امیر سیاری

معاون هماهنگ‌کننده ارتش در خصوص روند تولید جنگنده «کوثر» گفت: تولید این جنگنده در سال‌های آینده به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد.

به گزارش مشرق، تاریخچه انقلاب اسلامی مملوء از حضور مؤثر نیروهای مسلح در دفاع از کیان اسلامی، مقابله با متجاوزان و تلاش در راه تحقق آرمان‌های انقلابی مردم این مرز و بوم است، از این رو با وارد شدن به دهه پنجم این انقلاب مردمی، خدمت امیر دریادار «حبیب‌الله سیاری» رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش رسیدیم تا ضمن تبیین جایگاه فعلی جمهوری اسلامی در سطح منطقه و بررسی توان دفاعی، چالش‌های پیش روی دهه پنجم انقلاب اسلامی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دهیم.

سلاح عاریه‌ای امنیت عاریه‌ای را در پی دارد

امیر جایگاه فعلی کشور از لحاظ توان دفاعی و استراتژی را در منطقه نسبت به گذشته تبیین کنید؟

استراتژی منطقه‌ای ما در رژیم گذشته ذیل قدرت‌های فرامنطقه‌ای و در جهت تامین منافع و راهبردهای آنان تکوین می‌یافت؛ لذا آنان اگر برای دفاع از مواضع و استراتژی خود مدرنترین تجهیزات را هم به ما می‌دادند، ارزش و کارآیی لازم را نداشت، چراکه وسیله‌ای برای تحکیم منافع آنان در منطقه بود، اما ملت ایران در طول ۴۰ سال انقلاب اسلامی خود را از یوغ استعمار جهانی بیرون کشید، امروز دنیا می‌داند که ما یک ملت آزاد هستیم که روی پای خود ایستاده و استقلالمان را حفظ کرده ایم سلاح و تجهیزات مورد نیازمان را تامین کرده و زیر بار هژمونی و برتری طلبی قدرتهای بزرگ نرفته ایم.

بیشتر بخوانیم:

تلاش دشمنان برای خرابکاری در حوزه موشکی خنثی شد

ملت ما امروز با رویکرد استقلال طلبی سربلندی و منزلت و آقایی خود را در منطقه و جهان حفظ کرده و در این راه نیز خون داده است و با این رویکرد جایگاه خود را در منطقه به دست آورده، امروز هنگامی که به برخی از کشورهای اطراف نگاه می‌کنیم درمی‌یابیم که فرهنگشان، سلاح و امنیت‌شان عاریه ای است و تحت سلطه دیگر قدرت های فرامنطقه ای قرار دارد.

پولشان را می‌گیرند و «گاوشیرده» خطابشان می‌کنند

بیگانگان آنانرا گاوشیرده خطاب می کنند و بعد می‌ترسانند که اگر حمایت ما نبود تا به حال از بین رفته بودید؛ سوال اینست که آیا یک ایرانی می تواند قبول کند که چنین حرفی را بشنود آیا غیرت ایرانی می تواند بپذیرد که کشوری در آن طرف دنیا برایش تعیین تکلیف کنند بنظر من امروز جایگاه ما در منطقه جایگاه پر افتخار و مملو از سرافرازی است.

دشمن از موقعیت ژئوپلتیکی و انرژی موجود در غرب آسیا به راحتی نمی‌گذرد

انقلاب اسلامی در دهه پنجم به لحاظ نظامی و استراتژی با چه چالشهایی مواجه هست؟

به هر میزانی که بر عمر انقلاب اسلامی افزوده می‌شود به همان میزان نیز ما وارد عرصه‌های جدیدتری می‌شویم قطعاً در عرصه های جدیدتر تهدیدات جدید به وجود می‌آیند که باید مورد توجه خاص قرار گیرند ما باید نسبت به مسائلی که دشمنان برای انقلاب به وجود می آورند د توجه خاص داشته باشیم، امروز دشمن در سطح منطقه به موقعیت ما توجه خاصی دارد، قطعاً آنان تاکنون بیکار ننشسته و از این به بعد نیز دست بردار نخواهند بود موقعیت ژئوپلتیکی، انرژی موجود در منطقه برای دشمنان ما مهم است لذا همانطوریکه در طول این ۴۰ سال برای دست اندازی به انرژی و ذخایر منطقه توطئه کردند از این پس نیز به سیاست‌های مداخله جویانه و خصمانه ادامه خواهند داد و این ما هستیم که باید در برابر آنان هوشیار باشیم.

دشمن با فشار اقتصادی، تهاجم فرهنگی و اختلاف افکنی قومیتی «وحدت ملی» را هدف قرار داده است

چالش‌های پیش روی ما می تواند عرصه های مختلفی را در بر گیرد امروز ما در حوزه اقتصادی تحت تحریم‌های ناعادلانه دشمنان قرار گرفته‌ایم و باید آمادگی مقابله با ترفندهای آنان را در این حوزه نیز داشته باشیم، لذا باید آگاهانه و با اتحاد و همدلی و انسجام کار را پیش ببریم یکی از مسائل پیش روی ما همین مسئله اتحاد و همبستگی است، که دشمنان بر روی آن برنامه‌ریزی کرده‌اند. آنان می‌خواهند با تحمیل فشار اقتصادی، ترویج تهاجم فرهنگی و اختلاف افکنی قومیتی وحدت و همبستگی و همدلی ملت بزرگ ایران را هدف قرار دهند و ملت منسجم ایران را پاره پاره و از هم جدا کنند که ما نیز باید با بصیرت از این گذرگاه های سخت و مشقت‌بار را عبور کنیم، کوتاهی در این عرصه سلطه دوباره غرب را برای ملت ما در پی خواهد داشت اما ما این اجازه را به آنها نخواهیم داد.

هدف جنگ نرم تسلط بر ذهن جوانان است

یکی از بسترهای تهاجم فرهنگی امروز فضای مجازی است، البته این فضا می تواند در عین تهدید فرصت زا نیز باشد لذا ضمن بیان نحوه بهره گیری از این فضا راهکار مقابله با دشمن را در فضای مجازی تبیین کنید؟

عرصه فضای مجازی امروز نقش و اهمیت ویژه ای در شکل گیری شخصیت و تفکر جوان نسل سومی و چهارمی انقلاب ما دارد دشمنان ما در این فضا بیشتر به دنبال آن هستند تا بر مغز و نوع تفکر جوانان ما تسلط پیدا کنند آنان می‌خواهند فکر جوانان و آینده سازان کشور ما را تحت تاثیر القائات و شاخص‌های فرهنگی خود قرار دهند، چون هدف جنگ نرم این است. هدف اینست که اعتقادات نسل جوان را دستخوش تغییر قرار دهند که اگر این اتفاق بیفتد عمل ما نیز با تغییر مواجه می شود به طوری که عملکرد ما که بازتاب افکار ما است مطابق با سبک زندگی و پارامترهای غربی پیش می رود و این مرگ یک ملت است.

در عرصه فضای مجازی باید با نسل جوان همگام شویم

امروز باید در عرصه فضای مجازی با نسل جوان همگام شویم و به آنان آگاهی دهیم و حتی توجیه شان کنیم؛ چراکه تشخیص حق و باطل در حوزه فضای مجازی امری سخت و دشوار است، بنابراین لازم است آگاهی و بصیرت به جوانان داده شود تا دشمن بر ذهن جوان ما تسلط پیدا نکند، لذا با نزدیک شدن به جوانان و پاسخ دادن به پرسش ها و ابهامات آنان باید آنانرا در برابر دشمنان واکسینه کنیم.

تانک «کرار» مراحل تست نهایی را می گذراند

لطفاً ضمن تشریح وضعیت عملیاتی امروز نزاجا از آخرین خبرهای مرتبط با الحاق تانک کرار به یگان رزم نزاجا بفرمایید؟

ما ارزش کار نیروی زمینی را در دفاع مقدس مشاهده کردیم و امروز نیروی زمینی بحمدالله از توان عملیاتی مطلوبی برخوردار است، زیرا مطابق با شرایط زمانی و مکانی قابلیت انعطاف و تاکتیک پذیری دارد یعنی توانسه است در حوزه تحرک، ساختار و سازماندهی و ارتقای سطح آموزشها کارآیی لازم را در خود ایجاد کند. امروز نیروی زمینی ارتش متناسب با نوع تهدیدات و برآود نبرد احتمالی دشمن رزمایش برگزار کرده و آرایش عملیاتی می گیرد و در حوزه چابک سازی نیروها نیز اقدام کرده است. نیروی زمینی در سالهای اخیر با استفاده از تجربیات دفاع مقدس و با شناختی که از تحولات منطقه و شناسایی تهدیدات پیش رو داشته است، امروز تغییرات و ظرفیت های مطلوبی را در خود ایجاد کرده است.

نیروی زمینی امروز در حوزه تجهیزاتی با اتکا به متخصصان خود به طراحی، ساخت و بهینه سازی بسیاری از سلاح های جمعی و انفرادی پرداخته است که نمونه هایی از آن را در رزمایش اقتدار ولایت ۹۷ مشاهده کردید.

تانک کرار یکی از تانک های مدرن صنعت دفاعی کشور است که به دست توانمند متخصصان داخلی طراحی و ساخته شده و قرار است وارد ناوگان زرهی نیروی زمینی ارتش شود، این تانک همکنون مراحل تست را در شرایط مختلف آب و هوایی می گذراند و به محض احراز شرایط لازم وارد ستاد رزم ارتش خواهد شد.

تولید جنگنده «کوثر» به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد

چندی پیش فرمانده نهاجا تعداد الحاق جنگنده کوثر در سه سال آینده را ۱۵ فروند عنوان کردند با توجه به تصاویری که وزارت دفاع از کارخانه تولید این جنگنده به نمایش گذاشت این تعداد در طول سه سال به نظر محدود است؟ لطفاً در این رابطه توضیح دهید؟

معمولاً در حوزه ساخت اینگونه تجهیزات که از فناوری پیچیده ای برخوردار است و در سالهای اول تکمیل زیرساخت ها را به همراه دارد، تعداد کمتری ساخته می شود اما در سالهای بعدی قطعاً با حمایت دولت، این روند به صورت تصاعدی بالا می رود و تعداد قابل توجهی ساخته و به ناوگان هوایی کشور الحاق می شوند.

صحبت از حمایت کردید در این رابطه اگر مطلب یا پیشنهادی دارید بفرمایید؟

از مسئولان توقع می‌رود تا به توان دفاعی کشور توجه ویژه داشته باشند و کاری کنند تا توان بازدارندگی و دفاعی کشور در مقابله با تهدیدات هر روز بیشتر از قبل شود و این روند با سرعت قابل ملاحظه ای پیش رود.

توان قرارگاه پدافندهوایی در حوزه برقراری امنیت فضای کشور را تبیین کنید؟

قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیا (ص) امروز دارای توانمندی قابل توجهی در طراحی و ساخت انواع سلاح و سامانه است و در ارتفاعات مختلف از سامانه های موشکی و راداری متنوعی بهره می برد، امروز سامانه بومی باور ۳۷۳ در ارتفاع بلند از توانمندی قابل توجهی برخوردار است و در ارتفاع متوسط و پست نیز از سامانه های مختلفی استفاده می کنیم که نوید بخش آسمانی امن برای کشور و ملت عزیز ایران است.

منبع: دفاع پرس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 10
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • LB ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
    20 3
    شما درست به مردم نشان نمی دهید که چی ساخته شد و چی به کجا رسید. خبر خالی فایده نداره. اگر من در ارتش از خود سرهنگ خلبانها نمیشنیدم، الان باور نمیکردم جنگنده میسازیم. هنوز در بحث رسانه مشکل داریم
    • IR ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
      2 0
      شما لابد از اخبار عقبید که اینطور نظر میدید بیشترین تصاویر و گزارشات مربوط به تولید کوثر بود بگردید موجود هست.
  • میلیتاریست DE ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
    10 15
    به نظر من این جنگنده از میگ 29 قوی تره
  • IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
    11 4
    از حدود ۱۶۰ اف ئی و اف که وارد شد حدود ۲۰ فروند دو سرنشین بود . کوثر دو سرنشینه
    • سعید ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
      15 3
      خطاب به 14:55، منظورت چیه؟!!!!! مثلاً می خوای ساخت بومی جنگنده کوثر را زیر سوال ببری؟!!!!! خط تولید جنگنده کوثر را ندیدی؟!!!!!!!!
  • IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳
    4 10
    اللّهمَ صَلِّ علی مُحمَد وآل مُحَمد و عجِّل فَرَجَهم IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ 5 0 به من هم مهلت داده خدا IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۳ 5 0 دنیا سرای مهلت و فرصت است اما خوب باید خودمان هم از خدا مهلت و کمک بخواهیم . با استغفار و این چیزا
  • سعید NL ۰۲:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۴
    6 5
    آقا بی‌خیال این اف 5 شید تولید انبوه دیگه چرا یه نگا به کشورای همسایه بندازید ترکیه اف 35 عربستان بالاترین مدل اف 15sa و امارات اف 16 بلاک 60 یا یه جنگنده خوب بسازید یا بخرید این جنگنده کوثر هیچ شانس پیروزی در رویارویی با این جنگندهها نداره
    • IR ۱۳:۵۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
      2 5
      توغلط کردی همش بستگی به خلبان داره که خلبانان ما آنقدر غیورند که هرچیزی از دستشون برمیادفهمیدی ابله جون یا ادامه بدم
  • علی IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۷/۱۲/۱۸
    2 0
    چرا اینقدر این دست و ان دست میکنید میخواهید تانک تحویل بدهید یک روز تست یه روز عملیاتی یه روز تحویل دادید خلاصه هر کی یه چیزی میگخ لطفا درست پاسخ دهید!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟بالاخره کی عملیاتی میشه؟؟؟؟؟؟؟........
  • حسین IR ۲۳:۳۷ - ۱۳۹۷/۱۲/۲۱
    2 0
    احسنت

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس