌شوند، جای خالی حجاج جمهوری اسلامی ایران بر این رویداد بزرگ دینی جهان اسلام سایه افکنده است، حجاج کشورمان به دلیل بغض و کینه‌ورزی و کارشکنی مدعیان دروغین خدمت به حرمین شریفین و ضیوف الرحمن از موسم حج امسال محروم شدند و سعودی‌ها حق شرعی و اسلامی ده‌ها هزار زائر مستطیع ایرانی را نقض کرده و آنها را از ادای فریضه حج واجب محروم کردند.
 
حاکمان عربستان هیچ گاه رفتار انسانی و حسنه و جوانمردانه‌ای با حجاج و زائران ایرانی و البته دیگر زائران نداشته‌اند، از جنایت هولناک آنها در موسم حج 1366 که به دستور آمریکا، صدها زائر ایرانی را به خاک و خون کشیدند تا موسم حج 1394 که در یک توطئه حساب شده هزاران حاجی از کشورهای مختلف از جمله صدها حاجی ایرانی به شهادت رسیدند، همه این جنایات نشان می‌دهد که آل سعود نوکر و خدمتگزار آمریکا و رژیم صهیونیستی است و غربی‌ها سیاست‌های این رژیم را ترسیم می‌کنند و فرقه وهابیت هم ساخته و پرداخته دشمنان اسلام برای فتنه‌افکنی در جهان اسلام است.
 
ایران بزرگترین قربانی اقدامات تروریستی در جهان
 
جمهوری اسلامی ایران  با بیش از 17 هزار شهید ترور که اکثر آنها در دهه 60 و توسط گروهک تروریستی منافقین به شهادت رسیدند، یکی از قربانیان اصلی اقدامات تروریستی در جهان است. در سال‌های دهه 60، از چهره‌های سیاسی و دولتمردان گرفته تا نیروهای رزمنده، افراد عادی کوچه و خیابان و حتی زنان و کودکان بی دفاع در لیست ترور فرقه رجوی قرار داشتند.
 
اعتراف تروریست‌های دستگیر شده  به تلاش آل سعود برای ایجاد بی‌ثباتی در ایران
 
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ایران اخیرا در گفت‌وگویی با العهد تاکید کرده بود  اعضای گروهک‌های تروریستی که اخیرا توسط نیروهای اطلاعاتی و امنیتی ایران دستگیر شده‌اند، اطلاعات ارزشمندی را درباره نقش عربستان‌سعودی و حمایت‌های این رژیم از تروریست‌ها به دستگاه‌های امنیتی ایران ارائه کرده‌اند.
 
طی چند ماه گذشته در بخش‌هایی از شمال غرب و جنوب شرق کشور گروهک‌های تروریستی تحرکاتی را با هدف نفوذ به داخل ایران و انجام اقدامات تروریستی آغاز کرده‌اند. در شمال غرب کشور نیروهای دلاور سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چند گروهک استخدامی سعودی را منهدم کرد و بیش از 20 تروریست را به هلاکت رساندند. در جنوب شرق نیز یک تیم تروریستی در خاش منهدم شد. در همان ایام ایران از حمایت‌های عربستان‌سعودی از تروریست‌ها پرده برداشت اما اظهارات اخیر محمود علوی، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران درباره تشکیل 12 تیم 10 نفره تروریستی در جنوب شرق ایران توسط سعودی‌ها، حکایت از دستیابی به اطلاعات جدیدی درباره حمایت سعودی‌ها از تروریست‌ها دارد. براساس همین اطلاعات جدید است که علاء‌الدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است که آل‌سعود همه امکانات در منطقه و جهان را علیه جمهوری اسلامی به ‌کار بسته و در این راستا از گروه‌های تروریستی برای هدف قرار دادن ملت ایران حمایت می‌کند».
 
به گفته وی، تروریست‌هایی که اخیرا بازداشت شده‌اند، اطلاعات ارزشمندی را درباره نقش عربستان و حمایت‌های آن به دستگاه‌های امنیتی ایران ارائه کرده‌اند.
 
راز تشدید خصومت‌ورزی آل سعود با ایران
 
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده است اتهامات واهی و ادعاهای بی اساس مقامات سعودی به خصوص آقای عادل الجبیر علیه نقش و تلاش های سازنده و مثبت جمهوری اسلامی ایران در منطقه متاسفانه بی اندازه تکراری و ملال انگیز شده و بهتر است حکومت سعودی در رفتار خود در منطقه تجدید نظر جدی کند و ضروری است تعقل جایگزین توهم شود.
 
امروز بیش از هر زمان واقعیات پنهان منطقه و عوامل اصلی بی ثباتی و نا امنی برای افکار عمومی آشکار شده است و فرافکنی و قلب حقایق موجود قادر نیستند همچون گذشته وجدان های بیدار و آگاه را فریب دهند، قاسمی تاکید کرد: به نظر می رسد کشوری که باید رویکرد نادرست و غیرسازنده اش را در منطقه و جهان تغییر دهد دولت سعودی است و باید این کشور ضمن قطع حملات نظامی خود علیه زنان و کودکان بی‌دفاع یمن از اقدامات غیر اصولی و حمایت از گروه‌های تروریستی در کشورهای منطقه به ویژه سوریه دست بردارد.
 
به راستی دلیل تشدید خصومت‌ورزی و سیاست‌های پرتنش حکومت سعودی علیه جمهوری اسلامی ایران چیست؟مقامات کشورمان با اشاره به راهبردهای دشمن، نقش نیابتی و ایفای نقش رژیم آل سعود و تشکیل گروه‌های تروریستی تکفیری همچون داعش معتقدند آنچه امروز در منطقه به ویژه در عراق و سوریه به طور غیر مستقیم و در یمن به صورت غیر مستقیم از طرف سعودی‌ها انجام می‌شود، جنگ نیابتی است که در منطقه به راه افتاده است.
 
نگاهی به تحولات منطقه ملتهب غرب آسیا طی سال‌های اخیر به ویژه در پنج سال گذشته نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها از طریق مزدوران منطقه‌ای‌شان به ویژه آل سعود، از طریق راهبردهای مختلفی برای ایجاد بحران در منطقه و شعله‌ور کردن آتش فتنه مذهبی در جهان اسلام و کشاندن جنگ به داخل مسلمانان از طریق گروه‌های تروریستی تکفیری همچون داعش و جبهه النصره تلاش می‌کنند،‌آمریکا،‌رژیم اشغالگر قدس و همپیمانان آنها در منطقه به ویژه حکومت سعودی، درگیری‌ها را به اختلافات مذهبی و قومی نژادی سوق داده‌اند، با این حال، موضع اصولی، نقش‌آفرینی مثبت و تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در ایجاد همگرایی منطقه‌ای و تشکیل ائتلافی برای مبارزه واقعی و ثمربخش با گروه‌های تروریستی به مهمترین مانع در برابر این تلاش‌های ویرانگر تبدیل شده است که تضعیف موقعیت گروه‌های تروریستی تکفیری در عراق و پاکسازی بیشتر مناطق این کشور و موفقیت‌های اخیر ارتش و دولت سوریه در نبرد با تروریسم بر این مسئله مهر تایید می‌زند.
 
برای جمهوری اسلامی ایران امنیت در منطقه، ریشه کن کردن تروریسم، حفظ تمامیت ارضی کشورها و اتحاد جهان اسلام و صلح و ثبات و جلوگیری از  تهدید دشمنان مشترک جهان اسلام بیش و پیش از هر چیز در اولویت نخست قرار دارد.
 
هفته گذشته کنفرانسی در گروزنی پایتخت جمهوری چچن با حضور علمای اهل سنت برگزار شد که نکته قابل توجه عدم تحول علمای سعودی در این نشست بود، مهمترین نتیجه‌گیری و توصیه این کنفرانس این بود که وهابیون از اهل سنت نیستند.این کنفرانس خشم شیوخ وهابی و آنچه به هیئت کبارالعلماء موسوم است و رسانه‌های سعودی را به دنبال داشته است.
 
واکنش انفعالی و توهین آمیز رسانه‌ها و مقامات سعودی به پیام مهم و راهگشای رهبر معظم انقلاب اسلامی به ضیوف الرحمن به مناسبت موسم حج و در ادامه بیانات کوبنده ایشان در دیدار خانواده‌های شهدای فاجعه منا با ایشان بر تاثیرگذار بودن این پیام و بیانات و نگرانی آل سعود از پیامدهای آن مهر تایید می‌زند.
 
عبدالباری عطوان سردبیر سنی‌مذهب روزنامه رای الیوم تاکید کرده است کنفرانس گروزنی گام بزرگ برای گرفتن مرجعیت اهل سنت از عربستان سعودی و افزایش انزوای آن در جهان اسلام و اثبات تروریستی بودن فکر وهابی است.
 
اظهارات و موضع‌گیری‌های مقامات و رسانه‌های سعودی همچون عادل الجبیر وزیر خارجه سعودی و اظهارات خصمانه و نسنجیده وی علیه جمهوری اسلامی ایران،‌رفتارهای غیر دیپلماتیک ثامر السبهان سفیر رژیم در عراق که سرانجام کاسه صبر عراقی‌ها را لبریز کرد که منجر به اخراج وی از عراق شد، اعلام خروج سفیر آنها از بیروت و  این‌که دیگر به لبنان بازنخواهد گشت،‌خشم رسانه‌های سعودی از سفر هیئتی از یمن به رهبری جنبش مردمی انصارالله و فحاشی بی‌سابقه آنها به نخست وزیری که خود بانی و واسطه بازگشت سفیر آل سعود به بغداد پس از سال‌های طولانی قطع رابطه و ادامه بی‌احترامی و توهین به مهمترین نهاد مردمی عراق و قدرتمندترین جنبش مقاوم مردمی اسلامی جهان یعنی حزب الله که اسطوره شکست‌ناپذیری دشمن شماره یک اسلام-رژیم اشغالگر قدس- را در هم شکست، آشکار کردن روابط با گروهک تروریستی منافقین که عامل ترور بیش از 17 هزار نفر از شهروندان جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود، دعوت از عناصر ضد انقلاب به عربستان در پوشش حج برای هماهنگی درباره طرح‌های ضد ایرانی آل سعود و تشکیل و سازماندهی ده‌ها گروه تروریستی در سوریه و عراق و مناطق دیگر جهان و در یک کلام حرکت تمام عیار در مسیر اجرای طرح‌های صهیونیستی غربی ضد جهان اسلام و خدشه وارد کردن به اسلام ناب محمدی به معنای استیصال و درماندگی کامل رژیم آل سعود و نشانه‌ای مبنی بر متزلزل شدن پایه‌های سلطنت این رژیم است که با ترور و کشتار و ویرانگری، شبه جزیره عربستان را به سلطه خود درآورد و بدتر از همه نام خاندان خود را بر یک سرزمین قرار داد.
 
نگاهی به شرایط این روزهای آل سعود نشان می‌دهد که آنها گرفتار دردسرها و مشکلاتی شده‌اند که عامل اصلی آن، سیاست‌ها و رفتارهای تنش‌آمیز و اشتباه خودشان است، نفرت و انزجار جهانی از این رژیم و اثبات دست داشتن آن در اقدامات تروریستی در جهان به حدی رسیده است که حتی جستجوگر جهانی مایکروسافت، از واژه عربستان سعودی برای ترجمه داعش(مخوف‌ترین گروه تروریستی تکفیری)استفاده کرده است.
 
برهم خوردن معادلات آمریکایی‌ها و رژیم سعودی به ویژه در سوریه و دست کاملا برتر ارتش این کشور و همپیمانانش در محور مقاومت در مقابل فروپاشی صفوف گروه‌های تروریستی مجهز به پیشرفته‌ترین سلاح‌های آمریکایی صهیونیستی اهدایی آل سعود، آل ثانی و آل نهیان، افزایش همگرایی منطقه‌ای با محوریت جمهوری اسلامی ایران، تضعیف موقعیت گروه‌ تروریستی داعش و دیگر گروه‌های تکفیری در عراق و سوریه و مخالفت قاطع تهران با دخالت‌های بیگانگان در امور کشورهای منطقه و به طور کلی به بن‌بست خوردن تمام برنامه‌های آل سعود در منطقه به ویژه در یمن و سوریه، در تنگنا قرار گرفتن آل سعود به سبب جنایات هولناک علیه بشریت و افشای روابط پنهانی‌اش با رژیم صهیونیستی،‌ را می‌‌توان از مهمترین دلایل تشدید خصومت‌ورزی حکومت سعودی علیه جمهوری اسلامی ایران و نشان دهنده استیصال کامل ریاض در برابر تهران دانست که بهترین شاهد آن اظهارات خصمانه و بی‌ادبانه مستمر عادل الجبیر و گزارش‌های ضد ایرانی رسانه‌های سعودی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس